44 123
發新話題

[討論] 關於鬼捉人上上左下系統

[Close]
好吧!!
www.blhost.hk】致力提供不同類型而且高質素的伺服器,服務包括網站寄存、電郵服務、域名註冊、獨立伺服器、網頁設計 、VPS、伺服器租用服務

建議加入新系統防bug

不過怕技術上有難度

以下是提議

1.遊戲開始10分鐘內超過1999金 即時踢除

原因: 正常情況下 冇用bug 相信冇人10分鐘可以有2000金

PS:呢個係提議 有冇人可以10分鐘2000金我唔知 不過呢樣野可以商討
1999金係因為hke每次一加就加2000

我相信呢個系統應該唔算好困難

2.遊戲開始30分鐘內 每半分鐘檢測一次金幣增加不超過1999
   另外加入系統 玩家每次使用金幣記錄 半分鐘後重算一次 以輔助上述系統
  (例如: 上一次檢測時 金幣數為150 半分鐘後如果金幣為1800+這半分鐘內減少500金=半分鐘加左2150金=踢除)

3.輸入-mm指令踢除

(呢個我唔記得係咪已經有)

其實bug實會有
但係睇下d人點用

如果淨係set系統令金幣增加用唔倒
其實已經防左唔少用bug既人
因為玩鬼捉
你開無敵 你d人地知唔知
人地一見倒你咁樣就好自然走場 冇人同佢玩
最令人開左bug都唔覺既一定係金幣or木
你唔係專登起得勁快
加上同隊唔睇你資源 真係唔會覺開左bug
因為開bug贏既=冇野好玩 想點贏都得 直接刪人地個hero都得

所以防bug大前提仍然是防加資源

引用:
原帖由 herry3208 於 2010-3-26 19:52 發表
建議加入新系統防bug

不過怕技術上有難度

以下是提議

1.遊戲開始10分鐘內超過1999金 即時踢除

原因: 正常情況下 冇用bug 相信冇人10分鐘可以有2000金

PS:呢個係提議 有冇人可以10分鐘2000金我唔知 不過呢樣野可 ...
因為我都幾中意呢個圖
所以我提下你
BUG圖:
-RM 金錢數目
-RW 木頭數目
可以自由控制加既金同金
所以呢個+左=無加
無人咁傻+2000$掛.

讚成刪除成日都咁錯
-______________-

引用:
原帖由 bengood362 於 23-3-2010 05:58 PM 發表

但會令不小心按錯的玩家很無辜地被逼中離
試過幾次...因為我係用方向鍵較畫面....

你唔係唔知可以set指令可以係一句入面見到某d字眼都踢咁樣
不過會好無辜..

其實我之前提出過一次意見
我好肯定你係睇唔明姐.. 就算我真真實實整出黎比你睇 你都唔會明.
加上我對鬼捉人冇興趣 當我愛莫能助吧, 我表達能力低
我係度講多次 聽得明就聽 聽唔明都算了.
set 木到了一個範圍自動轉做金例如5m換成金
再set 木到了一個範圍踢出街 5m2 要比換金數目大
換金果個 0.05秒做一次 姐係話 如果你bug既時候
你平時拎木正常會過5m會轉金
咁你就冇可能會上到5m2木啦. 如果係0.05秒之耐
做到d咁既事 得2個可能 供木/bug木
所以供果度要斷絕佢地. set到供錢果個位0一格ok了.
咁剩返bug木的可能 咁就可以踢佢出街了.

就係咁差唔多啦. 如果都係聽唔明就算
數字係隨你隻game整理

再唔係一見到曬-rm-rw 就踢出街
係幫圖加hke時 可指定按右鍵加幾多金加木
唔關2000金木事 我想禁右鍵加1金1木又得
加足100m又得 2000金果度冇得諗

要防bug 先熟bug

引用:
原帖由 零式◆貝 於 2010-3-26 22:29 發表
你唔係唔知可以set指令可以係一句入面見到某d字眼都踢咁樣
不過會好無辜..

其實我之前提出過一次意見
我好肯定你係睇唔明姐.. 就算我真真實實整出黎比你睇 你都唔會明.
加上我對鬼捉人冇興趣 當我愛莫能助吧, 我表達能力低
我係度講多次 聽得明就聽 聽唔明都算了.
set 木到了一個範圍自動轉做金例如5m換成金
再set 木到了一個範圍踢出街 5m2 要比換金數目大
換金果個 0.05秒做一次 姐係話 如果你bug既時候
你平時拎木正常會過5m會轉金
咁你就冇可能會上到5m2木啦. 如果係0.05秒之耐
做到d咁既事 得2個可能 供木/bug木
所以供果度要斷絕佢地. set到供錢果個位0一格ok了.
咁剩返bug木的可能 咁就可以踢佢出街了.

就係咁差唔多啦. 如果都係聽唔明就算
數字係隨你隻game整理

再唔係一見到曬-rm-rw 就踢出街
係幫圖加hke時 可指定按右鍵加幾多金加木
唔關2000金木事 我想禁右鍵加1金1木又得
加足100m又得 2000金果度冇得諗

要防bug 先熟bug
哥哥- -;
你可以↑+Esc再加錢/ 木嫁ma

你既意思係隨時間一直檢查玩家的資源嗎
這樣會令到地圖愈玩愈lag- -
再加上供木是戰術之一- -
另外,已進行另外2個反bug系統,如無意外,應該明天可以出14.6進行實測

引用:
原帖由 rock_wpc 於 2010-3-26 23:31 發表
你既意思係隨時間一直檢查玩家的資源嗎
這樣會令到地圖愈玩愈lag- -
再加上供木是戰術之一- -
另外,已進行另外2個反bug系統,如無意外,應該明天可以出14.6進行實測 ...
錯曬. 唔係隨時間.
簡單d講係set講幫佢轉金既指令
但係其實拎黎防bug.
如果會lag 就算了.
就當玩家不懂用hke 用你那個1999吧./.\
和打-rw -rm  踢人

現在的是直接灌入hke程式,地圖便不能運行
那相比之下,是你的那個比較好嗎
如果是的話,我們可以用你的方法

尒可以張上上左下系統 如果有人上上左下 咁就會彈句 xxx上上左下了  (XXX系按上上左下個個人個名) 咁又吾會彈game 只會彈文字比人g到 咁味得lor ~V~
熊貓正在努力找OO中

bug方法 有好多=]
我唔按上上左下
我中意 下下左上
,

我有玩。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。 :lol 。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。:lol :lol :lol :lol

引用:
原帖由 rock_wpc 於 2010-3-27 00:43 發表
現在的是直接灌入hke程式,地圖便不能運行
那相比之下,是你的那個比較好嗎
如果是的話,我們可以用你的方法
竟然到了這樣
現在的問題 就是假圖(解加密)

你果隻加密係邊隻
係"打密碼解密"
定係 "用檔案解密" 果隻?
我都唔係好熟/.\

44 123
發新話題