發新話題

[閒聊] 借個位來訴下苦水

[Close]
現在之所以出現了冇乜人參加信長既活動
原因是出現了代替品   LOL
LOL的遊戲類型與信長相似    因為LOL沒有很多成文既規舉
所以好多人都覺得LOL好好多   至少做咩都唔會比人罵
相反   信長
有很多的規舉
先前出現的舉報計劃     在02SER走場時被舉報專員舉報的話
滿3次就畢業了
這樣令到了很多現家都對信長尼隻GAME失去了原有的樂趣
原意是好的   但是則被玩家覺得不滿

相信  若果能夠做到好像LOL咁
沒有咁多規舉     制定1個程式    像LOL咁
走場時記錄在案    相信會有更多的信長玩家從LOL轉回信長界

PS:真係唔好將D圖改尼改去
我由11.2B 玩到E+  大大話話都差不多6年
眼見改尼改去     原意是好的 平衡番D英雄
但係好似改到有點兒不知所謂     令到D人都唔想再玩
本AC分兩人使用其中一人只會發動漫很少會回覆只在動漫區回覆

引用:
原帖由 .★心碎× 於 2012-7-13 23:11 發表
LOL的遊戲類型與信長相似    因為LOL沒有很多成文既規舉
相反   信長
有很多的規舉
先前出現的 ...
跟本冇可能
yoyoyoyo

vlan 邊有錢寫程式

引用:
原帖由 .★心碎× 於 2012-7-13 23:11 發表
相反   信長
有很多的規舉
先前出現的 ...
lol 都係一樣 地圖會不斷改變

照舊個句 話信長地圖改到不知所謂

e句非常唔認同

唔改話人一成不變,改就不知所謂。

信長一開始都唔係由11.2b 起家 佢都係會不斷變化

同埋冇人敢肯定11.2b 係完美,所以先要改進

當然,會各花入眼門 有d人覺得改前偉 有d會覺得退步

但點都唔可以用一句不知所謂 抹殺地圖作者既努力

同埋大大話話 信長e個遊戲 已經有十幾年既時間

當然有起有落,你不如諗下lol 再過4-5年重會唔會有今日既光彩?

佢同樣道理 lol既舉報系統 超過某數 什至犯一次 佢e經可以封你ac

你可能認為封ac 冇咩事,但lol 算係一個online game 形式

買點 買英雄同造型

我地信長都有一個人手既舉報系統 但結果令02變淪為死區(錯在咩?當然好多原因)

同埋規舉唔係冇啦啦得閒無野做就定既,都係因為某玩家所致

lol 點解冇咁多,原因佢重算係一隻比較新既game

你等佢遲d成熟,咪成千上萬既規舉

發表意見係好,但唔好抹殺人地既努力

好似人地害到你冇晒玩既樂趣

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

引用:
相反   信長
有很多的規舉
先前出現的 ...
唔好發夢啦朋友
仲有你呢段野一定搞到某個人好嬲
按圖即可進入信長之野望區

玩家質素問題                 當你見到每個玩家都好似 (to-x) 咁 你就冇心情再信長e隻game

1樓5係幾明
之後我追左10頁更加5明

團隊的態度?咩事
我不確定自己能用多少時間把你忘了,也不敢保證我就能真的把你忘了,我只能像現在這樣,不吵不鬧,不悲不喜,安安靜靜的與你,再無交集。

引用:
原帖由 BsTh_MIlkB 於 2012-7-14 00:04 發表

lol 都係一樣 地圖會不斷改變

照舊個句 話信長地圖改到不知所謂

e句非常唔認同

唔改話人一成不變,改就不知所謂。

信長一開始都唔係由11.2b 起家 佢都係會不斷變化

同埋冇人敢肯定11.2b 係完美,所以先要改進

...
你快啲換卡同我玩啦,係咁比人圍呀
yoyoyoyo

引用:
原帖由 A_c 於 2012-7-14 00:47 發表

你快啲換卡同我玩啦,係咁比人圍呀
no money no talk

未出糧 想快都好難

引用:
原帖由 .★心碎× 於 13/7/2012 11:11 PM 發表
相反   信長
有很多的規舉
先前出現的 ...
甘叻 你自己更新個地圖

唔改 又比人話成日都唔更新 好悶 改左又話不知所謂  又話改到d英甘屈...又廢 ... 都5知d人想點

唔計lol既出現
我覺得最大問題係現今社會既轉變
好多人因為感受到壓力
明白學業既重要
促使佢地不得不退信
以前因為d人冇咁大壓力
根本唔放讀書在眼內
但現今社會轉變左好多
因為唔讀書既出路比以前少左好多
所以e家思想比較成熟既人都明白自己唔可以再沉淪信長
而信長新血大多係一d思想冇咁成熟既人
導致信長風氣敗壞

引用:
原帖由 BsTh_MIlkB 於 2012-7-14 00:49 發表

no money no talk

未出糧 想快都好難
借糧
yoyoyoyo

-3- on直直既 邊有先洗未來錢e個道理-3-

引用:
原帖由 BsTh_MIlkB 於 2012-7-14 00:53 發表
-3-       既 邊有先洗未來錢e個道理-3-
你小心比人扣分呀,而家呢個世道好黑暗嫁。
yoyoyoyo

引用:
原帖由 A_c 於 2012-7-14 00:54 發表

你小心比人扣分呀,而家呢個世道好黑暗嫁。
點解不停轉icon既.......

發新話題