29 12
發新話題

[轉帖] MineralZ 1.14c 繁體中文版(礦洞生存)

[Close]

MineralZ 1.14c 繁體中文版(礦洞生存)

地圖大小: 2.58MB(繁體中文版)
更新日期: 2012-07-20
地圖名稱: MineralZ 1.14c
地圖類型: 防守
地圖語言: 繁體中文 + 英文
玩家人數: 1-11
地圖作者: maddeem
繁體中文版作者: SeaIsland

地圖介紹:

MineralZ是合作生存防守地圖。有5種模式,由容易到地獄模式及每次玩都有不同的場地。

原創教學:
一開始要搵1個有有4種石既地方  跟住就起屋採石    第1關唔洗起牆同塔住(你鐘意都可以起)  因為D怪仔好易殺  殺哂D怪就第2關開始前起塔起牆起發電           第3關起回血  (最好第2關都起埋)  ~~~~~~
第7晚  係飛行爆炸怪   我就用e種方法     係你既勁牆出面起d 1級牆  月多月好~~~  

爆機了= =.............原來爆機係咁容易.................

預覽圖片:

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~-~~~~~~~~~~~~~~~留位~~~~~~~~~

開頭睇錯以為Minecraft

引用:
原帖由 -KswAI★ 於 2012-8-16 22:39 發表
開頭睇錯以為Minecraft
55 me2我都係

第7晩d怪(自爆)好屈-.-
有咩可以克佢
求教

引用:
原帖由 GOSICK. 於 2012-8-18 00:55 發表
第7晩d怪(自爆)好屈-.-
有咩可以克佢
求教
基本上有三個方法:

1:搵個土牆比較多既地方

2:一早爆哂前面既土牆換做玩家整既牆先

3:係4個角落果邊玩(當然呢個係比較後期既手段)

點解我唔話係佢黎之前殺左佢呢,因為遊戲入面有個設定,天光怪會自動死哂自爆怪一死就爆炸,幾十隻堆埋一齊,你懂的
-------------------------------------------------------------------
支持樓主推好圖,
另外講下自己既心得,硬頂其實係一個好方法
一排牆後面起1-2層全火焰砲塔,1層發電器,1層再生基本上已經可以頂到廿幾波

周圍傳送都係一個唔錯既手段,不過要注意怪物都可以使用傳送門

特別要小心既關卡都係得自爆,飛行,仲有26關,

26關既怪簡直係變態,冇兩層火焰砲塔都唔洗諗住頂得到,當然仲要保証你既再生可以修復到砲塔

credit車:玩幾埸就可以用既實用商店

入面比較實用既強化有強化牆身(自己既牆+25%血量)(3credit point)
機械鋤頭:自身挖礦數量+1(全部礦),增加攻擊力(可有可無)(2定3credit point)

仲有變樣功能可以玩
每10關都係王關,血攻防都會比較高,當你頂到去朝早到夜晚果下(6:00),你就會拎到credit point

第10關係1點,20關係2點,如此類推

生活小tips:
如果隻礦既數量好小,或者得一既話,要好注意礦既血量,前期唔覺佢會扣,
但係當你既挖礦量同挖礦速度高左果陣就要注意

如果我冇記錯應該玩到30關左右

幫你推post仲唔多謝我?(誤)

呢張圖好玩,有冇人一齊玩,我同d fd得3條友,其他都唔玩-3-

引用:
原帖由 戰卍神 於 2012-8-18 01:07 發表

基本上有三個方法:

1:搵個土牆比較多既地方

2:一早爆哂前面既土牆換做玩家整既牆先

3:係4個角落果邊玩(當然呢個係比較後期既手段)

點解我唔話係佢黎之前殺左佢呢,因為遊戲入面有個設定,天光怪會自動死哂自爆怪 ...
一唔一齊玩   

有沒人玩,次次開左15min都無人入

第7晚D怪係CREEPER ?(味玩過WAR3版)

綜2 一齊玩吧~~~~~~~~~~~

爆左容 易
5 fd 4個分4隻色挖 一個起野
40關=gg

開場好耐都無人玩
每次 殺不死你 殺不死你 也醫好你

10 ser come

謝分亨~

29 12
發新話題