標題: 2146 VLAN 版 ..........正式推出 [打印本頁]

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-21 00:33     標題: 2146 VLAN 版 ..........正式推出

此2146版因版主近來比較繁忙所以本人先代版主放出來~~~~~~~~
一般破解遊戲都會有一些防毒軟件誤判為病毒,所以請大家放心去用~~~   如果出現Steam is not running請到#74樓到看看

用正版人仕,可以不再要降版了..........如正版又再更新的話,請通知一聲,我會盡量追貼正版的版本~~~

此2146版為完整版本,都不會出update版............

此2146版可以同正版或其他版本共存,只需要獨立一個file放好就可以~~~

按兩下PART 1就會自動解壓,然後改好自己個名即可玩..........

此2146版跟以前有d唔同..........

你只需要按 revLoader.exe   這個紅色的圖案就可以特快地進入遊戲~~~~

以前要打-steam -novid 果堆野....今次2146版為方便大家已經唔洗自己打上去.....因為已經set好哂.....

如需要開server給其他人玩,這個就跟之前的版本一樣按 srcds.exe 這個東西~~~

改名都是跟之前的一樣在rev.ini 入面修改   (我係vlanplayer)   改成自己想要的名字~~~

此2146版已經是繁體中文,如果你開出來不是中文....請關掉退出遊戲才按Left 4 Dead 2 繁體中文化兩下~~~

下載網址:https://drive.google.com/folderv ... QnlWdGgwQlVGaHc&;usp=sharing

進入網址會看見4個檔,4個檔都必須要下載到同一個file裡面才可以進行完整解壓縮~~~

解壓縮時,請看清楚...裡面寫什麼.................不要一直只按下一步,什麼都不看

如有任何關於這個vlan 2146版問題,請在這裡留言......

