發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-28 22:59 發表

好耐以前申請過
不過其實做唔做都一樣姐
反而做左 可能一有小小違規野就比人投訴
當做左版主 言行舉指都受到限制

要看一看你是一隻無腳的小鳥還是一隻腳的雀仔

琴日天才少女麻將停播,好悶....今天考試要努力

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-29 19:24 發表
?咩叫考試?
張圖咩意思- -"拎住把刀問人考咩試XD

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-5-29 20:10 發表

下年+1
下年就第2年既新挑戰XD

好可惜我係今年-_-

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-29 22:06 發表
岩先清桌面發現張圖

望到都覺痛  (會唔會俾人ban?)
呢張係咪Another?

=_= 唔錯既動作...拱橋?

引用:
原帖由 阿平 於 2012-5-30 00:52 發表
Clannad真係神作
Ab,花的名字,小圓
我都覺得值得睇

食靈-零未睇,有冇link
新番今次有幾套都唔錯
冰果,宇宙兄弟,謎之彼女X,加速世界,白熊咖啡廳,夏色奇蹟,軍火女王 ...
其實神作既意思係比其他作品更特別,clannad 佢做左2季,無咩作品比得上..所以大家覺得是神作

其實kanon key社版 都唔差..真琴篇變返小狐狸我都有喊...反而clannad 一d眼淚都無- -

ab 我就覺得無神作既稱號...太短...小圓就唔知點解咁多人鐘意..只係一部份人鐘意

食靈-零..動畫同漫畫2件事黎...百合作品..

我覺得妖精的旋律 先係神作...無咩作品做到好似佢咁...係另一番愛情既感受

而純白交響曲 使用了美羽線...而唔係愛理線..原因係令大家感受到朋友與愛情既決擇..你可以睇到同其他后宮動漫係好大分別.....唔係女主角gal game行先...愛理係生日之後就無出手....所以都算係神作...破格

如果鐘意龍與虎 都應該話係神作...睇過就知道...可凗淚

等遲d刀劍同LB出左動畫化..睇下係劇本重要定畫風重要@_@就是誰是神作

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-30 12:41 發表

我認為KANON 同CLANNAD都係神作
講明先我只有睇動畫
KANON 以回憶、眷念作主題所形造出憂傷既感覺同意境係CLANNAD比唔上
但CLANNAD圍繞住家族、人生既感情線比起KANON AIR 更加全面 深入
我自己睇起上黎都比睇KAN ...
都唔多動畫係選第2條線...你試下LB 無啦啦選左能美線你估套動畫會幾搞笑 -_-

如果想人氣高應該選沙耶線...一定好好睇 我估計沙耶篇係特別篇 設定

之後就每位女角有2-3集...CLANNAD風子一開頭已經佔左9集...最後風子係第2季大結局都有出場

證明風子先係隱藏女主角XD
最唔明應該係AIR 洪九 你明唔明套野表達D咩 我玩完GAME都唔知發生咩事- -

EVA都係神作..依家睇都幾好睇..

傳頌之物我都覺得幾好睇...有亂倫之戀..

個阿爸返左去幾十年後..鐘意左自己個女- -
內容又有 戰爭...一個普通人可以做皇帝既經過..之後同其他國家同盟..好好睇的說

重有好似EVA既機體...有天使同黑天使

只係最可惜就係最後男主角係無溝過女就被封印..后宮團失去

最後END首歌超好聽

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-30 13:40 發表

奈亞子太多惡搞-_-

神大人...涼宮春日...長門XD

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-30 17:49 發表

風子篇真係好利害...我第一次睇諗住係普通作品就好普通咁睇...之後第2次重睇BD版先認真睇一次

都係老人家..老師係最有記性xd

我呢d只記得後宮之戰...

便當地獄

你地會選邊個?

椋?

琴美?

第二女主角智代?

還是暴力杏?

我估無理由選風子

再加多張小渚便當...已入小渚線

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-30 18:47 發表
我仲未睇到哩到阿
下...邊套?奈亞子定clannad?

clannad 咁神既作品都未睇到呢到...

睇緊bd版?我收藏1080p BD版2季全部

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-30 21:07 發表

clannad  奈亞子都係

因為通常都係dl晒d片落泥睇 就係clannad dl唔到 ..所以成日都遺忘左佢

不過打算追晒clannad先再睇其他 咁就唔會唔記得  呢家都係係pps到睇炸 ...
pps睇邊夠feel....clannad 呢d作品一定要係1080p之後usb手指插入40吋以上既大電視睇..再用d好靚既音響播..咁先係享受

又可以down 720p BD版係電腦到慢慢欣賞,...

pps睇係掃d一般既動漫

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-30 21:21 發表

就係dl唔到阿嘛

但我對畫質要求唔高 音質更是無咩所謂  主要都係享受個故仔(情節)
當然畫風都好影響我去唔去睇套野  
老實講我就係唔多中意clannad隻畫風 (同埋隻歌+個名唔多吸引) 所以先一直都無諗過睇 ...
首先..套歌係絕對神曲  團子大家族..你未睇完係唔知

本人經歷...我係成日跳op同ed既人...我係clannad 到 ed 一次都未聽過...之後就後悔

當你睇到第2季...某人x左...之後某人同某人傾計..喊...聽返某人首歌..個首歌令絕大部份既人都會感動起來就係ed

害到我係部手機down左首ed歌..之後每晚訓教都聽10幾20次...成個星期被詛咒一樣..好慘

所以首ed一定係神曲...而op既畫面都係神曲..太多伏筆

引用:
原帖由 tommy0303 於 2012-5-30 22:13 發表
AIR咁高評價係有佢原因

其實網上咁多分析 玩完唔多唔少有D唔明去睇下會好好多
AIR 隻GAME 賣得比CLANNAD 更加高...

所以就知個遊戲性AIR係好玩過CLANNAD....

上上上樓...只係提示你唔好跳ED...唔係劇透- -

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-5-31 18:13 發表

玩ex飛哂H SCENE搞點
EX你玩個時都未必玩到H...

H只佔少部份

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-31 18:18 發表

點都會玩唔到
除非你玩到一半唔玩嫁姐
唔係lo 你識玩會唔經h部份happy end 但係唔會100% 只有90%完成度

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-31 19:56 發表
係阿~~~~~~~~~
你down lb?

問我...我有3個載點xd我上載左3次xd

私人益你...載點係圖片入面...先另存圖片再把檔名改成由xx.jpg改成xxx.rar..就會見到載點

係HF載點..好過115載點好多...包你下載到建議使用GOOGLE瀏覽器

唔得既話用MF載點

http://www.mediafire.com/?j69hsujy2jcvm

不過HF載點較新..同少D分割檔...簡單好多全部本人之前上載XD

發新話題