標題: windows 8 . 打唔到速成問題~~ [打印本頁]

作者: lovemmk    時間: 2012-12-7 22:52     標題: windows 8 . 打唔到速成問題~~

如題! 入去到 信長.  之後就打唔到速成~
求各位大大的幫手來 解釋問題!!!!
windows 8  ~~  新機
作者: F.U.NG_shyshy:$    時間: 2012-12-7 23:21

裝番windows XP 囉
作者: 萌殺小穹シ    時間: 2012-12-8 07:15

要SHIFT+ALT咁好似
作者: alan_wong8    時間: 2012-12-10 01:21

英文版WIN8?
作者: lovemmk    時間: 2012-12-14 19:28     標題: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

係 中文版WIN8....,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
作者: alan_wong8    時間: 2012-12-14 20:23

已經作出基本測試及調查, 發現大部份/全部Game /online game, Windows 8 原生中文輸入法都是不支援.

有需要等待WINDOWS 推出更新或遊戲出更新以解決問題.
如非必要使用WINDOWS 8 先建議用回Windows 7
作者: lovemmk    時間: 2012-12-15 13:05

Windows 8   .  
vlan 會唔會有系統 去解釋 中文輸入法問題.
作者: 魔法稻草人    時間: 2012-12-15 14:06

我fd w8 用到拼音==
作者: ksleung    時間: 2012-12-15 15:38

http://7club.ithome.com.tw/article/10036700/1

有沒有人試過呢個方法?
作者: lovemmk    時間: 2012-12-15 18:11

個輸入法係  中文 ( 繁體 - 香港特別行政區) - 微軟速成
  係唔係應該要 將佢 轉番做  繁體 台灣  呢.
作者: alan_wong8    時間: 2012-12-17 00:45     標題: 回復 10# 的帖子

唔關事.
有部份非微軟既輸入法, 可能會用到.但基本上內置輸入法入GAME 後都無法輸入成中文.

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0