標題: 毛毛玩法 [打印本頁]

作者: 7171    時間: 2008-1-14 13:30     標題: 毛毛玩法

點技方法:121214....5....3(通常我都點完5先點3技,但係都要睇情況wo,如果多普攻英就點3技好d)
個人覺得毛毛優點:新中手岩用,因為可以練下用1技汁兵,and招大範圍技,易中,易肥,同埋毛毛可以磨下人地d血,等人地要成日番營,幫殺
但係缺點就係:新手用ga話會唔識連技,易死

我今日打GA野係毛毛ga玩法,
如果大家對我ga玩法有咩意見,可以係到同我講

首先,一開波,我通常講單中,因為毛毛成日會令到自己友冇兵食,so我通常講單中
而單中ga原因就係毛毛係中路ga時候,可以去下or上幫殺

一入到game,我會用馬拎肉先,跟住就買回魔amd電書,
可能有人問毛毛做咩唔買庫,有人可能諗我係新手,但係毛毛唔買庫已經行得幾快,買庫我覺得只係$

跟住就放d裝係地下等等la

跟住出到去中路ga時候,唔洗咁急打兵住
等其中一隻兵得番一半血ga時候,就可以用1技點係一隻滿血ga兵到,跟住再用電書,照正常黎講,係可以食到2隻兵以上ga兵

打亞打,打到4lv左右,可以選擇買爆彈,因為毛毛買埋爆彈,條友唔死都難

到6lv la就可以殺咩人都得(最好殺住d少血英先,因為易殺,令到自己更肥)
連技方法:入森林camp住佢先,等到佢到中場ga時候,就行出去,1技,大絕,爆彈,電書,2技,少血ga英通常都死

打亞打,殺亞殺
到有$ ga時候,我就會出火計

出左火計之後

連技方法就有2個ga(連技方法就有2個ga,如果連技快就用第1個方法,連技慢就用第2個方法)
連技方法1:火計,大絕,1技,電書,2技
連技方法2:大絕,火計,1技,電書,2技(e個方法就有一個優點就係,連技慢少少都可以殺到人)
                                (但係有一個缺點就係人地有機會出到魔面)

又殺亞殺,打亞打

到有$呢
就出風傷跟住再有$就出鬼丸

連技方法1:風傷,火計,大絕,鬼丸,一技,電書,二技
連技方法2:火計,大絕,風傷,鬼丸,一技,電書,二技

為免大家搵唔到點出裝,我係下面會再打多次出裝方法
回魔(1)
電書(2)-->鬼丸(8)
肉(3)-->魔水(1-8)
閃介(4)
(跟住可以用閃鞋,但係我唔會出,新手最好出閃鞋,因為怕你會易死)
回魔(5)-->風傷(7)
火計(6)

D數字係俾你地睇下出裝次序ga
作者: 柒點柒♂灰    時間: 2008-1-14 13:36

.........
點解一定要回魔電卷??
我個人玩法:
底褲電卷
出清酒(清酒用黎走.唔好做300$)
出多2個回魔(如果你鐘意可以將一個回魔換電卷)
之後毛毛清兵係好快..狂清兵.~
10lv~12lv出火計
跟住已經可以狂殺人~一路清兵清兵
『本人』15-16lv已經可以賣回魔/電卷出風傷了
之後唔洗要清酒出吹箭
跟住慢慢出裝
全場最肥就係你!
(當然底褲快d換閃鞋)!!

作者: 7171    時間: 2008-1-14 13:41

引用:
原帖由 柒點柒♂灰 於 2008-1-14 13:36 發表
.........
點解一定要回魔電卷??
我個人玩法:
底褲電卷
出清酒(清酒用黎走.唔好做300$)
出多2個回魔
之後毛毛清兵係好快..狂清兵.~
10lv~12lv出火計
跟住已經可以狂殺人~一路清兵清兵
『本人』15-16lv已經可以賣回魔 ...
答你第一個問題先
答:一開波出回魔電書ga話,係可以食到好多兵架,因為唔洗番家回魔
第2個問題
答:我唔出庫係因為毛毛還掂都係要出閃介,出閃介通常都出閃鞋架la,so我唔買庫合閃鞋
點解我唔出左庫先換閃鞋呢,係因為我覺得哂$,我又唔係成日死wo so我唔買
作者: 希羅仔    時間: 2008-1-14 13:46

