標題: 暑假打機組合特平系列 [打印本頁]

作者: alan_wong8    時間: 2008-7-18 23:23     標題: 暑假打機組合特平系列

AMD
引用:

CPU:AMD AM2 X2 DUAL CORE ADO5000-DO CPU BOX 低電壓
M/B: BIOSTAR Tseries TA770A2 AMD 770 M/B
RAM: A-DATA DDR2 800 2GB ram
HDD: Seagate 250GB ST3250310AS SATA II/NCQ/8M
DVDRW: Asus 2014L1T/W+B
Display card: Albatron GF 9600GT PCI-E 512MB DDR3
火牛: Gigabyte Superb 460W
機箱: Gigabyte GZ-X1 (黑/白)
Window XP Pro (OEM) ps. 保證可以到Microsoft 官網更新及註冊
總共: $3,970 (包砌機費, 安裝Window費, 及附送Gigabyte keyboard 套裝)

Intel
引用:

CPU: Intel Core 2 Duo E7200 (2.53GHz) CPU/3M BOX
M/B: BIOSTAR Tseries TP45HP P45 M/B
HDD: Seagate 250GB ST3250310AS SATA II/NCQ/8M
Display card: Albatron GF 9600GT PCI-E 512MB DDR3
Window XP Pro (OEM) ps. 保證可以到Microsoft 官網更新及註冊
總共: $4,850 (包砌機費, 安裝Window費, 及附送Gigabyte keyboard 套裝)

暑假打機組合特平系列, 只要到vlan shop購買, 都會享有vLan  VIP 會藉一個(一年)

-保養vLan shop同會員跟一年..免人工
之後如有硬件問題, 一齊交由代理保養 (注意: 如果硬件被發現人為損害, 將不受保)

-  我地會幫你直接去代理商到購貨然後安裝(需要繳交訂金 $500到vLan shop 鋪面, 或存入vLan shop 銀行戶口)保證所有電腦硬件都係全新, 代理直接出貨並不會係二手貨或老鼠貨.
vLan SHOP 銀行戶口號碼:

恆生銀行
   IPVE
   385-758131-883
入數後請致電到vLan shop Tel: 23873177, 確認已過數及選擇砌機組合

繳交訂金方法參考: http://war3.ipve.com/fee.php
如慾所有組合詳細資料或預訂組合, 可親臨位於深水埗vLan shop 或致電 23873177 與職員聯絡
作者: 惡抵.老牛    時間: 2008-7-19 02:45

如果澳門有就好-.-

可惜
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-19 09:17

澳門都可以~但係你要一次過full pay~同埋比運輸費...
作者: SinGLe★kEy.    時間: 2008-7-19 12:48

我想請問 這個暑假特平系列.
只是哩一年有定 未來1-2年都會有的.
因為有點被吸引了.
但想2年後中7完結先買機.

現在想買 但沒$ 又怕中6後分心.
所以想知道暑期是不是每年都會有特平list.哈哈.

只是好奇一問 謝謝
作者: ★心碎_×豪    時間: 2008-7-19 16:53

超吸引 但近排好窮 遲d仲有冇ed咁既活動?
作者: siu死亡影姬    時間: 2008-7-19 21:42

如果我同我牙哥....有冇得兩個vip 我就諗住呢個暑假買= ="果個AMD打機lag唔lag...只求打魔獸唔lag...
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-19 23:38

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2008-7-19 21:42 發表
如果我同我牙哥....有冇得兩個vip 我就諗住呢個暑假買= ="果個AMD打機lag唔lag...只求打魔獸唔lag...
你黎買先講 唔lag
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-19 23:50

過左暑假, 可能要等聖誕先會再有類似既活動
作者: 傻魚﹏`    時間: 2008-7-20 15:12

vlanshop系邊嫁???=3=
作者: 傻魚﹏`    時間: 2008-7-20 15:12

作者: 傻魚﹏`    時間: 2008-7-20 15:13

作者: alan_wong8    時間: 2008-7-20 15:23

vLan shop 地址: 深水埗 深之都 2/F 48-49舖
深水埗地鐵站D1 出口
作者: K_Wong    時間: 2008-7-21 11:00

借問聲AMD AM2 X2 即是幾多ghz@o@?
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-21 11:23

引用:
原帖由 K_Wong 於 2008-7-21 11:00 發表
借問聲AMD AM2 X2 即是幾多ghz@o@?
這是代表佢係雙核心......
而AMD 系列用既5000+係有2.6Ghz
作者: klugh    時間: 2008-7-22 07:33

我想問下,我屋企本來有部機係到,咁我買多部機番黎,係咪可以用共享軟件令到2部機都有得上網,如果得既話,會唔會好lag
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-22 11:00

