標題: 大家盡快下載2146版~~~~ [打印本頁]

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-14 20:12     標題: 大家盡快下載2146版~~~~

大家盡快升上2146版
網址在 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=633060&extra=page%3D1

作者: kenng10    時間: 2016-7-14 21:20

有啦緊係
作者: 柏斯    時間: 2016-7-14 23:25

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2016-7-14 20:12 發表
已經為大家準備好2146 VLAN 版~~~

因VLAN越黎越小人,跟貼正版VERSION希望多返D人玩~~~~

大家覺得有需要嗎?

2146版本,已交給各大場主升級測試

如有其他場主有需要作更新測試,可PM我先給你們更新測試~~~~

由於版主太忙,只好由 ...
其實我想報fault XD
得既打包前搞掂中文名問題(rev.ini)
我試過改完send比人都用唔到
作者: legotoytoy    時間: 2016-7-14 23:44     標題: 回復 3# 的帖子

唔明。。。。改唔到中文名?
定點樣?
作者: 柏斯    時間: 2016-7-14 23:52

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2016-7-14 23:44 發表
唔明。。。。改唔到中文名?
定點樣?
個rev.ini改中文名要轉character set
之但係我改完send個file比班fd試時就唔用得
作者: lovertony    時間: 2016-7-15 02:02     標題: 回復 3# 的帖子

我用自行製作既2.1.4.6 Vlan版
再開ser 2.1.4.6 插件ser 做測試, 成功入到
rev.ini 裡面PlayerName 用中文名都無問題....

自行製作2.1.4.6 Vlan版係用逆轉方法
之前知道點樣將steam 2.1.4.6 降到2.1.3.5
用同一方法提取 steam 2.1.4.6 對應檔案...直接覆蓋過去Vlan 2.1.3.5
*記得複製埋 pak01_012呢個檔案...係2.1.3.5版本無呢個檔案.

將2.1.3.5 Vlan版就咁變成2.1.4.6 Vlan版
作者: lovertony    時間: 2016-7-15 02:09     標題: 回復 3# 的帖子

pasu 唔知點解我入你個2.1.4.6版既ser....Laputa2 - 5/6/SR1
都會彈出 Server is enforcing consistency for this file: left4dead2\pak01_dir.vpk
作者: 柏斯    時間: 2016-7-15 03:59

引用:
原帖由 lovertony 於 2016-7-15 02:09 發表
pasu 唔知點解我入你個2.1.4.6版既ser....Laputa2 - 5/6/SR1
都會彈出 Server is enforcing consistency for this file: left4dead2\pak01_dir.vpk
你用vlan定steam轉出黎既版本先?
vlan我試左冇事的
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-15 07:25     標題: 回復 8# 的帖子

我再包多個~~~~~~~~~~~

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-15 07:45     標題: 回復 7# 的帖子

你果個版係修改野COPY上去
我果個係完整版...........

出現你果句野一D都唔出奇呢~~
作者: katat1    時間: 2016-7-15 09:21

如果有新的解決方式....請緊記放出來......

因為像我呢種唔太明l4d2邊D文件是沒有的時候要提取出來找人拿....

當然....我能享福,大家都能享福wwww
作者: RDiver    時間: 2016-7-17 03:55

引用:
原帖由 柏斯 於 2016-7-14 23:52 發表

個rev.ini改中文名要轉character set
之但係我改完send個file比班fd試時就唔用得
叫你 fd 裝 notepad+ / notepad2 檢查 encoding , 有時就算你改左對方未必有轉 .
引用:
原帖由 lovertony 於 2016-7-15 02:09 發表
建議加 sv_consistency 0 指令 , 或 whitelist.txt 將相關檔案 bypass
引用:
原帖由 katat1 於 2016-7-15 09:21 發表
如果有新的解決方式....請緊記放出來......

因為像我呢種唔太明l4d2邊D文件是沒有的時候要提取出來找人拿....

當然....我能享福,大家都能享福wwww ...
你要既答案係哂入面,自己參詳。

http://bir3yk.net/forum/topic_179/
http://ultimatepatch.blogspot.hk/2016/07/aio-ultimate-patch-v91.html

如果版主認為我觸犯版規,請盡快向我告知。

作者: katat1    時間: 2016-7-17 15:06     標題: 回復 12# 的帖子

謝謝了......希望唔係英文....要唔係我有排睇
作者: legotoy    時間: 2016-7-17 23:48

有冇人發現其他問題呀???????????????????
有就快D講,早D攪掂就早D放出黎大家一齊轉~~~~~
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-17 23:55

用錯名........有冇咩問題,唔該PM返尼個名!!!!

