發新話題

更新後過動畫彈GAME者入

[Close]

更新後過動畫彈GAME者入

經測試證明該彈game問題
屬因為game更新了.而steam未更新...
所以steam engine版本與遊戲版本不一致
導致不相容而出現彈game情況

請閣下做以下動作
到你安裝steam的資料夾下
刪除steam.cfg
然後開steam更新 ~(不要登入)
關閉steam
使用steam目錄下的undeadpatch333.exe 再破解一次
破解完再開steam
桌面捷徑開game.

Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 306931642 於 1-10-2009 12:51 AM 發表
唔明白。。。就系可以继续弄??
你等我們upload好 3979更新檔~然後更新好~依上面寫的方法去做.就會能進遊戲了
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 306931642 於 1-10-2009 12:55 AM 發表
原来系咁。。。我明。  我等等等。等你
我也想快點.如果真的要快的話~要各位停止下載3976新手包了= =..多人載到扯線程度讓ftp都upload不到3979
Gaming Live

引用:
原帖由 ozora 於 1-10-2009 01:03 AM 發表
is there any difference between 3979 and 3976???
3979主要是修改一些FIXING於有關開場方面
如果是加入他人遊戲的人基本上是沒有分別.
3979及3976版本現時在連線方面是相通的
當然是希望大家給點時間我們把3939升級至3979的老手包上傳
然後大家齊齊更新到3979.不然以後遇到再更新的時候就不知道自己該用哪個版本嚕
Gaming Live

引用:
原帖由 chrischoi399 於 1-10-2009 01:21 AM 發表
咁找不到模組 既情況都要咁做?
請等待3979更新檔出爐
並於3979手包更新檔出爐後~
使用3939手包更新檔~然後用3979手包更新檔
後再作嘗試.如果仍然無法解決問題請重新安裝L4D
Gaming Live

引用:
原帖由 風神小子 於 2009-10-1 12:16 發表

我搞店左=3=
我破解完steam之後再用新手包更新多1次
就搞店左~
你試下得唔得
用新手包---->破解steam---->用新手包
試下咁樣
再唔得就用新手包----->破解steam---->老手包 ...
其實唔洗用兩次新手包= =
你用一次#1個方法再用新手包就會ko左= =
Gaming Live

引用:
原帖由 xtream 於 1-10-2009 04:37 PM 發表

冇Steam.cfg...要等Steam更新左先有
steam.cfg 是由undeadpatch333.exe產生出黎既cfg檔.破解成功既話一定有
仲有一樣野就係undeadpatch333.exe 破解完成之後唔可以移走.

另外steam.cfg不等同steam.dll
一般成功破解後既steam資料夾有以下以steam命名檔案
缺一不可

steam資料夾
steam.cfg
steam.dll
steam.dll.bak
steam.exe
steam.ico
steam.log

Gaming Live

引用:
原帖由 andy_milkboy 於 1-10-2009 10:05 PM 發表
我更新左之後唔知點解個畫面好似比之前未update花左.. 即係冇咁清
如埋有少少lag

請問點解會咁?
因為效果set高左.所以你會見到花左.L4D有個視訊進階選項係雜訊度.呢個雜訊度會影響畫面清晰情況~如果顯示卡唔令既話SET高左會好似睇雪花TV咁
Gaming Live

引用:
原帖由 crazy_cat 於 3-10-2009 06:36 PM 發表
Engine Error
Client.dll Init() in library client failed.
點算?
引用:
原帖由 按alt_f4 於 3-10-2009 05:04 PM 發表
我更新完  新手&老手 包都更新既 再加解左steam

但係點樣都係 過左d 動畫 就自動 關左隻game

咩都試晒...

未更新之前都開到game見到ser ...2家 連 單機/選項 果度都入唔到

係讀取中....  果度彈左 , 之後咩都冇 ...
以上兩個問題#1已經有方法解答.為何你們不看清楚內容呢
問題就是出在steam未更新.而唔係你個L4D既更新度
而且本帖主題已經標明.是更新後出現彈GAME情況.
為何還有人說要使用新手包之後再用此方法呢
這張帖本來就是在講更新L4D之後發生的問題.而不是未更新發生的問題.你們搞清楚比較好喔

如果閣下在完整更新後有依從此帖的教學方法是100%可行.不要再作多餘的嘗試了

Gaming Live

引用:
原帖由 crazy_cat 於 3-10-2009 09:50 PM 發表

我個問題係更新後先發生, 我搞得好清楚.....
已經做左#1提供ge方法, 都係唔得...
請確保閣下於更新時已經將STEAM關閉並無法生任何ERROR
同時原有主程式為2.24GB標準以上.
並且確保閣下更新為完整更新(過往所有更新皆為VLAN提供)
Gaming Live

引用:
原帖由 紀靈 於 6-10-2009 03:47 PM 發表

但我真係好想玩

板主大大請幫我哦
去玩海鮮啦你
Gaming Live

引用:
原帖由 Mr.Justin 於 8-10-2009 07:25 PM 發表
我跟足晒黎做都彈...................................
呢個帖前題係要更新左3980先喎
Gaming Live

引用:
原帖由 beetang 於 9-10-2009 10:32 PM 發表

升左都吾得
試下用多一次新手包更新檔然後再依#1步驟
我唔知你地期間有冇做錯步驟..所以用多次更新檔會好d
Gaming Live

發新話題