標題: 【The Walking Dead S3】第1-16集!! [打印本頁]

作者: YueNㄨSinG    時間: 2012-10-22 15:57     標題: 【The Walking Dead S3】第1-16集!!

[attach]202484[/attach]
【中  文 名】:行尸走肉第3季7hm        x'V3y9B
【英文名稱】:The Walking Dead S3
【電  視 台】:AMC9I
~7}0rr"v5Q

【首播時間】:美國時間2012年10月14日www.hdzone.orgE'k9e"Z3S&_jO_
【演      員】:Andrew Lincoln as Rick Grimes LPS'xm*z!p        Nn,A~%x
                     Sarah Wayne Callies as Lori Grimes
                     Chandler Riggs as Carl GrimesHDzoneG6l!NO2@;gN
                     Laurie Holden as Andrea
                     Steven Yeun as Glenn
                     Norman Reedus as Daryl Dixon
                     Lauren Cohan as Maggie Greene0Xw}6`_+l)V4M
                     David Morrissey as Brian Blake
【地      區】:美國www.hdzone.org}7Y't\ Z&g
【語      言】:英語HDzonec%}N$U7Xxc$u.F
【類      型】:劇情/末日/恐怖/災難HDzone&veg        A ?,f.a
【集      數】:16集L"a+isbi7N
【影片長度】:平均50分鐘        pul(pGu
a

【官方網站】:http://www.amctv.com/originals/The-Walking-Dead/
【簡      介】:HDzone6`:u&J
v;he

警長Rick Grimes昏迷數週後醒來,發現自己身處在一個空無人煙的醫院裡。而他所熟知的世界早已不復存在,殭屍到處肆意破壞。《行尸走肉》根據Robert Kirkman的漫畫改編,劇本由曾創作和執導過電影《肖申克的救贖》和《綠色奇蹟》,榮獲過三次奧斯卡提名的Frank Darabont一手創作。《行尸走肉》講述了一群倖存者走遍全美,一邊尋找棲身之所,一邊逃離殭屍魔爪的故事。儘管是殭屍為主題,但鏡頭更多的聚焦在人際關係上。隨著情況越來越糟糕,這群絕望的倖存者開始不顧一切、為了生存不擇手段。事實上這些人要遠比那些殭屍危險,他們已經成了真正的行尸走肉。

HDzonetn}n        S(g0G

一、喪屍威脅+人心險惡
在《行尸走肉》第三季中Rick Grimes和其餘倖存者繼續在喪屍的包圍下艱難存活,然而每多活一天Rick Grimes就越覺得倖存者帶來的威脅比喪屍更大,所謂人心隔肚皮。在喪屍的世界裡他們只是一群思維簡單的生物,看的多了就能找到他們活動的規律,然而人類卻是相反,作為每一個個體都有著別人無法瞭解的思維模式,所以真正的危險來自於人類而不是那群喪屍!

HDzone(q H:C4iB6iR.S
HDzone6_r%W"oAR@!I

二、關於監獄HDzoneJ0W bm:}ac-i
在《行尸走肉》第二季結尾中,Rick對大家說:「肯定得有個地方,不僅能讓我們躲藏,而且能防禦,能堅守,能讓我們重振旗鼓,重建生活。我們一定要找到這個地方。」這一集的最後一幕落到了中西部監獄,而倖存者們將在這裡度過第三季的大部分時光。那若隱若現的監獄也帶出了新一季中的主場景,在系列漫畫中倖存者在監獄的生活將還原於電視中!想想看那是多讓人激動的一件事。IH/i#V^S3A9[

三、關於邪惡的州長

在第三季中喪屍的威脅將給這位州長帶來巨大的麻煩,作為《行尸走肉》第三季中新增的大反派他的出現絕對將帶來一連串的連鎖反應。製片在談到這一角色的時候說:「我相信和喪屍相比這位州長帶來的威脅將是更加巨大的,也許他不能吃了你,但是他能做出比吃了你更可怕的事!」

Xv,HH now

四、關於女劍手Michonne Y*K&HU9Tz%c-^
第二季最終集裡,結尾中Andrea被不明人士Michonne所救,這位Michonne並不是普通人她是一名劍術精湛的女劍手!也許大家很難想像在《行尸走肉》第三季中出現這麼一位女劍手。但是請在腦海中展開這樣一幅畫面:一女劍手被一群喪屍包圍,她臨危不懼揮劍大舞,將喪屍們砍了個落花流水七零八落!那是多過癮的一件事,連導演自己都對Michonne的表現甚為期待,更相信她與喪屍間的大戰絕對精彩!
o.}9Z8H_`.l/?Zkm

