標題: 有冇win10用家成日會死l4d2 [打印本頁]

作者: jjfk123    時間: 2016-2-16 22:36     標題: 有冇win10用家成日會死l4d2

間歇性 一出大廳就彈game 有時重死埋vlan同srcds 有冇人知點搞?
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-17 01:03

WIN10用家.........

順到爆炸~~~~~~

你應該要換電腦了~~~~
作者: HongGor    時間: 2016-2-17 20:37     標題: 回復 1# 的帖子

我記得若果由WIN7&8.1升上WIN10既話!好似係會因硬件唔配合而出事!但若果直接買WIN10電腦就冇呢個問題!

回復2#的帖子

提提你!
引用:
唔洗下下重裝l4d2既,有d問題重裝完都會係咁....
點解要format部電腦? 呢個解答完全好誤導人+陷害人
又關換新電腦咩事= =?不如講唔好用電腦啦,咁咩事都無,唔洗煩= =#
自己諗下啦!呢個方法唔係下下都有用嫁!完!
作者: jjfk123    時間: 2016-2-17 23:34

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-2-17 20:37 發表
我記得若果由WIN7&8.1升上WIN10既話!好似係會因硬件唔配合而出事!但若果直接買WIN10電腦就冇呢個問題!

回復2#的帖子

提提你!

自己諗下啦!呢個方法唔係下下都有用嫁!完! ...
升完之後有clean install過
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-17 23:36

我洗鬼你條吹水西提呀,咩都唔識係到拋書包
你出小句聲咪害人啦
作者: 22029205    時間: 2016-2-18 02:33

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-2-17 20:37 發表

回復2#的帖子

提提你!引用:
唔洗下下重裝l4d2既,有d問題重裝完都會係咁....
點解要format部電腦? 呢個解答完全好誤導人+陷害人
又關換新電腦咩事= =?不如講唔好用電腦啦,咁咩事都無,唔洗煩= =#

自己諗下啦!呢個方法唔係下下都有用嫁!完!
你究竟知唔知自己講緊乜?
二樓幾時有提過叫人重裝L4D  FORMAT電腦呀?
你話唔關新電腦事  咁你又同人講「但若果直接買WIN10電腦就冇呢個問題!」?
烚下烚下咁   唔怪得你現實同網絡都被人欺凌啦
作者: HongGor    時間: 2016-2-18 17:36

喂!駛唔駛兩個一齊串我啊!
作者: ellisluk    時間: 2016-2-20 16:00

點解我win10一開game就藍mon,玩都玩唔到
作者: HongGor    時間: 2016-2-20 17:37     標題: 回復 8# 的帖子

換電腦吧!
作者: jjfk123    時間: 2016-2-21 17:22

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2016-2-17 01:03 發表
WIN10用家.........

順到爆炸~~~~~~

你應該要換電腦了~~~~
i7+gtx980ti 16GB RAM GAME放SSD 應該唔關事既
作者: lovertony    時間: 2016-2-21 18:28     標題: 回復 1# 的帖子

試下轉相容性去windows 8 或 7
再用系統管理員身份運行
睇下再有無呢個情況出現

只於死埋vlan...有機會Vlan本身還未好完善支援到win10用家...
始終有好多程式或軟件都還未支援到win10...

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-21 22:10     標題: 回復 10# 的帖子

你隻l4d2係邊到d/l返黎?????????

你粒什麼 i7 咩型號?????
作者: dogsithk    時間: 2016-2-22 09:28

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-21 17:22 發表

i7+gtx980ti 16GB RAM GAME放SSD 應該唔關事既
你個Windows 10 build version係幾多?
如果係10586的話有冇試過去windows update到更新埋1511 update
因為之前用build version 10586 隻Game係比較易死,而死果時的確有機會彈埋Vlan
反而舊版本既10240無依個問題

我亦都試過另一個原因就係個Server有太多玩家同插件運行
個srcds一時load唔切彈出左既同時Vlan都彈走埋不過樽頸位係srcds到,所以無法

利申 : 我個spec同你差唔多

作者: HongGor    時間: 2016-2-22 17:50     標題: 回復 1# 的帖子

等win10出穩定版先玩L4D2啦!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-22 22:41     標題: 回復 14# 的帖子

收水啦.......廢人~~~~~~~
乜差都唔識咪搭咀啦~~~~弱智遠
作者: HongGor    時間: 2016-2-23 17:43     標題: 回復 15# 的帖子

又關你乜Q事啊!死玩具!成日話人弱智個位!收皮啦!叫人收水?你估你自己識得好多野啊!咁鍾意話人弱智!又唔見你去其他區話人弱智!話人廢!你自己好勁啊!咁把炮就去串共産黨!咪能鬼lay係度扮野!

