標題: 問各場主一d問題 and vlan 既管理員入入 [打印本頁]

作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 00:02     標題: 問各場主一d問題 and vlan 既管理員入入

請問各場主有無試過比人hack ser
而我尋晚大約11點幾 玩玩下1010 就無啦啦 好似有人用build 咁起哂d飛機卡人

仲ban 走哂d admin 之後我地就re  玩玩下見到個Visa 呢條友

我唔知係咪本人定點 佢都玩過1010 小小時間 條友不斷開sv_cheats 1 係咁開山開山 玩pipl bomb

而且 我係控制台見到既就係e句 句子>>

Visa paused the game

Visa unpaused the game

不斷咁洗控制台 個場名比人改埋做_你老_  佢仲張 所有既插件off哂 變成普通既4v4

證人: 究極美女 落花流水 SAD 仲有某d同場玩家: 劉馬車 .. 唔記得了

1010 都轉過幾屆開場者 我識既有一個 佢亦同我講過試過咁樣比人入侵 同岩先預既一模一樣  

可能vlan 應該解決唔到 因為

Visa呢個係L4D2 GAME 名 但希望各場主答一下我 有無試過

作者: cyrusx2    時間: 2013-8-5 03:15

你有冇裝build 插件???
作者: yanyatl    時間: 2013-8-5 05:15

我冇做場主就比人搞 sosad  
證明有人吾妥班小圈子 and 果個毛澤西開場
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 08:45     標題: 回復 2# 的帖子

好似係有 但係一定要係ADMIN 先用到
作者: devil2033    時間: 2013-8-5 12:02

有人酸到呢................
作者: katat1    時間: 2013-8-5 12:20

開server 從來咪比人入侵控制台路過

建議都是樓主查查自己是不是設置了自己是場主,其他 人無法使用命令
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 12:57

唔關我事 我唔係場主

我一直講緊10v10
作者: 柏斯    時間: 2013-8-5 13:21

我都遇過呢個問題
話說差唔多半年前有次入場打官圖
打打下大家都冇乜血,o個條友就無啦啦變堆包同榴彈炮出黎
雖然唔知佢係用乜野方法(感覺上似係用某D方法bypass左z_cheats限制)
但安全起見,我直接ban左佢
實際上我都知佢ipve login,但就算叫admin搞都冇乜意思
要搞事既,始終都會入黎搞,呢D人唯有見一次ban一次…
作者: katat1    時間: 2013-8-5 13:50

直接叫他,夠膽來入侵呀
我肯定你沒機會入侵到來
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 14:03

佢味入SER 就已經將ADMIN BAN 哂 再入SER
作者: legotoy    時間: 2013-8-5 14:06     標題: 回復 10# 的帖子

你找我呀??????
作者: katat1    時間: 2013-8-5 14:11     標題: 回復 10# 的帖子

直接從自家電腦關ser 看他點入
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 14:15     標題: 回復 11# 的帖子

無我只係想問你同個post一樣既問題姐
作者: legotoy    時間: 2013-8-5 14:29     標題: 回復 13# 的帖子

我諗我果邊冇事掛.....

我有完善記錄系統,一定搵得返佢係邊個~~~
作者: yanyatl    時間: 2013-8-5 15:21

2個10v10話事人都長期潛水  (個ser lag到咩咁都吾會改善下)
whiskey 你又何必咁幫佢地呢  
佢地自己班小圈子識搞ga喇 吾識搞唯有摺埋@@
作者: 魔女鈴    時間: 2013-8-5 17:47

其實....各場主以及貴伺服器發生的問題...
理應由場主自己以及其伺服器ADMIN去維繫秩序
除非出現的問題已經影響版務或平台運作等等
否則我們也不會去干涉
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 17:54

你意思姐係 自已搞惦佢就算?
睇泥你唔知詳情 都唔知我講緊乜
HACKser 者 可以唔洗入ser 就ban哂人 你覺得場主吹得佢漲 ?
唔係話admin就大哂
作者: devil2033    時間: 2013-8-5 19:19

引用:
原帖由 魔女鈴 於 2013-8-5 17:47 發表
其實....各場主以及貴伺服器發生的問題...
理應由場主自己以及其伺服器ADMIN去維繫秩序
除非出現的問題已經影響版務或平台運作等等
否則我們也不會去干涉 ...
兒加有人喺vlan平台做d非法野喎
作者: 22029205    時間: 2013-8-5 19:41