作者: 柏斯    時間: 2016-7-18 10:25

引用:
原帖由 RDiver 於 2016-7-17 03:55 發表

叫你 fd 裝 notepad+ / notepad2 檢查 encoding , 有時就算你改左對方未必有轉 .

建議加 sv_consistency 0 指令 , 或 whitelist.txt 將相關檔案 bypass

你要既答案係哂入面,自己參詳。

http://bir3yk.net/for ...
2135時,玩家可以用notepad save as UTF-8 file去改名
不過2146時唔得
因為2135個rev.ini第1行係comment
notepad save as utf-8出黎個file係有BOM
用同一方法apply去2146 rev.ini (第1行已經係[Loader])
就會搞到行唔到Prodname o個行 (因為認唔到loader section)

解決方法有2個
1. 就如你所講,用notepad++ save佢去UTF-8 without BOM
2. 玩具再打一次包,加行comment放去第1行,等個loader認到[Loader] Section

--------------------------------

至於sv_consistency 0或whitelist.txt,我係專登set既,亦都無意去改
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-18 10:29     標題: 回復 16# 的帖子

YES SIR~~~~~~~~~~~~~~~~
攪掂............問題已解決~~~~
仲有冇發現其他問題呢~~~~

3日內冇發現其他問題就放出街街~~~~~~

作者: 柏斯    時間: 2016-7-18 10:44

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2016-7-18 10:29 發表
YES SIR~~~~~~~~~~~~~~~~
攪掂............問題已解決~~~~
仲有冇發現其他問題呢~~~~
thx 大大
我試左幾日,暫時未有其他特別野
(話時話,發現著少少火既油筒在2146拎上手唔會熄火…係咪其中一個版本fix左呢)
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-18 10:56     標題: 回復 18# 的帖子

可能兩隻手拎住,冇手整熄佢~~~

作者: katat1    時間: 2016-7-18 14:02     標題: 回復 18# 的帖子

我話....個油筒本身會著火不是嗎......

說不定到了新版就被改成 油筒著火期間再拿到手上都是著火狀態後爆炸燃燒......
作者: 柏斯    時間: 2016-7-18 14:30

引用:
原帖由 katat1 於 2016-7-18 14:02 發表
我話....個油筒本身會著火不是嗎......

說不定到了新版就被改成 油筒著火期間再拿到手上都是著火狀態後爆炸燃燒......
我講嘅就係呢件事,早兩晚試嘢時中咗...
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-18 17:41

咁快有2146版既!乜唔係到依家都仲係2135版咩?
作者: katat1    時間: 2016-7-19 18:35     標題: 回復 21# 的帖子

唔知係唔係bug來- -.....

2135版本果時拿起就無著火....

現在2146版就拿起就照樣著火爆炸燃燒......

咁咪同煤氣桶著火一樣爆炸?
仲有煙火盒,煤氣筒
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-19 20:16

2146有BUG!唉.......!肯定又比人用嚟玩死人囉!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-19 23:46

留名睇BAN~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-20 01:06

係2135我試過多次撿起著少少火既油筒...............跟住係手上著火
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-20 06:43

玩具,你唔係以為我係HONGGOR吖嘛!咪扮叻啦!其實我由頭到尾都唔識HONGGOR條粉皮架咋!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-20 07:30     標題: 回復 27# 的帖子

你真係醒到呢!!!!!!!!!!!!!!!!!
天才~~~~~

尼個世界你真係至聰明果個~~~~~~~~
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-20 10:13     標題: 回復 28# 的帖子

唔駛稱讚我啦,玩具!有咩野就快D講啦!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-7-20 23:27

大家準備好留定位未................

2146即晚12點推出.............

等你地一邊d/l,一邊走去訓~~~~
作者: NAMELESS00    時間: 2016-7-21 06:55

VLAN L4D2 2146版........................
作者: katat1    時間: 2016-8-6 16:38     標題: 回復 26# 的帖子

咁應該唔係bug....

咁既話,可能本身呢個設定就係會令果D爆炸品會爆炸燃燒......

至於拿左手上反而無著火....官方都無咩說明
作者: NAMELESS00    時間: 2016-8-7 22:29

官方無說明.................睇嚟係內幕醜聞!唉!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0