發新話題

回應下 (最後更新2012/1/22)

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]

回復 101# 的帖子

你咁無諗過你打過D咩出黎↓↓
引用:
原帖由 花汶 於 2012-1-15 19:03 發表
信長其實只不過係一隻休閒遊戲黎姐   你而家係咪要出去打世界比賽?  睇平衡睇得咁重要  

想打世界賽???轉行去玩英雄聯盟啦   信長之野望唔歡迎你
乜野遊戲都要一個公平且平衡規舉架啦
唔公平同未玩就判左你輸有咩分別?

引用:
原帖由 唯愛x深紅 於 2012-1-20 02:26 發表

小數服從多數!投票為除去隊長居多
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=503320&extra=page%3D1
投票要有分 u know?
then  睇埋我下面講既野先好冇

真無聊   又針住我d句子黎講  
真係同你班小_雞講野都晒我氣  
本身仲以為你地係識思考下  原來講極都唔化

凡事唔係得兩面睇  大家都唔識遷就既話  咁未由佢沒落囉

我冇意見  that okay?
我認同你地了  你地串贏我了  win

引用:
原帖由 花汶 於 2012-1-20 02:28 發表

投票要有分 u know?
then  睇埋我下面講既野先好冇
其實唔好在自欺欺人吧
點都會反方居多

引用:
原帖由 花汶 於 2012-1-20 02:30 發表

我認同你地了  你地串贏我 ...
你自己都識講, 凡事唔係得兩面睇

但你又要用跳樓呢個比喻, 根本你自己都矛盾

唔好話人地針對你的句子, 係你比機會人地針對

個人認為

指令及防mh是一件好的改動

並非每個人都打字快/skype

指令能夠及時給隊友做出提示

對戰局發展有一定的影響力

新版防mh只不過是小lag一下(撇除無開mh卻彈game的可能性)

個人認為並不可以成為走場的理由(部份玩家以此作為走場理由)

在遊戲平台發展未成熟的時候

lag場/delay/撞線是時有的事情

但當時卻55完場的百分比肯定超過8/9成以上

靠的是一群玩家的質素

與新圖那小小lag完全沒有關係

客觀上

防mh的確有值得改善的地方

個人對下個版本亦十分期待

至於隊長模式

選擇權系玩家到

作者只不過是提供一種新的模式而已

就好像3分圖一樣罷了

團戰/街場採唔採用完全系由玩家決定

以團戰為例

部份玩家會認為聯合軍某英雄擁有隊長模式更強勢

但同時織田軍亦有英雄擁有隊長模式

不是變得平衡了嘛?

至於隊長模式應給予主力/輔手

應當看每個團隊的戰術吧

如果你還認為此仍為不平衡

只不過是兩軍實力在一開始已經不平衡了

不然同時擁有同樣同分量的東西

兩軍的實力應當是不變的

以街場為例

以自己英雄沒有隊長模式而走場

只不過是一個牽強的理由

個人認為乃玩家質素問題

難道可以以英雄的組合/強弱勢為走場的理由嗎

可能你認為隊長模式一開始擁有一塊能量剛是不公平的

但英雄上實力的差距又算公平嗎

個人認為此模式有利部份弱勢英雄拉近與強勢英雄得差距

但能有改善的地方 如分身英的問題

或者你會說隊長模式只會令強勢的英雄更強勢

但此利益雙方同時擁有

個人并不認為這是一個大問題

認為有問題的只不過是兩個隊長外的部份位玩家罷了

更何況主動權在玩家手上

個人提議下張地圖可改為剩下的8位玩家亦可以對隊長模式提出動議

決定是否採取隊長模式

還有就是

平分金錢有所保留

保持中立

只能說現時走場的玩家太多了

總括來說

還是支持新圖!!!!!!!!

最後回應74樓

就系你地尼d自以為是的玩家

才會令vlan原本的s ser變為b版!

當一群真系想玩s版的玩家見到s版區系240的時候

好不容易入了ser

發覺全是b版(當時版主好似禁ac都禁到放棄了)

只能到其他ser玩了!(只能慶倖當時有M群的出現,不然都不知到哪裡與香港玩家玩s版了!)

唔好講到主流就係錯咁
你都識講幾面睇 但你個post又講到咁絕對

只能說 啊爾加油了..沒有完美的事情

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2012-1-20 02:35 發表

你自己都識講, 凡事唔係得兩面睇

但你又要用跳樓呢個比喻, 根本你自己都矛盾

唔好話人地針對你的句子, 係你比機會人地針對
yes  你岩            你串贏    gd

但你串贏唔係因為心服   係疲勞轟炸而已

引用:
原帖由 花汶 於 2012-1-20 02:30 發表

我認同你地了  你地串贏我 ...
你自已開post 十幾廿個點
人地將你有問題既點逐個擊破 咁你又要接受唔到
又要話人___針住你d句子黎講 真係唔知你想點
d人係話你知公平係重要 同埋你代表唔到其他人 咩叫信長唔歡迎你?
仲有呢度唔係辯論比賽 係唔會有輸嬴的
如果閣下開post既心態係為左嬴人 而唔係說服人 建議閣下唔好再開post

引用:
原帖由 花汶 於 2012-1-20 02:37 發表

yes  你岩            你串贏    gd

但你串贏唔係因為心服   係疲勞轟炸而已
主觀評論, 如何令人心服呀?

引用:
原帖由 花文. 於 2012-1-20 01:48 發表
出黎見下面囉 係咪先
黑手黨   唔夠膽了大佬

好彩下張圖會放出黎比我地討論下

認真再睇多次作者既回覆   其實作者好識睇人的

所以我講既野都已經足夠了