標題: [停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版] [打印本頁]

作者: chun1324    時間: 2009-1-28 12:38     標題: [停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

為免遺禍人間, 此post已刪

作者: chun1324    時間: 2009-1-28 12:39

為免遺禍人間, 此post已刪

作者: aaass2009    時間: 2009-1-28 13:04

同我個方法有d唔同
srcds都可以開ser
作者: chun1324    時間: 2009-1-28 13:04

引用:
原帖由 aaass2009 於 2009-1-28 13:04 發表
同我個方法有d唔同
srcds都可以開ser
跟本同一個程式黎
作者: aaass2009    時間: 2009-1-28 13:06

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-28 13:04 發表
跟本同一個程式黎
不過我用 Left 4 Dead Dedicated Server就彈囉
作者: chun1324    時間: 2009-1-28 13:10

引用:
原帖由 aaass2009 於 2009-1-28 13:06 發表

不過我用 Left 4 Dead Dedicated Server就彈囉
咁你覺得用你既方法開到場就OK
作者: aaass2009    時間: 2009-1-28 13:12

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-28 13:10 發表

咁你覺得用你既方法開到場就OK
不過就睇唔到自己場,要add ip 囉
作者: Robinson    時間: 2009-1-28 13:40

支持
大家有問題要重裝 L4D 就要跟住佢做
作者: nathan85    時間: 2009-1-28 14:51

請問樓主係用VISTA嘛? 自己開到房同入到自己間房? ,我用另一個版本攪左成日都入唔到自己間房
作者: chun1324    時間: 2009-1-28 14:54

引用:
原帖由 nathan85 於 2009-1-28 14:51 發表
請問樓主係用VISTA嘛? 自己開到房同入到自己間房? ,我用另一個版本攪左成日都入唔到自己間房
有圖有真相, 上文已有圖證明可以入自己間房
你試下關上防火牆睇下會唔會係因為防火牆阻止左L4D
另外, vista同xp處理上一樣
作者: 椎名由夜    時間: 2009-1-28 17:59

掂 之前更新完之後係甘彈  跟住樓主做  玩得 有聲唔彈  唔該晒
作者: archung0923    時間: 2009-1-28 18:36

我想問下點解我個game無聲既?
記得係遊戲中 選項-音訊
遊戲/音樂音量改至最大
呢樣我已經做左

作者: chun1324    時間: 2009-1-28 19:12

引用:
原帖由 archung0923 於 2009-1-28 18:36 發表
我想問下點解我個game無聲既?
記得係遊戲中 選項-音訊
將遊戲/音樂音量改至最大
呢樣我已經做左
感覺上多數都係用過傻瓜包既人先會有呢個問題,
有人試過將C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\left4dead\sound
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4dead\sound

我未試過呢個方法, 不過用過傻瓜包會冇聲我都試過

作者: archung0923    時間: 2009-1-28 19:24

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-28 19:12 發表
有人試過將C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\left4dead\sound
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4de ...
我之前玩個陣有聲的
之後無咩ser,
fd就話要裝破解steam...then我裝左開番就無聲,
係開頭d片都仲有聲的
但入到game就無聲,
我需要重裝嗎?

我搵唔到Left 4 Dead\left4dead\sound <呢個file
作者: chun1324    時間: 2009-1-28 19:29

引用:
原帖由 archung0923 於 2009-1-28 19:24 發表

我之前玩個陣有聲的
之後無咩ser,
fd就話要裝破解steam...then我裝左開番就無聲,
係開頭d片都仲有聲的
但入到game就無聲,
我需要重裝嗎?

我搵唔到Left 4 Dead\left4dead\sound  ...
我唔清楚你放左佢係邊
不過你試下係Steam 搜尋 sound
作者: demonangelmc    時間: 2009-1-28 21:17

推推推~
十分好.........
作者: a34260218    時間: 2009-1-28 21:40

唔該..我想問下..我已經更新左..試過玩單機同埋入到人地房..但唔知點解一自己開房時..
我是見到自己間房的..但一click入去就咁

請問有無人知點解? ><
作者: chun1324    時間: 2009-1-28 21:45

引用:
原帖由 a34260218 於 2009-1-28 21:40 發表
唔該..我想問下..我已經更新左..試過玩單機同埋入到人地房..但唔知點解一自己開房時..
我是見到自己間房的..但一click入去就咁

