發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]
引用:
原帖由 狂月武士 於 2011-12-18 11:31 發表
請問2-2轉職業創作活動,所創作的是在原來的職業上再加上另外一個2轉職業抑或是在原來2轉職業上創作一個「加強版」2轉職業?

請法頓回答我的問題。                 by 夜月天翔 ...
原來的職業上再加上另外一個2轉職業 <-正確
原來2轉職業上創作一個「加強版」2轉職業 <-錯誤
*** 但可以取巧, 不過對評分可能有影響 ***

首先宣傳一下: http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=326255&page=39#pid4766668
補回所有有關資料了
引用:
原帖由 tonychau 於 2011-12-18 12:14 發表
有bug
就係bot掛住係出面 成班友入哂安全屋 一出去就死
結果等左勁耐佢先死
依個情況我遇過2次
有無解決方法?
心0又傳唔到佢入黎...
不如改良下依招
改到可以傳d掛係到既人入黎
(話說尋日既vs又幾好玩 做特 ...
換言之, 即係掛住的BOT沒有死去??
那我先嘗試找出問題
引用:
原帖由 ゞBlooby✖SuM 於 2011-12-18 12:16 發表
要求再次開vs
終於開始多人鐘意玩VS , 多謝支持

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2011-12-18 12:47 發表
鐘意玩VS原因係多經-.-
另外,創作職業個到,要有2轉職業先可以創作?
定係無論幾多lv都可以作
任何人都可以參加, 在這裡post出來就是

引用:
原帖由 導遊珍珍 於 2011-12-18 13:14 發表

強烈要求彩票中獎機率增加
抽左N張都冇獎!
你是否想抽殺手手套/聖誕裝等等?
這些都不能從彩卷獲得= =
引用:
原帖由 tonychau 於 2011-12-18 13:16 發表
我本身有自己開下場玩 ....
我的問題是
我用了你的autoexec方便自己
會影響到我開sv的密碼嗎?
將你開SER所需的密碼加插在autoexec.cfg內便可
eg:
xxxx
xxxx
xxxx
setinfo xxxxxx xxxxx <-你開SER的密碼

由於剛剛出問題
故所有資料已回溯到今日下午開SER時的記錄
而以下玩家
"歌神鄭軒","hihi12345","你猜猜","月光亂一","☆彤彤★",
"Mr膠","Albee","kuen133","我不會開槍","McTony",
"-___-","法頓","成","zeroXfung"
將會補償[鞋子] 聖誕襪子 (增加10%獲得聖誕套裝裝備的機會)

引用:
原帖由 tonychau 於 2011-12-20 19:51 發表
今天幾時開sv呢;p
同埋聖誕節有無特別開sv時間?
聖誕節麻.. 根據上年經驗,假期的開SER時間會不定時(通常係更遲)
引用:
原帖由 CaRoL_tUnG 於 2011-12-21 10:04 發表
星期一至五可唔可以早啲開sEr呀..我係☆彤彤★..同埋之前我見到有人係個場度轉名玩玩下..我想問點轉咖..
在本伺服器改名沒有實際用途, 改名後不會擁有原名(原帳*)的資料, 更有可能導致原名(原帳*)資料流失
所以是不建議玩家在伺服器內改名
建議的做法是在開啟L4D2遊戲前先改名, 才進入伺服器, 這樣就是等於開新帳號, 而原本帳號資料亦不會失去
*註: 因為伺服器是以名字作記錄, 所以原名=原帳, 新名=新帳
*如果真的要在遊戲內改名, 便可以按 ` 制, 在Console輸入 setinfo "name" "你的名字" (這是L4D2本身內置的指令)

引用:
原帖由 導遊珍珍 於 2011-12-23 20:45 發表
法哥個場係咪轉左名?岩岩on見唔到ge?
彈左SER , 宜家開番

第二次平衡
蛇女技能調整
原因:
1. OP (Overpowered)

調整部份:

技能名稱原本效果調整後 (紅字為新增效果)
[被動] 毒牙每秒累加傷害 10 + 目標最大血量的1%
持續 5.0 + 技能等級/15 秒
每秒累加傷害 技能等級/10 + 目標最大血量的1%
持續 5.0 秒

[主動] 石化術

持續 7.0 秒
冷卻時間 37.5 - 0.2*技能等級
註: 令到[毒牙]傷害增倍
持續 5.0 秒
冷卻時間 40.0 - 0.2*技能等級
註: 令到[毒氣彈]及[毒霧之徑]傷害加倍

突變者技能調整
原因:
1. 補回未調整的技能
2. 技能BUG

調整部份:

[主動] 怪力持續10.0 + 0.5+技能等級 秒
冷卻時間 持續時間完結時, 即可再次使用
持續5.0 + 0.25+技能等級 秒
冷卻時間 35.0 - 0.2*技能等級 秒
[主動] 進階血爆術N/A修正不會消耗血量的BUG

明續..

