30 12
發新話題

[討論] 有感而發

[Close]
引用:
原帖由 隨楓 於 2019-5-21 13:07 發表
已玩家既角度黎睇其實他們只是想vlan出手令到呢班用緊mh既人無咁狂妄而已,如果vlan再次出手封殺mh最起碼有少少阻嚇作用,好比放任而不管……變相鼓勵大家使用mh,我相信現時既信長mh玩家只有那少數人而已,vlan應該應付得黎 ...
如果為服務少數的信長玩家,其實好容易,開個新區,指定帳號才能登入的,
(就如以前人多的時候開個05.06之類提高等級限定.)(連VIP都不能登入)

但問題是人數,太少,可以開幾場,大家心中有數.

玩家的心態就是,(安全沒有mh的場沒什麼人玩或者被屠不爽),就走去其它沒有限制的場開mh玩.
以上玩家,佔最少7成,我敢肯定.

久而久之,(特定區)變成死區. 屢試不爽.

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-21 13:49 發表

如果為服務少數的信長玩家,其實好容易,開個新區,指定帳號才能登入的,
(就如以前人多的時候開個05.06之類提高等級限定.)(連VIP都不能登入)

但問題是人數,太少,可以開幾場,大家心中有數.

玩家的心態就是,(安全沒有m ...
我也明白你的想法所以我最終覺得用一人一帳號的方法是最好的,自己帳號自己成擔。不用呢樣限制果樣限制,如要做壞事是可以的後果也是自己負責

所以才希望大家能給意見怎樣能做到一人一帳號

引用:
原帖由 LKW_823 於 2019-5-21 07:09 發表
有見飛豬你在另一帖說作者帶人上黎嘈你
我自己就利申我都系有感而發 並無受到任何指示
我都講過我卒仔一名
在組入面都無咩地位可言 vlan更加無人識我

首先我覺得今次爆發並非一朝一夕
我從來5覺得信長比LOL差
只 ...
> 只系LOL系隻GAME外有好多系統吸引到玩家
> SKIN 排位 實力均分 防走場 防全圖 等等

這是就LOL及Dota2當年從war3獨立出來的主要原因啊
WE能做的實在太有限
只能感慨HK跟TW都沒有人有這樣的行動力以及資金去把信長獨立出來
(大陸倒是有好幾個山寨版LOL...)

引用:
原帖由 ALS 於 2019-5-21 15:50 發表
> 只系LOL系隻GAME外有好多系統吸引到玩家
> SKIN 排位 實力均分 防走場 防全圖 等等

這是就LOL及Dota2當年從war3獨立出來的主要原因啊
WE能做的實在太有限
只能感慨HK跟TW都沒有人有這樣的行動力以及資金去把信長 ...
希望你能夠多些上來。分享一些遊戲製作的經歷。

我知魔獸這種老舊遊戲要一個免費平台好杜絕外掛走場呢D問題係無可能
但係當有人光明正大開直播使用外掛 外掛玩家直接開POST胡亂辱罵
當然嘴炮有好多 但嘴炮風氣基本上已經係遊戲特色之一 例如1個簡單既問號
唔係邊有咁多滅號滅團戰打 起碼呢D係用自己實力 輸左會願賭服輸(走數冇計啦)

但用外掛程式贏左遊戲 仲可以開POST炮人 唔見VLAN有第一時間作出行動
事後都只是封POST 可能大家有大家既生活 工作家庭之類既問題

你話我地唔阻止外掛BUG圖諸多的問題 反而怪VLAN 是因為管理VLAN的確是你們
我地沒有權利去BAN人 即使我地有齊人證物證 都只可以開一個POST發洩
而該名玩家仍然可以繼續玩繼續開POST

面對惡意違既玩家 我地都係要一個簡單處理 就係BAN左佢AC
如就我開始所說一樣 一個違規BAN一個 十個違規BAN十個 呢D野係煩 始終都要人做
或者VLAN是否要放權一下出番個信長管理員

引用:
原帖由 IPADAIR. 於 2019-5-21 17:48 發表
我知魔獸這種老舊遊戲要一個免費平台好杜絕外掛走場呢D問題係無可能
但係當有人光明正大開直播使用外掛 外掛玩家直接開POST胡亂辱罵
當然嘴炮有好多 但嘴炮風氣基本上已經係遊戲特色之一 例如1個簡單既問號
唔 ...
我咪係信長管理員

引用:
原帖由 IPADAIR. 於 2019-5-21 17:48 發表
唔 ...
甚麼叫下放信長管理員權力?讓玩家成為信長審死官?

目前沒有規則,沒有可信版主,可以勝任,不要說到這個工作有多輕鬆,
當一個人不在中立,被情感控制,到處封人,就麻煩了.
哪有大家口中說的那麼簡單.

就昨日,平台又被ddos攻擊了,相信是過往同一班人所為,又或者被封帳號的人出錢叫人攻擊.
就在昨日,我們萌生了關掉信長連線.將不再設信長專區的想法呢.
老實講說,當年還流行的時候,能硬著頭皮,花人力物力去做各種對應措施.
現在難聽說句,你養我啊.
還要受資深VLAN玩家提醒你們開帖指引 (結論: vlan uninstalled)  這些氣?

可以玩就玩吧,何必要搞事. 且玩且珍惜.

Read :handshake

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-23 10:22 發表

就昨日,平台又被ddos攻擊了,相信是過往同一班人所為,又或者被封帳號的人出錢叫人攻擊.
就在昨日,我們萌生了關掉信長連線.將不再設信長專區的想法呢.
老實講說,當年還流行的時候,能硬著頭皮,花人力物力去做各種對應措施.
現在難聽說句,你養我啊.
還要受資深VLAN玩家提醒你們開帖指引 (結論: vlan uninstalled)  這些氣?