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-14 13:41 發表

答你第一個問題先
答:一開波出回魔電書ga話,係可以食到好多兵架,因為唔洗番家回魔
第2個問題
答:我唔出庫係因為毛毛還掂都係要出閃介,出閃介通常都出閃鞋架la,so我唔買庫合閃鞋
點解我唔出左庫先換閃鞋呢,係因為我 ...
毛毛一個回魔都成日唔夠魔喇= =
作者: 7171    時間: 2008-1-14 13:55

引用:
原帖由 希羅仔 於 2008-1-14 13:46 發表

毛毛一個回魔都成日唔夠魔喇= =
先生,你有冇認真睇我偏文架,我已經特登打多次點出裝架la
你都仲話我買一個回魔...
先生睇下la
為免大家搵唔到點出裝,我係下面會再打多次出裝方法
回魔(1)---->>>>第一個回魔
電書(2)-->鬼丸(8)
肉(3)-->魔水(1-8)
閃介(4)
(跟住可以用閃鞋,但係我唔會出,新手最好出閃鞋,因為怕你會易死)
回魔(5)--->>>>第2個回魔-->風傷(7)
火計(6)

D數字係俾你地睇下出裝次序ga

作者: 柒點柒♂灰    時間: 2008-1-14 14:16

引用:

答你第一個問題先
第2個問題
]毛毛有技能=.=~除非你學黃點
仲有呢~底褲係加移速~_~出到去用『技能』清兵
冇底褲,對面有黑田/石川就好笑,慢你~閃戒啊~有用啊?
ps:毛毛清兵快~好快賺番底褲轉閃鞋^^"
作者: 柒點柒♂灰    時間: 2008-1-14 14:19

跟我打一場好吧?我用毛毛給你用力英^^
本多忠勝/織田信長都可以@@看看誰gg吧?

作者: 7171    時間: 2008-1-14 14:23

引用:
原帖由 柒點柒♂灰 於 2008-1-14 14:19 發表
跟我打一場好吧?我用毛毛給你用力英^^
本多/信長都可以@@看看誰gg吧?
我做咩要同你打呢?
我已經報告左你,因為你連回
同埋我個人鐘意玩毛毛唔買庫
我玩咁多場前期都冇死過

作者: 柒點柒♂灰    時間: 2008-1-14 14:29

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-14 14:23 發表

我做咩要同你打呢?
我已經報告左你,因為你連回
同埋我個人鐘意玩毛毛唔買庫
我玩咁多場前期都冇死過
小朋友~_~真幼稚~你講得咁神同我打有乜問題: )?除非你怕~神手
一係你用毛毛我用其他英 睇下你前期死幾多?神手:>
就算你唔買褲都好應該買清酒^^提下你~
廢事同你嗌@@廢事比人話我恰細路:<

作者: 7171    時間: 2008-1-14 14:33

引用:
原帖由 柒點柒♂灰 於 2008-1-14 14:29 發表
小朋友~_~真幼稚~你講得咁神同我打有乜問題: )?除非你怕~神手
一係你用毛毛我用其他英 睇下你前期死幾多?神手:>
就算你唔買褲都好應該買清酒^^提下你~
廢事同你嗌@@廢事比人話我恰細路: ...
我唔同你嘈,還掂我同你嘈只會比人扣分,你慢慢諗下自己la,通常神手會隱藏自己實力ga 唔會周圍同人講1p1ga 唔係神手個d先會叫1p1 你係咩...自己諗下
作者: 柒點柒♂灰    時間: 2008-1-14 14:35

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-14 14:33 發表

我唔同你嘈,還掂我同你嘈只會比人扣分,你慢慢諗下自己la,通常神手會隱藏自己實力ga 唔會周圍同人講1p1ga 唔係神手個d先會叫1p1 你係咩...自己諗下
我幾時有話自己神手=_=`我話你神手啵@@小朋友 睇字吧~我只係新手:>
作者: 夜靈殿_豪    時間: 2008-1-14 14:48

引用:

