發新話題

No.Three 分享 [ 11/10-09] [石破天經拳]p.13附上戰術王教學link

[Close]
唔識單牆跳,可以講解下嗎?

引用:
原帖由 chingfung1112 於 2009-6-2 16:52 發表
唔識單牆跳,可以講解下嗎?
按住S制
望向上方 約70-85度
然後狂跳 便做到=   =""

橫跳便是
S+A/D (看你身體是靠牆的左或右)
然後一樣 保持70-85度 然後就跳
橫跳還有另一個方法
不過比較深奧...

橫跳還有另一個方法
不過比較深奧.
是什么@ @

引用:
原帖由 lawkee 於 2009-6-2 17:30 發表
橫跳還有另一個方法
不過比較深奧.
是什么@ @
應該係左右跳

引用:
原帖由 Nightmare夢 於 2009-6-2 16:53 發表

按住S制
望向上方 約70-85度
然後狂跳 便做到=   =""

橫跳便是
S+A/D (看你身體是靠牆的左或右)
然後一樣 保持70-85度 然後有跳
橫跳還有另一個方法
不過比較深奧... ...
我不知道何時按滑鼠= =
有時按了沒反應

引用:
原帖由 chingfung1112 於 2009-6-2 17:58 發表

我不知道何時按滑鼠= =
有時按了沒反應
什麼不知何時按滑鼠= =?
如果以最簡單的方法
其實狂按便行
只要角度沒有錯...

而另一個比較高級而且好用的方法 就要到貼牆的時候才按"

支持一下3哥先  !!!!!!!!!!!!!仲有我好想入呀= = 小明上

多謝分享.......

教下我地每關d "打tank黑點"  點應付好

eg  下水道出tank點對付

引用:
原帖由 derekyin 於 2009-6-3 00:34 發表

如果即落即出 就盡量分散多d 吾好比佢屈幾條友  
但要小心小怪 分散打
如果係去到間房仔到  
可以一個係條通道camp位 1個遠CAMP門
一見到就3個集火全力射tank
camp門 係防boomer  
因為中左一下boomer tank 既威力就會高多幾倍

不過都係送你4個字

隨機應變

引用:
原帖由 derekyin 於 2009-6-3 00:34 發表

打tank盡量去返d空地
而且小心 車 樹等物件...
便可以-  -""""
其他野就隨機應便...
只要小心boomer/smoker就可以
下水道既上面定下面出TANK?如果下面出真係冇得走....唯有硬上
如果你系上面佢已經出左
禁就可以用果條行仔打..
不過記緊封死BOOMER
然後搵一個有火既camp住條梯上面果條路仔""就ok~~
一燒到就可以走到去空曠既地方再打"""

好多謝三哥同大家分享L4D既技術分析。

另外有時我同幾個FD打完一場friendly都會討論下個game。

先以兩大類型去講: 生還者同喪屍比較,應先鍛鍊好做生還者既技術。 因為就萛對手比自己強都好,如果關關都可以4個人入安全室的話,都起碼仲有第5關可以追。 有好多時輸贏既關鍵就係睇上唔上到機/車/船o個一刻。做生還者三哥已經列出基本同進級既條件。

另外做喪屍,好多人都話好易做。但點為之易做先? 因為死完過二幾三十秒就可以重生所以易做?  每個攻勢可以扣到人血就叫易做?  每一關能夠對生還者做成有效率既攻勢或滅團既地方係有限的,如果4隻感染者搵唔岩地方去攻只會畀機會生還者更多時間逃走。 4隻出得唔齊,出錯位,重唔到生,攻錯人 (例如撲左smoker隻人) 都會被生還者成功瓦解攻勢。

引用:
原帖由 windsang 於 2009-6-3 00:48 發表

因為中左一下boomer tank 既威力就會高多幾倍
應該係威脅 o o

威力好似無提高

引用:
原帖由 Ap. 於 2009-6-3 15:26 發表
好多謝三哥同大家分享L4D既技術分析。

另外有時我同幾個FD打完一場friendly都會討論下個game。

先以兩大類型去講: 生還者同喪屍比較,應先鍛鍊好做生還者既技術。 因為就萛對手比自己強都好,如果關關都可以4個人入安 ...
Ap.哥發表偉論

==================

我諗你有D誤會
佢係想講 可能你冇中BOOMER既時候打死一隻TANK
最多中一拳   但係你中左之後 可能會食多幾拳禁解"""

3哥0.0
強丫
Asha✯edee tria cuthbert'

發新話題