五、多條故事線索構造更加精彩的劇情
在《行尸走肉》第三季中劇情將比之前的兩季更加豐滿,這也是導演編劇們想回饋影迷們的一份禮物。除了Rick Grimes和他的夥伴,Michonne及州長也都將在第三季中扮演重要的人物,為劇情帶來更加跌宕起伏的看點,《行尸走肉》的主創人員相信第三季將更加讓人流連忘返。

值得一提的是,曾在本劇第一季中飾演天台男莫爾·迪克森的邁克爾·洛克爾(Merle)表示,弩男達里爾(Daryl)的這位麻煩哥哥會在第三季回來的!第二季最終集堪稱大屠殺,唯一的一絲亮點就是格林(Glenn)對瑪姬(Maggie)的深情表白。也許在第三季中他們的感情會有新的進展,相信編劇不會忽視他們兩人間的火花。

第三季《行尸走肉》將於10月14日回歸AMC頻道。本季共有16集,301-308播到2012年12月,309-316將於2013年2月播出。

第1~16
YYeTs中英雙字幕 MKV
[attach]205392[/attach]
[attach]205393[/attach]
[attach]205394[/attach]
[attach]205395[/attach]
[attach]203366[/attach]
[attach]203709[/attach]
[attach]204124[/attach]
[attach]204593[/attach]
[attach]208795[/attach]
[attach]210400[/attach]
[attach]209823[/attach]
[attach]210349[/attach]
[attach]210707[/attach]
[attach]211088[/attach]
[attach]211452[/attach]
[attach]211862[/attach]

作者: orangejuice    時間: 2012-10-22 16:29

點解你上到人人, 我上唔到??????????????
thanks for sharing
作者: 137946285    時間: 2012-10-22 19:00

good job !!
作者: johng0102    時間: 2012-10-22 21:37

thanks 2..........
作者: Mp.    時間: 2012-10-22 22:11

太好睇啦..我等左好耐..希望第三集快D出
作者: catkingyuen    時間: 2012-10-22 23:40

推~~~~~~~~~~~~~~~!!! :victory: :victory: :victory:
作者: kenies    時間: 2012-10-23 00:02

讚好讚好讚好~!!!!!!!!!!!!
作者: tree852003    時間: 2012-10-23 00:52

竟然會有S3 :Q
作者: long3214    時間: 2012-10-23 11:19

推薦樓主加個網絡版,畫質都幾清
http://www.wowody.net/E-US/25901/
作者: 某編    時間: 2012-10-23 13:03

謝謝  等了很久囉
差點被蜘蛛網佈滿全身了
作者: brian4184    時間: 2012-10-23 16:51     標題: thx

i like it thx very much
作者: hey123    時間: 2012-10-23 19:47

等左好耐啦!!!謝樓主!!!
作者: gckart1234    時間: 2012-10-23 22:19

美國播係唔係每星期一集?
作者: CODMV    時間: 2012-10-23 22:36

支持樓主 真係造福人群
作者: timfung5615    時間: 2012-10-23 22:57     標題: 回復 13# 的帖子

美國播係每星期一集 去facebook search the walking dead可以睇返最新動態@.@
作者: hahajones    時間: 2012-10-24 16:44

幾時有第3習?
作者: 問號先生﹏    時間: 2012-10-24 21:29

真係等左好耐
作者: gckart1234    時間: 2012-10-24 22:05

引用:
原帖由 timfung5615 於 2012-10-23 22:57 發表
美國播係每星期一集 去facebook search the walking dead可以睇返最新動態@.@
THX 師兄,我去FACEBOOK睇睇先
作者: 200610628    時間: 2012-10-25 16:39

感謝樓主~~~~~~~
作者: hey123    時間: 2012-10-26 16:46

請問25號 第3集有嗎? 很心急
作者: Hea︴邪    時間: 2012-10-27 01:51

好好呀多謝你^.^
作者: 天神_冰雪    時間: 2012-10-28 13:33

我想問邊到有第一季開始睇?
我想從新睇-,-         最後有中文字la
作者: YueNㄨSinG    時間: 2012-10-29 23:01

已更新~~可以下載了
作者: tung1415    時間: 2012-10-30 19:31

等左好耐啦~~~~~~
作者: ericleungcm3    時間: 2012-10-30 21:11

thxxxxxxxxxxxxx
作者: tomyan1994    時間: 2012-10-30 23:27

THX
作者: 137946285    時間: 2012-11-1 22:37

d人好陰毒為左軍火可以殺死另一批倖存
果然係人性先係最險惡
作者: mans1995    時間: 2012-11-1 22:48

ccccccccccccccccccccc
作者: thesmking    時間: 2012-11-2 18:57

good one!!