引用:
原帖由 klugh 於 2008-7-22 07:33 發表
我想問下,我屋企本來有部機係到,咁我買多部機番黎,係咪可以用共享軟件令到2部機都有得上網,如果得既話,會唔會好lag
得....你要買個寬頻分享器就可以了~
唔會~除非...一部機bt緊一部機打緊機...咁樣一定lag~, 因為寬頻唔夠用...
作者: klugh    時間: 2008-7-22 17:04

個舊野幾錢到,如果買會唔會幫我整埋?
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-22 17:15     標題: 回復 17# 的帖子

$280左右~
送貨上門??呢d野要上門安裝嫁wo~
作者: kentszkin    時間: 2008-7-23 15:11

不連windows可以嗎?
不連windows 可以減幾多$?
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-23 15:32

不連window 可以~減$350
作者: 我愛威哥    時間: 2008-7-24 21:54

我想問下呢個組合同SET B AMD比較
邊隻比較好D??  仲有你話澳門都得?? 咁運輸費要幾錢??
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-25 00:04

引用:
原帖由 我愛威哥 於 2008-7-24 21:54 發表
我想問下呢個組合同SET B AMD比較
邊隻比較好D??  仲有你話澳門都得?? 咁運輸費要幾錢??
呢個好dd~
運輸費要聽日先知
作者: 懶貓    時間: 2008-7-26 16:35     標題: 回復 1# 的帖子

有錢我實買-.-
作者: V領    時間: 2008-7-26 17:45

我想買  係咪要上vlan shop度買?
作者: LoVeYDoG    時間: 2008-7-26 19:23

VLAN SHOP有冇零件散賣-.-
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-27 02:39

引用:
原帖由 V領 於 2008-7-26 17:45 發表
我想買  係咪要上vlan shop度買?
係...一定...
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-27 02:39     標題: 回復 25# 的帖子

沒有散件
作者: 我愛威哥    時間: 2008-7-28 01:02

果個澳門運輸費知道未?? 唔該哂
作者: 我愛威哥    時間: 2008-7-28 01:32

果個澳門運輸費知道未?? 唔該哂
作者: 我愛威哥    時間: 2008-7-28 01:33

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-7-25 00:04 發表

呢個好dd~
運輸費要聽日先知
請問e+有左運輸價錢未??
唔該哂
作者: 豬西    時間: 2008-7-30 11:44

我想問呢-_-可唔可以到vlan shop即時付款同即時攞貨架?
仲有我想問仲有冇19寸以下既lcd mon賣?(屋企裝唔落咁大既mon 最好15寸啦)
作者: 蒼雲。愛春    時間: 2008-7-30 13:19     標題: 回復 3# 的帖子

我係澳門架.....咁如果係你地度買,,,,點俾錢你地....仲有運輸費大約幾多???
thx~~~
作者: 爽快_恒    時間: 2008-7-30 21:07

引用:
原帖由 我愛威哥 於 2008-7-28 01:33 發表

唔該哂
你呃貼都呃得幾犀利下=.=
作者: 爽快_恒    時間: 2008-7-30 21:07

引用:

唔該哂
你都幾識呃貼wo=.=
作者: 爽快_恒    時間: 2008-7-30 21:08

咁識呃貼ge你=.=
引用:

唔該哂

作者: 笨‧魔之刃    時間: 2008-7-31 09:38

我想問 買左 打魔獸果時 玩TD同守女(勁多怪)果隻 都唔LAG 係唔係?      我係問3千果個電腦
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-31 11:04     標題: 回復 36# 的帖子

唔lag
作者: 豬西    時間: 2008-7-31 16:26

我想問問有冇19吋以下既mon賣
作者: a90090852    時間: 2008-7-31 16:55

alan哥哥,,我岩岩都想去買返部機,,上黎vlan 見到笫一部暑假特平機好似幾正,,但係個價錢係唔係同黃金一樣,貴/平 ,仲有冇拆,windows碟方面可唔可以介紹d [     ]   你知啦
請回,,有心買
作者: windy666    時間: 2008-7-31 20:05

我想問下..如果AMD果套轉4gb ram要+幾多錢?
想問多句..保養幾耐?
接受分期?
有心買..請回答...謝

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 00:59     標題: 回復 39# 的帖子

暑假個套已經包左WINDOW....唔駛咩特別介紹吧=.=?
一定比黃金抵, 你係黃金砌機, 會唔會有vlan VIP 送?
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 00:59     標題: 回復 38# 的帖子

仲有17吋...不過好少量
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 01:01     標題: 回復 40# 的帖子