可以玩就玩吧,何必要搞事. 且玩且珍惜.
近來一切爭論,無論意見多麼兩極,都是以不為任何利益,純粹為信長好、有心搞好信長為基礎。一直覺得只要大家守住這點,就萬事有商量。如果你連關掉信長區這樣的漏氣說話都說出來,甚至拿此來威脅大家,那就什麼都不用說了

其實你地班網英係咁攻擊小飛豬做乜

地址:    九龍 大角咀 必發道128號 宏創方 19/F, 1902室

引用:
原帖由 henrychw 於 2019-5-23 15:39 發表

近來一切爭論,無論意見多麼兩極,都是以不為任何利益,純粹為信長好、有心搞好信長為基礎。一直覺得只要大家守住這點,就萬事有商量。如果你連關掉信長區這樣的漏氣說話都說出來,甚至拿此來威脅大家,那就什麼都不用說了:hand ...
何來威脅,我只是道出我們的困境,無奈有些人連一點點諒解都沒有。用諒解兩個字太過了,只是希望評論事情的時候不要胡亂攻擊,隨意侮辱,十分霸道,沒有他就不行那種。

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-23 10:22 發表

目前沒有規則,沒有可信版主,可以勝任,不要說到這個工作有多輕鬆,
當一個人不在中立,被情感控制,到處封人,就麻煩了.
哪有大家口中說的那麼簡單.

就昨日,平台又被 ...
睇你d廢話真係幾時都覺得係幾咁無恥 本身都已經廢9事覆你

一時標籤地圖組=周圍開post滋事 對唔住 我同鋼吉都唔係咩9地圖組

一時又引導人去覺得係我地請人去攻擊ipve 我地對信長既感情遠比你口口聲聲既熱愛要深好多
我地唔會自私到要去影響其他中意玩信長既人 如果我地係咁**粗口**自私 今日比人吊緊開圖既就係我地

每一次每一次 就係推自己上道德高地 學人講咩中立 情感

你有中立過? 你既中立就係將身上既責任推到一乾二淨 出事之前 就話全力支持信長發展 又話搞信10又話搞3分

到依加個post去左邊大家心中有數啦 到依加出左事就話冇承認過係官方地圖

你自己試下入05開場同d路人對質下? 唔好話我地針對你 你自己去感受下除左我地 信長區其餘200人對你既評價 對你既感受係點

跟住你又會係到講廢話:隨時歡迎上黎公司傾  隨時我地上網一隻字一隻字打清楚同你講 你都係盲左咁睇唔明 出黎同你講一句你就會諗通?

Aoba. 更新地圖幫你吸引左幾多人回流 幫你搵左唔知幾多VIP錢個時就作者前作者後 到依加人地講唔會再更新 冇哂利用價值 就過橋抽板 將所有[以前版本冇既問題??]推哂落佢地 可唔可以唔好咁無恥 利用完人 就連同人地一直以黎付出既心血同努力抹煞

到mh 呢個老問題 我都講燃到口臭 話咩冇人力冇物力冇時間去處理 我真係想問 你口中既處理mh既標準係咩??

舉報區抱怨區一大堆mh自己放出黎既小地圖 係啊冇顏色點 但睇到哂建築物位置 自己話比你知係mh 點知又係唔夠證據去封

你真係唔好笑死人啦 以前凌總幫你一個一個rp去睇 幫你double triple咁去confirm 舉報既紅圈/片 你只需要用極少時間去處理封號問題 你自己問心最後封左幾多個 放生左幾多個

你自己一手一腳放任mh成長 去到今時今日 連討論區都可以當面幫住佢地 我真係唔知你有咩資格學人自稱管理員

一句說話結尾 唔該你最好就封我ip 我都唔想再有機會覆到你個垃圾 反正我都唔會夠你同班mh鬥

你只係一個共犯

引用:
原帖由 我凍 於 2019-5-23 23:09 發表
睇你d廢話真係幾時都覺得係幾咁無恥 本身都已經廢9事覆你

一時標籤地圖組=周圍開post滋事 對唔住 我同鋼吉都唔係咩9地圖組

一時又引導人去覺得係我地請人去攻擊ipve 我地對信長既感情遠比你口口聲聲既熱愛要深好 ...
不能同意更多

支持左信長同IPVE咁耐,

管理員一句說話就可以將被ddos既事件冠係我地身上

乜原來某位管理員講野係唔駛負責任架?

真係唔知邊個咁叻可以係咁反轉自己個肚

要DDOS既話, 你封AC個日已經做左啦,駛咩等到今日

話埋比你聽,你地ipve俾人攻擊個時

咁岩個班MH就係twitch 直播開外掛

我就唔信有咁啱得咁蹺, 不過睇你咪又係繼續做縮頭鳥龜

引用:
原帖由 [VinDs]Toyz 於 2019-5-24 03:55 發表

不能同意更多

支持左信長同IPVE咁耐,

管理員一句說話就可以將被ddos既事件冠係我地身上

乜原來某位管理員講野係唔駛負責任架?

真係唔知邊個咁叻可以係咁反轉自己個肚

要DDOS既話 ...
如你所說.所以MH同vLan 有關係嗎?有人喜歡搞事,都不是第一日的事情. 請繼續.
我只是引敘一些事情,你要對號入座,請隨意.

如某樓主說,也懶得再回應了

封你ip遲早既事
吾想覆就咪鬼上黎啦

30 12
發新話題