引用:
原帖由 devil2033 於 2013-8-5 19:19 發表

兒加有人喺vlan平台做d非法野喎
無人唔比你報警
作者: devil2033    時間: 2013-8-5 22:19

引用:
原帖由 22029205 於 2013-8-5 19:41 發表

無人唔比你報警
係都唔會係我報
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 22:37

[attach]218134[/attach]

真係吹漲
作者: yanyatl    時間: 2013-8-5 22:47

引用:
原帖由 醉愛威士忌 於 2013-8-5 22:37 發表

真係吹漲
得 罪 左 邊 個 呀 10v10 場主 @@ 比人咁大整蠱
作者: katat1    時間: 2013-8-5 23:26     標題: 回復 21# 的帖子

非法入侵他人電腦,算是一條犯罪行為 ?
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-5 23:53

唔明你講緊咩   
作者: 神翼卍小夢    時間: 2013-8-6 03:54

Delete 鬼左個Build 佢
作者: 自摸西☆    時間: 2013-8-6 04:20

本人也曾經被hack server 不過也在5 , 6 個月前既事
當時都不知所措
我都有check過admin list
佢係可以用任何名都用到admin既指令 任何功能
例如自己房名 本身 "l4d2技術片"
果次佢改左 "o_9 ser"
最後我都係重新裝個ser 就冇事
作者: devil2033    時間: 2013-8-6 11:04

引用:
原帖由 神翼卍小夢 於 2013-8-6 03:54 發表
Delete 鬼左個Build 佢
有心整你ge大把方法啦
作者: yanyatl    時間: 2013-8-6 12:52

引用:
原帖由 自摸西☆ 於 2013-8-6 04:20 發表
本人也曾經被hack server 不過也在5 , 6 個月前既事
當時都不知所措
我都有check過admin list
佢係可以用任何名都用到admin既指令 任何功能
例如自己房名 本身 "l4d2技術片"
果次佢改左 "o_9 ser"
最後我都係重新裝 ...
咁你證實到係admin ge人搞事?
如果吾係果個ser ge admin 係吾係100% hack吾到?
作者: 神翼卍小夢    時間: 2013-8-6 14:36     標題: 回復 27# 的帖子

講得出Del 左個Build 係有我原因

我都用個我都試過樓主的問題
作者: legotoytoytoy    時間: 2013-8-6 14:54

者係話有BUILD就會俾人攪到????
作者: 小飛豬    時間: 2013-8-6 16:43

使用第3方軟件開場, 確實與vLan 無關.

請自行認識以及了解有關第3方軟件的操作方式.
什麼才與vLan有關?

你的vLan 帳號不能登入vLan 了這才與我們有關係.
作者: rot00114    時間: 2013-8-7 00:06

就算冇build插件都一樣有你地咁既情況出現,
更重要既問題係,場主同admin都係得一個,
但都有咁既情況出現,同有記錄ip同vlanid
可惜我試過pm過果條友之後佢就冇再on過vlan
作者: yanyatl    時間: 2013-8-7 00:38

根本吾洗本身HACK果個係ADMIN 都hack到-.-
作者: alexnext    時間: 2013-8-18 19:05

今日小弟終[賴野]  話說我自己開左個建築場,有個人叫ooi入緊黎,唔洗3秒就入到場玩得。之後就突然比admin(即自己)踢出?????
咁佢算唔算hacker呢? e個係條友既vlan ip:192.168.78.42  點算好?定係我自己未跟足admin設置程序?
作者: 22029206    時間: 2013-8-18 19:49

你地D BUILD響邊度download
作者: wean11    時間: 2013-8-19 20:07

就咁開個ser冇任何插件都有人係咁build野,冇插件都得?
作者: rot00114    時間: 2013-8-19 22:42

試下改左個rcon_password佢
雖然我一直都有改到,但真係唔知關唔關事
作者: pc323    時間: 2013-8-23 00:49     標題: 回復 30# 的帖子

冇記錯某個做繁中化嘅作者係加左個command落個插件到,個command係加一個STEAM ID做ADMIN
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-23 10:54

首先搞清楚樣野

對方就算唔理你有無插件都好都有得hack

只不過係無插件佢無野玩
作者: devil2033    時間: 2013-8-23 16:13

引用:
原帖由 wean11 於 2013-8-19 20:07 發表
就咁開個ser冇任何插件都有人係咁build野,冇插件都得?
其實開左cheats都可以用指令起野
作者: leo221094    時間: 2013-8-23 22:55

