標題: [疑問] 入黎教下我:'(好想變返以前咁:'( [打印本頁]

作者: ChuN進    時間: 2012-8-29 17:27     標題: 入黎教下我:'(好想變返以前咁:'(

保護一個人算唔算自私????如果保護一個人都叫自私,咁保護一
個人有咩用???我愈黎愈唔明愛係乜野ar

作者: 貓小姐    時間: 2012-8-29 17:48

發生咩事令你會有呢個想法..??
作者: 今晚打卡路    時間: 2012-8-29 17:53

保護唔一定係自私

要睇你點保護
作者: ChuN進    時間: 2012-8-29 18:04     標題: 回復 2# 的帖子

我女朋友話唔比我同其他女仔挽,之後我同佢講你都唔可以同其他男仔挽..之後過左好耐發生左好多事,佢有一日同我講話我知道呢個世界係冇可能唔同其他男仔挽..之後我諗諗下,諗左好多野,究竟係我冇好好保護先會令你講呢番說話定係你變左心呢?其實我女朋友話唔比我同其他女仔挽,之後我同佢講你都唔可以同其他男仔挽呢一句說話只係用黎保護對方姐,你突然間話我知道呢個世界係冇可能唔同其他男仔挽,咁姐係算點姐?不過冇啦,而加係咁同佢鬧交鬧交..連自己想點都唔知...佢愛我我愛佢,點解會搞成咁?係咪我做得唔好?
作者: ChuN進    時間: 2012-8-29 18:20

佢之後有哄過我,我而加都唔知點好,係埋一齊唔夠一日又鬧交,都唔知同唔同佢一齊好,同佢一齊又唔係,唔同佢一齊又唔係..就算我真係比佢可以同其他男仔挽啦,我都會呷醋啦,如果比我見到,岩唔岩先?,唉,而加真係好想死,好鬼煩...我同佢鬧左一個月交...唉...我真係好愛佢嫁
作者: ChuN進    時間: 2012-8-29 18:26

係咪我變心??我好掛住佢,好唔想同佢分開每次見到佢上whatsapp見到佢上線時間,我個心就唔知點解會好痛
作者: 貓小姐    時間: 2012-9-10 20:02

你覺既唔想分開甘樣你就要接受佢提出既野
加上做人唔可以專制
你同佢講  你都知你無可能唔要男仔既朋友
同樣地我都有
   總之你講得你愛佢  佢愛你 甘同異性玩有咩問題??
自己節制就可以
就算佢唔同男仔玩唔代表佢唔會變心囉= =""
既然係愛就一齊   呷醋正常人都會  有d人會用開開玩笑既方式表現出黎
再等對方哄之類

如果雙方真係做到身邊無異性朋友
最後100% 會分開   因為耐左之後會發現
甘樣為一個人係唔值   再加上有d野跟異性朋友傾會好d  
如果因為甘而變心   呢樣野係阻止唔到
個心係人地度  你唔會改變到
但至少係相愛個時 好好珍惜對方
作者: Prodigal-son★    時間: 2012-9-13 23:30

睇來樓主對 自私同保護仲係未搞清楚
自私 是顧自己
保護 是顧人地
希望你明
作者: 碎雨牙﹒    時間: 2012-9-14 13:57

我勸你吾好諗太多將事情復雜化拉
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-10-14 00:57

一句說話令你諗到咁多野 仲有當你地嘈交個時正常都會令人地崩潰既野出黎講架喇 諗開D
作者: -‵★.HEI    時間: 2012-10-14 16:23

想一齊就要遷就對方.
搵個地方無咩人既.
同佢好認真咁拎個話題出黎傾.
唔想再嗌交.
話不如一齊解決左個問題佢丫
咁做喇gogogo
作者: ★﹑κ黑冰    時間: 2012-10-14 21:12

你地成日嘈交都係關心大家先嘈既姐
佢叫你唔可以同女仔玩姐係佢緊張你姐~
向好方面諗下啦!拍拖為求開心!咪忍下佢!
真係忍唔到先同佢傾下
作者: FanTaSy★夜    時間: 2012-10-18 17:15

愛有好多種既!!!保護只系其中大個元素!!!可吾可以巨體D講多D!!!
作者: katat1    時間: 2012-11-12 10:20

自私
只係關注自己,從沒理過人地諗d咩

保護
想保護某一件野或者係人
至於點保護,就要看自己的諗法係點的

戀愛上的確分好多種,數唔清

如果盲目的話,走錯的路相當之多

樓主

你女友唔想比其他男仔追的話,其實可以在她身邊守護住她
令她有返d安全感

相對來說,樓主要保護女友的話,都要保護自己
如果只係保護其中一方,唔保護自己,會對自己有好大的危機感

可能因個人而異,每個人都諗法都唔同

但有一樣野要注意
唔好保護過度,否則個女仔會對你感到唔安全
作者: ★LonG    時間: 2012-11-29 20:15

愛佢就一定會保護佢,,但系保護佢就吾一定等於愛佢,,,明吾明-.-??? ,,,愛佢面保護佢我覺得吾算自私

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0