發新話題

SNSD-MR.TAXI AUDIO VER

[Close]
引用:
原帖由 BsTh_MIlkB 於 2011-4-26 14:17 發表

thz 正啊
你都鍾意jessica??

聽日約左10個SONE去拎碟

天啊,大家睇下呢個分析
神父首站

原創首站編號:ybc7212
(原創作者皮耶斯:額,不好意思我好像授權的時候沒說明,我是開的越野車,所以各位看官容納則個。注:的哥大發)

米斯特泰克西之觀後感(純粹作為一個業餘車迷站在專業曾根角度淺析之)
我逐個人去解釋可能不連貫各位外行看熱鬧內行也不必糾結於門道了〜

開唱泰妍先把地名報出來(問君要去哪裡的意思〜)

然後把車發動車門打開讓客人進去

然後西卡抬頭看下反光鏡形象行把手剎鬆開

進檔位看反光鏡開車

帕尼後視鏡踩油門加速

忙內進檔位超車

群舞就是各種打方向了

左手握住方向盤右手上下擺動是掛檔(因為國外的車檔位是在方向盤上類似於我們的打轉向燈的位置)

第二段黑色

帕尼先到位打開地圖指明地標

忙內再次扭鎖發動車打開天窗(可以是通風可以是拉風可以是各種風)

後面順圭重複前面動作松手剎掛到一檔

泰妍拉下反光鏡再次欣賞下然後踩油門起步

西卡進檔然後打方向群舞超車

中間左右搖擺可以看成因踩油門而導致速度盤的指針來迴轉

小圓那段舞蹈是倒車

掛倒檔踩油門後視鏡反方向旋轉

然後重複就是(這段的一點是單手逆時針旋轉因為倒車是要側身看後面和二邊所以不能二只手同時抓方向盤)

權肉慢歌那個是180度發卡彎要整個手臂都用到雙手交叉轉向

後面允寶那段帶頭的就是重複打方向和掛檔可以理解成山路漂移(注意順序轉低檔踩油門轉剎車方向同時轉)

解析完畢僅供自娛自樂如有雷同概不負責

最後歡迎各位隨便吐,隨便嘈,隨便 YY^- ^

注:懂駕駛的親應該細細的體味下這次的編舞,你會感到非常的給力

的哥大發!!!!!!

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2011-4-26 23:40 發表

天啊,大家睇下呢個分析
神父首站

原創首站編號:ybc7212
(原創作者皮耶斯:額,不好意思我好像授權的時候沒說明,我是開的越野車,所以各位看官容納則個。注:的哥大發)

米斯特泰克西之觀後 ...
一睇都踩油門..笑了..

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2011-4-26 23:40 發表
你訂左邊個版本...

聽說好似得RDR MV

引用:
原帖由 Win 於 2011-4-26 22:45 發表

你都鍾意jessica??
第一鐘意允允,之後係西卡

因為允允暫時冇咩新相,所以用住西卡先

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

引用:
原帖由 KeiRo 於 2011-4-27 10:31 發表

你訂左邊個版本...

聽說好似得RDR MV
我之前係MINI訂左日OH(當然係冇既)
佢話轉做a丫嘛
咁咪a囉...不過我諗住買埋雙封面

係呀,,,好似話mr.taxi個mv係第一隻日本專輯入面-.-

話時話我見到DANCE VER有720睇

好似好多jessica迷=] 唔知呢到邊個同我一樣呢;o
誓愛.韻

支持少時><

我係Tiffany迷 唔知你同我一唔一樣@@
積分啊

相中令女就係

係時候整定5月30日允允生日個時放既圖啦><

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

睇黎vlan都冇咩人喜歡sunny

回復 57# 的帖子

有呀~好像有個~

d女好正

我居然忘記左泰妍係3月9號生日..
可惡

發新話題