標題: 開放信長地圖製作, 可申請開發資助 [打印本頁]

作者: 龍之振雄    時間: 2019-5-20 11:54     標題: 開放信長地圖製作, 可申請開發資助

鑒於早期信長地圖無人更新的遺憾, 近期委託朋友尋找到新的製作者.可惜事與願違, 引發各種爭議. 現在 vLan 的信長區開放信長地圖,  
期待有更優秀的及被廣泛作品出現.

有意參與地圖製作的人士, 可以直接與我們聯繫,
有需要的亦可以申請開發資助.
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-20 12:10

補充: vLan 上 [ 信長之野望 WAR3 ]遊戲區,
- - > 將不再指定信長版本.(除非有新的 vLan 官方地圖)
- - > 過往官方信長地圖改為 [ 推介地圖 ]
作者: 我凍    時間: 2019-5-20 13:11

開放地圖? 依加班假圖友唔係自己搞新地圖 係借aoba個名去搞假bug圖啊

解決問題既最好方法就係解決提出問題既人 咁大個人真係第一次體會到呢件事

有問題你地唔肯去解決 每次就係民怨爆發個時出黎 del post 禁言 有冇廉恥

掛住管理團隊既名掛羊頭賣狗肉 一心向錢

我同你地講 你一係就封左成個討論區 一係就封左我地咁多個ac

我一日再留到言 理得你封我ip定封ac 我去網吧都繼續同你講

當初叫你處理班mh狗又唔見咁果斷 依加真係有心既玩家 一次又一次提出建議

一次又一次希望可以搞返起信長 Misuki出錢出心出力聯絡埋作者黎幫手更新

結果反而比你地咁樣對待 真係好心寒

借文靜公子個句 搞到今時今日咁既情況 你地先係真正既罪魁禍首

回post時間: 20/5/2019 13:11
我真係cap低張圖睇下又會幾時比人del留言封ac

作者: 巫撞    時間: 2019-5-20 13:11

搞走左作者之後而家又有開發資助了?

當時整圖又唔見你地肯出錢買下模組個D?

搞個比賽唔好話獎金,諗住叫你地提供下汽水都話冇資源

雖然呢D唔係話D乜野, 玩家自費提供都可以

但就睇到你地有冇放心機落去搞

為正義發聲既人被沈默

存心搞事既惡劣玩家同抄襲者就逍遙法外

真係想問你地係咪 "特定某一群人的打手"?

作者: 霸氣_ChunG    時間: 2019-5-20 13:15

點解唔封既:o
睇黎真係有利益關係
我多口問句架渣'毛主席萬歲'

作者: 我凍    時間: 2019-5-20 13:16

引用:
原帖由 巫撞 於 2019-5-20 13:11 發表

但就睇到你地有冇放心機 ...
真係好可笑 每次佢地搞活動話要人支持 我地都一定會參與去幫手 有玩家直頭自己提出資助部分費用

但到頭黎 我地反而係第一批被解決既人
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-20 13:28

引用:
原帖由 巫撞 於 2019-5-20 13:11 發表

但就睇到你地有冇放心機 ...
認真不知道地圖作者同大家講什麼
從一開始,我們就沒有參與在地圖製作。何來要我們負責?

這隻死貓我們啃唔落。多謝
作者: 我凍    時間: 2019-5-20 13:34

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-20 13:28 發表

處理mh 啃唔落
處理借作者名整假bug圖既人 又啃唔落
心平氣和同你建議可以點做 又啃唔落
有人投訴 扣分封ac88
作者: 我凍    時間: 2019-5-20 13:36

你一係就自己退出[管理團隊]你一日仲係作為管理者既身份存在 你憑咩置身事外
作者: Misuki    時間: 2019-5-20 14:16

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-20 13:28 發表

今次HK版 點解要我先問過VLAN批準我地先可以在信長區開HK版的地圖

如我無記錯 (請AOBA糾正) 第一張圖好似係要等VLAN畫 LOADING SCREEN 圖先可以RELEASE? 聽說好似我等左成個月等到灰而在LOSER團版 先自行RELEASE VLAN之後才有反應

如果真係置身事外, 當初點解要管咁多??