加$280
1年保養, 其後時間, 需要收費
可以利用paypal 比錢, 不過分期需要致電到銀行card centre 去搞
作者: 小村佬    時間: 2008-8-1 02:33

想問問AMD打唔打到3d game ?打到ga話順唔順...有心想buy..amd 個個咁平陪腦會唔會好屎 thx
作者: 小村佬    時間: 2008-8-1 02:36     標題: 暑假打機組合特平系列一問

暑假打機組合特平系列想問問AMD打唔打到3d game ?打到ga話順唔順...有心想buy..amd 個個咁平陪腦會唔會好屎 thx

sor 唔知做咩回唔到個主題..so 開post 問問
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 11:16     標題: 回復 44# 的帖子

一d都唔屎=.="打3D game 一定夠
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-1 13:11

我想買3970蚊個個=.="仲有d野想問
第一,我想知玩信長果時雙總加c金加勁多上忍加大炎上加毛利加果心加槍神大技會唔會lag(唔計撞上網)(而個搞笑=.=如果好心可以答=v=)
第二,我想知幾時會送到過黎

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 13:47     標題: 回復 51# 的帖子

1. 單機一定唔lag~
2. 你需要送貨??要另加$150
送貨時間,如果你係朝早落訂, 即日夜晚就會送到
如果下午落訂, 需要等第二日夜晚先會送貨
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-1 15:56

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-8-1 13:47 發表
1. 單機一定唔lag~
2. 你需要送貨??要另加$150
送貨時間,如果你係朝早落訂, 即日夜晚就會送到
如果下午落訂, 需要等第二日夜晚先會送貨
唔該曬,過多兩日一定買(不過唔想玩單機的說...)
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 16:55     標題: 回復 49# 的帖子

我地歡迎任何會員黎買機, 依家黎買機, 可以享有暑期優惠...送多兩個月vip~
同埋依家就算PCCW 同埋HKBN 都唔會lag~
作者: windy666    時間: 2008-8-1 22:06

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-8-1 01:01 發表
加$280
1年保養, 其後時間, 需要收費
可以利用paypal 比錢, 不過分期需要致電到銀行card centre 去搞
咁intel果個係咪都係+280蚊??
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-1 23:47

作者: 6ling    時間: 2008-8-2 11:31

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-8-1 16:55 發表
我地歡迎任何會員黎買機, 依家黎買機, 可以享有暑期優惠...送多兩個月vip~
同埋依家就算PCCW 同埋HKBN 都唔會lag~
但係今朝玩 我pccw 入hkbn場勁lag 跟住有時load完就即入積分版面喎
我希望新vlan可以改善pccw同hkbn 撞既問題囉
作者: 610002032    時間: 2008-8-3 04:10

如果我系澳門GE...要比幾錢運輸費??

我想買
CPU: Intel Core 2 Duo E7200 (2.53GHz) CPU/3M BOX
M/B: BIOSTAR Tseries TP45HP P45 M/B
總共: $4,850 (包砌機費, 安裝Window費, 及附送Gigabyte keyboard 套裝)
作者: 火神鳥    時間: 2008-8-3 10:18

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-7-19 23:50 發表
唉....本人要1月先有咁多$- -!!!!
叫人出主先又唔得 比人凸= =
作者: 火神鳥    時間: 2008-8-3 10:19

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-7-19 23:50 發表
唉 冇$= =我1個月得個500$= =
要1月 - 12月先有3500- -!!!
叫人出 比人凸- -
作者: 征服地球    時間: 2008-8-3 10:36

安裝完Window,,係咪比埋個Window碟我架 ?
作者: 征服地球    時間: 2008-8-3 10:37

係咪比埋個Window碟我架 ?
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-3 14:39     標題: 回復 54# 的帖子

要星期一先可以答到你
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-3 14:39     標題: 回復 57# 的帖子

我地係會幫你裝, 亦都會比埋隻碟你
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-3 15:52

頭先黎左落訂lo,不過=.="我唔知上網線知到有得買....,仲有,我屋企而經有部電腦用緊,聽人講話要買個咩野分插器先得,唔知邊到有得買= =有冇人幫到我

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-3 16:17

黃金都有得買..
你話lan 線?
作者: windy666    時間: 2008-8-3 23:17

我可吾可以自己吾要個set入面某d野...平d得吾得架??
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 00:02

你唔要d乜?
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-4 07:51

我仲要買個果d路由器,唔知咩野牌子好,我屋企係hkbn 100mb 知唔知用邊個牌子可以最好
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 10:40     標題: 回復 66# 的帖子

