發新話題

L4D2 SourceMod插件下載及安裝/設置管理員教學(12月18號更新)

[Close]

回復 111# 的帖子

要成功 set 到自己server admin 先 spawn 到. 你 pic 果句error正係講你唔係admin

話時話有無 command 係到 check 自己係咪admin?
而家我都係撞撞下, !sm_admin 見到多左選項先知 set 到

回復 114# 的帖子

admin menu 入面有個選項叫"玩家指令" 裡面再有個選項"玩家認證", 之後揀返你自己, 如果你已成功SET到自己係 admin 佢會話你權限係root.  如果佢話你"無法操作該玩家" 就要跟返頂置POST再SET過ADMIN可能漏左D步驟.

同埋你搵電腦用英文名試左先...

sv_cheats 1
kill Nick
Nick 死左, 之後再試respawn 佢

因為個指令可接受部分名, 你可飛左d中文就咁打 !respawn fIsH 都得

引用:
原帖由 Sammywong 於 2009-12-1 08:46 發表
係唔得既...
我係admin...整到...權限係root
整死左Nick
打!sm_respawn Nick
冇用....
一係你未裝 RESPAWN 插件, 一係裝錯插件. 另外有D插件係俾SM 1.2.X的, 1.3 下未必可以正常運作

引用:
原帖由 anakinrex 於 2009-12-4 02:23 發表
有野問...我開左個12人SER....
但係係個SERVER LIST 到都係見到 0 / 8..
之後我係 "~" 用 openserverbrower 黎開就見到可以入 0/12 個
但我有時見到人開 多個8人SERVER 係 SERVER LIST都見到 "0/12"
點解會咁 ...
有無 SET好 sv_visiblemaxplayers , sv_visiblemaxplayers 要對番開場人數

引用:
原帖由 YSH=] 於 2009-12-3 18:06 發表

BOT唔會出係players list度
我自己試過得先咁講....

發新話題