發新話題

[心得] 加勒比海盜同人文一徵人物、船

[Close]

名字︰復仇王者號
大炮數量︰36  主炮:  3  (連環發射cd時間1秒)
帆數量︰主帆2 三角帆 6
船長︰復仇皇-- 德斯基拉皇子
水手數量: 40人  水手頭目 4
船既速度:  (留返比作者寫啦e個)
海盜旗::一個月光 一個活人 一個死人 活人拎住個頭。

人名:黑暗傳教士-- (忽然間唔記得左..比個稱號你..你諗諗個名啦)
年紀:37
職業:水手頭目
喜好:抽煙
特長:偽裝
弱點:不會劍術 一被人發現就........
性格:性情怪  鍾意用神既名子殺人
人物簡介:出生在傳教士家族中 因為犯了事 被逼出海逃亡 在逃亡中 見到復仇王..就一直跟隨德斯基拉皇子
忠定奸: 忠心耿耿   (不過係海盜入面 無分忠定奸-.-...)

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-11 18:13 發表
原來係咁
請原諒小弟既無知  
好的放心 我會把你的船變成最變態的!
另求版主加分    我好比心機作+
好- -'...

因為國家有奸臣搞到國家滅亡 而 皇子逃亡 去到平民船廠  皇子 因為要唯生計 所以被逼學習 而已學習多年 以經成為一個出名既做船者 皇子用平民船改裝成為戰船 去西班牙求國王 發下「赦罪令」 即是皇家準海盜 (即係話被西班牙海軍捉到都唔犯法,但如果搶奪目標係西班牙商隊 即犯法 要問吊)

然後皇子的大名傳返去原本既國家 人們為船隻起了名字  復仇王者號。

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-12 11:28 發表
咁我將佢變成一個
船知識豐富
善良又貪玩既王子
黑暗傳教士就跟隨佢
好不?
唔好

我想要既角色係復仇 唔想比人睇死   貪玩唔要~"~.. 都講明復仇 何來善良-.-

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-12 16:30 發表
咁你得唔得閒
介紹埋王子ok?
介紹左啦  好具體既人物性格比左你     其他靠你自己既 幻想力啦

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-14 15:57 發表
ok
「赦罪令」 即是皇家準海盜  
可以搶劫外國既商船

但係唔可以搶西班牙

發新話題