標題: 掛機舉報 g0d_yeung [打印本頁]

作者: 。輝    時間: 2019-8-15 23:27     標題: 掛機舉報 g0d_yeung

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=646932&highlight=g0d已有走場記錄
作者: g0d_Yeung    時間: 2019-8-15 23:41

good,講得出真系做得到WOR.比個叻你地先得,,你地繼續5FD屠街場喇,反正信長就黎無人玩.,我真系好想睇下你地舉報到幾多個先得
作者: 巫撞    時間: 2019-8-15 23:41

如此惡劣的玩家,希望能封鎖其它分身帳號
作者: 我叫聞西    時間: 2019-8-15 23:44

賣裝掛機仲有一大條歪理
作者: g0d_Yeung    時間: 2019-8-15 23:47

你睇返RP睇下我有無賣裝先出屈我喇 無裝就話賣裝.9唔搭8,.咁多FD入黎呢POST做我真系夠比面
作者: Misuki    時間: 2019-8-16 04:26

人無恥便無敵
作者: 涼太    時間: 2019-8-16 11:13

呢個之前唔夠打都系投降 乜宜家會賣裝掛機咁嚴重
作者: 小飛豬    時間: 2019-8-16 13:05

引用:
原帖由 g0d_Yeung 於 2019-8-15 23:41 發表
good,講得出真系做得到WOR.比個叻你地先得,,你地繼續5FD屠街場喇,反正信長就黎無人玩.,我真系好想睇下你地舉報到幾多個先得
如果你覺得難合群同大家一起玩遊戲,又或者同大家玩遊戲的理念有出入,
我請你離開吧, 信長雖然沒有人玩了,但想玩的會繼續吧. 各取所需.
請你離開吧,打亂別人的遊戲,不是一件好玩的事情.

雖然我都對一些開團去屠新手的行為也感到可恥,包括各種語言暴力.
目前來來回回舉報的都是同一批人, 用不同分身帳號而已.
當這一批人,把其他全部屠走,應該會停吧.
就是這麼矛盾, 但有舉報我都照封. 早一日封曬了.我也輕鬆,大家也輕鬆.
可以給我什麼,甚麼都沒有.

反正到最後,都只會得到罵名.

最後再次呼籲,請你離開吧,當幫輕下我. 謝謝.
作者: 涼太    時間: 2019-8-16 13:33

飛豬哥好感慨呀
作者: 我叫聞西    時間: 2019-8-16 13:37

這次會封號嗎? 他已有走場記錄一次,今次又掛機
作者: 巫撞    時間: 2019-8-16 16:35

真係好奇怪 當初選擇開放走場舉報既係vLan官方(玩家當時反映想開放既只係mh舉報)

甚至選擇獎勵呢啲成功舉報者,

但又將惡意玩家走場﹑掛機行為原因誣衊成舉報者的過錯

唔通明明見到朋友都唔可以一隊,仲要專登分開兩隊玩嗎?

有高手過招,誰會想打走場狗浪費時間?

定係高手只可以搵十個人組成小圈子每場打內戰?

新手唔識接受經驗變強,只係識走場掛機,又怪得邊個?

#原來高手也需要為自己的實力感到可恥 

作者: 涼太    時間: 2019-8-16 18:16

樓上果位仁兄我好同意你既講法 絕對系咁!不過 實力不夠強的玩家們也有無奈之處既 我相信佢地都應該唔系惡意掛機走場既。只可以建議佢地下次見到幾件fd一齊 咪避免同佢地開戰囉 搵番同自己差唔多實力既去挽 又挽得開心舒服 信長都經已不再當日 希望 各位玩家珍惜餘下還有得打信既日子
作者: g0d_Yeung    時間: 2019-8-16 19:05

