發新話題

[漫畫] 火影忍者 第597話『時空間忍術的秘密』

[Close]
我都feel到佢係帶土,從髮型上看都好鬼似- -
但係無理由丫..如果佢係帶土,咁果陣同4代打既
人係邊個!?? 所以佢係帶土既機率只係一半一半

隻眼一定係帶土架喇- -不過佢一定係內輪直系既人
吾會係外人,我懷疑佢同帶土有血緣關系

引用:
原帖由 Pomplamoose 於 2012-8-13 01:53 發表
目前情況好不妙   面具佬既真正身份好有可能真係個新角色
你既推斷都幾合理   如果佢係帶土既阿哥    成件事突然就講得通  事關最近幾話卡卡西同佢既對話…   一直暗示緊卡卡西欠左佢咁
「我說過的吧! 不要輕易 ...
越講越似了...10幾年前復活九尾既動機同原因有可能只係對四代既復仇,對木葉既復仇

佢認為係木葉同四代害死帶土,佢同帶土一定有著某種不尋常關系

可能係哥哥?爸爸?叔叔?爺爺? 有可能係媽媽都吾出奇,無人證明到佢吾係女人

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-8-14 06:12 發表 說那隻眼是帶土的人, 你們好像忘記了面具男原本是有兩隻寫輪眼的我個人認為寫輪眼是共用同一時空間而已面具男有可能是斑的弟弟, 他失去雙目, 因而要搶同族人的眼睛由於眼睛不是萬花筒也並不屬於他, 與卡卡西的情 ...
這不可能,班得到永恆萬華鏡既原因係佢確確實實地殺左佢弟弟

我認為面具男同帶土一定有某種關系,面具男原本有2隻眼,的確無錯,

但係果2隻之中,有1隻係屬於帶土,1隻屬於佢自己,佢同小南對決

既時候犧牲自己隻眼,最大既根據就係,班未有輪回眼之前既面具,

只係露左1隻眼,但係有左輪回眼之後既面具,露晒2隻眼都無所謂,

咁姐係證明左果陣既班只有1隻眼可以用時空之術,另1隻眼係用

吾到的

引用:
原帖由 WATER.way 於 2012-8-14 09:40 發表 帶土隻眼比野壓爛左-.- 點拎黎用
我真係吾知點解咁多人話帶土隻眼壓爛左,帶土只係右半身被壓到碎晒骨
無人講過佢隻眼壓盲左/壓爆左

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-8-16 18:03 發表 正是, 所以我就懷疑斑臨死的一刻, 找到一個旋渦一族的長門繼承他的眼睛, 要有這一種血脈的人才能把輪迴眼運用自如有一疑點就是, 如果面具男當時亦在場, 為什麼不干脆移植給面具男? 而是要給予長門呢? 所以面具男的 ...
我百份之九十肯定地同你講,面具男一定係宇智波直系既人,而且

係一個少數知道寫輪眼禁術秘密既人,如果你問點解面具男用時空

忍術吾洗轉變成萬花筒既話,我唯一諗到既答案就係,卡卡西並無宇

智波家族既血統
引用:
原帖由 ★曉l3aBy° 於 2012-8-16 13:04 發表
如果假班同卡卡西真係同一個時空既 點解卡卡西要用到萬花筒 但係假班唔洗呢?
假班有得cut神威 可能仲有神威用
同埋未見過假班用回輪眼 下期真係大把野要留意  ...
你既語氣好似有種面具男可以剋制卡卡西既神威,大錯特錯了...

正確黎講,卡卡西既神威已經可以完全壓制住並破解面具男不受到任何傷害既把戲

姐係面具男既時空間忍術避免傷害既小戲法已經對卡卡西無用了,只要卡卡西隻眼

一日係度,面具男都係等輸

斑可以將自己被攻擊既身體部位局部傳送到異空間,卡卡西就將攻擊佢既物體傳送到

同一個空間,在異空間中進行攻擊

發新話題