發新話題

[閒聊] 借個位來訴下苦水

[Close]

借個位來訴下苦水

回想起當初搞信長比賽,特別是信長盃現場比賽, 果陣真是興奮到不能入眠.

正題

信長一直在走下波,這點大家都知道.
因素有好多,學業,工作,新遊戲.等等好多老一輩玩家離去

由[信長盃] 到[英雄賽] 來到[新團隊賽], 我本人真的好累.
原因好簡單籌備多時,幾乎胎死腹中,幾次都想放棄,但經常收到一些玩家來信要求比賽.
在[新團隊賽]設計時,我曾多次要求系統修正,搞到同公司關係都緊張.
今時今日, 我都預期打的團隊會好少, 可惜更令人痛心的是, 團隊的態度問題.
信長盃七,大家都見到.宣傳畫都做好了, 計畫都一早有, 可惜[新團隊賽]讓我止步了.
還需要公佈來自取其辱嗎?
倒不如將[信長盃]成為回憶

引用:
原帖由 A_c 於 2012-7-12 00:59 發表
很慘很慘很慘....
我也在苦惱.....
其他東西

不過,囡囡過得好媽 ??
加上連你都唔生性. 既然被扣分.

小女熟睡中~我在等沖奶時間,順便來訴下苦水.

引用:
原帖由 野小孩 於 2012-7-12 01:01 發表
當你擺個心出來的時候,自然會有人感受得到。
無奈地,參加活動的人數明顯下降,就連大家的心態都變得冷淡。
但無論好壞都希望能一起渡過。
我明白,任何事情都有完結的一天,但我希望最後違下的回憶是開心的

引用:
原帖由 野小孩 於 2012-7-12 01:10 發表
如果信長真的衰落到低迷地步,vLan會怎樣迎救自己。
聽起來好像很差極,但也是出於關心。
就算沒有信長 vLan 一樣會存在.

感謝好多版主,無私付出.

但也有些版主需要自我檢討.

少人玩都預左,但只要能夠牽動到打比賽果份熱情,其實我地已經覺得足夠.

香港地搞遊戲產業,真的好難生存.

引用:
原帖由 伊賀小太郎 於 2012-7-12 01:22 發表
我愛vlan  
就算冇左信長我都一樣會上vlan
vlan係我第一個會日日上既平台
我第一次接觸到龐大既網絡社區  我好喜歡   儘管呢個社區大部份都係心智不成熟既青少年
識到好多既朋友一齊打機一齊吹水     即使有d人冇再 ...
你份心意我收到,

用客家人成日講的,吃得鹹魚,抵得渴. 所以我都預左做"衰人"

我沒有那麼偉大,只是這是我事業的一部份,當然想做好.

引用:
原帖由 A_c 於 2012-7-12 01:35 發表

每件事都係要靠自己自律既..
我就選擇先信任,發現既話就立即停game ,
當然我都諗緊方法點做好..
所有比賽的提前,,我都是選擇信任玩家為基礎,
否則所有網上比賽都難以成事.
剛為小女沖完奶奶, 可以去睡一睡了,

明天又要做"衰人"

引用:
原帖由 CODMV 於 2012-7-15 20:50 發表
2個遊戲我都有玩
但明顯個人喜歡lol係多d
原因 . 外掛走場罵戰
當殘留在vLan部分大家眼中的,"壞孩子"去到LOL ,

相信會有另一番風景..

玩遊戲大家都有權選擇怎麼玩,法律沒有規定走場就不能玩遊戲吧.

此帖,都是關帖吧,不想將重心轉移到信長與LOL的比較上.

鹹魚白菜各有所好.

發新話題