發新話題

[交流] 三忍!!!

[Close]
引用:
原帖由 小飛豬 於 2012-4-25 18:35 發表
作為一套勵志的漫畫相信是作者刻意將嗚門設定為下忍,
通過不斷努力+努力,成為非一般的 下忍
文章有主旨傳達思想, 漫畫都一樣有
冇錯冇錯
作文都有意思架要
錢財乃是浮云

三忍奇實一齊好屈﹣_﹣ ME認為

佢地分開哂黎打

大蛇打不死  自來也同大蛇 打人好強 點強唔洗講
鋼手係咁治療

不過時代變

有佐助同佐助啊哥 嗚門出現就  。。。。。

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-4-25 21:37 發表

你不記得佐助小時候要找他哥哥報仇, 可惜不夠打, 自來也出場,
鬼鮫和鼬都在場想捉鳴人走, 自來也出場後, 他們兩個都要走佬
當時的鼬還沒使用 天照/X左能乎
且 三忍名聲大  
大概會兩敗俱傷 鼬就不能完成任務
加上 某人說過 鼬回木葉只為看佐助一面
可能只用捉嗚來作藉口
鼬的戰鬥 大概100%控制才會應戰吧?

引用:
原帖由 霸氣小飛象 於 2012-4-25 22:01 發表
當時的鼬還沒使用 天照/X左能乎
且 三忍名聲大  
大概會兩敗俱傷 鼬就不能完成任務
加上 某人說過 鼬回木葉只為看佐助一面
可能只用捉嗚來作藉口
鼬的戰鬥 大概100%控制才會應戰吧? ...
3忍因為打過個個 忍界大戰 所以名聲大  但鼬 應該 比 3忍 強   
但如果 3忍 3個一齊打鼬    ~鼬係可能會輸
32樓講左  只係個人認為  
+上鼬 既 瞳力好強~
よくさてSEVEN側のエッジ強度の練習を?!

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-4-25 21:37 發表

你不記得佐助小時候要找他哥哥報仇, 可惜不夠打, 自來也出場,
鬼鮫和鼬都在場想捉鳴人走, 自來也出場後, 他們兩個都要走佬
鼬根本就不斷留力
鼬打卡卡西果陣
卡卡西都話,如果佢想殺卡卡西 一早殺得到
鼬其實好易KO自來也,只係唔想傷到自己友
仲要係鬼絞之前扮野

引用:
原帖由 Win 於 2012-4-25 21:53 發表
三忍奇實一齊好屈﹣_﹣ ME認為

佢地分開哂黎打

大蛇打不死  自來也同大蛇 打人好強 點強唔洗講
鋼手係咁治療

不過時代變

有佐助同佐助啊哥 嗚門出現就  。。。。。
新三忍已經超越三忍
大蛇丸 = 天才
佐助 = 天才+寫輪眼(開到最勁)+鼬遺物

自來也 = 仙人
鳴人 = 仙人 + 九尾

得小櫻廢過鋼手,但係小櫻係度 鳴人+佐助會爆SEED

以小弟見解

新三忍 極有可能係小櫻 佐佐 嗚人...

其實佢地所走既路線都一樣=.=

c父又係...

打完呢次世界大戰

一定比世人咁叫!!!
你好

引用:
原帖由 hohoman728 於 2012-4-25 22:36 發表

新三忍已經超越三忍
大蛇丸 = 天才
佐助 = 天才+寫輪眼(開到最勁)+鼬遺物

自來也 = 仙人
鳴人 = 仙人 + 九尾

得小櫻廢過鋼手,但係小櫻係度 鳴人+佐助會爆SEED ...
不能這樣比較
自來也的仙術包羅萬有, 種類凡多,
而鳴人的仙術主要用作增速, 增攻, 增查克拉量
兩者的仙術都同時能感知敵意
自來也的仙術包括
仙法‧毛針千本
仙法‧五右衛門
魔幻‧蝦蟇臨唱
忍法‧針地獄
忍法‧針地藏
忍法‧蛤蟆平影操縱
忍法‧亂獅子髮
這些術鳴人都是沒有的

引用:
原帖由 hohoman728 於 2012-4-25 22:34 發表

鼬根本就不斷留力
鼬打卡卡西果陣
卡卡西都話,如果佢想殺卡卡西 一早殺得到
鼬其實好易KO自來也,只係唔想傷到自己友
仲要係鬼絞之前扮野 ...
卡卡西輸給鼬是因為, 忍術對寫輪眼無效, 而鼬的寫輪眼比卡卡西更高級
作者並沒有明言仙術會輸給寫輪眼
而你睇漫畫, 白蛇仙術已經搞到佐助兩兄弟好頭痕

有一集講過 鹿丸同嗚人講 條村好多人都考左中忍得番嗚人係下忍   但係嗚人都冇講d咩
有冇人可以收我入團

引用:
原帖由 秒﹏晨 於 2012-4-26 13:31 發表
有一集講過 鹿丸同嗚人講 條村好多人都考左中忍得番嗚人係下忍   但係嗚人都冇講d咩
+1
鳴人應該仲係下忍

嗚人等緊直跳火影
雖然我覺得小櫻鹿原果d會做

引用:
原帖由 BSL 於 2012-4-26 17:16 發表
嗚人等緊直跳火影
雖然我覺得小櫻鹿原果d會做
我諗同期既 小李鹿丸丁次果D 實力已經係上忍

鳴門點只火影實力

引用:
原帖由 幻心 於 2012-4-26 17:29 發表