引用:
原帖由 pc323 於 2013-8-23 00:49 發表
冇記錯某個做繁中化嘅作者係加左個command落個插件到,個command係加一個STEAM ID做ADMIN
正確答案!
所以無sp比我自己complie既smx
我一律唔用
作者: wean11    時間: 2013-8-24 01:15

引用:
原帖由 devil2033 於 2013-8-23 04:13 PM 發表

其實開左cheats都可以用指令起野
未見過有指令可以起野?整槍整怪就得
作者: 22029205    時間: 2013-8-24 01:25

引用:
原帖由 醉愛威士忌 於 2013-8-23 10:54 發表
首先搞清楚樣野

對方就算唔理你有無插件都好都有得hack

只不過係無插件佢無野玩
真係咁專業既hacker就唔會咁得閒hack你個game server
走去hack國防部啦
依家純粹插件有backdoor

作者: devil2033    時間: 2013-8-24 01:26

引用:
原帖由 wean11 於 2013-8-24 01:15 發表

整槍,怪嗰D算濕碎
起野嗰D要搵 因為唔常見
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-24 10:31

樓上唔該你真係   唔好派膠啦 我知你有心幫我地解決

但完全唔關事囉好無
作者: wean11    時間: 2013-8-24 10:43

引用:
原帖由 devil2033 於 2013-8-24 01:26 AM 發表

整槍,怪嗰D算濕碎
起野嗰D要搵 因為唔常見
唔怪得就算冇插件,build都冇都可起野
作者: leo221094    時間: 2013-8-24 15:53

引用:
原帖由 wean11 於 2013-8-24 01:15 發表

prop_dynamic_create props_c17/concrete_barrier001a.mdl

睇得明就明, 睇唔明都無謂解釋
作者: leo221094    時間: 2013-8-24 16:07

唔使再嘈落去啦
已經查證左build呢個plugin有開後門
奉勸各位場主唔想比人入去玩sm_admin就del左個build佢啦
如果仲有懷疑其他plugin有開後門, 可以upload埋個smx上黎
我可以幫手慢慢查證

後記:
講多2講自己都有d驚, 逐個plugin check
原來all4dead2中文版都有隱藏炒ser command
即刻轉番英文原版先

BTW 乜d人咁鐘意開後門搞d咁既野

作者: leo221094    時間: 2013-8-24 16:48     標題: 回復 51# 的帖子

引用:
如果仲有懷疑其他plugin有開後門, 可以upload埋個smx上黎
我可以幫手慢慢查證
不妨睇晒段野先
作者: legotoytoytoy    時間: 2013-8-24 20:03

笑左~~~~
作者: ka_916    時間: 2013-8-25 04:59

唔好用build插件即可... 因為個build插件有d問題...

如果你真係想用建築功能, 你可以另外搵個其他既建築插件
搵唔到的話我亦有推介
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-8-25 13:27

首先一直都唔係話緊HACK 我個SER  而我係講緊10v10

唔該哂所有朋友提供比我既意見
作者: ka_916    時間: 2013-8-25 18:12

其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫...
只係build插件背後有d問題, 令到人地可以用到admin...
我都係因為咁, 搞左勁耐先解決到呢個問題
作者: yanyatl    時間: 2013-8-26 16:17

引用:
原帖由 ka_916 於 2013-8-25 18:12 發表
其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫...
只係build插件背後有d問題, 令到人地可以用到admin...
我都係因為咁, 搞左勁耐先解決到呢個問題
其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫<<<<<< 你都幾天真
作者: kmy1997    時間: 2013-8-26 16:39

頂 都話左build插件有做過手腳 可以用到admin menu 同踼全場出場
作者: wean11    時間: 2013-8-26 19:57

引用:
原帖由 ka_916 於 2013-8-25 04:59 AM 發表
唔好用build插件即可... 因為個build插件有d問題...

如果你真係想用建築功能, 你可以另外搵個其他既建築插件
搵唔到的話我亦有推介
想用build玩死守,c兄有唔該教路
作者: ka_916    時間: 2013-8-27 03:09

引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-8-26 16:17 發表
其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫 <<<<<< 你都幾天真
你仲天真啦...認為你個ser值得人地去hack...
唔信既話你大可裝返hihi1210所製作既build插件
我只可以講... 其實只係佢呢個build插件有問題...
點解你硬係要咁「文塞」, 認為係人地hack你個ser...
p.s : ...我都講到咁..已經講到好明顯.....個build插件............