收皮!你係唔鍾意我係度回帖就down聲!否則你就死遠D!咁夠薑走去串我吖嘛!咁你就慢慢去串啦!我實CAP哂你D帖!等管理員收你皮!
作者: 22029205    時間: 2016-2-23 21:54

其實玩得破解版預左有相容性問題
因為windows一路更新
但隻GAME仲係N年前舊版
想無問題就用番win7..
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-23 22:14     標題: 回復 16# 的帖子

弱智遠你弱智就更架啦~~~~~~~~~~
成區最弱智果個係你,唔話你我都唔知可以話邊個~~

我諗9成9既人都唔鐘意你係尼區回帖囉~~~~~
記得咩POST都唔好回喎~~~
作者: jjfk123    時間: 2016-2-24 15:25

但係玩正版又冇事.......

作者: HongGor    時間: 2016-2-24 17:19     標題: 回復 19# 的帖子

冇事就玩正版啦!
作者: 22029205    時間: 2016-2-24 18:58

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-24 15:25 發表
但係玩正版又冇事.......
正版會不斷UPDATE
就係我講果樣野
唯一可以做係試下
UNINSTALL L4D + Vlan
UPDATE WINDOWS到最新
再重裝L4D同VLAN試下
但無保證的
可能整完仲衰
好似最近個UPDATE就整死左chrome

記得要停UAC
裝野用RIGHT CLICK  RUN AS ADMIN

作者: HongGor    時間: 2016-2-24 20:19     標題: 回復 21# 的帖子

哦!先多謝呢位大大既分享!
作者: jjfk123    時間: 2016-2-24 21:16

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-2-24 17:19 發表
冇事就玩正版啦!
我有d fd冇 我要同佢地玩
作者: HongGor    時間: 2016-2-24 22:30     標題: 回復 23# 的帖子

比個方法你!你係想同班FD玩吖嘛!

1.用"黑雲一鍵安裝"&"洋葱頭一鍵安裝"既方式裝WIN7&8!(但要做好多野,因為係大陸野嚟!)
2.自己買WIN7&8光碟安裝(留意下硬體配備需求)!

若果咁都玩唔到就無計啦!搵RD同MicroLeo幫手會好D(至少比呢D一味淨識話人弱智既玩具強得多)!

完!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-25 09:26     標題: 回復 24# 的帖子

完你老尾咩~~~~

弱智遠,明知自己叫弱智遠,就咪係到老點人啦..............

弱智仔係到扮天才,笑死人咩~

弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠弱智遠

你父母幫你改個咁既名,你就知咩事啦~~~~~~~
作者: HongGor    時間: 2016-2-25 17:47     標題: 回復 25# 的帖子

你咪繼續話囉!玩具!解封左好巴閉咩!睇下到時管理員點對付你!

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-25 21:00     標題: 回復 26# 的帖子

你HI大左呀???

解咩封呀,幾時俾人封左我都唔知...........講野都9唔搭8

你準備俾人BAN.....第6次定第7次啦~~~

弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠
作者: HongGor    時間: 2016-2-25 21:30     標題: 回復 27# 的帖子

唉啊!仲未解封架!抵死!仲好意思話人弱智?玩具!你慢慢繼續講!你等GG啦你!我費事理你呢種人!成日串人!撩交打咁既款!因住小心被人狂插啊!唔怪得你之前會被版主扣分啦!睇嚟你既父母平時串得人多!自己又學埋一份!認真一擔擔咁!你咪再話人啦!改左你D臭蕩性格先至好講啦!睇怕你都同-黑-社-會-冇乜分別!串得人多!野埋D仇家返嚟!睇怕你都唔form好得去邊!
作者: jjfk123    時間: 2016-2-25 22:24     標題: 回復 21# 的帖子

check返死嗰陣d record
[attach]250307[/attach]

