18 12
發新話題

部機夠晒玩L4D. 但唔知點解會LAG

[Close]

部機夠晒玩L4D. 但唔知點解會LAG

CPU: i7 860 2.8Ghz
Display: ATI 5850
RAM: 4GB

唔知點解當我咁ALT + TAB 彈出桌面果時 (唔lag) (left 4 dead 縮到最小)
再咁返Left 4 Dead 跟住要等成3-5秒個 Left 4 Dead 先彈出黎
解析度我set到同桌面一樣都係咁
有冇人可以解決?

咁你loading一個場要幾秒??

引用:
原帖由 kkhcloud 於 2009-11-1 04:29 發表
咁你loading一個場要幾秒??
大約10秒
我L4D設定乜都開晒最高
但唔知點解會有呢個問題出現 你有冇方法解決?

引用:
原帖由 惡鯊 於 1-11-2009 04:43 AM 發表

大約10秒
我L4D設定乜都開晒最高
但唔知點解會有呢個問題出現 你有冇方法解決?
C:\留多D空間卑系統記憶體 (同RAM係兩回事)
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-11-1 05:51 發表

C:\留多D空間卑系統記憶體 (同RAM係兩回事)
C:\ 我分左500GB 比佢..
空間仲有300GB
請問你地切換果時會唔會停一陣?

我部單核心都唔lag
只係入場慢d

你開到咩都最好,就算部機幾勁都好都唔會話順得過我地開最低既設定

又唔係玩果時lag  理得佢

正常既事....無傷大雅,亦唔需要擔心...
已轉行玩steam版

引用:
原帖由 xtream 於 2009-11-1 22:05 發表
正常既事....無傷大雅,亦唔需要擔心...
你都係咁?

引用:
原帖由 惡鯊 於 1-11-2009 03:54 PM 發表

C:\ 我分左500GB 比佢..
空間仲有300GB
請問你地切換果時會唔會停一陣?
試下將多核心呈現停用 其實個問題都唔大.不過正常黎講轉畫面係唔洗load咁耐
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-11-1 22:42 發表

試下將多核心呈現停用 其實個問題都唔大.不過正常黎講轉畫面係唔洗load咁耐
岩岩試過一樣 thx
請問你切換果時係咪都會咁?

你SET番唔好用FULL SCREEN....用WINDOW MODE 冇邊果隻就得架啦

引用:
原帖由 keloau 於 2009-11-2 15:59 發表
你SET番唔好用FULL SCREEN....用WINDOW MODE 冇邊果隻就得架啦
你係5係講緊廢話???

引用:
原帖由 惡鯊 於 2009-11-1 04:20 發表
CPU: i7 860 2.8Ghz
Display: ATI 5850
RAM: 4GB

唔知點解當我咁ALT + TAB 彈出桌面果時 (唔lag) (left 4 dead 縮到最小)
再咁返Left 4 Dead 跟住要等成3-5秒個 Left 4 Dead 先彈出黎
解析度我set到同桌面一樣都係 ...
i7 860 吾代表你王道
只代表你吾識玩電腦
為何不買 i7 965呢?
要用i7打機點解吾用Intel Xeon W5590 @ 3.33GHz
同埋你買5850做咩吾買5870

18 12
發新話題