發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]

回復 87# 的帖子

唔好意思...
其實...場主現身在台灣
而位於香港既server...因為網絡問題而死場

早兩晚已經發現有少少事,但無奈努力搶救都救唔到...死左

我今晚就返到到香港就會開返場

不便之處,敬請原諒
Laputa群主

引用:
原帖由 katat1 於 2013-3-5 11:12 發表
阿魚開rpg的

阿魚叫我地試下用投票踢的系統踢他

點知試踢他
果下笑了

試踢他,顯示踢場主?未死過?扣你100萬RPG$,100萬RPG經

笑了

有沒人想試下 ...
哦~原來係咁
Laputa群主

引用:
原帖由 yung子 於 2013-3-8 20:02 發表
有少少意見..希望唔好介意有時玩你既場..會有3,4個咩MD團隊..我唔太記得個名..
可能都係你地一群..
佢地開MIC傾計都冇所謂..
但有次我唔小心開槍射到會響既車..
佢地幾個突然狂開槍射我..
但當時唔知咩事..我就問做 ...
我當然唔介意~不過回應少少~
  • 我識MD班人(唔係識晒,只係一部份),但我唔係佢地一份子。對於佢地,我會話:唔可以一竹桿打一船人,有部份人係燥底,但都有部份人品都OK的
  • 我個場不嬲都冇乜野硬性規矩,佢地所講既「規矩」,只係佢地既規矩,與本場無關(不過專登打車TK呢D不嬲都會被人嘈,呢樣野邊個場都一樣,點介定係咪專登就當場玩家們問題)
  • 個post我都forward左去俾佢地團長,至於佢點處理我就冇權過問,不過如果情況惡化既話,我都可能會做D野
  • 都係同一句:本群都唔止一個ser,呢班唔o岩可以轉去第2個ser,學你話齋:打機志在開心
Laputa群主

引用:
原帖由 b3n85 於 2013-3-8 21:28 發表
不過奇怪就係, 之前都好少見到MD團... 哩兩日居然常見
佢地近排先加MD個名上去,之前一直都有o係本ser玩的
Laputa群主

引用:
原帖由 WC9595 於 2013-3-12 21:44 發表
有無知Laputa有無開,
有4個人玩緊,
我就見唔到有Laputa,
我熄vLan, REBOOT機都試過,
幫幫手!
Fixed,我reboot過個vlan

睇黎個router都好似頂唔順orz
Laputa群主

14/3/2013更新

L4D2 2.1.1.8測試
而家dl緊ipve放既2.1.1.8
link: http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=489927&extra=page%3D1
今晚夜少少就會開放插件場同非插件場各1個
插件場:Laputa - 8,同本群官方場用同一set插件
非插件場:Laputa - Test
開到17/3/2013朝早
其間停開寫實場R1
如有測試期如有問題,在此post回報
Laputa群主

引用:
原帖由 人格分裂 於 2013-3-19 18:31 發表
靚仔你開得太多場了
搞到lag機甚至 buffer overflow in net message
建議你關梗幾個
呢個係因為我早兩晚換鬼左NIC之過(原來底板NIC真係爭D)
今晚少人時會搞搞佢
Laputa群主

21/3/2013

1) 因為換機箱關係,伺服群將於星期六(23/3/2013)09:00 - 11:00停止服務
2) 現時非官場(U場)已升級到2121,在星期六後,除Laputa - 5仍然2102之外,其他場都係2121
3) 星期六將會發放新非官圖包,解壓後大約4.5GB,敬情留意
Laputa群主

25/3/2013 更新

新增非官圖:總共62幅 (map pack file name: 20130319.exe)
Laputa群主

引用:
原帖由 86447159 於 2013-3-27 16:49 發表
想問有興趣玩tankplayground既survival嗎,聽講出左ending了
放落U場做非官List就應該唔會
但如果開特別場,都冇問題的
不過而家版本問題搞到分開左兩堆玩家(可能有第三堆:2118)
要招人開特別場有少少難度
Laputa群主

10/4/2013 更新

1) 本群已完全過渡至2121,請各玩家留意
2) 寫實場重開
3) 因濫用情況嚴重,自殺指令(!kill)己被取消
4) 插件修正(新指令):為防此有玩家濫用語音指令而對其他玩家造成滋擾,VSB除o左禁止玩家過量使語音指令外,玩家亦可以用!vs_check開啟顯示語音指令使用者功能
5) 新插件:!votekick(!vk)指令將不再顯示提名人,另加入投票禁音!votemute(!vm)、投票禁字!votegag(!vg)及!votesilence(!vs,即同時禁音禁字)指令,以控制玩家洗頻及噪音問題

Laputa群主

引用:
原帖由 囧之小子 於 2013-4-23 13:48 發表
有d人成日利用離開遊戲再入過黎逃避votekick==唔知有冇得調整好@v@
可能係個新votekick插件有bug
我跟跟吧
Laputa群主

引用:
原帖由 katat1 於 2013-4-27 17:36 發表
其實有d人想用/kill唔係果種濫用吧-.-....
入唔到安全室還要倒在出面-.-.......d人先用/kill吧了
有D<----呢個已經係一個問題
個指令本身只係提供一個方便
但好多人動不動就用

跟本就唔係我加呢個指令既原意
咁倒不如一齊唔好用,橫掂一開始都冇咖啦
Laputa群主

引用:
原帖由 wallace0116 於 2013-4-30 00:21 發表
想問下有無rc?
以前有
但因為我冇時間理,所以以起左
而家暫寄係人地RC
Laputa群主

1/5/2013 更新

1) 指令修正:!drop指令可直接指定item slot(即!drop 1 = drop主武,!drop 5 = drop包)
2) 新插件:當被其他人包時,用跳制就可以強制解除
Laputa群主

發新話題