答你第一個問題先
第2個問題
就算一開波唔要回魔  落馬用尾刀+電卷食兵都好快

冇褲  連清酒都冇  稍為識玩既人都殺到你  

別太沉醉於vlan既路人世界吧
作者: 7171    時間: 2008-1-14 14:49

引用:
原帖由 夜靈殿_豪 於 2008-1-14 14:48 發表

就算一開波唔要回魔  落馬用尾刀+電卷食兵都好快

冇褲  連清酒都冇  稍為識玩既人都殺到你  

別太沉醉於vlan既路人世界吧
我有時唔出庫姐,我有陣時都會出閃鞋ga
如果d人係勁ga話,我會買清酒or合閃鞋
但都多謝你提醒
作者: Avrilmk佬    時間: 2008-1-14 16:16

@@試下先!!未試過咁既玩法
作者: 7171    時間: 2008-1-14 16:24

引用:
原帖由 Avrilmk佬 於 2008-1-14 16:16 發表
@@試下先!!未試過咁既玩法
你try完話比我知 好唔好
作者: 希羅仔    時間: 2008-1-14 20:45

我話7.7隻毛毛一個回魔有時都唔夠魔

你仲咩咁惡鬧我
作者: 小利    時間: 2008-1-14 21:02

12樓講得好岩 ..
唔買褲 ... ok never mind`
連清酒都冇     真係靠閃戒黎走佬夠用 ..?
你估對面個個膠神?
作者: 7171    時間: 2008-1-14 21:44

引用:
原帖由 小利 於 2008-1-14 21:02 發表
12樓講得好岩 ..
唔買褲 ... ok never mind`
連清酒都冇     真係靠閃戒黎走佬夠用 ..?
你估對面個個膠神?
可能我太勁la(講笑)
但係差唔多我場場唔買庫都殺到幾多人下(其實都唔係好多)
仲有,我唔買庫都唔係成日死

希羅仔,對唔住lo 我怪錯左你
你肯唔肯原諒我?
作者: ★RAY少☆    時間: 2008-1-15 12:17

毛毛我係回魔電卷清酒...之後再加閃介回魔手里劍..合閃鞋..手里劍換火計...中意可以出吹箭...之後買落石...中意可以合紅電....之後上禁言...出大炎咁
作者: fungsing321    時間: 2008-1-15 12:59     標題: 信長

搵人1挑1..........................................
作者: 7171    時間: 2008-1-15 13:41

引用:
原帖由 ★RAY少☆ 於 2008-1-15 12:17 發表
毛毛我係回魔電卷清酒...之後再加閃介回魔手里劍..合閃鞋..手里劍換火計...中意可以出吹箭...之後買落石...中意可以合紅電....之後上禁言...出大炎咁
咁你覺得我個玩法好D定係你個玩法好D?
作者: 潮小花    時間: 2008-1-15 14:01

點解可以....出左風傷都仲要雷卷
作者: 7171    時間: 2008-1-15 14:09

引用:
原帖由 潮小花 於 2008-1-15 14:01 發表
點解可以....出左風傷都仲要雷卷
唔係亞
我冇打錯wo
你講緊邊個?
作者: 潮小花    時間: 2008-1-15 14:13

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-15 14:09 發表

唔係亞
我冇打錯wo
你講緊邊個?
作者: 7171    時間: 2008-1-15 14:37

引用:
原帖由 潮小花 於 2008-1-15 14:13 發表

咁樣有咩問題?
出哂d技ma...
作者: 潮小花    時間: 2008-1-15 15:25

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-15 14:37 發表

咁樣有咩問題?
出哂d技ma...
咪問妳點解出左風傷都未換雷卷走
作者: 7171    時間: 2008-1-15 15:26

引用:
原帖由 潮小花 於 2008-1-15 15:25 發表

咪問妳點解出左風傷都未換雷卷走
o,原來係咁,我終於名la
咁你覺得電書換咩好?
作者: sex→車寶山    時間: 2008-1-15 16:41

出技1風傷,火計,大絕,鬼丸,一技,電書,二技
出技2火計,大絕,風傷,鬼丸,一技,電書,二技

出技1..你點解咁出技既
咁樣出會浪費左個風傷
因為你風傷火計之後先大絕
佢放風傷再火計果陣佢已經係你放火計果陣走左了
如果我係呢d裝果陣
會連鎖閃電先扣扣佢血之後電卷..
點解出呢d技先
係因為防止佢走得甩..
通常你用呢d技佢都唔會走
出左第一招同電卷後就做野了
鬼丸風傷大技劈雷火計...
通常佢死緊....
除飛你出技出得慢-0-
作者: TrOc「PhpH    時間: 2008-1-15 16:46

