發新話題

推廣+收集意見

[Close]
引用:
原帖由 pridehell 於 2009-3-8 13:57 發表
因為正規 需要ga反應 比信長仲要厲害~
正規所需要ga技術 比信長要高
所以要轉玩信長 其實玩開正規的會比賽有著數
yes...正規要求要技術...比信長高十倍

引用:
原帖由 戰俘 於 2009-3-8 18:20 發表
曾經有人問過

如果正規真的好玩 為什麼信長會比正規玩的人多

但 答案並非如此...
論香港..的確玩信長佔了很多人..但一到國外...香港玩信長的人 也不到 國際上玩正規的十分一

而有更多的人 一開始接觸就是信長 (更 ...
2種都試過了~
總結:正規比信長好玩100倍

香港人都味玩過正規..就認為唔好玩

佢地:要控好多野..好難玩..唔識玩 = 唔好玩

因為現在玩的大多的都是中學生
而且都是玩信長開頭 而且正規比信長既要求高
令到呢d中學生唔識玩同唔想玩
所以佢地先覺得信長好玩
但係如果真係玩落 你識少少 就會開始覺得好玩

係信長既"人傳人"教強=.=.......始終都要找隊友.......
打打下未多左好多LO~~~
按下圖進入正規區

因為信長比正規好玩

你的不懂玩 =/= 不好玩

回復 20# 的帖子

係你比人虐殺得多者............
按下圖進入正規區

玩開正規..走去玩信長.唔一定勁過人

玩開信長.//走去玩正規.唔一定差過人

此帖討論越來越離題...

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-3-12 17:33 發表
玩開正規..走去玩信長.唔一定勁過人

玩開信長.//走去玩正規.唔一定差過人

此帖討論越來越離題...
no...只係講:
玩正規既人...對玩信長有幫助

但係玩信長既人..對玩正規無幫助

比較還比較

但各位無需硬要對方玩正規/信長吧

有趣不有趣  的確很主觀的

而事實上  相對地操控簡單、刺激既遊戲  往往係容易普及

又有幾多人願意費煞思量、絞盡腦汁、每分鐘幾百下操作去玩一個遊戲呢?

即使撇除War3正規過於強大既操作  單係要用腦盤算, 思考既遊戲  亦唔係人人受落

其實我都好鍾意玩即時戰略

第一隻接觸既電腦game就係Starcraft

不過依家既war3正規已經帶黎唔到滿足

由於war3設計上既限制  必需出英雄  必需打野怪  資源短缺  轉型困難 etc

加上咁多年日子既發展  打法出現更大限制

我喜歡看war3比賽  不過還是等待更喜歡的即時戰略-sc2再玩好了
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

我想說  warcraft III 轉型井不困難吧?
怎樣去轉型 就要看你自己對那個族的熟識和運用咯

兵種轉型不困難?

這幾乎是我玩過的即時戰略中最困難的了

那你玩過那幾種????????

回復 27# 的帖子

不困難吧??看你能說出這句.
你應該還沒對 warcraft III solo game 完全了解吧?
我了解沒錯的話.
差不多每隻即時戰略 都離不開 金錢和木頭 etc
若果warcraftIII 把金錢和木頭都運用得好... 要快速地轉型.相信沒有你所說的那麼困難

困難是一種對比  看到你沒有深入談及即時戰略  只說些魔獸表皮的東西

就知道你即使很了解War3  但對即時戰略仍不甚了了

(請原諒我還擊嚕)

War3對比起Starcraft, aoc, 甚至係紅警系列, c&c系列, 魔戒 等即時戰略

除左開創英雄系統先河  其次其資源緊迫  時間緊迫

使得war3比起傳統即時戰略都更為難以轉型

當然  以上只係小弟淺見  如果想更深入討論  那我們再繼續

發新話題