33 123
發新話題

如何防止錯按[ctrl + space bar] 彈game

[Close]

如何防止錯按[ctrl + space bar] 彈game

是咁的
本人有時玩玩下玩得太肉緊幾個掣一齊按...
唔小心按到 [ctrl + space bar] 就會彈game....  
有無咩setting可以較??
thanks

CTRL+SPACE正常黎講開輸入法...唔會彈...
會唔會係你禁到ctrl隔離個window制呀...

ctrl + esc下化 (打開開始菜單)
Stupid Mankind。

msn都係有呢個鎖
關左佢唔會彈(好似係)

=3= 乜轉打字都會彈game 咁神奇.......

我估你個Ctrl 係用黎DUCK~~你將WALK同DUCK兩個制到轉就OK~~即係SHIFT做DUCK
CTRL做WALK~

另一個方法:  開始->控制台->地區及語言選項->語言(索引)->詳細資料->按鍵設定->輸入法語言的快捷鍵戈渡LOOK落去見到(啟用/停用輸入法切換)選左之後按->變更按鍵組合->啟用按鍵組合(除消個TAKE佢)->跟住確定->套用->確定.
         For.XP
其它作業希統我諗大至一樣.
得左

引用:
原帖由 Pat. 於 2009-9-12 08:54 發表

我估你個Ctrl 係用黎DUCK~~你將WALK同DUCK兩個制到轉就OK~~即係SHIFT做DUCK
CTRL做WALK~

另一個方法:  開始->控制台->地區及語言選項->語言(索引)->詳細資料->按鍵設定->輸 ...
勁呀呀PAT
好詳細呀

請樓主回覆確認問題是否已解決
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 djakira989 於 2009-9-12 08:50 發表
CTRL+SPACE正常黎講開輸入法...唔會彈...
會唔會係你禁到ctrl隔離個window制呀...
肯定唔係丫....
不過而+ OKAY喇

引用:
原帖由 K.C 於 2009-9-12 08:51 發表
ctrl + esc下化 (打開開始菜單)
ctrl + esc??

引用:
原帖由 loveaiotsuka630 於 2009-9-12 08:53 發表
msn都係有呢個鎖
關左佢唔會彈(好似係)
係架咩??
我用左pat個方法呀
而家好似無事

引用:
原帖由 Pat. 於 2009-9-12 08:54 發表

CTRL做WALK~

另一個方法:  開始->控制台->地區及語言選項->語言(索引)->詳細資料->按鍵設定->輸 ...
merci
我都想知點解-_-
我用你入控制台個個方法 好似得左
但係唔知點解我個bot行路個陣按 "w,a,s,d" 有d "東東"聲 -0-
anyway thanks.

引用:
原帖由 ronaldandy 於 2009-9-12 10:08 發表

勁呀呀PAT
好詳細呀
係呀 好似解決左!唔該咁多位

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-12 15:06 發表

merci
我都想知點解-_-
我用你入控制台個個方法 好似得左
但係唔知點解我個bot行路個陣按 "w,a,s,d" 有d "東東"聲 -0-
anyway thanks.
因為你開左輸入法

所以咪禁,正常現象

應該係因為你開左倉頡,出吾到字,咪東東聲- -""

引用:
原帖由 Nightmare夢 於 2009-9-12 15:35 發表

因為你開左輸入法

所以咪禁,正常現象

應該係因為你開左倉頡,出吾到字,咪東東聲- -""
呀版主大哥
做咩事扣我分呢?

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-12 15:59 發表

呀版主大哥
做咩事扣我分呢?
你連左5個帖, 係5個帖呀, 會員大佬

唔好令我地難做, 善用你個帖既編輯功能啦大佬
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

33 123
發新話題