唔好要我搵WECHAT RECORD
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-20 14:23

你們輸打贏要。做地圖惡曬。 明了
作者: MaN_-    時間: 2019-5-20 14:26

問你封左發放bug圖條友未 你就係到講經
作者: Misuki    時間: 2019-5-20 14:38

在此提醒後面的人

看看小飛豬如何對待AOBA的HK版

請不要墮入老千局
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-20 17:24

引用:
原帖由 Misuki 於 2019-5-20 14:38 發表
在此提醒後面的人

看看小飛豬如何對待AOBA的HK版

請不要墮入老千局
又惡人先告狀。佩服!
HK版 不是一直也在?出張圖搞到滿城風雨,又不想負責,一味話vlan錯。
彩頭你們全拿,如今爛攤子。就要我們承受?
拿著要復興信長的旗幟不是大曬,好嗎?!

HK版要正名。我們給了。
但出現問題就說我們不封外掛,對我們指責加謾罵,憑什麼你們可以這樣?!
外掛 走場,這些問題可以處理的10年前已經處理了。

我也想反問 為何作者不在地圖加禁止MH?反而要求平台來杜絕?
我們有努力過封外掛,但war3被破解太深,根本沒有可能杜絕。
然而你們又嘈什麼?
做地圖做到惡曬?唔順意就開帖鬧人老母?
點服侍啊?!
作者: 醒來夢散了    時間: 2019-5-20 19:25

"有晒證據 話有人發放bug圖 "
搞事者要處理嗎?

好像一直回避回題
作者: C-O-L-O-R    時間: 2019-5-20 20:29

一單還一單, IPVE都應該出返個POST話比玩家知HK版最新消息同聲明, 以正視聽其他悉随尊便
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-20 22:39

引用:
原帖由 C-O-L-O-R 於 2019-5-20 20:29 發表
一單還一單, IPVE都應該出返個POST話比玩家知HK版最新消息同聲明, 以正視聽其他悉随尊便
認真,要等同作者會面後,才知道是否有最新消息!
作者: 琉璃若花    時間: 2019-5-20 23:23

引用:
原帖由 C-O-L-O-R 於 2019-5-20 20:29 發表
你屈我果單 幾時道歉 ?   不過算啦 你都唔會覺得有問題   
作者: 我凍    時間: 2019-5-20 23:34

引用:
原帖由 琉璃若花 於 2019-5-20 23:23 發表

加油 你有的是管理團隊
作者: 忘掉了    時間: 2019-5-20 23:46

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-20 17:24 發表

又惡人先告狀。佩服!
HK版 不是一直也在?出張圖搞到滿城風雨,又不想負責,一味話vlan錯。

但出現問題就說我們不封外掛 ...
其實出唔出圖同vlan處唔處理mh問題係兩件事黎,
其實mh問題一直都存在, 大家心水清啦,
咁多年黎 果幾位金主 係05有邊個唔識?
你地有心處理 點會處理唔到呀?
在商言商,你地vlan要賺錢係無可厚非, 但係唔好將自己處理唔好既事諉過於人.
講白D, 你地VLAN係一個平台, 平台係有責任去處理外掛問題,你講既 "你們" 其實都係平台既玩家, 唔通防MH係 玩家既責任?

你話無能力處理, 咁我有個建議比你參考下
開個信長SER 只限50LV UP 玩家, VIP唔夠LV都唔可以入, 發現MH, 即禁止再入SER.
封IP 實名制 你地唔肯做, 開個新SER 唔會好難掛?

再謾罵落去都無用 做返D實事 亡羊補牢未為晚

作者: ALS    時間: 2019-5-21 03:22

引用:
原帖由 小飛豬 於 2019-5-20 17:24 發表

又惡人先告狀。佩服!

