發新話題

砌機組合AMD及INTEL$2,xxx -$8,xxx(11年08月01日電腦套裝更新)

[Close]
引用:
原帖由 Prettypretty 於 2009-6-6 17:36 發表
AMD setB玩sim3 得唔得
可以

引用:
原帖由 新奇*橙 於 2009-6-6 21:48 發表
唔要keyboard+mouse係唔係減$130?
係.

引用:
原帖由 peter99030 於 2009-6-17 15:10 發表
vlan shop d價格係咪大眾化
係咪同黃金差唔多?
係就黎呢到砌...
何謂大眾化?價錢而對外間較平( ps. 以所有套裝內任何一樣硬件售價相比)
又送keyboard mouse 又送vLan VIP~(如果黃金砌機有得送vLan VIP 記得同我講)
冇得話係唔係差唔多...只可以講, 我地比得更多.

US3 定UD3? 現時Gigabyte 既770 主機板除左呢兩塊香港仲有得賣之外, 仲有一塊係770T, 唔知你講緊邊塊?

770T 係DDR3....
有冇貨要聽日先答到你

引用:
原帖由 peter99030 於 2009-6-18 18:12 發表

係 打錯左 快d~,~ 我好快砌
今日有點忙...未問到, 我聽日幫你吧...代理多數有的

引用:
原帖由 KoP。龍仔 於 2009-6-22 10:45 發表
組合的散熱好嗎?
amd set d的平均溫度多少?
你係指CPU, VGA 定係整體?

引用:
原帖由 KoP。龍仔 於 2009-6-22 10:57 發表
整體的散熱...
由於我家放電腦的位置很少
整體唔錯~不過需要有少少空間比機箱風扇將熱氣由後面抽出

引用:
原帖由 hkckk 於 2009-6-23 10:44 發表
GTS250唔係DX10.1的。。
之前係寫ATI 卡, 改左之後無咩點搞下面..多謝提醒

回復 935# 的帖子

你塊板同火牛, 我唔建議你用...
除非你預算有限同埋一定要用intel 機, 如果唔係咁砌, 第時會好麻煩.

引用:
原帖由 carfung2002 於 2009-6-24 17:25 發表
如果依個組合呢: Intel Pentium Dual-Core E5200(2.5GHz)
                             ASUS P5KPL-AM
                             Kingston  2GBx1(DDR2)
                            Hitachi  500GB HDD
      ...
點解要用G31主機板?HITACHI HDD?同GTR 火牛??你想每隔一兩個又整機?

引用:
原帖由 新奇*橙 於 2009-6-24 20:40 發表
其實冇你講得咁誇張既...
睇下機主好唔好彩姐
好彩的話就連續用幾年都咩事都冇
唔好彩咪好似你講咁囉
不過我都係建議番機主不要用GTR火牛
多數這些平牛都唔會好得去邊
而且網上你亦都可以找到許多使用GTR火牛的用 ...
板既料係點...你看看吧...
H 牌HDD 出名如果多BT, 或者上下載野, 就會好快死...所以我堅持點解一直唔用佢既原因...佢係平...但係你用佢就要付出番平既代價.
本身板既質素唔好再用呢類牛...可以話裝計時炸彈咁.
當火牛開始出事既時候, 板上面既供電, 電容, 某程度係可以保護到硬件既安全..所以點解貴板用耐D, 花既錢就係係呢度.

引用:
原帖由 carfung2002 於 2009-6-24 23:44 發表
唔.............如果要依個組合:Intel Pentium Dual-Core 5200(2.5GHz)
                                             ASUS P5KPL-AM>>>G41或以上
                                            Samsung 2GBx1(DDR2 ...
點解你咁鐘意用G 系列主機板?

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-6-25 20:20 發表
  塊底版真係燒左 囧...
-------------
今日先整完黎 依家又開始有陣臭味-.-
你跟左自個張LIST 去砌....?

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-6-25 22:51 發表

=.=係呀.....星期一砌既 無兩日就瓜左柴
你部機係邊到買?PM 我, 依家最好睇下有冇方法可以比你加錢換板...如果你仲有盒係度

發新話題