發新話題

DAMN~ THE NOOB NINJAED THE LOOT!!!

[Close]
引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-6 17:00 發表
有好多野刀會影響槍械的accuracy
FOR EXAMPLE:
1.槍械結構,由發射機構以至槍托設計刀會影響子彈的散怖率
2.槍管,狙擊步槍管係針對accuracy,機槍則是針對耐用性和抗熱性
3.子彈,狙擊步槍用的子彈比起普通子彈不同,它 ...
狙擊槍係好煩的,唔同距離要睇狙鏡中上下不同的位置,有重力存在,而子彈既速度不同,狙鏡中上下位置因應調節,玩過閃點行動既人就知~
但是子彈的速度點樣確保一致?我不知道,請指教,
難道每粒狙擊子彈的火藥份量,和金屬質量都可以做到百分之百一樣?
另外,你有無玩過閃點行動?我係指第一代, 同好多槍game唔同,狙擊槍加反坦克炮才是保命工具.
有左狙擊槍,望遠鏡都唔洗用

引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-6 18:44 發表

狙擊槍係好煩的,唔同距離要睇狙鏡中上下不同的位置,有重力存在,而子彈既速度不同,狙鏡中上下位置因應調節,玩過閃點行動既人就知~
但是子彈的速度點樣確保一致?我不知道,請指教,
難道每粒狙擊子彈的火藥份量,和金屬 ...
這個不用玩過閃點行動,對槍械有基本認識的人都必須知道
難道每粒狙擊子彈的火藥份量,和金屬質量都可以做到百分之百一樣
當然冇可能一樣,但以現今工業技術,其誤差是小得可以無視
另外,你有無玩過閃點行動
冇,不過我玩過ArmA
有左狙擊槍,望遠鏡都唔洗用
現今一個狙擊小組共有2人,一人以狙擊槍攻擊,一人以望遠鏡搜索target和指揮射手
I'm Panda
Let's play Killing Floor together :)

現今工業技術 你認為邊個國家做得最好?
一人以望遠鏡搜索target和指揮射手
用天文望遠鏡啊?

引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-6 19:03 發表
用天文望遠鏡啊?
其實生產子彈係一件好容易的事情,不外乎倒模
用天文望遠鏡啊?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
I'm Panda
Let's play Killing Floor together :)

牛屎黎????
依家d狙手真係慘

回復 50# 的帖子

狙擊手一向要識得偽裝,甚至前進至目標區係唔可以行,要好似條蟲咁爬下爬下爬到目標區
呢個就係狙擊手同精確射手的分別
I'm Panda

引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-5 22:40 發表
如果子彈直徑與槍管的配合程度相同  果百分之2就唔存在
就當佢地既真係直徑與槍管的配合程度一樣
甘樣佢應該一定同狙擊槍一樣甘準,有咩野其他野影響佢既命中率先?唔好賴落d人手震先好唔好? ...
我都唔想話你
甘樣佢應該一定同狙擊槍一樣甘準????
你知唔知佢地結構係點嫁?????
影響命中唔係只有百分之2   同時我也沒有說過同狙擊槍一樣咁準
我都冇賴落d人手震
你自己睇完先再講
SMG:

狙擊槍:

你可以由圖中得知
SMG直徑只有9MM 而 狙擊槍則有45  你話2樣野 點可能一樣????
引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-5 22:45 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1439422&ptid=163753][/url]

我唔係唔夠你講,亦都無野講輸,係我想停一停專心工作,唔洗搵食呀?
如果你叭低左都係拎起d沙,唔通拎舊屎咩?
其實講真果句我唔係好明你講咩囉   都拎起左D沙  又何解要拎起舊屎?
你唔係咁唔文明呀????    同你討論 你的態度如此囂張
原來人被逼到如此地步會口出髒言

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

又唔係叫你食屎,如何對你囂張?
講真,文唔文明,我就無咩興趣.反正你都同我呢個你所謂的"不文明人"講左甘耐,大家彼此彼此甘
唔好轉移話題,你個偉大公式射速越快,命中率成反比點計先?
彈個圖出黎就話個結構唔同,係人都知唔同喇
唔該講解下,有咩直接影響

如果你叭低左都係拎起d沙,唔通拎舊屎咩?
有屎同沙比你簡,唔通你寧願執屎?