除左管理員講野比較中立.其他留言果班都系果班屠街場既FD.,理黎都曬氣,.系呢到我要同管理員講句唔好意思 我唔系輸唔起.但如果有RP睇返你就知道點解我會掛.佢地根本就系等波鍾,明明可以45分鍾前就GG.佢地就系都唔爆.系到慢慢殺人.到最後唔系我地45分鐘投佢地都無諗著G...我真系唔明點解呢班所以既FD唔可以比對手1個痛快.,而系慢慢玩浪費大家時間.你封我AC無問題.反正E家信長就系因為呢班人系到獨大.攪到無人想玩,街場又少人開場..開親場果班都系3-4FD以上系到等屠街場.咁玩有咩意思?我明FD緊系一隊一齊玩.唔通4個FD個個分開唔同場玩咩...但有時間實力唔平均既時候,系唔系可以將4FD分成2個2個一隊咁樣會平衡D呢..遊戲體驗都好D喇.下下4個FD夾曬英夾AT陣咁屠街場.講真.唔走場都偷笑喇..同埋.我無裝但唔=我賣裝掛機...唔該屠街場果班唔好一味靠屈..
作者: 我叫聞西    時間: 2019-8-16 19:23

一睇rp就知你輸唔起啦== 比人殺到空裝掛機  你d隊友仲積極守緊  不如你諗下你自己點解咁無品先啦
作者: 琉璃若花    時間: 2019-8-16 19:29

GOD YEUNG真係慘   
幾FD屠街  唔G大本 能狗呢個風氣 係我同南狗帶頭做起先     
SOSAD
作者: 楊思樂    時間: 2019-8-16 19:32

引用:
原帖由 g0d_Yeung 於 2019-8-16 19:05 發表
除左管理員講野比較中立.其他留言果班都系果班屠街場既FD.,理黎都曬氣,.系呢到我要同管理員講句唔好意思 我唔系輸唔起.但如果有RP睇返你就知道點解我會掛.佢地根本就系等波鍾,明明可以45分鍾前就GG.佢地就 ...
藉口太多 其實你見到人地可以唔入佢地場 中立小小咁講咁冇自律唔好打機了 上鹹網打飛機會好d
作者: 軒_b    時間: 2019-8-16 19:34     標題: 回復 13# 的帖子

你唔好講到實力有差距你就可以掛機先得架大佬

家陣你係30分鍾左右已經開始掛機呀 你d隊友仲努力打緊架

係咪咁樣上軍都可以30分鐘g到呀? 睇下英先啦

再加上你係有選擇權 你唔想打fd咪去第個場囉 拎住支槍逼你打?

要打又要掛 唔好諗住講到幾句就覺得自己好有道理咁先得架

唔係輸唔起? 打唔羸就掛機都唔係輸唔起? 你自己望下你d隊友啦 個個都出晒奶力打 唔係好似你咁柒架

作者: g0d_Yeung    時間: 2019-8-16 19:51

引用:
原帖由 琉璃若花 於 2019-8-16 19:29 發表
SOSAD
你就唔岩喇.帶壞曬個風氣-V-
作者: 楊思樂    時間: 2019-8-16 19:55

假設下先 出面射緊催淚彈 你都照行果個地方 比人拉左都有藉口咪你呢d 總結下驚就自己開場打 唔好不知廉恥咁發言
作者: EnS.    時間: 2019-8-16 19:59

開波殺你2次就話我逼你走場 都知你咩事啦 既然唔畀人殺得 咁你玩呢d game做咩
邊個勁 就邊個屠人架啦 你殺人就得 人地殺你就搵藉口做無品行為?
唔輸得既 咪玩d單機game  彈珠台 4399呢d
同埋你系夠未
撞到d圖狗 我咪又係照打
有高手過招,誰會想打走場狗浪費時間?<<呢點真

作者: Nilky    時間: 2019-8-16 20:12

咁都唔係叫輸唔起 你面皮真係成寸厚
如果有fd打 都無人想打你呢d新手啦~_~
幾fd打機有咩問題呢 大家都係係呢隻game識 ..
作者: 隨楓    時間: 2019-8-16 21:30