請問有無人知點解? > ...
有冇跟說明將網絡改成區域網絡
作者: newbiebie    時間: 2009-1-29 00:02

想問一問開 server 個到,你說到
Steam 「工具」
打開及下載 Left 4 Dead Dedicated Server

是破解左個 stream 之後,還是之前呢 ?
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 02:10

引用:
原帖由 newbiebie 於 2009-1-29 00:02 發表
想問一問開 server 個到,你說到
Steam 「工具」
打開及下載 Left 4 Dead Dedicated Server

是破解左個 stream 之後,還是之前呢 ?
破解後再下載都無問題
作者: philips2001    時間: 2009-1-29 05:38

請問chun1324
用了UnDeadPatch333.exe 
以破了STEAM之後出在Steam.cfg
要刪除嗎?
作者: onecrem    時間: 2009-1-29 06:49

辛苦樓主了~~
本人是電腦白痴,要慢慢吸收~€
不過樓主說明的很詳細和很有心機!!
再有不明白的地方煩請樓主細心解答唷!!
萬分感激,我就重裝看看吧= =
因為更新了後我load完就彈機了唷,呵呵/
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 10:26

好好=]
多謝大大分享 嘻

作者: chun1324    時間: 2009-1-29 10:37

引用:
原帖由 philips2001 於 2009-1-29 05:38 發表
請問chun1324
用了UnDeadPatch333.exe 
以破了STEAM之後出在Steam.cfg
要刪除嗎?
不, 刪除Steam.cfg這一步只係你要再更新Steam果陣會做到
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 10:40

下載更新檔 - 1月23號更新
這個更新檔好像下載不了= =
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 11:02

引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 10:40 發表
下載更新檔 - 1月23號更新
這個更新檔好像下載不了= =
岩岩試過冇問題, 試下再下載
作者: stevenexe    時間: 2009-1-29 12:54

Left.4.Dead.Full-Rip.Skullptura.rar   係唔係姐係隻game?
要del左隻game同steam再重新做過?

作者: chun1324    時間: 2009-1-29 12:55

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 12:54 發表
將已下載, 將解壓縮的Left.4.Dead.Full-Rip.Skullptura.rar中Left 4 Dead資料夾
移動至C:\Program Files\Steam\steamapps\common

係邊到下載, , ,
引用:
教學用Left 4 Dead下載點 按我下載
[出處 : http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=94714&;extra=page%3D1]
唔唔..  要放大啲下載點
作者: stevenexe    時間: 2009-1-29 12:56

作者: chun1324    時間: 2009-1-29 13:00

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 12:56 發表
唔一定, 不過你覺得有需要可以重裝
呢個post主要教人安裝
作者: stevenexe    時間: 2009-1-29 13:04

咁我而家有隻game係唔係唔洗del直接放佢係steam\steamapps\common個到
之後再做1月16號更新同埋以下既野
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 13:08

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 13:04 發表
咁我而家有隻game係唔係唔洗del直接放佢係steam\steamapps\common個到
之後再做1月16號更新同埋以下既野
可以咁講, 裝好steam之後放game入去再更新檔就ok
作者: GiMkLi    時間: 2009-1-29 13:28

求救啊~!!
開場問題...=.=
我用破解steam開左ser
又關左防火牆....都係睇唔到自己場又無人入到\
但係我已經跟住post咁做黎開場噶啦...=.=呢問題煩左我好耐
唔該樓主幫幫手~
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 13:36

引用:
原帖由 GiMkLi 於 2009-1-29 13:28 發表
求救啊~!!
開場問題...=.=
我用破解steam開左ser
又關左防火牆....都係睇唔到自己場又無人入到\
但係我已經跟住post咁做黎開場噶啦...=.=呢問題煩左我好耐
唔該樓主幫幫手~ ...
你有冇用Router, 多人用同一個IP上網果種
你試下入去搵下一項叫 Virtual Servers 或 虛擬伺服器
將 27015 - 27017指向你用黎開server既電腦既IP上面