用Zyxel NBG-334W 54G WPS Wireless Router HK$ 270.00
Linksys WRT54G 54G Wireless Router(雙天線設計) HK$ 360.00

support bb100 既router 並唔多...
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-4 11:33

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2008-8-4 10:40 發表
用Zyxel NBG-334W 54G WPS Wireless Router HK$ 270.00
Linksys WRT54G 54G Wireless Router(雙天線設計) HK$ 360.00

support bb100 既router 並唔多...
唔係好明= =我問過人話,我而家要買多個路由器同上網線先可以上到網,咁唔該你幫我計吓幾多錢=.="(唔該你可唔可以唔好用英文= =我唔明,全中文唔該=.=")
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 11:51

牌子來的-.-"型號來的~

如果要Zyxel NBG-334W 54G WPS Wireless Router  總數就要 $5590, 但係因為你比左訂金, 所以尾數係$5090;
如果要Linksys WRT54G 54G Wireless Router(雙天線設計) HK$ 360.00 總數就要 $5680,但係因為你比左訂金, 所以尾數係$5180;
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-4 12:21

唔該曬= =但係我落左訂,今日會送黎/﹏\,只好自己去黃金買囉,bb100係咪用上面果d都夠頂嫁,我聽人講話,如果好平既話,上上吓網都會輕機=.="如果上面既唔夠知援bb100既我唔買住= =(仲有,雙天線同唔雙天線有咩分別,又係會快d?)

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 12:55     標題: 回復 69# 的帖子

落左訂可以加野=.="
呢兩隻我冇記錯應該支援bb100, 雙天線只係用無線個時會穩定d~
市面上支援bb100 既router 並唔多~
作者: zneb    時間: 2008-8-4 18:19

希望呢兩個砌機組合可以持續落去.....
作者: windy666    時間: 2008-8-4 19:05

個dvd rom吾洗要咁貴既..要d平既就ok..
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 22:42     標題: 回復 71# 的帖子

希望吧....~
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 22:43     標題: 回復 72# 的帖子

貴梗係有佢既存在價值, 總好過你一年換一隻~呢隻起碼可以用兩年~
作者: as123123    時間: 2008-8-4 22:47

AMD同Intel
有咩分別

點解價錢差咁多...

同埋總括來講邊個好d..

仲有你買的電腦零件會唔會二手....(問問)
哩度有無人買過...品質如何??

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-4 23:21     標題: 回復 75# 的帖子

皆因intel 比amd 貴-.-"
看預算吧...如果預算較多用intel, 較少用amd 會比較好
唔會係二手, 你地每落一次order 我地先會去同代理攞貨...保證全新
都有唔少會員黎我地到買機的~
作者: citidic2005    時間: 2008-8-5 02:55

我有幾個問題想問
1.可唔可唔要WINDOW, 可以減幾多?
2.AMD組合果個可唔可以轉A-DATA DDR2 800 2GB  ram X2
3.我用hkbn既..咁用router有咩好介紹?同埋係咪要加lan線?
4.router會唔會有安裝教學or你地會親自教我裝?
5.AMD AM2 X2 DUAL CORE ADO5000-DO CPU BOX 低電壓 <<----幾多Ghz?L2值多少?
6.如果咁樣既話total係幾多?
7.果個VIP會藉可唔可以2個人分...每人一半架??
8.如果買既話要早上幾點前落訂, 先可以下午拎貨?

作者: 1THEGO    時間: 2008-8-5 10:13

喂= =大大,我電腦買左,上網線偷用住我家姐電腦果條先- -但係,war3我dl唔到....唔知係邊到dl...教教我,大大,你係vlan post個個,我dl唔到=囧=

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-5 10:35     標題: 回復 77# 的帖子

1. 可以~減$350
2. 可以~加$280
3. bb100? 如果你有兩部機就要加多條lan線
4. 如果你要送貨可以幫你裝埋
5. 2.6Ghz, L2:512 x2
6. 3900, 但係未知你用咩router~...
7. 可以, 你地自己喜歡~
8. 11點前
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-5 10:35     標題: 回復 78# 的帖子

你可以去foxy 下載
作者: citidic2005    時間: 2008-8-5 13:29

我仲想問intel果個cpu同amd個cpu速度相差大唔大?
仲有冇勁過AMD AM2 X2 DUAL CORE ADO5000-DO既cpu可以裝落部機到呢?
聽講L2值愈高愈快?咁可唔可以列D勁D既CPU出黎同埋要加幾多錢(AMD組合果個)
仲有DISPLAY換XFX PV-T94P-YHS4 9600GT Alpha Dog XXX EverCool要加幾多?