作者: HongGor    時間: 2016-2-25 22:38     標題: 回復 29# 的帖子

你係用32位元定64位元既WIN10?
作者: jjfk123    時間: 2016-2-25 22:43

64bit win10 pro
作者: HongGor    時間: 2016-2-25 22:48     標題: 回復 31# 的帖子

咁睇嚟真係只有一個方法!裝WIN 7&8.1!
作者: 22029205    時間: 2016-2-26 00:24

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-25 22:24 發表
試下剷哂防毒
關firewall
win10本身有個windows defender
按左下角放大鏡 打windows defender
選windows defender設定
排除範圍  新增排除範圍  排除資料夾
加l4d個folder落去
作者: jjfk123    時間: 2016-2-26 00:27     標題: 回復 33# 的帖子

本身冇裝任何防毒 firewall用win10內置
windows defender排除l4d2之前已加
作者: lovertony    時間: 2016-2-26 00:33     標題: 回復 29# 的帖子

如果情況係咁既話, 點解你唔直接用正版l4d2做降版後再用vlan聯機呢?
咁咪唔洗煩?相關降版教學係呢個帖幫到你:
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=628782

又再者你真係要用vlan版l4d2, 咁你去google搵: dll重新註冊指令是什麼?
第一個網就有個圖文教學, 照住做, 重新註冊過所有dll睇睇....因為睇過你個record貌似有幾個dll檔出事...

*版規問題唔方便貼個網出黎.自己去google下啦

再唔得咁就另請高手解答或真係轉用返windows7....

作者: 柏斯    時間: 2016-2-26 10:54

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-25 22:24 發表
跟據你o個兩幅screencap,個人認為係vlan program有事,搞到開場器死o左
你試試唔用開場器,就咁玩單人game睇下得唔得
同時,你可以試下重新裝過vlan client
作者: jjfk123    時間: 2016-2-26 13:22

引用:
原帖由 柏斯 於 2016-2-26 10:54 發表

跟據你o個兩幅screencap,個人認為係vlan program有事,搞到開場器死o左
你試試唔用開場器,就咁玩單人game睇下得唔得
同時,你可以試下重新裝過vlan client ...
重裝過 用埋run as admin都有事....
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-26 16:57     標題: 回復 37# 的帖子

你未話我知你隻l4d2係邊到d/l返黎~~~~~~~~~~~

另外有樣野好緊要,HongGor尼條87仔真係唔好聽佢一句野.害死你
作者: HongGor    時間: 2016-2-26 17:47     標題: 回復 38# 的帖子

喂!仲串人!我叫佢裝WIN7又關你事既!陣間到時俾其他人串就唔好問點解喎!
引用:
原帖由 HongGor 於 2016-2-25 21:30 發表
唉啊!仲未解封架!抵死!仲好意思話人弱智?玩具!你慢慢繼續講!你等GG啦你!我費事理你呢種人!成日串人!撩交打咁既款!因住小心被人狂插啊!唔怪得你之前會被版主扣分啦!睇嚟你既父母平時串得人多!自己又學埋一份!認真一擔 ...
咪話我冇提過你!玩具!

仲有,樓主係同時有正版L4D2及VLAN L4D2!唔駛問喇!

作者: 22029205    時間: 2016-2-26 21:43

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-26 13:22 發表
重裝過 用埋run as admin都有事....
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable x64
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable x64
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable x86
Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable x86
Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable x64
Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable x64

試下逐個download落黎安裝
如果話已經安裝就選repair
我都係win 10 x64  program list有依堆野
就咁玩無試過死game/vlan
但我無係同一部機開server
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-26 22:19     標題: 回復 39# 的帖子

你收水啦..............弱智遠
咩問題你都係叫人裝過個windows,一係叫人地問邊個邊個........
尼d叫弱智行為~~~~~~~~~~
你驚我比人串,你驚你幾時俾人ban仲好過啦
弱智遠