作者: ka_916    時間: 2013-8-27 03:13

引用:
原帖由 wean11 於 2013-8-26 19:57 發表

想用build玩死守,c兄有唔該教路
到時開build ser通知你
作者: kaloccm    時間: 2013-8-28 01:57

引用:
原帖由 leo221094 於 2013-8-24 16:07 發表
唔使再嘈落去啦
已經查證左build呢個plugin有開後門
奉勸各位場主唔想比人入去玩sm_admin就del左個build佢啦
我可以幫手慢慢查證

後記:
講多2 ...
可唔可以比個build.sp出黎
我想望望個SP寫左D咩

感謝~
作者: yanyatl    時間: 2013-8-28 02:27

引用:
原帖由 ka_916 於 2013-8-27 03:09 發表

你仲天真啦...認為你個ser值得人地去hack...
唔信既話你大可裝返hihi1210所製作既build插件
我只可以講... 其實只係佢呢個build插件有問題...
點解你硬係要咁「文塞」, 認為係人地hack你個ser...
p.s : ...我都講到 ...
我幾時有講過 認為[你]個ser值得人地去hack呢先生
天真哥 個SER幾時變左係我ge呢
你訓醒未

作者: ka_916    時間: 2013-8-28 03:20

引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-8-28 02:27 發表

我幾時有講過 認為[你]個ser值得人地去hack呢先生
天真哥 個SER幾時變左係我ge呢
你訓醒未
...你講野d態度都幾好架喎...算啦...唔緊要...
我只係好簡單地想講出... 想勸大家唔好用果個有問題既build插件...
作者: yanyatl    時間: 2013-8-28 16:31

引用:
原帖由 ka_916 於 2013-8-28 03:20 發表

...你講野d態度都幾好架喎...算啦...唔緊要...
我只係好簡單地想講出... 想勸大家唔好用果個有問題既build插件...
我唔覺得你好好態度
算喇 唔緊要? 迴避我問題? 知道自己7左?  
[點解你硬係要咁「文塞」, 認為係人地hack你個ser... ] ???
[你仲天真啦...認為你個ser值得人地去hack...]  ???
解答下
作者: katat1    時間: 2013-8-28 18:18

你兩位咪吵好唔好

係唔係都要上vlan 帖 來開 文 吵

還咪死過咩

講講build 插件有問題又沒得罪你

後門點解唔會比人黑呀

yanyatl

一個有後門的build插件
用左唔會比人黑?<-----這個問題先係真正天真
作者: yanyatl    時間: 2013-8-28 18:25     標題: 回復 63# 的帖子

你知吾知我問緊佢D咩其實  - -
你又知吾知佢講緊D咩
理解左先回POST OK?
[點解你硬係要咁「文塞」, 認為係人地hack你個ser... ] ???
[你仲天真啦...認為你個ser值得人地去hack...]  ???
你明白未 呢2個先係我重點問題
其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫<<<<<< 你都幾天真  呢個係我頭1個CM
你 睇曬d cm先回我 thx

作者: wean11    時間: 2013-8-28 20:09

幾時有人開build ser?開左係呢到通知我?
冇的話話有推介的人可否比個插件自己玩單機?
作者: leo221094    時間: 2013-8-28 22:13

引用:
原帖由 kaloccm 於 2013-8-28 01:57 發表

可唔可以比個build.sp出黎
我想望望個SP寫左D咩

感謝~
我唔想其他場主比人無故玩server
所以就唔公開d code出黎啦

不過可以講解下佢個原理係咩

成件事就冇咁複雜又hack ser又盛
其實就係寫呢個bulid既人reg左個command
一run呢個command就會行以下既native
將admin right authorize比run command個個人

SetUserFlagBits
Syntax:native SetUserFlagBits(client, flags);

Usage:
client                Player's index.
flags                        Bitstring of flags to set on client.

Notes:
Sets access flags on a client using bits instead of flags. If the client is not an admin, and flags not 0, a temporary, anonymous AdminId is given.

Return:
No return.