個結構,睇黎睇去,咪又係講番後座力,槍管震動同子彈會影響命中
好q悶

就算計晒所有因射速太快令支槍命中下降既因素在內,又會甘q準一定成反比甘勁既?
我真係想睇你條咩式黎

P6602611講左幅兩個狙擊手圖,叭左入牛屎內
正正有沙同牛屎比佢簡黎執

睇到le到,有幾點可以針針
1.kccb一開始受不了具誘導性說話,出言侮辱(扣分)
2.mango初中期有幾個points係言之成/有理,有望lead到個勢,點之衰在突然醒左幾句過份主觀既假設性statements,之後俾人露捉,灰左
3.kccb中期有一定ad,但又捉de無關重要既地方,遊左陣花園番黎都唔記得左自己係邊
4.mango後來爆左煲,就算求勝心心多切慾多大都唔好露俾對手,正所為x子兵法日:能而示x不能,攻而示x不攻
到而家就咁睇lQ阿芒略高 EQ就兩位都要upgrade
純吹

引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-7 00:42 發表
又唔係叫你食屎,如何對你囂張?
講真,文唔文明,我就無咩興趣.反正你都同我呢個你所謂的"不文明人"講左甘耐,大家彼此彼此甘
唔好轉移話題,你個偉大公式射速越快,命中率成反比點計先?
彈個圖出黎就話個結構唔同,係人都 ...
2枝槍既撞針設計都唔一樣  證明你冇留心睇
就以半自動狙擊槍同SMG作比較
狙擊槍的撞針係直接插入子彈火藥的較深位置  令其產生強大的爆炸力
而SMG的撞針  則只插子彈火藥的較淺位置  增加撞針回收速度  令每分鐘的射擊次數增加
而且 我從來冇講過任何
偉大公式
射速越快,命中率成反比係唔洗計
因為公式純粹係理論  而實際往往係另一會事
如果你留心d睇  佢地子彈外型係唔一樣
因為射擊時  子彈旋轉既速度也大大不同
子彈旋轉既速度也能有效抵擋  地心吸力所產生的重力加速度
因為2種彈的子彈下墜速度各異
正因此影響其有效射程和命中率
引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-7 01:10 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1441781&ptid=163753][/url]
P6602611講左幅兩個狙擊手圖,叭左入牛屎內
正正有沙同牛屎比佢簡黎執
森林何來有牛屎之有

引用:
原帖由 kunal 於 2009-11-7 03:22 發表
睇到le到,有幾點可以針針
1.kccb一開始受不了具誘導性說話,出言侮辱(扣分)
2.mango初中期有幾個points係言之成/有理,有望lead到個勢,點之衰在突然醒左幾句過份主觀既假設性statements,之後俾人露捉,灰左
3.kccb中期 ...
尼位壇友從何得知我受不了具誘導性說話,出言侮辱呢????
我可是一句侮辱的說話都沒有說喔  我只是作一個假設
而且我主要都係以回應mango的問題為主   難道你沒有留意嗎????
我種種的回覆都是針對 mango而發起的
如果我有心  要羸  一早就攞晒d事實證明去屈佢啦
我係好心指出佢既錯誤之處  只是沒想到結果會有這樣的回覆
純吹都唔好亂咁吹呀....

香港都有樹又有牛
but香港沒有大草原

引用:
原帖由 mango99999 於 2009-11-7 09:41 發表
香港都有榭又有牛
but香港沒有大草原
榭???  唔知尼位人兄想講公園定係露臺或是住宅
小弟才疏學淺   實在不知你在說哪裡
香港有草原
正常的人都知道 唔會咁傻帶D牛去森林
而在生態來說  森林中並沒有牛

引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-6 19:41 發表
狙擊手一向要識得偽裝,甚至前進至目標區係唔可以行,要好似條蟲咁爬下爬下爬到目標區
呢個就係狙擊手同精確射手的分別
其實狙擊手=精確射手..?

發新話題