由於每部Router設定唔同, 所以都幾難幫到你

不過聽講用vlan唔洗做呢種setting都可以比人連到入黎, 所以詳細問題既原來唔清楚

PS. 下圖見CS ,CS同L4D都係用同一個port, 實際上個名只係幫你辨認, 同開場兩回事
由於懶得諗先開左27000-27030

作者: GiMkLi    時間: 2009-1-29 14:02

但係我屋企得一部機...
無用router
作者: ackur4685    時間: 2009-1-29 14:12

跟左你個方法之後連開場都得...我想問2個問題...1:我想問係咪一定要開steam先可以開左left 4 dead...2:我跟左你個方法之後就玩唔到單機...一玩就彈左個回報問題.....我想問有咩解決方法
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 14:15

大大你的16號更新那個教學好像打錯了
不是5個.NCF嗎@@?你打成了4個
將已下載, 將解壓縮的left_4_dead_3663-3716.rar中common及4個.NCF檔案
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 14:16     標題: 回復 26# 的帖子

我入到去之後佢叫我選擇伺服器
請問有沒有另一個載點?因為我真的下載不到= =
就系右手邊呢個...

多謝選用 webo.com.hk 網上硬碟服務 !

請選擇下載侍服器 :

作者: chun1324    時間: 2009-1-29 14:27

引用:
原帖由 ackur4685 於 2009-1-29 14:12 發表
跟左你個方法之後連開場都得...我想問2個問題...1:我想問係咪一定要開steam先可以開左left 4 dead...2:我跟左你個方法之後就玩唔到單機...一玩就彈左個回報問題.....我想問有咩解決方法 ...
係Steam入面開Game . 可能覆蓋時有部份檔案未覆蓋上去
亦有可能唔夠RAM

引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 14:15 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=991194&ptid=97504][/url]
大大你的16號更新那個教學好像打錯了
不是5個.NCF嗎@@?你打成了4個
將已下載, 將解壓縮的left_4_dead_3663-3716.rar中common及4個.NCF檔案
多謝指正LOLz
引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 14:16 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=991195&ptid=97504][/url]
我入到去之後佢叫我選擇伺服器
請問有沒有另一個載點?因為我真的下載不到= =
就系右手邊呢個...

多謝選用 webo.com.hk 網上硬碟服務 !請選擇下載侍服器 :
...
[attach]33656[/attach]
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 14:31     標題: 回復 39# 的帖子

我禁左落去之後用迅雷dl完
佢系呢個野real_download.php
吾系更新檔,,,
我有rar解壓果個檔
作者: manhoi    時間: 2009-1-29 14:31

本來好順便
但係點較都係冇SOUND
請問我應該點做?
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 14:33

引用:
原帖由 manhoi 於 2009-1-29 14:31 發表
本來好順便
但係點較都係冇SOUND
請問我應該點做?
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4dead\sound

我未試過呢個方法, 不過用過傻瓜包會冇聲我都試過
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 14:37

吾系更新檔,,,
我有rar解壓果個檔
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 14:42

引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 14:37 發表
吾系更新檔,,,
我有rar解壓果個檔
唔好用迅雷DL, 用IE DL
作者: RuKiWinG    時間: 2009-1-29 14:52

成功安裝完=]
一陣試下開吾開到ser先=]
你個教教學真系好正
作者: amide    時間: 2009-1-29 17:37

香港需要樓主呢D 咁偉大既人
作者: newbiebie    時間: 2009-1-29 19:17

跟足樓主既方法做,真係 ok左,乜問題都沒有
有哂聲,入到自己 server

不過我自己裝時,就不用自己 add game,佢 create 左 left 4 dead 個 icon 係 "我的遊戲"
作者: chun1324    時間: 2009-1-29 19:22

引用:
原帖由 newbiebie 於 2009-1-29 19:17 發表
跟足樓主既方法做,真係 ok左,乜問題都沒有
有哂聲,入到自己 server

不過我自己裝時,就不用自己 add game,佢 create 左 left 4 dead 個 icon 係 "我的遊戲" ...
23號更新之前此shoutcut都會顯示系統忙碌引無法進入遊戲, 將來再更新可能會再無法進入遊戲
作者: kin628kin    時間: 2009-1-29 21:01

