發新話題

[討論] 信長之野望P 15.3F4

[Close]

信長之野望P 15.3F4

信玄模組要改大一點
大約1.2~1.3倍左右吧

希望改下D路寬度
例如 下名刀兩條路太窄  團戰時太阻礙人

如果再出, 改下我愛英牛牛得唔得
岩衝施展距離加到600。

R技
提升[4/5/6/7]點防禦,當生命值為最大生命值40%時則會提高生命回復[10/20/30/40]點。
若在赤備猛攻狀態下可降低15%所受到的傷害。

-赤備猛攻
增加攻擊[25/40]與移動速度[20/30]%,每[0.5/0.4]秒敲擊一次地面,對周遭500區域的敵人90點傷害並緩慢[30/40]%攻速及移速1秒。赤備猛攻持續14秒。
消耗法力[250/300],等待時間130秒。

TESTMODE時可以無限制揀英

回復 4# 的帖子

R技 好似幾屈                             .

引用:
原帖由 C-O-L-O-R 於 2018-7-22 22:59 發表
如果再出, 改下我愛英牛牛得唔得
岩衝施展距離加到600。

R技
提升[4/5/6/7]點防禦,當生命值為最大生命值40%時則會提高生命回復[10/20/30/40]點。
若在赤備猛攻狀態下可降低15%所受到的傷害。

-赤備猛攻
增加攻 ...
大技傷改廢左咁得意?
BTW連九鬼呢D垃圾英都未改 幾時先到呢D本身已經夠勁既英

另外今日玩左場141C
隊友及對面都發現太原3技好似有問題

幫隊友解負面狀態時有傷害(殺死埋但無錢)

以下開放榮甘殺自己友既圖

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

希望大家發現有問題都要通知聲
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

原帖由 LKW_823 於 2018-7-23 05:16 發表
另外今日玩左場141C

感謝回報, 此BUG會於下一版修正

寫地圖GE時候因為唔記得可以指定友軍而直接就咁寫開技就加傷害...haha-3-
(因為地圖ge所有觸發都從頭寫過 就有ED問題出現了)

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-7-23 07:30 發表
原帖由 LKW_823 於 2018-7-23 05:16 發表
另外今日玩左場141C

感謝回報, 此BUG會 ...
支持咁多位作者

有冇搞能錯呀唔改我隻玉子

引用:
原帖由 LKW_823 於 2018-7-23 05:11 發表

大技傷改廢左咁得意?
BTW連九鬼呢D垃圾英都未改 幾時先到呢D本身已經夠勁既英
大技傷改廢因為加左攻擊力

新9鬼

-海噬
施放10波範圍400的海噬;每0.5秒一波對敵人造成[80/90/100/110]點傷害,並緩慢敵人10%移動速度,若在海賊領域範圍內施展則緩慢[10/15/20/25]%移動速度。持續5秒。
耗魔[140/160/180/200],等待時間20秒。

-海賊領域
創造一個[800/900/1000/1100]範圍的海域:每秒恢復自身[10/20/30/40]點生命。持續20秒。
耗魔[160/180/200/220],等待時間35秒。

-海賊具足
穿上海賊眾特製的具足,得以降低施加在自身身上的傷害[10/20/30/40]點。
如在海賊領域範圍內能額外獲得承受[50/100/150/200]的魔法傷害護盾,護盾完成承受後可在[7/6/5/4]秒後重新獲得,護盾在海賊領域完結或離開也立即失效。

-船醉不知
增加閃避15%及移動速度33%。若在海賊領域範圍內將大大提升攻擊[40/70]點,閃避增加至[22/33]%、攻擊速度[110/165]%及移動速度[40/60]%。持續20秒。
加成效果在海賊領域完結或離開也立即失效。
耗魔[200/250],等待時間100秒。

急 平手3技毒得死人 呢個比太原3技仲on  9=.=
圖未有我仲玩緊 希望快d改

回復 13# 的帖子

SM 毒死晒                          .

平手毒得死人。。。 笑左
好耐冇打信
今日玩左一場 好唔習慣
雖然贏左

發新話題