標題: 奉獻給各位喜歡戰錘40K2的玩家 [打印本頁]

作者: ophiuchus_loton    時間: 2009-3-1 22:18     標題: 奉獻給各位喜歡戰錘40K2的玩家

http://www.gamereplays.org/dawnofwar2/replays.php?game=47

好多人會放自己既戰鬥記錄上去

俾各位偷師

附帶埋說明俾大家
將下載返黎既REC檔放入

C:\Documents and Settings\使用者名稱\My Documents\My Games\Dawn of War 2\Playback

然後入GAME,按MULTIPLAYER 然後GAME HISTORY就可以睇喇.

Enjoy The Game !
作者: ophiuchus_loton    時間: 2009-3-1 23:03

VLAN初戰 輸!!!

小弟加兩個專家電腦 一開始氣勢如洪 三點全佔

誰不知專家電腦把所有載具全都放在家裡附近的勝利點 然後呆著不動 只有英雄出去摸

我輸了專家電腦那裡專家阿
作者: dukelun    時間: 2009-3-2 07:45

請問2樓你用什麽勢力?
作者: ophiuchus_loton    時間: 2009-3-2 07:46

神靈族

不夠字補丁
作者: dukelun    時間: 2009-3-2 18:29

引用:
原帖由 ophiuchus_loton 於 2009-3-2 07:46 發表
神靈族

不夠字補丁
神靈,射程夠遠,開始出星際炮臺,然後部署好,慢慢搶點,因為神靈同星際戰團不可以正面戰,所以遇到海噶戰術,你可以引到炮臺射程範圍,壓制后出女妖滅掉,後期3級出炎晶。又個選項是開打兵厲害,關了就打車厲害。
主英雄推薦出戰巫
作者: ophiuchus_loton    時間: 2009-3-3 07:20

我倒是跟你完全相反 用閃擊戰術打死星際戰士

其實星際戰士絕對不能在初期用海嘯戰術去對付神靈族

因為神靈族守護者資源只需要270而已 再加上戰鬥裝備升級 不過是少量資源 加上10電力

相反 星際戰士的偵察隊 散彈升級 就得要40電力 如果轉用戰術小隊的話 一隊就是500資源 要怎麼用海嘯呢?

就算用偵察小隊作量產作為進攻 神靈族守護者因為升級便宜的關係 在早期已經能夠用手榴彈應對

在比較惡劣的情況比如對上星際戰士爆彈槍小隊 也能夠使用加速能力兵分兩路偷襲丟手榴彈

老實講 蟲族跟綠皮的速攻要恐怖得多附上神靈族速攻的記錄給你參考

裡面有兩場 記得有一場有隊友發呆 變成二對三

一開始我先用人海戰術壓住對方 隊友一邊支援 等中期資源充足後 隊友生產冥府君王 換我作支援
作者: dukelun    時間: 2009-3-3 19:06

這個不用了
測試版打到厭拉!我平時用星際戰團的,我只說神靈的用法,而且這套方法是其中一個戰友用的
你的那個戰術,小心人類的突擊兵,他簡直是神靈的厲鬼。
你的用法有D似我另一個戰友噶用法,可惜3V3兩神靈就難用了
我同我戰友3V3,自從我發明了那個戰術后就無輸過,只感嘆我哋無抽中高手
我哋幾個等繁體版出再上翻去玩

作者: ophiuchus_loton    時間: 2009-3-3 21:13

其實星際戰士突擊兵可用狂嚎女妖尖叫或遊俠狙擊壓制

突擊兵於突擊移動中單位命中比較低

而我方守護者用人海戰術(一般有三隊)就算一時被壓制一隊 戰力也不至受損

一般來說 都是技巧喇 沒有絕對的戰術 只有巧妙的應對

還說 漢化的話 這裡有個簡中的漢化

轉自遊俠網 http://game.ali213.net/viewthread.php?tid=2606536&;page=1#pid25048886
放到Program Files\Steam\steamapps\common\dawn of war 2\GameAssets\Locale\English 裡面即可

作者: dukelun    時間: 2009-3-4 17:30

引用:
原帖由 ophiuchus_loton 於 2009-3-3 21:13 發表
其實星際戰士突擊兵可用狂嚎女妖尖叫或遊俠狙擊壓制

突擊兵於突擊移動中單位命中比較低

而我方守護者用人海戰術(一般有三隊)就算一時被壓制一隊 戰力也不至受損

一般來說 都是技巧喇 沒有絕對的戰術 ...
我也沒有說是絕對的戰術,那個漢化我下了
我們要全漢化。無法,E文唔得
作者: ophiuchus_loton    時間: 2009-3-4 21:33

以前我也很抗拒英文 不過現在接受了

其實在遊戲裡面生字來來去去都是那幾個 不難拉

也不用太執著中英文
作者: amdhorus    時間: 2009-3-5 16:28

我係warhammer 出PC game之前, 已經玩左十幾年games workshop既 table game...
warhammer 同 warhammer 40K都有...
睇你地講中文, 真係好多都靠估...

assault marines 既基本用法, 係table game上高, 係"我犧牲, 兄弟上"既打法
佢既作用係, 係我方主力埋位前既一兩個回合, 就衝上去打對方既射擊部隊
等對面一係打你close combat 緊既assault marines, 一係打你主力, 但係兩邊都吃力不討好~~
打Eldar, Imperial Guard, Tau呢類突別有效

今次DOW2 比 DOW更加似warhammer 40k 既table game,
成隻game主要都係集中係前線, 唔再係搵錢,經濟, 起屋
壓到對面線, 就即係贏左一大半
作者: dukelun    時間: 2009-3-9 15:09

引用:
原帖由 amdhorus 於 2009-3-5 16:28 發表
我係warhammer 出PC game之前, 已經玩左十幾年games workshop既 table game...
warhammer 同 warhammer 40K都有...
睇你地講中文, 真係好多都靠估...

assault marines 既基本用法, 係table game上高, 係"我犧牲, 兄 ...
好多技能我在网上都看到翻译,一带我都有玩,战锤2未出前成日同人打
08年仲玩紧灵魂风暴。
作者: amdhorus    時間: 2009-3-12 18:42

引用:
原帖由 dukelun 於 2009-3-9 15:09 發表

好多技能我在网上都看到翻译,一带我都有玩,战锤2未出前成日同人打
08年仲玩紧灵魂风暴。
其實...warhammer 40K本身唔係pc game...
係table game
http://www.games-workshop.com
作者: ctct12342003    時間: 2009-3-12 22:44

table game即係點玩??????
作者: amdhorus    時間: 2009-3-14 16:02

引用:
原帖由 ctct12342003 於 2009-3-12 22:44 發表
table game即係點玩??????
即係買左佢d模型
摘骰仔係桌面跟規則玩~~

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0