58 1234
發新話題

[交流] 九隻尾獸還是bb仔的時候, 六道仙人已經年老

[Close]

九隻尾獸還是bb仔的時候, 六道仙人已經年老

九隻尾獸還是bb仔的時候, 六道仙人已經年老並且就快死..
根本沒有機會教導他們,
你覺唔覺鳴人係六道仙人轉世, 目的係指導他們?
不過咁樣鳴人就會好屈機...撻六道仙人的朵, 都已經威過真斑, 假斑同埋佐助
你話屈唔屈?

乜佢地唔係一開始就咁大件架咩

引用:
原帖由 BSL 於 2012-2-1 22:28 發表
乜佢地唔係一開始就咁大件架咩
根據我睇最新一集的漫畫, 應該唔係

唔好再開呢D帖得唔得 睇都睇煩.. 係個漫畫post到回..

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-1 22:30 發表

根據我睇最新一集的漫畫, 應該唔係
岩岩睇完 基本上樓主既說法似係無可能

在漫畫裡可以回咩都得, 但不能將問題重心帶出

引用:
原帖由 BSL 於 2012-2-1 22:33 發表
岩岩睇完 基本上樓主既說法似係無可能
why????????????

不過 D尾獸又真系幾細隻下

引用:
原帖由 -Makiyo.Ka. 於 2012-2-1 22:40 發表
不過 D尾獸又真系幾細隻下
我反而唔想鳴人的名頭原來咁威...
咁佐助仲邊度有得追

回復 9# 的帖子

主角無敵論

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-2-1 22:43 發表

我反而唔想鳴人的名頭原來咁威...
咁佐助仲邊度有得追
佐助自從換左佢啊哥對眼話過咩
我感覺得力量明顯增左(類似)
就再冇出埸

由佢自然學壞=.=

but佢地咁細點搵食...
你好

佐助肯定有一定新力量
忍無可忍

記五記得呢@@?班系拎左佢細佬隻眼先開到永恆?
咁佐助都會家嘛應該__-_-!

引用:
原帖由 花文. 於 2012-2-2 01:38 發表
由佢自然學壞=.=

but佢地咁細點搵食...
我懷疑六道仙人將仙術遺留給九隻尾獸
隨住時間過去, 尾獸便一直吸收自然卓羅, 直到完全狀態才停止吸收
一旦尾獸受傷都會很自然吸收自然卓羅修補身體
你們不覺得八尾成日比人切左章魚手都好似無事咁?
所以我懷疑即使九尾的陰屬性卓羅被封印, 都會隨時間復原
陰屬性真的有可能代表仇恨, 那就要看看鳴人能不能在有限的時間中,
重新引導尾獸, 令陰屬性的卓羅不會影響尾獸行為

58 1234
發新話題