發新話題

[ 發佈 ] 美劇 The Walking Dead(行屍走肉)

取消高亮
[Close]
引用:
原帖由 樂仔x_x 於 2010-12-25 03:43 AM 發表
如果 哈利 冇特技 / 冇畫面 , 純故事形式 , 你認為你會5會去睇

E加 哈利死神1未係今lo - -   冇特技 冇打過=.=;
悶死

都可以叫打左- -    一次仔- -    1min都唔知有冇 ...
咁又唔係= =
空間轉移呀..一開始逃走果幾PART都用左唔少時間整特效啦- -"

新做版主...多多指教/  ﹏  \

引用:
原帖由 22029205 於 2010-12-14 00:25 發表

僵屍不嬲係咁先合邏輯~
係l4d咁得意  僵屍以殺人為目標
如果你一比L4D既僵屍咬中仲洗玩既

呢套野幾時再出??

睇哂 支持

引用:
原帖由 樂仔x_x 於 2010-12-25 03:43 發表
如果 哈利 冇特技 / 冇畫面 , 純故事形式 , 你認為你會5會去睇

E加 哈利死神1未係今lo - -   冇特技 冇打過=.=;
悶死

都可以叫打左- -    一次仔- -    1min都唔知有冇 ...
其實你明5明咩叫 特技 & 畫面 ?

唔係  得打鬥先叫特技

為 The Walking Dead 第二季播放日期爭議 解釋

我已經甚少上 vLan 論壇了,見到呢個帖仍高高掛起,多少都心感欣慰,點知最近既回覆都針對劇集第二季播放日期,點都出句聲交代一下。

http://splashpage.mtv.com/2010/11/16/the-walking-dead-season-2-2/

據可靠消息,即使第一季好評如潮又收視高企,第二季卻可能延期至 2011 年 10 月才播放(皆因未有官方正式公佈),有兩大表面因素

1. AMC 這收費電視台正舉行名為 Fearfest - 年度恐怖影視馬拉松,而 The Walking Dead 正是此系列的第一個作品,希
 望在萬聖節當日打響頭炮,吸納更多觀眾來吹谷收視。如今官方考慮這黃金時機所帶來的收視保證,希望再創高峰才
 出此下策。

2. 從官網釋出的節目時間表得知,劇集 Breaking Bad (第四季) 暫定於 2011 春季至夏季初,緊接 Mad Men (第五季)
 還要擬定首次公映之原創劇集 The Killing,且試播節目 Hell on Wheels (製作中) 亦有意於 2011 年放送。

除非 Hell on Wheels 願意退位讓賢給 The Walking Dead 第二季,否則幾乎塵埃落定了。
引用:
原帖由 joeka 於 2010-12-13 21:32 發表

=  =甘又點?一樣都係同一集..分2年係要fans死等下去...
片就拍好...一定要分2年上映?唉~

行屍走肉就話有可能未拍好..要下年先可以睇...

哈都拍晒...仲有可能要重拍下集尾部...倒不如今年放晒出來...完左10多年來f ...
引用:
原帖由 windsang 於 2010-12-15 01:25 發表

整一套好既 電影  你認為要幾耐 ?

拍好晒 等如出得街?  

阿凡達都一早拍好左

但係要整 電腦特技 / 畫面  剪片
每一個畫面 都要美化

你估唔洗時間 ?  

外國同港產片 分別

外國注重 質素 ( 因為質素好 代表 ...
兩邊都好似好有道理,但都不足以解釋呢個現象,事實上,美劇一般根據最新一季既收視率決定繼製與否,若收視唔理想就會暫停播放,收視太差更會腰斬,加上一般劇集製作期大約半年左右,要連播兩季基本上不可能的。

咁唔知第2季會唔會有d角色會換人呢..><
nnnnnn

先謝了~聖誕唔駛咁悶
不過始終覺得電影會正D,劇集會拖長,會有好多不必要既位

我覺得隻馬仔好似比佢呃左咁,好慘

今日睇東方,見到佢講呢套劇
http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0101/00288_019.html

佢話三月會播第二季

正WOW A_A3月咁快有得睇!~

yaya 3月有得睇~
吾洗咁悶@v@!!

個...行C走肉
聽講係又漫畫
變真人板~.~"
係味真?=]

引用:
原帖由 空白名 於 2011-1-5 16:58 發表
個...行C走肉
聽講係又漫畫
變真人板~.~"
係味真?=]
http://manhua.178.com/x/xszr.shtml

踏入3月,walking dead 就播樓主準備
超期待ar!:lol:lol:lol

發新話題