19 12
發新話題

(新玩法)L4Dcs 伺服器介紹

[Close]

(新玩法)L4Dcs 伺服器介紹

場名: LDcs*禁文盲

開放時間:星期五六日下午 vlan coop 2 server

玩法:玩家進入伺服器後,請輸入!cs入隊
如你是觀眾,請先輸入!joingame再輸入!cs

如發現沒有足夠電腦,可叫管理員增加電腦

(如何知道自己是否joingame?可看你左上

方是否顯示你死了」,是的話不用joingame)

大家會被分成兩隊:紅、藍以玩家身體顏色區分

將敵方玩家全部殺死方為勝!

當一方勝出後,生存及已死的玩家都無法移動

這時為回合的休息時間,請所有玩家J重新入隊

這次的身體顏色未必跟上次一樣請特別留意!!!

server自製插件,可令遊戲開始後,將不會看到
其他玩家的位置,使遊戲更刺激!!

將會推出隊伍頻道功能!!(打字)
即藍隊可以只和同隊的人說話!!

每回合的點數獎勵如下:

殺死一人:20點
   救起一人:3點
   治療隊友:3點

儲起的點數可在(按下H)的選單購買槍枝、物品或技能!

槍枝介紹:(S>A>B>C>D>E)
NORINCO982散彈

傷害:S

射程:D

射速:D
介紹:L4D中的單髮式散彈槍經調整後,近距離可直接秒殺敵人,但射速太慢
M4SUPER自動式散彈

傷害:B

射程:E

射速:B
介紹:能力經調整後,射程較近,適合突擊使用
M16步槍

傷害:C

射程:B

射速:C
介紹:能力較為平均的槍,而且價錢廉宜,是個不錯的選擇!
AWP重型狙擊槍

傷害:A

射程:S

射速:E
介紹:擁有卓越的傷害及射程,可惜射速較慢,適合暗殺使用

UJI衝鋒槍

傷害:D

射程:C

射速:S
介紹:較低的傷害但勝於多彈及射速高,適合衝鋒之用

待續。。。。

守則:
傷害隊友者  初犯:警告
屢犯:BAN
不入隊者   初犯:踢出 屢犯:BAN
長開咪者   初犯:警告 屢犯:封咪

server管理員:
cafe
Banana》鮑

現招募管理員,職務如下:
玩家管理負責處理犯規玩家(須熟悉規則)
設計及建築幫手SET 提醒玩家指令

(本帖將更新!!)

引用:
原帖由 wingii 於 2009-10-20 21:38 發表
場名: L4Dcs*禁文盲

開放時間:星期五六日下午 vlan coop 2 server

玩法:玩家進入伺服器後,請輸入!cs入隊
如你是觀眾,請先輸入!joingame再輸入!cs

如發現沒有足夠電腦,可叫管理員增加電腦

(如何知道自己是否已經j ...
支持~
E個ser既槍枝經改良,第二到好唔容易會玩到=]

有興趣~~~~~
支持~~~~~~~~

睇落好吸引...唔知玩落會點...應該好多bug...早d開場試下吧

引用:
原帖由 ROY之永恆 於 2009-10-21 21:56 發表
睇落好吸引...唔知玩落會點...應該好多bug...早d開場試下吧
實際上bug數其小..=]
可能有時會有小部分人bug..(入隊bug,因為入隊全屬自動化,當然需要玩家輸入指令)
而且我們使用生存模式,並擴增最大範圍到由終點到起點(用管方安全門計),而遊戲開始後並不會看到隊友或敵人(管方設計的似雷達的東西),使玩家可以不用限制活動範圍之餘,增添樂趣~

唔新了

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=148660&highlight=CS

支持樓主繼續發展

引用:
原帖由 RRCC 於 2009-10-23 23:42 發表
唔新了

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=148660&highlight=CS

支持樓主繼續發展
你不能看到詳細嗎= =
本server的槍枝經改良(火力,射擊速度),而沒有限制槍技使用權限,而你的只是在很少範圍,並沒有太大活動空間,而且能看到玩家位置= =....也需要手動入隊

所以希望樓上可以努力發展,有空也會到你ser作交流=]

wow 好勁 識改槍@@
等閒玩下XD

wow 直copy 仲勁 xD(樓上的回復)

引用:
原帖由 dennis121996 於 2009-10-24 21:25 發表

你不能看到詳細嗎= =
本server的槍枝經改良(火力,射擊速度),而沒有限制槍技使用權限,而你的只是在很少範圍,並沒有太大活動空間,而且能看到玩家位置= =....也需要手動入隊

所以希望樓上可以努力發展,有空也會到你se ...
我只係指出 玩法早已提過   

並無提到或比較當中內容  Post link 都只係比個証據大家

會唔會係你睇得太過詳細呢?

---------------------

幫推

引用:
原帖由 RRCC 於 2009-10-27 18:40 發表

我只係指出 玩法早已提過   

並無提到或比較當中內容  Post link 都只係比個証據大家

會唔會係你睇得太過詳細呢?

---------------------

幫推
你個post唔知點解鎖左

支狙叫AWP?
唔識槍名唔好亂改啦

引用:
原帖由 smmmlong 於 2009-10-27 20:26 發表
支狙叫AWP?
唔識槍名唔好亂改啦
就算也是唔好亂up...咩叫改

引用:
原帖由 smmmlong 於 2009-10-27 20:26 發表
支狙叫AWP?
唔識槍名唔好亂改啦
話明L4D CS
梗要改CS特色既槍名
而且我改到D能力都好似AWP
有咩問題
難道你沒玩過CS?
笑了

----------------------
L4DCS 伺服器近來要更新插件
所以無開場

近日不知明原因,多左好多人玩@@