17 12
發新話題

有無插件係tk扣少d血

[Close]

有無插件係tk扣少d血

我想問有無插件係可以tk扣少d血架
我想玩tk, 因為唔玩tk無咁好玩
但係我覺得專家扣到好多血
請問有無插件係可以扣少d血
唔該曬咁多位

(ps:我相信會有人同我一樣中意玩tk, 希望可以幫幫手)

完全唔明你想點.......
唔死點叫tk......
你真係知道tk全名係乜?

引用:
原帖由 bennyschool 於 2009-9-13 21:26 發表
完全唔明你想點.......
唔死點叫tk......
你真係知道tk全名係乜?
全名係咪tank

引用:
原帖由 derekyin 於 2009-9-13 22:13 發表

全名係咪tank
tk 意思係簡team kill

但我有呢篇文章起 都係吾知佢講既tk 係乜野...

我吾知你係鍾意玩team kill 定 tank-.-

係server.cfg 打
sm_cvar survivor_friendly_fire_factor_expert "0.1"

數字0 = 5 扣,愈大TK扣愈多

請問server.cfg  係邊??

又話冇TK唔好玩 到有TK又話要扣少D-.- 第1次見 你教 進皆/普通 咪扣少D囉

回復 2# 的帖子
我就唔知你想點, 我話想被友方攻擊降低呀
都唔知你講咩唔死, 我完全無打過死字

回復 3# 的帖子
唔係tank

回復 5# 的帖子
無用架, 我用過0.1都係唔扣血

回復 7# 的帖子
咁d屍咪廢d囉

回復 6# 的帖子

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... ighlight=server.cfg

回復 8# 的帖子
其實友方攻擊係ta
不過我認為你既問題都唔難理解,只係有人想做認字特警

想扣得少就咪玩pro吧....人地本身整隻game出黎唔係預你射殺人類的...個個難度傷害都一樣咁分黎做乜
咁想打自己人既 不如係safe room直接開槍啦
抑或你只係命中率不足成日射錯人....(奸笑

引用:
原帖由 derekyin 於 2009-9-13 22:13 發表

全名係咪tank
笑左~ :D :D :D

引用:
原帖由 Sosuke 於 2009-9-15 21:26 發表
想扣得少就咪玩pro吧....人地本身整隻game出黎唔係預你射殺人類的...個個難度傷害都一樣咁分黎做乜
咁想打自己人既 不如係safe room直接開槍啦
抑或你只係命中率不足成日射錯人....(奸笑 ...
好激動的回應
不明白主題的一種回答方法 XD

回主題
專家玩家傷害真係高左d....試過一下手槍打中頭可以扣 40~60血....真係玩完咁滯

用沙把瞄住個頭黎射仲勁

引用:
原帖由 ikis2080 於 2009-9-16 15:48 發表

好激動的回應
不明白主題的一種回答方法 XD

回主題
專家玩家傷害真係高左d....試過一下手槍打中頭可以扣 40~60血....真係玩完咁滯
唔係唔明白...只係佢問得黎有d怪姐...原文講出黎既意思似係出於興趣 食飽飯冇野做專登射...唔係錯手射到...正常人玩專家會唔會咁玩呢...?    與其著重改低tk傷害...不如玩易少少既難度 再改高喪屍既攻擊力...tank改番快少少咪又OK...

友方傷害=/=tk(team KILL)
而系ta
你set0.1唔扣既咪set大d自己試lor= =
server.cfg冇就自己開

17 12
發新話題