好似你咁鬼弱智,你唔叫你父母生過個去代替你丫嘛
87弱智遠
作者: jjfk123    時間: 2016-2-26 23:04     標題: 回復 38# 的帖子

唔記得邊個post 總之喺vlan down 係一個setup檔 加幾個.bin檔咁
2135黎
作者: HongGor    時間: 2016-2-26 23:59     標題: 回復 41# 的帖子

收皮啦你!仲係度串人!咁識判斷吖嘛!咁你不如索性去檢舉小組度做!包你賺夠分啊!玩具!我係見你咁有本事先至推你上位架咋!
作者: HongGor    時間: 2016-2-27 00:02     標題: 回復 42# 的帖子

你係咪講緊alan_wong 8俾柏斯既2135主程式啊!
作者: 柏斯    時間: 2016-2-27 00:27

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-2-27 00:02 發表
你係咪講緊alan_wong 8俾柏斯既2135主程式啊!
alan_wong當日交俾我個版本因為patch問題,冇發佈過出黎
2135由始至終都應該係得魔女發佈既vlan版
作者: HongGor    時間: 2016-2-27 00:48     標題: 回復 45# 的帖子

sorry!搞錯左!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-27 02:41     標題: 回復 42# 的帖子

你下載vlan頂果個l4d2用...............
睇下有得唔得~~~~~
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-27 02:49     標題: 回復 43# 的帖子

弱智遠我串你老尾咩
你條弱智遠自己申請叫人x你,我都係做下順水人情咋

弱智遠推你老尾咩
你有乜春資格話推人呀
明知自己87仔一名,就咪咁多口同手啦..........
現實又俾人欺凌,諗住上網扮型.....點知都係一樣............

你話你仲有乜野用丫
作者: HongGor    時間: 2016-2-27 08:33     標題: 回復 48# 的帖子

我費事理你呢D性格咁臭蕩既人!反正VLAN有報告功能既!我只要將你個D乜野話人弱智既帖報告就得喇!同你呢種人講都無謂!
作者: lok550    時間: 2016-2-27 12:24

嗌破喉嚨都冇人理你

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-27 15:32     標題: 回復 49# 的帖子

你自己俾人BAN 6-7次 都仲係咁面皮厚去話人.............
你知唔知個醜字點寫架~

報埋警丫嘛,話上討論區講野俾人串嘛.........
弱智遠,弱智遠,弱智遠,弱智遠
作者: HongGor    時間: 2016-2-27 17:15     標題: 回復 51# 的帖子

你咪繼續話囉!玩具!我俾人BAN幾多次又關你乜Q事!仲好意思話知唔知個醜字點寫喎!呢句我問返你就真!反正呢個區一向冇乜新手入嚟既!知唔知點解啊!就係因為有班唔願意接受批評既人係度話人兼做埋護主狗添!先至會走哂啦!一個個都俾你地班人話!緊係會對呢度敬而遠之啦!冇話之前俾你地班人話既個D啦!睇怕連呢個區既前任版主都俾你地逼走架!其實我本身係系AVA個度玩開既!如果唔係因為個RAM有事!根本就唔想嚟呢度玩!我入到嚟!本身只係想搵班人陪我玩當解下悶架咋!我都唔係好想理呢D野架!如果唔係因為有場主話唔改呢樣o個樣!我都費事出聲啊!

講真o個句,我覺得你地呢班人比起FB個AVA戰地之王REVO個社圑既人更加迂腐!佢地唔發D引人嫉妒既野都仲好D啊!你地?哼!唔識接受人地個批評!仲要不斷罵人同人身攻擊!唔該你地拎塊鏡照下先啦!真係放系吹水區度!D人唔笑7你地就假!小.學.雞度咁!若果我搵返以前識得人講係呢度發生既野!肯定都笑埋出嚟啊!你地呢班人根本唔係想搞好呢個區!而係趕人走!

我都費事再講落去啊!自己係明就明!唔明就算!反正你地呢班人將個D被視為搞事既人用群眾辱罵既方式話自己公義!淨係得你地話人,人地唔話得你!你地玩哂啦!算數!唔話好過話啊!真係火都嚟埋啦!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-27 22:00     標題: 回復 52# 的帖子

尼到D老手從來都唔話新手,剩係話果D自己白癡又要扮高B,
冇料又要扮代表,講野9唔搭8,精神有問題,9UP當秘笈.....

