發新話題

[教學] 架設一個高級對抗伺服器 (1/2更新)

[Close]
一早返到公司 冇野做
睇睇下YAHOO新聞 就見到整個教學出黎+_+
應該都用左粒幾鐘整
haha

全靠你我我先開到高對

遲d可能出埋L4D1既超級對抗 ...

希望個食高級扒既唔好入黎搗亂就得

我講 牛扒 餐廳比喻

無端端話自己係高級餐廳食牛扒比意見

我除左笑 真係唔知點回覆 然後又扯我衫角話我唔尊重

引用:
原帖由 乂野鬼乂 於 2010-1-19 20:09 發表
China四平
我跟住哂d方法
到係 一路上有 藥包但係冇藥丸
仲有路上有電
有相

首先

如果對插件並無認識的玩家建議你可以前往插件區的教學
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=169114&extra=page%3D1

為大家送上一個必要的config&插件檔 - Confoglv1.6f

因為呢個要裝左基本既 sourcemod

唔知關下裝左未

如果未裝係fix 唔到

Unknown command "sv_force_unreserved"
Unknown command "sv_removehumanlimit"
Unknown command "sv_maxplayers"

呢堆係未裝 多人插件

呢d額外既command 可以自己加上 同刪除

因為通常 裝插件 都會插埋呢項

引用:
原帖由 可樂王 於 2010-1-20 12:33 發表
@@""我覺得咁樣唔好囉
咁多個人係度咁死亡都心最終咪好易?
4人一組= =""
原本4個都難啦=33=
多人插件 係 可以多過8個人進場
只係花生

引用:
原帖由 samhon011328 於 2010-1-21 13:20 發表
唔好意思...打錯...應該係
sv_visiblemaxplayers 8
sv_maxplayers 8
但佢係serverbrowser度係18個人
你係scrd 見到0/18 ?
定係係game入面見到

如果係game入面  打完見到18個位 就一定有問題
如果scrd 見到 人數0/18 就唔出奇

係game入面...如果係steam群組伺服器度睇...我個ser真係8個人姐
但如果係~打openserverbrowser既話..就會見到我個ser 18個人...
我想set番係server browser度都係得8個人

甘就即係無問題

因為冇太影響問題 所以冇去考究

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-22 05:42 發表
我有少少疑問

你修改上列部份文件內參數

其實會否和 Superversus.sp 及 入面的本有設定參數相沖??

如裝上 infectedbots.sp 及 l4dtoolz

又會否有參數上的設定相撞??

你建議寫入 ser ...
你有冇睇標題係 高級對抗Ser?

點解要重置tank血量 特感血量 ?

同時我亦發現這教學內容, 有很多不足之處從未提及啊

唔好對號入座

你唔係想話你個d叫正統 對抗

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-22 10:41 發表

TANK 都係 6000血

就是高級對抗達成? 

小第多咀, 不喜任插 
高對是 每一關有tank  
而且只有開始安全室有包 其他全部pills

item 數目 減少

tank 多血而唔識玩 都係一隻多血既垃圾