呢班所謂既新手到底有幾多個真係新手只係覺得呢班街場友跟本係就係行屍走肉見有場就入去玩果d,個個以為自己係絕世高手1個打10有理無理v 英表演跟手就比人屠個痛快,心諗我咁勁都比人屠實輸嫁啦!所以掛機或走場永遠就係唔會諗住同人合作,其實呢班自我感覺良好既高手水平永遠只係得咁多而已,個人實力須然很重要但是有極限既一面,團隊既合作互補長短之下才有無限既可能,但佢地係永遠唔會明白呢一點……所以才做就咁多走場同掛場,其實4fd或5fd組隊打其實唔係壞事黎,最起馬佢地知道咩叫合作,唉……而家剩底既街場友真係不知所謂底比人屠同撿舉
作者: 。輝    時間: 2019-8-16 21:50

遊戲體驗好d? 你咪又係1lv毒戒追人a  又有比我體驗? 我比你逼害都未出聲啦  我咪又係靜靜地打到完場   好彩我EQ夠高渣 唔會語言暴力人  
你自己逼害人就得 比人殺幾次就___咁發脾氣 ?
你D隊友都認真打緊架 阻緊人架 你估真係話G就G咩  
有FD一齊玩又有咩問題 你入場咪又係叫留1 我有唔留比你?  你2FD入人地街場 人地又可以話你做乜野要2FD一齊玩黎屠街? 又唔見你地分開玩?
逆境既輸咪輸囉 有咩大不了  明明就係輸唔起發哂脾氣 仲係到扮哂野
死果幾次就搞咁多野  我死多二三十次都未出聲啦
期待你換過個AC 重新做人 入場叫留5
作者: john2000    時間: 2019-8-17 00:19

我濠哥宣佈兩邊打和 Super
每邊贏得加太賀花之戀壽司1萬件

如果唔係你班新手係咁走場玩野
信長點會咁快玩完

幾乎場場都係勁果班打廢果班
我臨走之前開場
果個ac我冇開mh
d人都自動識走過去我果組
我又踢走d垃圾去對面
作者: john2000    時間: 2019-8-17 00:28

引用:
原帖由 隨楓 於 2019-8-16 21:30 發表
呢班所謂既新手到底有幾多個真係新手只係覺得呢班街場友跟本係就係行屍走肉見有場就入去玩果d,個個以為自己係絕世高手1個打10有理無理v 英表演跟手就比人屠個痛快,心諗我咁勁都比人屠實輸嫁啦!所以掛機或走場永遠就係 ...
你諗橪多左啦
d人真係新手同智力比較低
正常都識洗兵出下忍連技果d
作者: john2000    時間: 2019-8-17 00:33

引用:
原帖由 琉璃若花 於 2019-8-16 19:29 發表
SOSAD
留1300慢慢屠:lol
gps殺馬:lol
作者: Misuki    時間: 2019-8-17 00:59

引用:
原帖由 巫撞 於 2019-8-16 16:35 發表
真係好奇怪 當初選擇開放走場舉報既係vLan官方(玩家當時反映想開放既只係mh舉報)

甚至選擇獎勵呢啲成功舉報者,

但又將惡意玩家走場﹑掛機行為原因誣衊成舉報者的過錯

唔通明明見到朋友都唔可以一隊,仲要專登分 ...
請借留底 記錄.
作者: 我們都受傷    時間: 2019-8-19 14:36

記錄左未???   我掛機10幾分鐘就記錄左  佢掛足半個鐘有多 仲要一直打字掛泉 都未記錄既? 想問係睇人黎紀錄定係點

作者: 嫩滑300$    時間: 2019-8-19 18:45

ban 9 god yeung la
作者: WaiT-YoU    時間: 2019-8-19 19:18

無計 隻game得咁小人玩 以前街場就算對面5fd都好 都仲有好多路人高手 係自己隊
哩家想要有遊戲體驗 一係你見到邊一方有勁人未過去r fd 一係就簡對手來打
你咁既case 等到45分鐘投囉 始終掛機都係唔係咁好
作者: 我們都受傷    時間: 2019-8-20 10:11

真係每日幫你置頂先  驚小飛豬你睇唔到
作者: 我們都受傷    時間: 2019-8-21 16:22

處理左未 :( :( :( :( :( :(
作者: 我們都受傷    時間: 2019-8-22 11:07

點解仲未記錄既:   但又去處理其他人
作者: 小飛豬    時間: 2019-8-22 11:33

引用:
原帖由 我們都受傷 於 2019-8-22 11:07 發表
點解仲未記錄既:   但又去處理其他人
而你又執著這個為了甚麼?
封了他 g0d_yeung 你會好開心?