但出現問題就說我們不封外掛 ...
> 我也想反問 為何作者不在地圖加禁止MH?反而要求平台來杜絕?
因為做不到
WE只能製作、修改War3內的地圖,沒辦法修改War3本體
以前曾經是有利用BUG把MH玩家強制跳出遊戲的防MH系統,但目前版本已不可行(連TW信都放棄了)
War3如你所說是老遊戲了,以暴風雪公司也不會再加強防外掛的情況下(還不如把資源去支援新遊戲)
因此目前能阻止外掛玩家的只有連線平台
英雄聯盟跟Dota2會從War3中獨立出來的一大原因就是為了杜絕外掛以及解決玩家中離問題

作者: 旺角通櫃佬    時間: 2019-5-21 05:20

零神悶悶地 見無上VLAN都好多年

其實MH 走場可以 係平台 同 玩家 齊心合力解決

平台可以做既係開個 身家清白SER
而個SER點樣維持乾淨 就由玩家提供檢舉
雙嬴 無玩信長都唔知幾多年
作者: 醒來夢散了    時間: 2019-5-21 08:25

引用:
原帖由 ALS 於 2019-5-21 03:22 發表
> 我也想反問 為何作者不在地圖加禁止MH?反而要求平台來杜絕?
因為做不到
以前曾經是有利用BUG把MH玩家強制跳出遊戲的防MH系統,但目前版本已不可行(連TW信都放棄了)
Wa ...
暴雪有說會有重製版魔獸3
那內容會否不同 地圖等於要重製?
作者: HDXZ    時間: 2019-5-21 09:47

引用:
原帖由 醒來夢散了 於 2019-5-21 08:25 發表
睇暴雪既新版editor可唔可以import w3x檔
我個人估計係冇乜可能
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-21 10:54

引用:
原帖由 ALS 於 2019-5-21 03:22 發表
因為做不到
Wa ...
大家知道就好,所以我還不明白為何還有人拿這些出來說三道四.
而我反問,為何地圖不加防mh一樣, 我當然知道防不了,我也只是引用陳述一些事實.
不明白的是昨天他們亂噴一通.

我們是公開的遊戲平台,非單一固網war3網戰平台. 所以可以做的都非常有限,是可以封,但war3被破解太深,
而所謂的封打個比喻,我們用1去封,他們就可以用2繞過,我們封了2,他們還可以用3繞過...
單憑我們1家想打贏出面千千萬萬的破解者? 非強人所難之難了.
引用:
原帖由 旺角通櫃佬 於 2019-5-21 05:20 發表
零神悶悶地 見無上VLAN都好多年

其實MH 走場可以 係平台 同 玩家 齊心合力解決

平台可以做既係開個 身家清白SER
而個SER點樣維持乾淨 就由玩家提供檢舉
雙嬴 無玩信長都唔知幾多年 ...
不能同意的更多.
作者: 小飛豬    時間: 2019-5-21 11:03

引用:
原帖由 醒來夢散了 於 2019-5-21 08:25 發表
應該是說重製版,是用新的制式,現在的版本地圖都不能通用.
而重製版,war3 應該不能破解了, 要玩買正版.用war3自帶的網上對戰.
或者你會說,那不是沒有人玩舊版了,
因該不會,就如世紀帝國2,一樣的情況,
作者: C-O-L-O-R    時間: 2019-5-21 13:02

引用:

屈你咪屈你,你都係始作者之一
南狗
作者: C-O-L-O-R    時間: 2019-5-21 13:07

引用:

咁你覺得自己冇問題?
你成狗之路其實就同依加情況差唔多,歷史總是重覆
不過係由圖狗變bug狗而已
作者: 琉璃若花    時間: 2019-5-21 15:41     標題: 回復 28# 的帖子

你條友個腦真係生草
唔該小飛豬講下開BUG圖果班人係邊個  比晒所有分身AC出泥  以示我清白
樓上呢條友性屈    同佢係溝通唔到   一時叫我JIM狗一時叫我南狗 食得大麻多?
屈人最高境界 就係連自己都呃埋   有病就睇醫生
作者: 琉璃若花    時間: 2019-5-21 15:43

你係咪接受唔到呢單野唔關我事? 想砌我生豬肉?
好想關我事?   你真係好得意阿  
作者: ALS    時間: 2019-5-21 15:44

引用:
這個問題等於你覺得你能不能用原版BIO2、FF7的記錄去玩BIO2:RE、FF7:RE一樣
作者: C-O-L-O-R    時間: 2019-5-21 23:04

對住啲狗要講得清楚啲
姐係事件類型由圖狗類變左做bug狗類
Sorry,唔知你智商低

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0