發新話題

信長盃4 比賽建議

[Close]
引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:12 發表

那棄保 意義何在 ?
改用保1 必2 棄3

引用:
原帖由 佐佐木單中 於 2009-9-15 15:12 發表

棄保左唔會死古古 = 個陣多變化
唔會有邊陣營勝出最多
唔用棄保 改用 使對手 必用其中1隻英雄  
你看看世界盃 曼聯來來去去正選都是一樣, 為了勝利.,.使用最強組合.是正確的策略

我再問 人人用最強組合..就可以..勝出得到 冠軍?

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:14 發表

你看看世界盃 曼聯來來去去正選都是一樣, 為了勝利.,.使用最強組合.是正確的策略

你一陣睇下我個方法行唔行得通  打緊
Rs-h0w[R]y0u 醉`
"Have you seen my bear Tibbers?"

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:14 發表

我個方法如何

引用:
原帖由 keroro軍曹 於 2009-9-15 15:18 發表

我個方法如何
那如果....織田..勝利方比較多呢...聯合 會說公平麼

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:22 發表

那如果....織田..勝利方比較多呢...聯合 會說公平麼
3場2勝

引用:
原帖由 keroro軍曹 於 2009-9-15 15:26 發表

3場2勝
不 棄保  都是  3場2勝

我覺得信長可以跟DOTA咁樣可以-AP(ALL PICK,比賽既時候)
咁樣既棄保制會公平好多  如下
電腦抽    哪邊當主機可先BAN英雄  哪邊先選英雄
因為用-AP左既關係,可以選到對面既英雄

棄保制如下

電腦抽中   聯合當主機,可先BAN英雄   職田先選英雄
開場->開波->暫停
由於所以英雄中立
每面可以選擇兩隻英雄唔出得
姐係有四隻英雄唔可以出
職田先選一隻英雄(職田1 : 聯合0)
聯合再選兩隻英雄(職田1 : 聯合2)
職田再選兩隻英雄(職田3 : 聯合2)
聯合再選兩隻英雄(職田3 : 聯合4)
職田再選兩隻英雄(職田5 : 聯合4)
聯合選擇最後英雄(職田5 : 聯合5)
然後可以開始

例:
電腦抽中   聯合當主機,可先BAN英雄   職田先選英雄
聯合 : BAN 毛利 果心
職田 : BAN 宇佐 呀松
職田 : 雜                   (職田1 : 聯合0)
聯合 : 直江 百地        (職田1 : 聯合2)
職田 : 佐佐 立雪        (職田3 : 聯合2)
聯合 : 山王 E達         (職田3 : 聯合4)
職田 : 竹中 立花女    (職田5 : 聯合4)
聯合 : 平手                (職田5 : 聯合5)
最後的陣為
職田 : 雜 佐佐 立雪 竹中 立花女
聯合 :  直江 百地 山王 E達 平手
禁英為 : 毛利 果心 宇佐 呀松

"Have you seen my bear Tibbers?"

這樣做的結果呢?

公平好多 唔限邊面有優勢d

引用:
原帖由 佐佐木單中 於 2009-9-15 15:32 發表
公平好多 唔限邊面有優勢d
既然公平 不如棄保   1場過?

既然 3場2勝 何來優勢?  

問題根本不在英雄身上..團隊優劣.確定戰果.

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:35 發表

既然 3場2勝 何來優勢?

問題根本不在英雄身上..團隊優劣.確定戰果.
你咁樣講咁做咩開呢個post呢- -
比賽規則制定泥做咩

3場2勝 我個人係認為增加比賽趣味既一個元素
1場過 我都唔覺得有咩問題

引用:
原帖由 佐佐木單中 於 2009-9-15 15:37 發表

你咁樣講咁做咩開呢個post呢- -
比賽規則制定泥做咩
既然你覺得 棄保 夠公平 你點解唔堅持...去解析我的疑問 ?

比賽規則 有好多..難道只有 棄保 一樣..?

我呢個方法得棄沒有保

發新話題