唔回你都唔係人,簡正完美..有聲..又可以開場..又唔彈...正啊!!!!
作者: Deep628    時間: 2009-1-30 00:18

我想問用你依個更新or安裝,係咪更新版黎,我見d人入我場係咁彈,唔知係我版本唔岩
定人地版本唔岩,琴日得我1個入我場

ps.我開orange 場
作者: pan2000mo    時間: 2009-1-30 05:47

我有問題a樓住..我破解完
佢彈左一舊野出黎
係 steam(設定檔)黎
有佢係到我開唔到steam
del左佢就開到steam..但係del左佢開steam玩game..
一load開機畫面之後.佢彈左我出去
唔比我玩
話no permissios to run left 4 dead..咁點算a??
作者: chun1324    時間: 2009-1-30 10:24

引用:
原帖由 Deep628 於 2009-1-30 00:18 發表
我想問用你依個更新or安裝,係咪更新版黎,我見d人入我場係咁彈,唔知係我版本唔岩
定人地版本唔岩,琴日得我1個入我場

ps.我開orange 場 ...
其他人冇你個地圖檔案係會彈GMAE
引用:
原帖由 pan2000mo 於 2009-1-30 05:47 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=991614&ptid=97504][/url]
我有問題a樓住..我破解完
佢彈左一舊野出黎
係 steam(設定檔)黎
有佢係到我開唔到steam
del左佢就開到steam..但係del左佢開steam玩game..
一load開機畫面之後.佢彈左我出去
唔比我玩
話no permissios to run left 4  ...
破解多次Steam.

[Q] 用完UnDeadPatch333.exe之後洗唔洗刪Steam.cfg?
[A] 唔洗, 用過UnDeadPatch333.exe之後會自動產生Steam.cfg檔
  除非你要更新Steam, 係咁既話就要刪Steam.cfg, 開Steam更新, 更新後結束Steam, 再破解Steam(UnDeadPatch333.exe)
作者: yin888    時間: 2009-1-30 13:02

thx.....
作者: KWKF    時間: 2009-1-30 14:06

好帖怎能不幫忙推推~~~
作者: pan2000mo    時間: 2009-1-30 16:24

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-30 10:24 發表

其他人冇你個地圖檔案係會彈GMAE

破解多次Steam.

[Q] 用完UnDeadPatch333.exe之後洗唔洗刪Steam.cfg?
[A] 唔洗, 用過UnDeadPatch333.exe之後會自動產生Steam.cfg檔
  除非你要更新Steam, 係咁既話就要刪Steam. ...
唔該曬樓主先
但係我真係唔得..破解多次steam..個舊野又係出返黎
個舊野係到我就開唔到steam架la..姐係點呢?
佢一開steam.一load steam個畫面就close左..
[attach]33707[/attach]this one
作者: eagleic    時間: 2009-1-31 01:17

而家玩到啦
作者: kwan25s    時間: 2009-1-31 02:31

引用:
原帖由 pan2000mo 於 2009-1-30 16:24 發表

唔該曬樓主先
佢一開steam.一load steam個畫面就close左..
33707this one ...
我遇到相同ge問題....樓主幫幫手
作者: chinahk2    時間: 2009-1-31 04:22     標題: 回復 1# 的帖子

嘩,終於玩到啦
全靠你o個句"彈game可能係你自己未更新或者場主未更新"
如果唔係我仲以為自己部機玩唔到
正想拎d利是錢去買新機
多謝你呀,超感恩,
作者: Raphael_FUNG    時間: 2009-1-31 13:12

支持

好帖 THX晒樓主
作者: 0757wosX    時間: 2009-1-31 13:26     標題: 求救阿·楼主!!!!

我可以开倒SER··但系我都点都入5倒自己个场!一入去就马上弹翻出黎!·都好似无人入得倒!·有咩办法可以解决阿!。。。其实我想买正版··问题系,,,,我地E边无得卖了·要网游!····想想还是靠楼主帮忙好了!!!!感谢!!!详细D啦·····

作者: BaBy`s    時間: 2009-1-31 14:21

點解我DL唔到 下載更新檔 - 1月23號更新 AND 下載NCF檔既??
我已經冇用迅雷DL啦。。。一DL完個FILE係開唔到架,話唔個FILE有問題。。。
作者: chun1324    時間: 2009-1-31 14:40