作者: Darkangel0502    時間: 2012-11-3 18:46

thanks so much!
作者: z4a7wq    時間: 2012-11-4 11:27

條鐵縺比邊個砍左

有無知既人可以分享一下
作者: 137946285    時間: 2012-11-4 13:08     標題: 回復 31# 的帖子

邊度有鐵縺
綁屍個條?  好似係冇砍到
作者: z4a7wq    時間: 2012-11-5 13:38

引用:
原帖由 137946285 於 2012-11-4 13:08 發表
邊度有鐵縺
綁屍個條?  好似係冇砍到
第4集果條預告

有人砍左條鐵縺比D屍入黎
作者: timfung5615    時間: 2012-11-5 21:56

睇到第4集最尾真係有d sad.......
真係估唔到t dog為左救carol今就死左.....
作者: 邪小魔    時間: 2012-11-5 22:21

個阿婆都好似死埋=.=?
係的話今集都死好多人
作者: Darkangel0502    時間: 2012-11-6 00:08

作者: wcwk3170    時間: 2012-11-6 09:23

第4集講到為救B劏肚果下簡直令人毛骨悚然.
第5預告RICK聽到洛莉為B捨身死左受唔起刺激爆左煲.
作者: 137946285    時間: 2012-11-6 18:33     標題: 回復 37# 的帖子

個八婆洛莉抵佢死啦 早死早著
1好煩 成日驚頭驚尾
2自己就背住rick同shane搞野
3見到其他倖存者就話要殺佢地 怕佢地有惡意 正自私鬼
4佢個仔去救人 佢又話個仔 都係自私鬼
5成套劇 有部分時間都係講e條八婆果d感情事  成日都要rick唔好逃避佢大肚既現實 事實自己做錯 又要人原諒 煩到爆

睇完第四集 終於輕鬆哂  個八婆終於死左

作者: z4a7wq    時間: 2012-11-6 19:27

2個由第1季做到第3季既主角都死埋

真係吾知仲做吾做到第4季
作者: xB!?    時間: 2012-11-7 01:46

睇完第4集
t dog為左救第2個死左真係幾慘
仲有男主角個老婆死左 反而個bb冇死
我覺得日後仲難打 個bb成日喊反而會引更加屍過黎
除非真係諗住一直留係入面成年幾
作者: fgj321    時間: 2012-11-7 04:35

引用:
原帖由 z4a7wq 於 2012-11-4 11:27 發表
條鐵縺比邊個砍左

有無知既人可以分享一下
條鐵縺係比之前RICK追到上天台之後冇路走個o個犯做,我好想知個犯點走到,佢又冇講,希望遲D會講返
作者: 問號先生﹏    時間: 2012-11-7 18:44

引用:
原帖由 137946285 於 6-11-2012 06:33 PM 發表
個八婆洛莉抵佢死啦 早死早著
1好煩 成日驚頭驚尾
2自己就背住rick同shane搞野
3見到其他倖存者就話要殺佢地 怕佢地有惡意 正自私鬼
4佢個仔去救人 佢又話個仔 都係自私鬼
5成套劇 有部分時間都係講e條八婆果d感情 ...
咁又唔好話佢抵死
作者: 誠實的謊言    時間: 2012-11-10 21:20

等左好耐啦!!!!!!
作者: wcwk3170    時間: 2012-11-12 08:31

原來果土人囚犯未死,3集重係到慘叫溥引屍強姦佢
作者: →檸£茶〃    時間: 2012-11-12 16:34

等05

作者: CODMV    時間: 2012-11-12 21:43

第5集在那裡
作者: →檸£茶〃    時間: 2012-11-12 22:07

http://www.bspshow.com/vod/188824/
呢個網有

作者: CODMV    時間: 2012-11-12 22:31

唔該哂樓主更新第5集 3Q
作者: dr.evil91164    時間: 2012-11-13 01:09

其實Carol死左咩?????????
作者: 137946285    時間: 2012-11-13 10:19     標題: 回復 49# 的帖子

e個又係另一個底死但又唔死既女人, 真係可惜
同洛莉e個八婆一樣,咩都驚又自私
當初係要人幫佢搵女,搞到死左幾多人
佢平時又怕其他倖存,又想殺佢地 ,真係自私
仲要好垃圾,咩技能都冇,渣支槍射唔中屍,差d射中自己友。
冇死到,真係可惜,代佢死既係t仔,個t仔叫佢唔好理,佢真係唔理,勁自私
作者: [s!u]浩=)    時間: 2012-11-13 19:28