其實毛毛唔買庫好平常=.=
因為佢可以1-2秒吃哂兵
之後慢慢走番自己HOME= =
洗驚你殺到我?
就算係
我仲有大
支持下1717
作者: sex→銘    時間: 2008-1-15 17:01

十卜7171
不過我會火計大技係咁炸塔
同埋出技程序有d問題
作者: 7171    時間: 2008-1-15 17:30

引用:
原帖由 TrOc「PhpH 於 2008-1-15 16:46 發表
其實毛毛唔買庫好平常=.=
因為佢可以1-2秒吃哂兵
之後慢慢走番自己HOME= =
洗驚你殺到我?
就算係
我仲有大
支持下1717
終於有人認同毛毛可以唔買庫lu
我就唔會用火計燒塔,因為煩..
咁如果我咁出技ga話ok唔ok?
鬼丸,風傷,火計,大絕,1技,電書,2技
作者: sex→銘    時間: 2008-1-15 17:38     標題: 回復 31# 的帖子

火計燒塔煩?
你傻架??
你火計佢三野血營咁就百五
你火計四五野箭塔咁就九百
仲有...
如果你認為
出技快得過
你要殺的人既話
都可以既
因為你插枝風傷火計果下
佢可能走到
因為你插起一落到地就走得
所以要睇你自己
同埋電卷連鎖閃電我會出先
因為以防佢走得甩
如果你插枝風傷火計大技..佢走得甩既話
你咪好唔低囉
所以出電卷連鎖閃電穩陣d
如果佢唔走的話
你就要做野了
出完電卷連鎖閃電過左兩秒後
火計鬼丸風傷大技即按第二招
\如果佢得返一半血的話
可以風傷大技..
你按完大技佢閃果下你係按咁
第二招劈雷
如果佢唔死就出埋火計就ok了
作者: 7171    時間: 2008-1-15 17:44

引用:
原帖由 sex→銘 於 2008-1-15 17:38 發表
火計燒塔煩?
你傻架??
你火計佢三野血營咁就百五
你火計四五野箭塔咁就九百
仲有...
如果你認為
出技快得過
你要殺的人既話
都可以既
因為你插枝風傷火計果下
佢可能走到
因為你插起一落到地就走得
所以要睇你自己
...
我就唔係咁覺得la
如果你用左火計燒塔ga話,你就少左一個傷害人ga方法,到時見到有人追緊你ga話,你就只有走,冇得反殺
同埋我講緊係鬼丸wo,一洛到就走場....你係咪諗錯少少野呢??
同埋我覺得我鬼丸,,風傷.....都應該殺到佢ga
仲有,我出完鬼傷,火計之後係會出大ga
作者: SoRa    時間: 2008-1-15 17:51

鬼國剛絕對係好物
我見到你出裝方法 冇咩問題 只係要出多一把(紅雷劍)就得
連技方面最好係:
黑位火計 閃出去鬼國剛 風傷 大技 加本身技
作者: 7171    時間: 2008-1-15 17:54

引用:
原帖由 SoRa 於 2008-1-15 17:51 發表
鬼國剛絕對係好物
我見到你出裝方法 冇咩問題 只係要出多一把(紅雷劍)就得
連技方面最好係:
黑位火計 閃出去鬼國剛 風傷 大技 加本身技
咁你覺得用火計燒塔好唔好?

咁如果我咁連技得唔得?
暗位閃,鬼丸,風傷,火計,大絕,自身技(你只要答0得唔得就得)(如果唔係,我會好難睇)

作者: SoRa    時間: 2008-1-15 17:58

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-15 17:54 發表

咁你覺得用火計燒塔好唔好?