引用:
原帖由 pan2000mo 於 2009-1-30 16:24 發表

唔該曬樓主先
33707this one ...
引用:
原帖由 kwan25s 於 2009-1-31 02:31 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=992128&ptid=97504][/url]

我遇到相同ge問題....樓主幫幫手
試下重裝得唔得, 用vista既話開UnDeadPatch333.exe要 右鍵-系統管理員身份執行(A)
引用:
原帖由 0757wosX 於 2009-1-31 13:26 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=992307&ptid=97504][/url]
我可以开倒SER··但系我都点都入5倒自己个场!一入去就马上弹翻出黎!·都好似无人入得倒!·有咩办法可以解决阿!。。。其实我想买正版··问题系,,,,我地E边无得卖了·要网游!····想想还是靠楼主帮忙好了!!!!感谢!!!详细D啦··· ...
呢個情況我未試過, 不過留意要 入左vlan既left 4 dead房間之後先開Server
外人無法連接可能因為大陸與香港撞線, 現在普遍玩家都是來自香港, 建議到網通/電信遊玩(即06 / 07號房)
引用:
原帖由 BaBy`s 於 2009-1-31 14:21 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=992339&ptid=97504][/url]
點解我DL唔到 下載更新檔 - 1月23號更新 AND 下載NCF檔既??
我已經冇用迅雷DL啦。。。一DL完個FILE係開唔到架,話唔個FILE有問題。。。
用最新版Winrar 3.80解壓
已上載至本文, 請到#1查看下載點

作者: amide    時間: 2009-1-31 15:07

想問有冇人同我一樣   

主程式用Left.4.Dead.Full-Rip.Skullptura.rar既

玩唔到single game  一開就會出error
作者: chun1324    時間: 2009-1-31 15:27

引用:
原帖由 amide 於 2009-1-31 15:07 發表
想問有冇人同我一樣   

主程式用Left.4.Dead.Full-Rip.Skullptura.rar既

玩唔到single game  一開就會出error
呢個問題我未試過, 可能DirectX太舊, 自己搵辦法更新下..
作者: dar4545    時間: 2009-1-31 16:12

我想問點睇自己係咩版本?
搞左好多野,到頭來更新到咩版本都唔清楚
作者: chun1324    時間: 2009-1-31 17:17

引用:
原帖由 dar4545 於 2009-1-31 16:12 發表
我想問點睇自己係咩版本?
搞左好多野,到頭來更新到咩版本都唔清楚
見#2 FAQ, 岩岩更新左
作者: 王龍仔    時間: 2009-1-31 18:00

點解開唔到場既,開場個時彈左咁既野出黎[attach]33803[/attach]
作者: chun1324    時間: 2009-1-31 18:03

引用:
原帖由 王龍仔 於 2009-1-31 18:00 發表
點解開唔到場既,開場個時彈左咁既野出黎33803
嘗試刪除
C:\Program Files\Steam\steamapps\left4dead win32 dedicated server.ncf
再打開Steam下載 Left 4 Dead Dedicated Server
作者: 王龍仔    時間: 2009-1-31 18:40

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-31 18:03 發表
嘗試刪除
C:\Program Files\Steam\steamapps\left4dead win32 dedicated server.ncf
再打開Steam下載 Left 4 Dead Dedicated Server
都係咁樣wo~
作者: 【細賢】    時間: 2009-1-31 20:50

跟足哂你個post做,,"

而家玩得返了,,"

十卜
作者: dar4545    時間: 2009-1-31 21:07

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-31 17:17 發表
見#2 FAQ, 岩岩更新左
睇到啦 3Q~
作者: chun1324    時間: 2009-1-31 22:27

引用:
原帖由 王龍仔 於 2009-1-31 18:40 發表

都係咁樣wo~
由1月16號更新再做過..
作者: yishiro    時間: 2009-1-31 23:44

thank you very much!!
作者: bangigiee    時間: 2009-2-1 01:41

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
作者: ㊣鼬㊣    時間: 2009-2-4 23:58

我開場彈game點算??
姐係玩單機開場彈game~
幫幫我!