好睇
作者: dr.evil91164    時間: 2012-11-13 22:19     標題: 回復 50# 的帖子

我仲係覺得d人以為Carol 死左
因為好似見到daryl拎左朵花
放左係個墓前(應該係墓黎
第3個墓.one for t-dog one for lori, how about the third one?
所以我以為係carol xd
作者: i5201314    時間: 2012-11-14 08:35

唔該哂第5集
作者: YueNㄨSinG    時間: 2012-11-19 17:08

字節被限制= =
被迫關左第1同第2集~~
作者: hahajones    時間: 2012-11-19 21:09

跪求 樓主 比第六集MKV 檔
作者: YueNㄨSinG    時間: 2012-11-20 08:06

引用:
原帖由 hahajones 於 2012-11-19 21:09 發表
跪求 樓主 比第六集MKV 檔
MKV已放上=]
作者: Darkangel0502    時間: 2012-11-21 10:40

thank for sharing
作者: orangejuice    時間: 2012-11-21 12:37

點解過左咁耐, 一隻有智慧特感都無出現?
現在故事變成爭奪皇位似的...........
作者: 137946285    時間: 2012-11-21 18:11     標題: 回復 58# 的帖子

遲下可能有 但我未睇過有關故事既漫畫
因為好多野都愈出愈似,有刀女個d,又有防彈衣屍,
出番1,2隻特感,唔出奇
可能d人做實驗失敗左.. 隻屍變到勁大隻

可惜carol未死, 八婆死極都未死去
作者: 200610628    時間: 2012-11-23 13:48

第七集呢?幾時出
作者: YueNㄨSinG    時間: 2012-11-23 15:43

引用:
原帖由 200610628 於 2012-11-23 13:48 發表
第七集呢?幾時出
大家都等緊第七集出架=]
慢慢等下啦..好快會出架啦~
作者: orangejuice    時間: 2012-11-23 22:54

引用:
原帖由 137946285 於 2012-11-21 18:11 發表
遲下可能有 但我未睇過有關故事既漫畫
因為好多野都愈出愈似,有刀女個d,又有防彈衣屍,
出番1,2隻特感,唔出奇
可能d人做實驗失敗左.. 隻屍變到勁大隻

可惜carol未死, 八婆死極都未死去 ...
咁你又唔洗咁憎carol既
作者: 天神_冰雪    時間: 2012-11-25 16:13

有無人可以比第一二的 seed我plz
作者: hahajones    時間: 2012-11-26 17:19

MKV 檔等左咁耐老冇
作者: orangejuice    時間: 2012-11-26 19:10

宜家係對抗MOD, 人VS人。
我諗緊佢地打打下, 就會出TANK
作者: 問號先生﹏    時間: 2012-11-27 16:45

第七集內容
作者: abcmx    時間: 2012-11-28 00:52

thank you so much !!!1
作者: 雪好筆能書    時間: 2012-12-1 01:20

請問宥沒網絡版~~~~~~~~~~~~~~~
作者: bryan1018    時間: 2012-12-3 21:18

第8集呢?????????未有既 我要睇
作者: xB!?    時間: 2012-12-3 21:27

第8集咁耐既
作者: vicvicvic    時間: 2012-12-3 21:45

比大家過住癮先
http://weiba.weibo.com/10056/t/z83KJijt6

作者: Mp.    時間: 2012-12-3 23:18

引用:
原帖由 vicvicvic 於 2012-12-3 21:45 發表
比大家過住癮先
http://weiba.weibo.com/10056/t/z83KJijt6

先感謝一下...很爽快..但很悲哀!看了第9集預告,有點爽...那個醫生的女兒KISS了瑞克一淡..
作者: 韋記魚蛋    時間: 2012-12-3 23:31