咁如果我咁連技得唔得?
暗位閃,鬼丸,鬼傷,火計,大絕,自身技(你只要答0得唔得就得)(如果唔係,壬7好難睇
打錯好多字...要扣分...
火計係好物黎 但你要知道火計放左之後到出現ga時間係1.5秒
所以火計係要行頭
鬼國剛可以暈2秒 絕對有時間比你放風傷加大技
作者: 7171    時間: 2008-1-15 18:01

引用:
原帖由 SoRa 於 2008-1-15 17:58 發表

打錯好多字...要扣分...
火計係好物黎 但你要知道火計放左之後到出現ga時間係1.5秒
所以火計係要行頭
鬼國剛可以暈2秒 絕對有時間比你放風傷加大技 ...
咁e個連技得唔得?
暗位閃,鬼丸,火計,風傷,大絕,自身技
咁得唔得?

同埋你認為火計燒塔得唔得
作者: SoRa    時間: 2008-1-15 18:04

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-15 18:01 發表

咁e個連技得唔得?
暗位閃,鬼丸,火計,風傷,大絕,自身技
咁得唔得?

同埋你認為火計燒塔得唔得
我上面講左 為咩火計行頭...請睇清楚
火計燒塔冇咩問題...
只係晒時間者30秒一次(好似...唔記得左
作者: 7171    時間: 2008-1-15 18:06

引用:
原帖由 SoRa 於 2008-1-15 18:04 發表

我上面講左 為咩火計行頭...請睇清楚
火計燒塔冇咩問題...
只係晒時間者30秒一次(好似...唔記得左
o 咁姐係火計行頭,e個連技方法冇問題la sor
但係我覺得火計燒塔唔得
作者: SoRa    時間: 2008-1-15 18:10

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-15 18:06 發表

o 咁姐係火計行頭,e個連技方法冇問題la sor
但係我覺得火計燒塔唔得
其實
火計燒塔冇話得唔得...
而係你d隊友 有冇條件比你甘做...
作者: 7171    時間: 2008-1-15 18:12

引用:
原帖由 SoRa 於 2008-1-15 18:10 發表

其實
火計燒塔冇話得唔得...
而係你d隊友 有冇條件比你甘做...
但係你火計燒左塔ga話,如果敵人見到你ga話,你只可以走,冇得反殺wo(冇左本火計已經扣左好多)你仲有機會死tim
你覺得我講得岩唔岩?
作者: SoRa    時間: 2008-1-15 18:18

引用:
原帖由 7171 於 2008-1-15 18:12 發表

但係你火計燒左塔ga話,如果敵人見到你ga話,你只可以走,冇得反殺wo(冇左本火計已經扣左好多)你仲有機會死tim
你覺得我講得岩唔岩?
所以我咪講要睇隊友
隊友做唔到野ga & 冇人爆塔ga情況下 就你去爆

PS:有冇人見過呢隻CD呀?Ar tonelico 2
   http://www.youtube.com/watch?v=ipH9mNIHiis
   搵左好耐都搵唔到>_<!!!
作者: 楚香帥    時間: 2008-1-15 18:39

玩火計 不是不可 但如果對象是有經驗的玩家  那麼 最多也是吃火計+大絕 (因為已經魔免了)
單殺  買完降低30%魔杖 單殺接近不可能
這是其一

其二 火計魔量大  回覆時間太慢

其三 如果一定要買火計的話  最好出大炎
因為這樣沒那麼浪費 (你不出大炎 總要賣掉吧?) 但我覺得  風傷 會比大炎好用  因為風傷
傷害輸出高  +上比大炎便宜   最重要是+400血
作者: 交交豬    時間: 2008-1-15 19:03

我平時殺人都係壓到人地返去先殺佢
因為招大可以打哂建築物
作者: 7171    時間: 2008-1-16 11:41

引用:
原帖由 交交豬 於 2008-1-15 19:03 發表
我平時殺人都係壓到人地返去先殺佢
因為招大可以打哂建築物
唔該哂你地答我
同埋唔該講多d玩毛毛有咩要注意
作者: 星恨劍    時間: 2008-1-16 15:25

比我買褲電-,-
用尾刀汁兵
你吾出褲  好易比信長羽柴秒
作者: 7171    時間: 2008-1-16 16:16

引用:
原帖由 星恨劍 於 2008-1-16 15:25 發表
比我買褲電-,-
用尾刀汁兵
你吾出褲  好易比信長羽柴秒
咁我下次會出閃鞋架la

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0