Version Added:
1.0.0.1946
作者: ka_916    時間: 2013-8-29 00:47

引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-8-28 18:25 發表
你知吾知我問緊佢D咩其實  - -
你又知吾知佢講緊D咩
理解左先回POST OK?
你明白未 呢2個先係我重點問 ...
= =應該係你get錯左我既重點...
點解你會將個重點放左係果兩句到...
好明顯我個cm既重點係build插件有後門...
請你睇清楚個cm先 thx
作者: ka_916    時間: 2013-8-29 00:51

引用:
原帖由 leo221094 於 2013-8-28 22:13 發表

我唔想其他場主比人無故玩server
所以就唔公開d code出黎啦

不過可以講解下佢個原理係咩

成件事就冇咁複雜又hack ser又盛
其實就係寫呢個bulid既人reg左個command
一run呢個command就會行以下既native
將admin ri ...
可惜hihi1210佢寫錯左少少野...
睇落佢本來係應該想個command剩係自己用到...
但個code佢寫錯左少少, 就搞到任何玩家只要一打個指令, 就可以用到admin
作者: yanyatl    時間: 2013-8-29 01:19     標題: 回復 67# 的帖子

你以為我係你條蟲? 會知你心唸緊咩?- -
果兩句你打得出黎預左比人睇到
我問你 你又話你自己重點吾係度 - -
你既重點係build插件有後門... 咁點解要講兩句野誤導人呢
作者: kmy1997    時間: 2013-8-29 03:12     標題: 回復 69# 的帖子

哇哇哇 你唔好兜得再搿硬d
作者: 純粹花生    時間: 2013-8-29 03:16     標題: 回復 69# 的帖子

明明係你自己GAG唔到果重點
做咩話人誤導人呢
你自己錯左,仲要串
自己7左,又話''你以為我係你條蟲? 會知你心唸緊咩?''
都唔知點解你唔可以冷靜D回復
作者: yanyatl    時間: 2013-8-29 05:29     標題: 回復 70# 的帖子回復 71# 的帖子

哇哇哇 又關你事 - -?
我從來都係針對緊
[其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫] 呢個字眼
[你仲天真啦...認為你個ser值得人地去hack...]  呢句意思姐係個ser係我?
[點解你硬係要咁「文塞」, 認為係人地hack你個ser...]  同上

我應1句 [其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫 <<<<<< 你都幾天真]
跟住就講到個ser係我咁 講到係我天真到認為[我]個ser值得人地去hack.

借問聲 佢自己係唔係都兜緊我d問題呢?
仲有你地又有冇睇清楚d cm呢
我錯係邊度呢? 係我7定佢7呢?
咁樣夠唔夠冷靜D回復@@

咩叫gag5到佢重點??
可能係我get5到佢重點喇  不過佢似乎都未get到我重點b0
大家重點唔同 我唸唔洗再講落去喇
btw 個ser唔係我ge    唔好誤會b0 thx u
作者: wean11    時間: 2013-8-29 13:33

引用:
原帖由 wean11 於 2013-8-28 08:09 PM 發表
幾時有人開build ser?開左係呢到通知我?
冇的話話有推介的人可否比個插件自己玩單機?
冇build ser好話有人願意推介build插件教自己單機?
作者: 純粹花生    時間: 2013-8-29 15:35     標題: 回復 72# 的帖子

呢句''其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫''
依家就係有人會去HACK人地個SER.所以依家D人先會係度討論
佢之後都講返果重點出黎,話果插件有後門
佢之前講左"唔信既你可以裝HIHI1210既BUILD試下"
即係話你唔明開BUILD場被HACK既狀況
仲有你話有冇兜緊D問題,我只可以講話有兜
但係佢有打返重點出黎
你錯既地方就係純粹想死咬返生姐
邊個7就心照啦下,先諗下自己打出黎句野
仲有打出黎既字態度係點.唔係既話就會更多紛爭/罵戰

P.S 依家有幾多無聊冇野做既人啊,果D人成日炸SER,你心諗下,你係開BUILD場果個,你比人HACK,你仲會唔會話邊有人咁得閒去hack人地個ser丫,所以諗野唔可以用單方面去諗,係要盡可能去諗埋果D人留言既原因/感受
希望你地唔好再嘈,有咩野就冷靜D講
作者: yanyatl    時間: 2013-8-30 00:40     標題: 回復 74# 的帖子

build場被HACK我明白左了
我只係針對翻果2句姐  廢事比人誤會
不過佢冇回應到咁解
的確我覺得佢講 呢句''其實邊有人咁得閒去hack人地個ser丫'' 係好天真
作者: 22029205    時間: 2013-8-30 01:48

某程度上依種已經唔可以叫做HACK
中門大開

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0