作者: 卓軒    時間: 2009-2-5 12:12

樓主好野 好詳細 @_@
作者: curapicaxsing    時間: 2009-2-5 12:30

good,好詳盡~~~~~~~
作者: 香港仔    時間: 2009-2-5 16:55

多謝你@@ 好開心..整搞了
作者: hung4560    時間: 2009-2-5 17:37

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
作者: yy215    時間: 2009-2-8 11:08

我想問問樓主.我的基本沒什麼大問題了
我的L4d都是下載917MB的Bt 之後下載一個午意版本升級到3730的版束
都可以玩,也可以入到 人家的場,(有一些load完後彈出桌面,肯定我的engline.dll已最新)
*我的L4d不需要啟動steam都可以玩單機.如果要線上打,就可啟動
steam裝在C盤 l4d裝在D盤
請問可以開場嗎??

我在下載steam工具l4d ser戈個.down完之後開唔開到場? vlan+steam
作者: xamsun887e    時間: 2009-2-8 12:01

請問樓主,,我部腦個問題係 "no permission to run left4dead"
我緊你個址示去做,,但係我file裡面無一個file係叫steam.cfg

"""我有用undeadpatch解過黎*****都係無個file
作者: ★sIuTiNξ    時間: 2009-2-8 12:12

我想知 我未開file 一早裝左L4D先- -係咪要重裝?
作者: 不育聖手    時間: 2009-2-8 14:21

thzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
作者: day2    時間: 2009-2-8 20:44

有冇STEAM個更新檔比我DOWN>?
作者: test1111111111    時間: 2009-2-8 22:19

跟住做成功玩單機同上網玩冇彈game

(係未入game情況下)但係每次開vlan後登入再揀l4d server就會令cpu幾秒full load一下,開Steam入l4d後造成幾秒lag一下.(單機上網都係lag)

但唔開vlan就咁開Steam入l4d,玩單機就好正常.

driver已經裝齊
os用winxp sp3 update至最新
硬件check過合格
作者: mnu1994    時間: 2009-2-9 09:36

但係我想問下
點解我自己開場 我入返自己個場 我自己 網絡lag到嘔 人地反而唔lag-.-  
之後係會全場d人都係紅色=.=

作者: xamsun887e    時間: 2009-2-9 17:29

樓主~~其實我咩都攪掂,,又玩到,,,但係959我會kick out...話 kicked by consle,,,
雖然唔係成日都咁,,但係其實係咩原因????? thank u~~
作者: kitkit92    時間: 2009-2-11 19:04

引用:
原帖由 一下秒9你 於 2009-2-1 00:59 發表
點解我冇入steam 就咁開l4d唔得既...
我入左steam在開 想玩單機又彈出黎
點整= =
相同問題
但係我之前都玩到= =
作者: balance    時間: 2009-2-12 22:05

我做到第 Step 18 , 但一登入Steam 就會出現以下既情況, 試左好多次都係咁, why?0.0
作者: philips2001    時間: 2009-2-13 23:10

先多謝CHUN1324 C兄
作者: ben20034    時間: 2009-2-14 14:50

我想問如果買非正版碟係咪好似2.26GB做法咁??
作者: 風流ㄨ海    時間: 2009-2-14 21:12

cccccccccccccccccccccc
作者: ben20034    時間: 2009-2-15 19:17

引用:
原帖由 ben20034 於 2009-2-14 14:50 發表
我想問如果買非正版碟係咪好似2.26GB做法咁??
沒人知??
作者: *小︴俊×    時間: 2009-2-16 02:16

唔該哂@.@"""!""!!!
作者: gawain1628    時間: 2009-2-16 18:32

thank you !! 終於可以玩了!
作者: spid2r    時間: 2009-2-17 03:13

非常感謝大大~~~~ good post
作者: devilz600kin    時間: 2009-2-20 02:13

置頂la....咁好既教學,,,,]支持~~
作者: HOMMA    時間: 2009-2-22 16:42

我係steam開game之後
search到server..
不過全部都話disconnect 連唔到
作者: steven956500    時間: 2009-2-22 19:13

thx~~~~~~~~~~~~
作者: 戇鳩    時間: 2009-2-22 19:56

最新版係唔係1.0.0.9
我跟足你個post 版本係1.0.0.8 正常?
我係steam dl個開場既 等好耐都係正在安裝
打住機等左1個鐘都係咁
點搞- -?
之後重要開唔到game 搞到要重裝 凸!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0