發新話題

[交流] 全職獵人集中貼

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]
引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-11-3 02:42 發表
咁係佢自己制定架姐....
咁會長呢D神手a_a無乜限制
都可以咁勁
點解釋
心源流 奇犽當然係勁啦= =佢係家族既(計)承人 佢爺爺都覺得佢係特別的
不過都係作出來嫁即= =岡強既吾係實力,(啲點初學念時,老師用天才既比例已經說明左奇犽比佢更強)佢強係強在吾會向後退,面臨死亡都可以堅持原則,以戰死為生命之終點(斯巴達 :lol )
本身都係鐘意奇犽(頭幾集= =),但之後作者將奇犽構成係d欺善怕惡既人 :L 所以好感不在
選擇性回覆
(不回應的原因是層次有異)

我一向都中意奇犽><
鬼叫佢個衰樣咁型
....但有時候衝得太盡會死-.-
正如佢打貓女
根本技術上差得遠
但奇犽如果唔係比佢哥控制佢
佢都會同岡差唔多

如果奇犽同岡一樣既咁佢地咪一齊比貓女殺
況且凱特都己經覺得佢地兩個留係到都無用
咁天才既奇犽又點會去打

奇犽都唔係天才.....
係佢唔係衝動派
中意計算敵人咩料子先開打!!
但咁樣太保守-.-
有時未試過點知自己唔得0.0

我想問下我淨係睇到OLD版既全部

應該係新版第幾集接落去
猶疑在似即若離之間 望不穿這暖昧的眼

有點有人係搞錯左....
唔係基露亞突然識得圓...
其實所有基本念系統基礎佢同小岡一早識...
只係運用效果有幾高...
"圓"只係一種應運而生出黎另一個名..
其實佢係同"堅"無分別

就講返佢自己用圓...單單講圓範圍佢已經夠細...所以佢有能力HOLD住
而且作者都重申左佢完全唔熟~近身已經係佢極限...

呢個情況就等於小岡當初一開始做多系修行一樣
小岡一樣可以放到波仔...只不過連花都摧毀唔到咁解

由佢地學完最基本念開始...到佢地自己創"必殺技"(發)
再跟住比絲姬好快咁學哂所有運用技巧~已經絕對係百份百奇才
唔似得另一區咁....轉個頭...乜鬼忍術都識

回復 261# 的帖子

另一區姐係咩!?
我都知奇犽個圓細...
但都好屈機@@
比絲姬我真係唔知佢點解可以咁快學哂所有技巧~_~
我比較想睇揍敵客個創始人既過去係點
佢地個世界真係太異常

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-11-6 17:26 發表
另一區姐係咩!?
我都知奇犽個圓細...
但都好屈機@@
比絲姬我真係唔知佢點解可以咁快學哂所有技巧~_~
我比較想睇揍敵客個創始人既過去係點
佢地個世界真係太異常 ...
大小視乎點運用
有人幾厘米~有人幾米~都有人幾百米(指緊半徑)

目前只係知佢家族最年長果個係曾曾曾祖父馬哈
同尼特羅會長同期...應該就呢個時候開始佢個家族
你都知啦~漫畫世界有正自然有反嘛

我都知可以用到幾百米個圓0.0
揍敵客奇犽個祖父米用到300米
我想知佢地既過去
都唔講既....
剩係講一出就咁勁

新戈集又係悶= =懷念95集
岡同奇犽4個字可以形容哂:奇峄突起
選擇性回覆
(不回應的原因是層次有異)

回復 265# 的帖子

你想講D咩....!?
第95集正架0.0
但係奇犽比人打果集都幾正
無返小小戰鬥場面...
新果集我覺得ok既a_a
隻王鬥唔過凱特

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-11-4 22:29 發表
奇犽都唔係天才.....
係佢唔係衝動派
中意計算敵人咩料子先開打!!
但咁樣太保守-.-
有時未試過點知自己唔得0.0
初學念果時都講左佢地(小傑,基路亞)係天才啦

雖然基路亞好明顯會計成功率 因為佢係殺手 習慣左搵個最好機會落手 加上比佢阿哥插左針 唔夠打就會閃水
不過亦都唔見得小傑係衝動 佢都會諗用咩對策去勝利

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-11-3 02:42 發表
咁係佢自己制定架姐....
咁會長呢D神手a_a無乜限制
都可以咁勁
點解釋
會長係經過日積月累 每日狂揮拳 揮到嘔晒奶先可以練成 簡單d講 係靠99分努力

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2013-11-7 18:17 發表
你想講D咩....!?
第95集正架0.0
但係奇犽比人打果集都幾正
無返小小戰鬥場面...
新果集我覺得ok既a_a
隻王鬥唔過凱特
睇唔明?富奸復刊喎

發新話題