發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 bmbm0606 於 2012-5-30 21:10 發表

pps睇邊夠feel....clannad 呢d作品一定要係1080p之後usb手指插入40吋以上既大電視睇..再用d好靚既音響播..咁先係享受

又可以down 720p BD版係電腦到慢慢欣賞,...

pps睇係掃d一般既動漫 ...
就係dl唔到阿嘛

但我對畫質要求唔高 音質更是無咩所謂  主要都係享受個故仔(情節)
當然畫風都好影響我去唔去睇套野  
老實講我就係唔多中意clannad隻畫風 (同埋隻歌+個名唔多吸引) 所以先一直都無諗過睇佢

不過至從睇完小圓之後 就覺得咩都可以睇下

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-30 21:21 發表

就係dl唔到阿嘛

但我對畫質要求唔高 音質更是無咩所謂  主要都係享受個故仔(情節)
當然畫風都好影響我去唔去睇套野  
老實講我就係唔多中意clannad隻畫風 (同埋隻歌+個名唔多吸引) 所以先一直都無諗過睇 ...
首先..套歌係絕對神曲  團子大家族..你未睇完係唔知

本人經歷...我係成日跳op同ed既人...我係clannad 到 ed 一次都未聽過...之後就後悔

當你睇到第2季...某人x左...之後某人同某人傾計..喊...聽返某人首歌..個首歌令絕大部份既人都會感動起來就係ed

害到我係部手機down左首ed歌..之後每晚訓教都聽10幾20次...成個星期被詛咒一樣..好慘

所以首ed一定係神曲...而op既畫面都係神曲..太多伏筆

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2012-5-30 21:34 發表

首先..套歌係絕對神曲  團子大家族..你未睇完係唔知

本人經歷...我係成日跳op同ed既人...我係clannad 到 ed 一次都未聽過...之後就後悔

當你睇到第2季...某人x左...之後某人同某人傾計..喊...聽返某人首歌..個首 ...
嗚..唔好劇透

以前都係跳op+ed

不過而加就通常睇第一集會聽下, 好聽既可能後果幾集都聽埋先睇 唔想錯過d gd music

Clannad既完整op同ed都唔太記得喇  不過印象中我對果種旋律無咩感覺

講起d歌 睇左幾集原罪之冠 發覺好鬼多插曲 ((滴汗..

不過插得靚都唔係咩壞事泥既

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2012-5-30 21:10 發表

pps睇邊夠feel....clannad 呢d作品一定要係1080p之後usb手指插入40吋以上既大電視睇..再用d好靚既音響播..咁先係享受

又可以down 720p BD版係電腦到慢慢欣賞,...

pps睇係掃d一般既動漫 ...
我放落PS3度播

AIR咁高評價係有佢原因

其實網上咁多分析 玩完唔多唔少有D唔明去睇下會好好多

引用:
原帖由 tommy0303 於 2012-5-30 22:13 發表
AIR咁高評價係有佢原因

其實網上咁多分析 玩完唔多唔少有D唔明去睇下會好好多
AIR 隻GAME 賣得比CLANNAD 更加高...

所以就知個遊戲性AIR係好玩過CLANNAD....

上上上樓...只係提示你唔好跳ED...唔係劇透- -

話說 好耐之前已經想玩Little Buster!  不過聽講係H野泥
但你地又講到好吸引咁

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-31 17:49 發表
話說 好耐之前已經想玩Little Buster!  不過聽講係H野泥
但你地又講到好吸引咁
Little Buster!EX先係

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-5-31 17:51 發表

Little Buster!EX先係
H成點     ..

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-31 17:54 發表
H成點     ..
18+你認為係點
唔想有H可以玩Little Buster!
不過無沙耶線

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-31 17:54 發表
H成點     ..
只係有成人情節
飛左佢咪得
有時我都係飛左佢算
KEY社既H情節好悶 又要快

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-5-31 17:59 發表

18+你認為係點
唔想有H可以玩Little Buster!
不過無沙耶線
如果不是太H的話 還是有點好奇想玩下

話說LITTLE BUSTER有冇漢化 . 會唔會得EX有

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-31 18:00 發表

只係有成人情節
飛左佢咪得
有時我都係飛左佢算
KEY社既H情節好悶 又要快

有無LINK DL

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-31 18:00 發表
如果不是太H的話 還是有點好奇想玩下
好難話太唔太H嫁喎 有得啪啪啪囉 不過好少嫁姐

發新話題