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-5 16:05     標題: 回復 81# 的帖子

睇下不同程式既要求
加$ 298 - AMD PHENOM X3 TRIPLE CORE HD8450WCGH CPU BOX
加$ 620AMD PHENOM X3 TRIPLE CORE HD8650WCGH CPU BOX
引用:
XFX PV-T94P-YHS4 9600GT Alpha Dog XXX EverCool
已經買唔到呢隻型號~
得XFX PV-T96G-YMF4 9600GT Native HDMI Evercool加$80
同XFX PV-T96G-YSF4 9600GT Zalman HDMI 加$110
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-5 19:04

FOXY,下載到啦仲有,路由器果到,我問過對而放面有知識既人,佢話用zyxel p-320,會比你介紹個個仲好,有好多人以為數字高就係好,但唔係,我買個個都係係黃金,260$,而家用緊,^____^
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-5 20:37     標題: 回復 83# 的帖子

P320 係好, 但係未必有貨同埋較熱, 我自己都用緊....
作者: 1THEGO    時間: 2008-8-5 22:51

哦,明白曬,但係玩信長網速快好重要=.="
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-6 01:31     標題: 回復 85# 的帖子

P-320 只係...用內聯網既時候速度可以去8MB/s或以上=.="但係新出個隻version 都可以~
作者: ansonlmk    時間: 2008-8-11 08:14

我有意買!!想問vlan shop 即係咩....深水埗戈間?如果係,是要親自去深水埗同你地落訂?
冇信用卡,有恆生銀行 acc 可唔可以做到分期?

最後..AMD戈個雙核心 同 INTEL戈個分別大嗎?

電腦**侮辱成份** 留0.0...
作者: ansonlmk    時間: 2008-8-11 08:17

我有意買!!想問一下 VLAN SHOP 即係咩?
深水埗戈間?如果係,要自己去戈到落訂?
同埋冇信用卡做唔到做分期?有恆生銀行ACC 可以做到分期嗎...

最後AMD 同 INTEL 個CPU 差別大嗎..?
作者: ansonlmk    時間: 2008-8-11 08:18

我有意買!!想問一下 VLAN SHOP 即係咩?
深水埗戈間?如果係,要自己去戈到落訂?
同埋冇信用卡做唔到做分期?有恆生銀行ACC 可以做到分期嗎...

最後AMD 同 INTEL 個CPU 差別大嗎..?
作者: SrDrETia`    時間: 2008-8-11 20:12

我想知 ati同nvidia 打機依家邊個好d= =
聽d玩家講就nvidia好 ati就線條gd
但ati最新果隻玩晒0.0 都係聽人講
仲有 HD4870人地話會好熱??可以轉ati的嗎?
AND如果換ATI 要加幾$$?( 3870/4850/4870 )

作者: alan_wong8    時間: 2008-8-12 11:28

冇信用卡冇得做分期
不大~
可以轉....但係要加錢~視乎你想邊張
作者: SrDrETia`    時間: 2008-8-13 17:38

那alan大可以add我嗎.. 我想詳談 有意買

[email protected]
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-14 00:12     標題: 回復 93# 的帖子

我冇msn~
作者: Tommy    時間: 2008-8-15 16:52

唔識入數咁點???(應該係話淆底唔咁試)
作者: SrDrETia`    時間: 2008-8-15 16:53

咁轉ATI 4850/4870要幾錢0.0??

同埋 AMD好D定係INTEL好D
如果以呢個LIST黎講..
因為價錢都差幾遠..
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-16 01:22     標題: 回復 94# 的帖子

咁你直接到vlan shop交低訂金吧....
作者: alan_wong8    時間: 2008-8-16 01:23     標題: 回復 95# 的帖子

本身覺得差不多...
換4850要加$550
換4870要加$1300
作者: joveslc    時間: 2008-8-16 16:55

我想問下
叫你地汁呢個組合大約幾錢
MainBoard :ASUS P5K P35 S775 ATX MainBoard
                      On board Sound, LAN
CPU           :Interl Core 2 Duo E8200 2.66GHz 6MB  1333MHz CPU
Memory     :Kingston 4GB ( 2 x 2GB) D DR2-800 RAM
Harddisk   :Seagate 320GB SATA-II Harddisk, 7200rpm , 16MB Cache
Display       :GeForce 8600GT 256MB PCI-E Display Card
DVDRW     :ASUS 20X SATA Drive Writer
Case          :IW S-606 ATX Tower Case with SPI 350PN Power Supply(其他機箱都得岩用就得)

請問要幾錢到
作者: ゞRs    時間: 2010-7-28 15:29

早知我依家先買
三月就買左 冇vip

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0