發新話題

No.Three 分享 [ 11/10-09] [石破天經拳]p.13附上戰術王教學link

[Close]
引用:
原帖由 Nightmare夢 於 2009-6-3 16:09 發表

Ap.哥發表偉論
唔好咁講,分享下自己既意見者。

有時都O左咀,打左成場好波,就輸左最後o個刻。

三哥開教學....唔支持唔得呀!!
我不配..

回復 27# 的帖子

尋日打左場 真系幾激
對方開波 即刻死隻boomer 換3hun 1smoker=.=
每次都食我地幾個包 -___-
但好彩冇比人秒

引用:
原帖由 windsang 於 2009-6-3 18:20 發表
尋日打左場 真系幾激
對方開波 即刻死隻boomer 換3hun 1smoker=.=
每次都食我地幾個包 -___-
但好彩冇比人秒
其實我地打左成場好波,就係我最後救完人之後清唔切屍JAM實左,攪到被TANK上車滅團 ORZ

引用:
原帖由 Ap. 於 2009-6-3 18:28 發表

其實我地打左成場好波,就係我最後救完人之後清唔切屍JAM實左,攪到被TANK上車滅團 ORZ
其實我都吾當自己輸
因為只係上車個到 比d屍勁塞-.-隻tank就黎到
如果講一直打 其實都不相百仲

引用:
原帖由 Ap. 於 2009-6-3 16:56 發表

唔好咁講,分享下自己既意見者。

有時都O左咀,打左成場好波,就輸左最後o個刻。
成日第五關都係禁架喇

hunter 25系計高度定抛物線?  高度要大約理地面幾多米先撲到25

引用:
原帖由 csaa 於 2009-6-3 19:42 發表
hunter 25系計高度定抛物線?  高度要大約理地面幾多米先撲到25
我諗冇人真係計到掛-   -""""""
但係我可以答你兩樣都有計
高度暫時只是 機場第二關 一開波閘口(醫院第五關都可以勉強算係既)
直上直落可以25

拋物線就吾洗講掛@3@"

引用:
原帖由 csaa 於 2009-6-3 19:42 發表
其實 hunter撲25 係要高度+拋物線   無其中一樣都好難做到2字頭
除非係 兔跳 平地就有機會25
但呢一招 暫時 見過1次  所以就吾講
因為我都練左好耐 都掌握唔到 係實戰入面

以下解答你問題
引用:
原帖由 windsang 於 2009-6-3 19:42 發表
套用返 黑鬼 所教既hunter 7大招其中一項:
係取個薄面
就好似篤波一樣 你cut得薄 撲就愈高傷
技巧 當你撲得多 就會有個觸感 出黎

多謝樓上兩位高人解答           無視:你的帖子長度不符合要求

引用:
原帖由 windsang 於 2009-6-3 19:52 發表

其實 hunter撲25 係要高度+拋物線   無其中一樣都好難做到2字頭
除非係 兔跳 平地就有機會25
但呢一招 暫時 見過1次  所以就吾講
因為我都練左好耐 都掌握唔到 係實戰入面

以下解答你問題

...
外國論壇話係影響initial pounce damage的因素有撲時的高度同水平距離
"To get into detail, the hunters initial pounce damage can be determined by the height and distance traveled which basically means airtime."
from h  ttp://w ww.facepunch.com/showthread.php?t=653902
Hunter 其實可以係空中進行圓形運動(ja係轉彎)同減速,同e兩個方法可以微調pouncing的目標

推推推@@@"""""""""""

想問下樓主知唔知呢個圖係邊平時一入場個度~會有兩張圖~要按確定個個位
想問下個位址係邊?
因為我想改改佢~

引用:
原帖由 Ap. 於 2009-6-3 15:26 發表
好多謝三哥同大家分享L4D既技術分析。

另外有時我同幾個FD打完一場friendly都會討論下個game。

先以兩大類型去講: 生還者同喪屍比較,應先鍛鍊好做生還者既技術。 因為就萛對手比自己強都好,如果關關都可以4個人入安全室的話,都起碼仲有第5關可以追。 有好多時輸贏既關鍵就係睇上唔上到機/車/船o個一刻。做生還者三哥已經列出基本同進級既條件。

另外做喪屍,好多人都話好易做。但點為之易做先? 因為死完過二幾三十秒就可以重生所以易做?  每個攻勢可以扣到人血就叫易做?  每一關能夠對生還者做成有效率既攻勢或滅團既地方係有限的,如果4隻感染者搵唔岩地方去攻只會畀機會生還者更多時間逃走。 4隻出得唔齊,出錯位,重唔到生,攻錯人 (例如撲左smoker隻人) 都會被生還者成功瓦解攻勢。
照ap哥咁講~做屍其實講天時地利人和~天時=時間 地利=位置 人和=點同隊友配合

當然都要睇隊友 同 對手啦 如果對手係4個都係高手既話 隊友參差不齊 未夾過 不如唔好打咯

有時佔到天時地利人和 一擊秒殺真係無難度 但係好少人識搵呢d 時機

十九到此一遊

引用:
原帖由 –阿文– 於 2009-6-5 19:00 發表

照ap哥咁講~做屍其實講天時地利人和~天時=時間 地利=位置 人和=點同隊友配合 <----真係天時地利人和喎~

當然都要睇隊友 同 對手啦 如果對手係4個都係高手既話 隊友參差不齊 未夾過 不如唔好打咯 <----依d情況44常見啦,所以我都有話做屍夾唔好做人都要打好d唔好畀對手拋離。

有時佔到天時地利人和 一擊秒殺真係無難度:l <---你係咪拉天呀?  上次同你玩咪秒左人好多次囉 ...
補充: 未更新前睇d pro打比賽好多時都係一百分以內上落而已。

發新話題