你話你自己中左幾多樣..........中X哂,樣樣都有你份囉~~~死低B仔

仲要講咩話壞RAM玩AVA戰地.....咪話我又踢爆你啦....
你部垃圾電腦,我成堆放緊係到食緊塵啦..........低B仔....剩係識吹水....
上次又扮醒話自己次次都係網吧入
又要扮識電腦話用DDOS炸VLAN
又要扮識打L4D教人改SER
又要扮識整SER開POST話開SER
今次扮電腦勁壞RAM打唔到AVA..........
你不如下次扮女人啦....低B仔

提一提你啦,要吹水,千萬唔好俾人有機會踢爆你先得架
樣樣都俾人踢爆哂,低你係現實日日都俾蝦.....低死,自作孽不可活
垃圾廢人~~~

白癡到呢.........唔知講咩好

作者: HongGor    時間: 2016-2-27 23:10     標題: 回復 53# 的帖子

哦!咁你又知我幾多野啊!我講乜又關你乜事啊!同埋我係有拎個電腦落去整既,的確係個RAM有事!仲有,我係打算叫人DDOS個VLAN,唔係自己做!仲有,你知人地講緊乜野既!反正我無你咁冇品,走去起人個底!你估你自己好勁啊!係啊!家下我唔係老手啊!但咁又點!唔似得你咁,哩埋係度,唔去睇下其他區睇下咩事既!好笑!話我剩係識吹水?好笑!你根本就係個D串串貢既高利貸咁,成日串人!收錢收唔到就走去打人既個D!你咁有本事啊嘛!你贏哂!你威哂!你好能勁!我本來就對事不對人!係你條友仔成日串人!串得咁勁!又學邊位啊!咁巴閉!睇怕你都係來自高登既鍵盤戰士啦!點啊!咁有本事串人呀嘛!

好明顯你呢!以前係學校日日撩交打!不良紀錄多到數唔哂!黑-社-會人兄!係你啊!玩具!玩你個lego玩具算能數啦!講有品!我仲有品過你啦!我係成績差!但冇不良紀錄囉!爛仔!show乜Q圖啊!我打錯野咋!玩具!

作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-28 12:11     標題: 回復 54# 的帖子

你人品咁好,又咁高智慧,會有人幫你DDOS VLAN呀,果然勁喎..你不如DDOS我先啦
教人整電腦,竟然自己部電腦拎去俾人整喎,你真係叻到不得了
仲要死話RAM有事,笑X死人咩.....低能仔

我出哂名勁冇品,係人都知架啦
不過你.....冇料扮大代....更加黑人增...

你要記住你係一個人人認同既低能仔黎架咋~~~~'
死低能仔,弱智遠
作者: HongGor    時間: 2016-2-28 15:15     標題: 回復 55# 的帖子

你無品就咪係度講野啦你!爛仔!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-28 21:46     標題: 回復 56# 的帖子

你弱智就咪扮識野教人啦.......垃圾
作者: HongGor    時間: 2016-2-28 22:35     標題: 回復 57# 的帖子

咁識話人垃圾!收啦!玩具!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-28 22:44     標題: 回復 58# 的帖子

我乜差都已經話齊你啦..............87仔
作者: HongGor    時間: 2016-2-28 22:48     標題: 回復 59# 的帖子

話人87仔!你咪仲87!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-2-29 21:53     標題: 回復 60# 的帖子

你尼句野真係神到我唔知點回好~~~~
作者: HongGor    時間: 2016-3-2 17:42     標題: 回復 61# 的帖子

唔知咪唔好回囉!玩具!
作者: legotoytoytoy    時間: 2016-3-3 00:43     標題: 回復 62# 的帖子

話人87仔!你咪仲87!<-----你講句咁低能既野....點回呀,低能仔!!!!!!

仲要以為自己好叻咁話......唔知咪唔好回囉!玩具!

簡直係自取其辱.................

你父母真係冇幫你改錯名.....弱智遠

作者: HongGor    時間: 2016-3-3 07:36     標題: 回復 63# 的帖子

費事回你D野!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0