我每日都處理好多個,但不覺得開心呢.

要處理甚麼? 掛機一直都會記錄.
g0d_yeung  此會員一次走場,一次掛機, 還沒到被封號的程度.

我也不認識他, 所有個案都是如此處理.
[attach]268312[/attach]

基本上我每日都會收到這些短訊息,對我有甚麼好處?對vLan日後發展有甚麼好處? 這些玩家都討厭vLan.
目前絕大部分玩家的心態就是喜歡走場,掛機,開mh.
或者你會說,留下的都是有品玩家,有幾多?一百幾十?
在客觀來講是沒有意義的. no money no talk
最後我再重申,舉報區,不是排除異己的地方,或者看人被封就會開心地方.

規定怎麼說,就會怎麼做.沒有人會例外.
作者: 涼太    時間: 2019-8-22 12:49

小飛豬 一話中矢!
作者: 我們都受傷    時間: 2019-8-22 13:56

咁未到封號程度,咁你係咪應該都講番句已記錄在錄一次?? 其他post你又識講 係呢個post未見到呢句
作者: Misuki    時間: 2019-8-23 01:57

或可以自己記錄就算了

作者: 涼太    時間: 2019-8-23 02:57

仲邊有人會願意教新手..更何況系 05 最頂尖果班玩家 只會屠殺哪會有教新人變強的意思.只能說天方夜譚!
作者: 巫撞    時間: 2019-8-23 12:28

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-8-22 11:33 發表

而你又執著這個為了甚麼?
封了他 g0d_yeung 你會好開心?

我每日都處理好多個,但不覺得開心呢.

要處理甚麼? 掛機一直都會記錄.
g0d_yeung  此會員一次走場,一次掛機, 還沒到被封號的程度.

我也不認識他, 所有個 ...
或者係呢度容許我為舉報者作少少既辨解

首先,我地不會因為當時人被封而感到開心

相反,我地係因為佢冇比人封而感到納悶甚至唔開心

因為,佢已曾經係一場遊戲中離而破壞其他玩家的體驗,

今次則是惡意掛機而導致其他9位玩家"不開心",

當然掛機亦有分有心無意

而明顯地呢次事件當事人係惡意掛機嘴炮,被舉報後仍然不知悔改

然後將錯怪罪係對面實力太強,玩法太無解身上,

我認為咁樣既做法係絕唔能夠被鼓吹的!

建議考慮係當事人已經有一次的中離記錄下,

給予封號處理.

重申一點,唔係因為有人被封而感到開心。

正如冇人會因為有人被拘捕而覺得開心興奮,

個種喜悅情緒係因為正義得以申張,而並非又有人要"受罪"。

--------------------------------------------------

題外話一下,

我地明白飛豬作為目前vLan最大亦是唯一的"執法者"

係每日繁忙工作情況下,

仲要無薪抽空處理如此量多的舉報貼子,

同時又要面對咁多既負面能量.

認真,本人是十分理解小飛豬的辛苦.

所以亦都真心建議重新搵人
做版主,

希望可以減輕下你既壓力,

至於個啲垃圾MSG真係無需要理咁多,

笑笑就好 

作者: 涼太    時間: 2019-8-23 13:26

飛豬做咁多年版主 會唔識點減壓咩! 好明顯 有人chur住唔放
作者: 嫩滑300$    時間: 2019-8-23 14:50     標題: 回復 40# 的帖子

child?
作者: john2000    時間: 2019-8-23 23:14

引用:
原帖由 涼太 於 2019-8-23 02:57 發表
仲邊有人會願意教新手..更何況系 05 最頂尖果班玩家 只會屠殺哪會有教新人變強的意思.只能說天方夜譚!
話要人教果d都白痴既
我覺得除左整少少教學幫新手
其餘都係要自己學
自己睇rp自己研究兵仔同cp幾多秒出
練食兵練連技
我濠哥當年又咪係冇人教

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0