如你各下在其他地方下載的話.....請自行解決各下的問題~~~多謝合作

祝各位玩得開心~~~
請大家盡快一起轉上2146....要同2135講拜拜~~~~~~

~~~請勿用迅雷下載~~~

作者: MicroLeo    時間: 2016-7-21 01:36

“解壓縮時,請看清楚...裡面寫什麼.................不要一直只按下一步,什麼都不看”难道打包有片?
作者: phipih13    時間: 2016-7-21 10:55     標題: 小小問題

玩具 想問下2135版都仲可以玩?
同埋借問柏斯吾升2146係吾係仲可以入到L場?
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-21 11:43

GOOD!

我想問下,一裝左之後,入到去就有場玩,究竟係咩事?
作者: 柏斯    時間: 2016-7-21 12:53

引用:
原帖由 phipih13 於 2016-7-21 10:55 發表
玩具 想問下2135版都仲可以玩?
同埋借問柏斯吾升2146係吾係仲可以入到L場?
暫時Laputa群在coop1區有開2146場,以"Laputa2"為伺服名字首
就整個伺服群而言,2146現為公開測試,難度設定同2135沒有分別
如在2146發現有引申的插件bug,本人遲D會處理

2146測試期應該會到8月6日(星期六)
期間2135場會繼續運作

公開測試期後,如沒有大問題,之後就會開始伺服群轉移程序升上2146版
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-21 13:00     標題: 回復 3# 的帖子

2135同2146都會一齊開住先...到一定時間後2135就會關閉~~~
作者: phipih13    時間: 2016-7-21 23:13     標題: 仲有問題

2146洗吾洗係vlan果度set返位置..../_\
作者: postpet40    時間: 2016-7-21 23:29

係咪已經包括左多人插件在內?
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-22 00:04     標題: 回復 8# 的帖子

no,要自己安裝插件!
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-22 00:05     標題: 回復 7# 的帖子

正常都要掛!IDK
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-22 01:35     標題: 回復 10# 的帖子

你咪再係我D POST到留言!!!!!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-22 01:49     標題: 回復 7# 的帖子

一向都唔洗係VLAN到SET野.........................
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-22 06:16     標題: 回復 11# 的帖子

得啦!玩具!
作者: hijk691    時間: 2016-7-22 09:29

玩具最緊9V9班FD去晒邊
利申 我係123
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-22 20:01     標題: 回復 14# 的帖子

我地個個都有野勁忙~~~~
留意下個SER D廣告就知我忙咩
作者: 友武次子    時間: 2016-7-23 01:21

唔好意思 因為我係電腦白痴黎 我已經張4個下載入同一個文件 之後係咪係文件禁右健解壓?
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-23 07:30     標題: 回復 16# 的帖子

part 1 果個按兩下就OK
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-23 18:37

請大家快點轉2146...................

2135既場主都請快轉上2146~~~~~~~~~

2146都會多一點正版玩家,可以多D人玩~~~~~~~~
作者: 死神聖    時間: 2016-7-24 18:54

解壓完2146版入去畫面全黑...咩都2唔到同睇唔到/...點解- -
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-24 21:04     標題: 回復 19# 的帖子

影張相黎睇.............剩係講唔知點樣幫到你...................

同埋寫清楚D個過程~~~~~~~~~~~
作者: 610002032    時間: 2016-7-28 17:25

入到GAME見唔到有場喎....? 咩事
作者: 610002032    時間: 2016-7-28 17:27

原來系一個人都未升2146.. 沒事了
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-28 18:17

最小都見到我一個場掛..............
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-31 07:42

please download L4D2 2146 version!please!
作者: 巨魔老豆    時間: 2016-8-2 00:49

一開game就彈左呢句野出黎'steam is not running.You muststart steam in orderto play thisa game
....有冇解救方法
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-2 17:24     標題: 回復 25# 的帖子

你係唔係用NOD防毒???

防毒張個破解當左係毒毒...............

你只需要個2146FLIE,加入去防毒個不掃瞄區就OK~
作者: asd135795jack    時間: 2016-8-2 17:48     標題: bug

當我一入server或玩單人,啲生存者同物件啲發光效果消失       
曬,但又不係玩寫實wo
我不知是我的問題還是遊戲問題
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-2 18:01     標題: 回復 27# 的帖子

你有冇裝到插件???????/??????????
作者: asd135795jack    時間: 2016-8-2 23:15     標題: 回復 28# 的帖子

冇啊都見晤到啲glow effect
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-3 03:26     標題: 回復 29# 的帖子

點解你咁特別....................

你係入人地個場????
定自己開場????????
經多人測試都冇你尼個問題...........

個2146係唔係解壓完冇SET過或改過任何野???
個2146係唔係自己一個FILE冇郁動過????
作者: asd135795jack    時間: 2016-8-3 09:42     標題: 回復 30# 的帖子

個2146個file冇郁動過,

我係入人地個場或自己開場都是..

其他人都話自己淮星對住隊友見不到名 ....
作者: asd135795jack    時間: 2016-8-3 09:47     標題: 回復 31# 的帖子

今日開game又ok左....冇事la...

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-3 13:20     標題: 回復 32# 的帖子

睇黎你應該去搵個神拜下會好D~~~ ;P
作者: autiao    時間: 2016-8-3 15:27

9v9D人幾時反離玩啊!?
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-4 07:02

搵個神拜下會好D..........................笑死!