下年2月先做第9集
所以下個星期又開始無得睇
作者: 天神_冰雪    時間: 2012-12-4 12:49

點解下年2月先做第9集??
作者: 生還者    時間: 2012-12-4 12:50

睇到有d悶
作者: 問號先生﹏    時間: 2012-12-4 13:43

OMG

2月

作者: Mp.    時間: 2012-12-4 19:23

OMG 2月才有第9集...
作者: l4d2468    時間: 2012-12-5 23:05     標題: 回復 75# 的帖子

起碼好過第一.二季
今季d喪屍戲份多左好多
作者: z4a7wq    時間: 2012-12-6 17:48

引用:
原帖由 l4d2468 於 2012-12-5 23:05 發表
起碼好過第一.二季
今季d喪屍戲份多左好多
我都覺第3季好睇好多

第一季殺屍多

第二季劇情多

第三季血腥 刺激 劇情 殺屍 集合一齊既劇集

毫無疑問第三季既血腥程度係比12季高好多
作者: yanyatl    時間: 2012-12-9 20:48

episode 1-4係邊...
作者: YueNㄨSinG    時間: 2012-12-9 22:24

引用:
原帖由 yanyatl 於 2012-12-9 20:48 發表
episode 1-4係邊...
因字數限制已刪除~~
作者: mc3c23    時間: 2012-12-15 12:34

引用:
原帖由 YueNㄨSinG 於 2012-12-9 22:24 發表

因字數限制已刪除~~
可唔可以係回覆到載番頭兩集?@@
btw佢第9集要2月先出?
作者: mc3c23    時間: 2012-12-17 20:49

引用:
原帖由 YueNㄨSinG 於 2012-12-15 14:23 發表
第1集

YYeTs中英雙字幕 MKV 205178
YYeTs中英雙字幕 RMVB 205179
第2集

YYeTs中英雙字幕 MKV 205180
YYeTs中英雙字幕 RMVB 205181
第3集

YYeTs中英雙字幕 MKV 205182
YYeTs中英雙字幕 RMVB 205183
第4集
Y ...
thank you very much!!
btw你有無上一季(season 2)第7集至大結局?@@
作者: 尐.豪    時間: 2012-12-21 14:16     標題: 回復 2# 的帖子

你要開CHROM 係STORE安一個 UNBLOCK YOUKU

之後就會上到=]]
作者: yanyatl    時間: 2013-2-1 14:09

期待2月11 @_@            
作者: RiDeR_.Bboy    時間: 2013-2-3 01:55

唔該哂

個人來說. 都幾中意WALKING DEAD. 情節安排做得幾好
表現出人性既一面.  演員.道貝方便都唔錯!

支持樓主KEEP住更新
作者: i5201314    時間: 2013-2-4 23:53

期待第9集
作者: YueNㄨSinG    時間: 2013-2-9 16:27

推番上去通知大家!!
請睇#1
作者: yanyatl    時間: 2013-2-10 18:15

支持~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: |LoSeR|Neo    時間: 2013-2-11 19:45

thanks for sharing
作者: yanyatl    時間: 2013-2-11 20:27

1日放1集的@@?   

作者: 200610628    時間: 2013-2-13 11:10

thx樓主~等左第9集好耐
作者: z4a7wq    時間: 2013-2-13 14:42

唉 又少左個成員

好想知仲有無第4季
作者: yanyatl    時間: 2013-2-13 16:36

delllllllllllllllllllllll

作者: Ʀεβǿя₦    時間: 2013-2-13 17:03

係咪姐係rick開始痴痴地線@@
作者: YueNㄨSinG    時間: 2013-2-13 21:00

引用:
原帖由 Ʀεβǿя₦ 於 2013-2-13 17:03 發表
係咪姐係rick開始痴痴地線@@
見到佢老婆隻鬼魂開始傻~
SAD爆!!
作者: yanyatl    時間: 2013-2-13 21:28

引用:
原帖由 YueNㄨSinG 於 2013-2-13 21:00 發表

見到佢老婆隻鬼魂開始傻~
SAD爆!!
佢都傻埋咁冇人做Leader=.=      
作者: brian960430    時間: 2013-2-18 00:47

第9集有個穿boo位,唔知有冇人同我一樣搵到
作者: 攻〃    時間: 2013-2-18 00:56

期待已久. 其實佢幾耐出一集? r曬頭
作者: timfung5615    時間: 2013-2-18 12:04

星期一出一集
補字數.,...........

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0