引用:
原帖由 百戰雄獅 於 2011-12-24 17:42 發表
我本生2轉唔記得左幾lv.
但係e+變番未轉30幾lv
點解甘既?
game name: HONG1684
已處理
引用:
原帖由 nick980324 於 2011-12-24 17:58 發表
有無方法可以一次賣曬D彩票???
不是第一位玩家反映=]
我會增加賣彩卷指令
不過, 彩卷日後會作強化裝備之用
所以暫時不會處理, 會在強化系統推出時才增加這個指令

一轉職業技能調整

調整部份:
[主動] 霸體衝刺術N/A
修改語法, 修正有機會同時擁有2個霸體效果的BUG
冷卻時間 32.0 - 0.2*技能等級
[主動] 反傷術反傷效果 (2*技能等級) %
持續時間 2.5 + 0.1*技能等級 秒
反傷效果 (3*技能等級) %
持續時間 5.0 + 0.2*技能等級 秒
[主動] 近戰加速術持續時間 15.0 + 0.5*技能等級 秒
持續時間 5.0 + 0.3*技能等級 秒
冷卻時間 35.0 - 0.2*技能等級
[主動] 火球術冷卻時間 沒有冷卻時間 2.0 秒

其他更新:
1. 嘗試修正玩家資料流失問題
2. 現在當玩家等級達到10的倍數時才會公佈(免洗頻)
(例: 法頓已升級至Lv.230!)
3. 簡化瞬靈醫生的捨身取義配合淨化效果的顯示字句
4. 嘗試修正太多電腦的問題

引用:
原帖由 nick980324 於 2011-12-25 14:18 發表
技能問題,開於ninja80刃 一技,於一閃後會強D,不過一閃通常去特感到,一刀就死,唔駛用80刃,所以可以改改嗎?
反問, TANK會一刀死的嗎?
TANK不是特感嗎? 一閃不會閃到TANK?

更新:
伺服器版本由2.0.9.2更新至2.0.9.4

提醒:
是次更新可能導致不能改名
解決方法如下:
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=497500&page=1#pid4812103
註: 除了SteamUser要改之外, PlayerName也要 (本人是這樣)
文字描述:
開啟 ...\left 4 dead 2\rev.ini 並修改...
SteamUser =你的名字
PlayerName =你的名字
(要沒有空格)
然後另存新檔 -> 選擇 存檔類型 [所有檔案] -> 編碼 [UTF-8]

我上傳吧
請自行解壓
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 nick980324 於 2011-12-27 16:02 發表
可以使一閃有高機率tp去tank度嗎?
thx
不會

現在以下技能/傷害將判定為魔法傷害: (無視耐力減傷, 有視魔法抗性)
科學超電磁炮, 奧米加連炮β,
霸體, 潛能激發,
反傷術, 血爆,
神聖傷害,
火球術, 冰球術, 連鎖電擊術, 魔球術,
劍氣, 百人斬,
皇城堡壘,
彩虹戰隊結合炮,
狂怒咆哮,
進階血爆術,
光靈傷害,
火球術EX, 霜之新星, 電極防護網, 四屬性流星雨
秘術‧八十刃舞,
權杖,
毒牙, 毒霧, 毒氣彈
壓力光環, 天雷擊, 冰凍術, 黑暗光束, 神秘的魔法石

以下技能/傷害將判定為一般傷害: (有視耐力減傷, 無視魔法抗性)
衛星炮術,
霸拳,
奧米加導向炮α,
勇猛之勢,
Boomer火箭術, 模仿投石,
手裏劍,
Hunter飛撲術,
Robot攻擊

以下技能/傷害將判定為特殊傷害: (無視耐力減傷, 無視魔法抗性)
TANK流星群, 火焰拳, 範圍火焰拳, 爆烈拳, 吻別♥

但皇家護法/水晶甲/魔法護身效果能免除所有技能傷害

引用:
原帖由 bee3231 於 2011-12-27 18:05 發表
點解d攻擊弱左-.-
引用:
原帖由 導遊珍珍 於 2011-12-27 19:10 發表
法哥做咩?係咁re ser?
因為剛剛更新時有BUG,
所以FIX完才再開

昨晚SER彈了, 但沒有重開
PS: 我L4D2開唔到

引用:
原帖由 導遊珍珍 於 2011-12-30 23:34 發表
玩家名字
                         歌神鄭軒
                   建議職業名稱

機甲兵(工程師)
              目的
         想玩家在轉職時有多一個職業選擇
         PS: ...
敵 = 卜大(空格)6 = 卜月人大

PS: 不會降版了= =, 好麻煩, 唔想重裝多一次= =
至於下次會唔會遲D先更新呢.. 我諗未必XD
我比較鐘意更新快XD 養成良好的更新L4D2習慣XD

發新話題