作者: liyan0413    時間: 2016-8-5 14:10

點解click左之後 佢話 其他程式正在使用此檔案?
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-5 14:59     標題: 回復 36# 的帖子

你CLICK左邊個野????????????
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-6 22:29

最後召集~~~~~~~~~~~

2135 SER隨時隨地會關閉

只剩下D少數民族

仲有邊個未D/L 2416。。。。。。。。。快手喇
作者: math320    時間: 2016-8-7 01:33

點解我rev冇set做唯讀但係save唔到新名佢話Access is denied.
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 02:13     標題: 回復 39# 的帖子

你開住左隻game或server?????????????????????
作者: R燊    時間: 2016-8-7 06:55

L埸係咪升左2146先會有埸?舊版埸已經停哂?
作者: 柏斯    時間: 2016-8-7 12:37

引用:
原帖由 R燊 於 2016-8-7 06:55 發表
L埸係咪升左2146先會有埸?舊版埸已經停哂?
2135而家應該得返D U場
作者: c9c9312    時間: 2016-8-7 13:39

岩岩DOWN完2146解哂壓.. 之後人地話要開revLoader 之後彈出ProcName value not found on command line or in rev.ini. please edit the file 點搞?? 駛5駛開VLAN 我電腦87~~ 求教ㄟㄟ!!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 15:20     標題: 回復 43# 的帖子

影一影你個2146黎睇睇~~~~~~~~~~~
作者: c9c9312    時間: 2016-8-7 15:41

DOWN左2146版解唒所有壓(無再去搞佢) 之後去開VLAN再開L4D2 入去得幾個場 睇5到版主話有既場 之後我就刪左舊版L4D2再睇下点..之後都搵5到主程式.. 其實係咪5史刪舊版L4d2 DOWN2146 UPDATE?? 求教!! 我真係好想同FD玩L4D2!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 15:57     標題: 回復 45# 的帖子

你張2146解壓左去2135到??????????
2146係唔係自己獨立flie????
2146係唔係d/l哂4個檔???
影相唔駛咁孤寒.............成個2146入面影哂出黎

作者: R燊    時間: 2016-8-7 16:55

係咪d人以免2146依個檔係更新檔?? 2146依個係獨立一個exe尼嫁 c兄
作者: c9c9312    時間: 2016-8-7 16:58

其實点獨立FILE?? 吾係好明你講乜..有冇教學 : ] !?我影唒入面LA
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 17:37     標題: 回復 48# 的帖子

rev.ini你尼個檔去左邊??????
你跟足第一頁黎做就ok~~

作者: 黑色大細眼    時間: 2016-8-7 18:43

請問一下 我在安裝過程中出現錯誤
"部分安裝檔損毀 請關閉所有程式 重新啟動WINDOW並重新執行此安裝"
剛剛已經重啟2次亦出現同樣字句
作者: c9c9312    時間: 2016-8-7 19:04     標題: 回復 49# 的帖子

我而家係冇左L4D2.exe 其實係咪當初5史DEL 舊版L4D2?? 如果我都系吾明 咁重DOWN有救嗎??
作者: chergy123456    時間: 2016-8-7 20:41

有冇其他下載點?我想好似之前咁用µTorrent因為我開game果陣彈
can't find background image'materials/console/background05.vtf'
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 22:10     標題: 回復 50# 的帖子

你用迅雷 d/l????????
你用咩d/l架????????
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 22:12     標題: 回復 51# 的帖子

舊版唔洗架喎。。。。。。。。。。。

第一頁已經此2146版為完整版本喎。。。。。。

你有冇睇清楚第一頁架。。。。。。
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 22:13     標題: 回復 52# 的帖子

googlx。。。。。。。。。。仲唔夠快。。。。。。。

bt檔唔出黎,一陣俾人換左d野麻煩。。。。。。。。
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 22:15

唔該咁多位睇清楚第一頁所有字。。。。。。。。。。。

如果各下覺得自己已經好x醒既。。。。先唔好睇呀!!!

多謝合作。。。。。。
作者: math320    時間: 2016-8-7 22:51     標題: 回復 40# 的帖子

我冇開住(有check個Task manager)但係我改完名之後  㩒save  佢出個Save as介面出嚟 之後我話replace 佢就話Access is denied.
作者: chergy123456    時間: 2016-8-7 22:51     標題: 回復 50# 的帖子

我知道自己錯左D咩啦原來我冇張個FILE獨立,一開始我把FILE同安裝檔放在一起所以開不到哈哈
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 23:17     標題: 回復 57# 的帖子

尼個問題.....正常係關你自己部電腦setting問題..........

如果有需要可以幫下你~~
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-7 23:17     標題: 回復 58# 的帖子

家下玩到就ok~~~~~
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-8 16:19

D人唔睇!笑死!
作者: 黑色大細眼    時間: 2016-8-8 18:47     標題: 回復 53# 的帖子

可能用迅雷下載出問題 之後重新下載就安裝成功了
作者: 117318    時間: 2016-8-8 18:50

求救 steam is not running 有咩解決方法
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-8 19:06

迅雷................DOWN到都話檔案損毀XD!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-8 23:06     標題: 回復 63# 的帖子

你用NODD32防毒???

係個防毒到放返佢出黎就OK~
作者: 117318    時間: 2016-8-9 00:39     標題: 回復 65# 的帖子

OH it works THX TOY
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-9 01:32     標題: 回復 66# 的帖子

客氣客氣~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 柏斯    時間: 2016-8-9 10:25

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2016-7-21 00:33 發表
此2146版因版主近來比較繁忙所以本人先代版主放出來~~~~~~~~
