發新話題

[討論] [ 笑話 ] VLAN 多左一隻「照妖鏡哥」 - 卍龘, 點睇 ?

[Close]
留各跟進

強帖留名

引用:
原帖由 Blungly 於 2014-7-16 21:41 發表

最後 ? 你引用佛教的說話,
佛教最後都是導人放手,放下執著, 你又明白佛教真理 ?

如何學會放下 ?
http://story.zgfj.cn/SHGS/BY/2011-02-26/12605.html
你好似唔知自己本末倒置緊
你唔製造D"道理"出黎 我又何來批判?
你唔刮我D回應出黎 我又何來顯其斷章取義?
而我從來冇執著為攻擊而攻擊 為反駁而反駁 拆解詭辯 我年年都做咁濟 一來訓練思維 二來娛樂
簡言之 你唔濫造錯謬言論去攻擊我 我係無從反駁 我就冇聲出 只要你講得岩既 我會認 就係咁簡單 而唔係我執著D咩要去攻擊你

引用:
原帖由 卍龘 於 2014-7-16 22:00 發表

你好似唔知自己本末倒置緊
你唔製造D"道理"出黎 我又何來批判?
你唔刮我D回應出黎 我又何來顯其斷章取義?
而我從來冇執著為攻擊而攻擊 為反駁而反駁 拆解詭辯 我年年都做咁濟 一來訓練思維 二來娛樂
簡言之 你唔濫造錯謬言論去攻擊我 我係無從反駁 我就冇聲出 只要你講得岩既 我會認 就係咁簡單 而唔係我執著D咩要去攻擊你
你覺得我開呢個POST既原因係咩 ?
無神神會開呢個POST ? 點解我唔開其他人?
你覺得呢?你周圍生事,VLAN周圍砲人為樂?
何苦?
你不想一下其他人感受?被人反抽水你就怒髮衝冠
這個是佛教的因果效應

放下屠刀, 立地成佛
怨怨相報何時了既道理都唔明?
不放手只會顯得你任性
放下仇恨,放下因怨才是佛家精髓

引用:
原帖由 Blungly 於 2014-7-16 22:08 發表

你覺得我開呢個POST既原因係咩 ?
無神神會開呢個POST ? 點解我唔開其他人?
你覺得呢?你周圍生事,VLAN周圍砲人為樂?
何苦?
你不想一下其他人感受?被人反抽水你就怒髮衝冠
這個是佛教的因果效應

放下屠刀, 立地成佛
怨怨 ...
你又唔諗下  係得你一個最大反應?
咪就係因為你唔服輸 覺得自己岩晒既關係

引用:
原帖由 卍龘 於 2014-7-16 22:13 發表

你又唔諗下  係得你一個最大反應?
咪就係因為你唔服輸 覺得自己岩晒既關係
是嗎?現在我認輸,說聲對不起,是我錯了
再煩我就是你的問題了

引用:
原帖由 Blungly 於 2014-7-16 22:17 發表

是嗎?現在我認輸,說聲對不起,是我錯了
再煩我就是你的問題了
真係覺得自己唔岩既 就應該刪左你一樓既文 以顯出你真係覺得自己有問題 而唔係為左話完人 詆毀完人就潛水

真係佩服你班廢青 可以嘈到24頁

引用:
原帖由 卍龘 於 2014-7-16 22:20 發表

真係覺得自己唔岩既 就應該刪左你一樓既文 以顯出你真係覺得自己有問題 而唔係為左話完人 詆毀完人就潛水
過去的事就是過去,刪了都不能當無事發生過,最重要是放眼現在及將來

個三龍真係好得閒
日日係度狙擊人
大家千其唔好得罪個痴線佬
否則真係有排煩

留名花生照鏡哥
選擇性回覆
(不回應的原因是層次有異)

追post追到十幾頁已經唔想睇

:lol lf2

引用:
原帖由 卍龘 於 2014-7-29 01:28 發表
件blungly正小雞雞