發新話題

請刪帖

[Close]
點開場.......??????

下載後解壓至 "安裝路徑\Left 4 Dead 2"
姐係點?
唔明- -
係common\\Left 4 Dead 2\Left 4 Dead 2定common\Left 4 Dead 2

好開心你可以接受我意見...
仲upload佐上mediafire..
最中意就系呢個upload website
emmmm...l4d map官方圖系邊一個??
系咪
www.l4dmaps.com/mirrors.php?file=865
呢個???
仲有大陸改良版???
咁你地平時會開邊一隻??
難道系通用?

大陸改良版同原版一樣會彈的說!

回復 49# 的帖子

只係 少d彈game位咁解姐

RE : deep31652706

如何打開非官方地圖 (尤其 L4D on L4D2) ?
- 建議利用 SRCDS (Dedicated Server)
1. 開啟 srcds.exe (安網路徑\Left 4 Dead 2)
2. 參考以下初始設定 :

{管理密碼} : 請自行設定

3. 伺服開啟後 , 雙擊地圖設定部分 ( 紅色框 )

4. 視窗彈出 , 打開選單 ( 紅圈 ) , 向下捲動 ( 白色箭號 ) , 揀選指定地圖 , 完成後等數十秒便成功了 .

L4D 戰役第一關指令如下 :

No Mercy (毫不留情) : l4d_hospital01_apartment
Cash Course (速成課程) : cc_01
Dead Toll (死亡喪鐘) : l4d_smalltown01_caves
Dead Air (死亡機場) : l4d_airport01_greenhouse
Blood Harvest (嗜血豐收) : l4d_farm01_hilltop

引用:
原帖由 尐鮫丸 於 2010-8-13 15:18 發表
下載後解壓至 "安裝路徑\Left 4 Dead 2"
姐係點?
唔明- -
係common\\Left 4 Dead 2\Left 4 Dead 2定common\Left 4 Dead 2
若使用 vLan 版主程式 , "安裝路徑\Left 4 Dead 2" 可理解為 C:\steamapps\common\Left 4 Dead 2

仲有 , 非眼盲都睇得出 "Left 4 Dead 2" 同 "left4dead2" 既分別啦 !
引用:
原帖由 kelvinjpeak 於 2010-8-13 15:23 發表
L4Dmaps官方圖系咪 www.l4dmaps.com/mirrors.php?file=865 ?
仲有大陸改良版 ? 咁你地平時會開邊一隻 ?

原帖由 BTgame 於 2010-8-13 17:01 發表
大陸改良版同原版一樣會彈的說!

原帖由 hgc081413 於 2010-8-13 22:36 發表
只係 少d彈game位咁解姐
無錯 ! L4Dmaps 官網就只有一幅 Silent Hill 地圖 . 而「大陸改良版」, 其實由 Nuclear'Atk 博客 - Nuclear'Atk 加以改良 ,
能夠於單人模式揀選該地圖之餘 , 從伺服搜尋界面上可清晰顯示被漢化的地圖資訊 . 由於 L4Dmaps版 屬 L4D 非官方
地圖 , 強行於 L4D2 開啟 多少出現兼容性問題 , 不但無法於單人模式打開 , 而且界面上唔會見到任何資訊 .

另外 , 部分玩家回報 大陸改良版 比 L4Dmaps版 出現較多 Bug , 包括 紫格數目 及 彈機頻率 .

正如以上所講 , L4Dmaps版 屬於 L4D , 而 L4D 與 L4D2 各使用自己既模組及素材 , 並非共用 , 所以紫格係意料中事 .

彈機方面 , 我無將 L4Dmaps版 拎去 Left 4 Dead 度測試 , 彈機有可能係地圖與生俱來 , 亦唔排除係兼容性問題 (L4D -> L4D2) . 點解 大陸改良版 彈機次數較少 ? 我從修改日期檔案大小作比較 :

1. 修改日期
L4Dmaps版 : ‎2010‎年‎3‎月‎4‎日 (上午 5:17:20)
大陸改良版  : ‎2010‎年‎4‎月‎24日 (‏‎下午 10:57:42)

2. 檔期大小
L4Dmaps版 :  929 MB (974,687,617 位元組)
大陸改良版  :  929 MB (974,195,266 位元組)

明顯後者比前者較新 , 儘管兩者檔案大小幾乎相同 , Nuclear'Atk 可能針對兼容性方面修改令彈機率減少啩 !

口講無憑 , 唔試過又點知咩一回事 , 所以 L4D2探險團 決定試探下 , 睇下 SH 有幾特別之餘 , 亦比較兩者版本既分別 .

死亡機場 最好玩

大陸改良版 彈game位少佐架  <--唔知係咪 可能我無踩仲彈game位  有d位一行去個到就彈  ‎

甘即系平時你地開邊只???????

引用:
原帖由 kelvinjpeak 於 2010-8-14 16:55 發表
甘即系平時你地開邊只???????
兩隻都會玩 , 我地只對Silent Hill有興趣而試探一下 . 或許你誤解「L4D2探險團」既存在目的 -- 宣傳推廣有特色 , 水準高既非官方地圖 , 並非搞小圈子三五成群開場玩咁膚淺 .

體驗過後 , 以不同手法為大家全面分析 SH , 並作出評價 , 打出心目中既分數 .

日後未必再玩 SH , 因為「力求創新」係我地既宗旨 !

Silent Hill 之旅 如期開始

現已開啟 L4Dmaps 版 Silent Hill 伺服 , 歡迎食花生 !

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-8-14 05:42 發表

若使用 vLan 版主程式 , "安裝路徑\Left 4 Dead 2" 可理解為 C:\steamapps\common\Left 4 Dead 2

仲有 , 非眼盲都睇得出 "Left 4 Dead 2" 同 "left4dead2" 既分別啦 !

無錯 ! L4Dmaps 官網就只有一幅 Silent  ...
原來真係唔同嫁 omg

回復 56# 的帖子

咁有幾個位食花生先

我想入探險團呀 我頂唔順你地D毒 比我加入就PM我 我有mic嫁

引用:
原帖由 hgc081413 於 2010-8-15 10:29 發表
  咁有幾個位食花生先
你帶團入黎參觀咩 ? 總之到時一定有位俾你 !
引用:
原帖由 a160284 於 2010-8-15 11:26 發表
我想入探險團呀 我頂唔順你地D 比我加入就PM我 我有mic嫁
如以見得我地「」呢 ?

比我加入就PM我」, 呢句說話應該由我講先岩 , 一個咁唔主動既人我邀請唔起 .

發新話題