一般破解遊戲都會有一些防毒軟件誤判為病毒,所以請大家放心去用~~~

用正版人仕,可以不再要降版了..........如正版又再更新的話,請通知一聲,我會盡量追貼 ...
小弟通知一聲
尋晚有fd新裝用o左一陣就出steam required既message
最後發現係因為steamclient.dll被防毒del左
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-9 12:33     標題: 回復 68# 的帖子

多謝通知!THX!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-9 13:47     標題: 回復 69# 的帖子

咪叫左你唔好再係我D POST 留埋D廢話囉............你係唔係玩野呀!!!!!!!!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-9 13:47     標題: 回復 68# 的帖子

好似剩係NOD先會有尼個情況
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-9 14:08     標題: 回復 70# 的帖子

sorry!
作者: katat1    時間: 2016-8-10 15:31     標題: 回復 70# 的帖子

佢分明就係玩野....

理他都多9餘....咪理佢啦
作者: lovertony    時間: 2016-8-10 23:25     標題: 回復 71# 的帖子

未正式推出時已經提出過有防毒誤將破解檔(Steamclient.dll)為病毒,自動將檔案送去隔離...
導致L4D2主程式未能開啟及彈出Steam is not running問題

暫時只有以下防毒會檢查出是病毒:

軟件    原因
Bkav    HW32.Packed.8319
Comodo   UnclassifiedMalware
ESET-NOD32 a variant of Win32/RiskWare.GameHack.AL

所以如果使用了以上的防毒就要設置排除,排除檢查相關檔案(Steamclient.dll)

作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-13 06:50     標題: 回復 74# 的帖子

多謝解說!
作者: hahahaka    時間: 2016-8-15 16:53

關於轉做英文

登錄編輯程式既HKEY_CURRENT_USER\Software\Valve\Source
2135個時將Language個一行改成english
隻game會以英文開

但係宜家就算改左Language個行
開game都係中文
出game睇返Language個行會自動改返做tchinese

請問點樣玩到英文版?
作者: lovertony    時間: 2016-8-15 23:47     標題: 回復 76# 的帖子

去你個l4d2安裝位置...搵一個檔案叫rev.ini
用記事簿打開去....
將Language=tchinese 改為 Language=english
再存檔...開game就會轉左英文.
作者: hahahaka    時間: 2016-8-16 12:03     標題: 回復 77# 的帖子

thank you 原來我以前都有改rev個度
作者: hkop009    時間: 2016-8-18 01:14

Steam is not running

NOD32 怎樣排除?
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-18 08:37     標題: 回復 79# 的帖子

google幫到你!
作者: wl02303387    時間: 2016-8-18 19:13     標題: 玩5到!!!!!!!!!!!!!!!!

請問開遊戲出現Unable to execute command left4dead2 exe -steam -noontro -novid(2) 是什麼鬼??? 進唔到遊戲
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-19 06:31     標題: 回復 81# 的帖子

請問你做過咩???
同埋影一影第一頁入面既檔黎睇下!!!!
作者: ab24520215    時間: 2016-8-19 09:39

作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-19 12:38

push
作者: 陰毒老人    時間: 2016-8-19 23:03

唔知點解part1 down2次都係臨down完"失敗 - 網路錯誤"...
part 2-4都冇事....試多次先q_q
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-20 19:11

push
作者: 鬼知    時間: 2016-8-21 21:39

我用Avast防毒 但佢冇報SteamClient.dll有毒
開game時都係話我steam is not running
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-21 22:09     標題: 回復 87# 的帖子

咁你係咪用STEAM開VLAN L4D2 2146?
作者: siulck    時間: 2016-8-21 22:30

點樣開多人場?  
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-21 22:34     標題: 回復 89# 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=57d1kQpzayE
作者: siulck    時間: 2016-8-21 22:41

呢個PO係VLAN 2146 點用你果果教學
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-21 23:05     標題: 回復 91# 的帖子

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1

P.S.:岩岩發現!
作者: siulck    時間: 2016-8-21 23:10

你邊到見到有教多人
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-22 02:54     標題: 回復 92# 的帖子

你係唔係玩野呀~~~~~~~~~~~~

叫左你咪再係我d post到留言

你真係唔ban唔眼閉............
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-22 14:22     標題: 回復 94# 的帖子

笑死!
[attach]255883[/attach]
作者: siulck    時間: 2016-8-22 18:44

BTW 樓主可唔可以教我整
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-8-22 20:10     標題: 回復 96# 的帖子

開多人場............尼d要用插件架喎..............

基本點開.............尼區都已經有好多教學............

比小小心機搵下d舊 post就可以搵到~~~~~~~~~~~
作者: siulck    時間: 2016-8-23 16:59     標題: 回復 97# 的帖子

其實我係試過2010年果果PO 但都係唔得 可能我電腦渣 幫我渣試下得唔得
作者: 不知達    時間: 2016-8-23 17:12     標題: 回復 98# 的帖子

傻既 如果人地有心幫就唔會叫你自己搵POST啦
係幫就一早幫左
人係自私既
你明啦
作者: siulck    時間: 2016-8-23 17:15     標題: 回復 99# 的帖子

咁人地係代開PO宣傳新版 我順手問佢姐 佢冇必要幫我既

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0