發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]

回復 572# 的帖子

我重新down多次終於玩到啦~~琴晚仲玩到差唔多4點haha~~
有D意見想回報一下!

1)施放技能公告成日洗頻 ,想同人傾計不易。
-我覺得自己施放的技能只有自己看到會比較好!
2)使用彩卷方面,有時草草下有二千幾三千張,使用果陣真係禁到手軟!
-可以一次過用多張會比較方便!
3)巫師D技能好似改廢左!有幾次俾特感(Hunter/Smoker)捉自救唔到不得只…仲俾佢殺埋…而大部份都係要人地救先得,前提我以經加滿所有屬性!
-魔法能量點數的IDEA很好,令玩家唔好狂出技,但e加自救都救唔到…請考慮改改數值!

暫時玩左4~5個鐘生存與劇情有呢D意見!最後希望你個Ser越做越好

引用:
原帖由 諾艾 於 2012-2-27 12:43 發表
我重新down多次終於玩到啦~~琴晚仲玩到差唔多4點haha~~
有D意見想回報一下!

1)施放技能公告成日洗頻 ,想同人傾計不易。
-我覺得自己施放的技能只有自己看到會比較好!
2)使用彩卷方面,有時草草下有二千幾三千張,使用果陣真係 ...
多謝支持, 回應一下=]
1. 我有想過怎樣改善洗頻問題, 我將會讓玩家設定是否接受這類技能信息
2. 你是指抽裝備吧, 會盡量改善
3. 巫師的技能最近沒有更改過= = 會跟進一下

更新:
作出多次平衡刺客過強的修改, 詳情請瀏覽刺客頁面
炮術師的奧米加導向炮α重整成奧米加反應炮α

更新刺客頁面
https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/job/samurai/assassin
更新炮術師頁面
https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/job/engineer/cannonmaker

引用:
原帖由 諾艾 於 2012-2-27 12:43 發表
3)巫師D技能好似改廢左!有幾次俾特感(Hunter/Smoker)捉自救唔到不得只…仲俾佢殺埋…而大部份都係要人地救先得,前提我以經加滿所有屬性!
火球術有個特性,正對住牆or地下放ge話會做成燃燒效果同彈開
俾hunter smoker捉左而自救唔到相信係用火球ge角度唔岩
俾hunter charger jocky捉左就向最近ge牆or腳底放火球
俾smoker捉到扯緊中途就向佢放,埋左牆就向牆放
唔好戴[唔好,停]
巫師係完勝specials ge職,同刺客一樣
仲勁過國王(解唔到smoker隔矮牆超長距捉,因隔住矮牆權仗只能放到矮牆上面)

玩法帥要高技巧先能玩到呀=,=
不過我就未試過玩魔法帥.........
但是201級的我....([青龍]初音未來)還玩緊武士震個特感同TANK救人
多數魔法帥我唔是經常用-,-

引用:
原帖由 hahahaka 於 2012-2-28 00:16 發表

火球術有個特性,正對住牆or地下放ge話會做成燃燒效果同彈開
俾hunter smoker捉左而自救唔到相信係用火球ge角度唔岩
俾hunter charger jocky捉左就向最近ge牆or腳底放火球
俾smoker捉到扯緊中途就向佢放,埋左牆就向牆 ...
技巧正確
補充: (飾物)唔好,停 的作用是無視隊友TK傷害
而火球術的TK傷害是自救的因素, 尤其是Jockey (但最近發現jockey好像就算沒有TK傷害也能擺脫)

另一方面,
有玩家(暫設: ABC)在伺服器時不小心使用了Console內建的改名功能(setinfo name 我係ABC),
然後以同樣方法改回ABC,
不幸的是ABC的資料清空了,
其實之前都提醒過玩家不要使用這個方法改名,
不過在此重新提醒一次,
千萬不要在伺服器內使用setinfo name的方法改名,
若要用另一個名遊玩, 請離開伺服器/L4D2後, 才進行改名操作

小提示:
引用:
[重要!!] 管理員不會為玩家轉移等級
所以一切有關想改名的行動是不允許的
例如: 玩家 ABC 對我要求想將名字改為 我係ABC
我只會建議 ABC 自已開新名字(帳號), 而不會直接將 ABC 改成 我係ABC
因為這是視為轉移等級, 所以是不允許的

我記得.....要去返L4D2的第一個桌面改完個名再入返去-,-
不過......有人清空自己資料真係唔低啦=.=

你得閒改改個小TANK(你講的大小的TANK)雷擊啦=.=攻擊力太高,應該對新手一下倒下吧-,-

引用:
原帖由 katat1 於 2012-2-28 15:07 發表
我記得.....要去返L4D2的第一個桌面改完個名再入返去-,-
不過......有人清空自己資料真係唔低啦=.=

你得閒改改個小TANK(你講的大小的TANK)雷擊啦=.=攻擊力太高,應該對新手一下倒下吧-,- ...
其實玩高LV左佢D攻擊真係冇乜野
咁新手咪有動力升Lo…
反正隻tANK幾十秒就俾D高LV清左…我都得斬得果一下= ="
我e加反而覺得隻Tank可以改勁d…

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2012-2-27 17:00 發表

3. 巫師的技能最近沒有更改過= = 會跟進一下

哦~咁我諗因為我太耐冇玩…
我新手玩果陣王子都未出XD~!
而且多左好多新野玩!加油!
引用:
原帖由 hahahaka 於 2012-2-28 00:16 發表

(略)
原來咁多學問!下次試下先~!THANK YOU XD!

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2012-2-28 14:58 發表
所以一切有關想改名的行動是不允許的
例如: 玩家 ABC 對我要求想將名字改為 我係ABC
我只會建議 ABC 自已開新名字(帳號), 而不會直接將 ABC 改成 我係ABC
因為這是視為轉移等級, 所以是不允許的
梗係啦,admin鬼知你ABC同我係ABC係咪同一條友呀?
陣間有無辜受害者就鬼整囉=.=

更新:
新增選擇性顯示技能施放信息的指令(!ssm)及功能(!rpg -> 個人設定 -> 技能顯示設定)
有以下選項:
1不顯示 (預設關閉)
2顯示與自己有關的技能 (預設開啟)
3顯示與隊友有關的技能 (預設關閉)
4顯示攻擊型技能 (預設關閉)
5顯示輔助/治療類技能 (預設關閉)
6顯示電腦AI技能 (預設關閉)
7顯示全部 (預設關閉)
除了1與7不能共存, 其他可多選
選了1或7便會將2-6顯示為關閉,
但功能上是1 = 不顯示, 7 = 全部顯示

回復 582# 的帖子

WOW 法法你好勁呀!!!=3=

主教(戰地醫生)封測開始
預計下星期五開放

回來囉= =...........

幾點到幾點開ser??

開下ser好哦= =........

發新話題