標題: 點解咁既機都會LAG [打印本頁]

作者: IPSA    時間: 2012-7-12 14:37     標題: 點解咁既機都會LAG

CPU: 第3代 Intel® Core™ i5-3450s 處理器(2.80 GHz)
RAM: 8GB DDR3 SDRAM 頻率 1600MHz顯卡: NVIDIA® GeForce® 620 1G DDR3
硬碟: 1TB

有邊樣野唔符合?

我已經試過山哂D特效,,咩都較低哂,,

玩DIABLO III都LAG

有冇人可以救下我
作者: alan_wong8    時間: 2012-7-12 14:40

你用Geforce 620??
作者: ____CKJaIツ    時間: 2012-7-12 15:12

LAG定DELAY=.= 我個朋友用9500GT 都已經打到拉WO .妳620應該吾會LAG架
作者: alan_wong8    時間: 2012-7-12 15:17

620 效能不級9500 620 極其量係用黎睇片之用...打機, 唔好諗.
作者: IPSA    時間: 2012-7-12 19:14

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-7-12 14:40 發表
你用Geforce 620??
yes

但我FD 玩得好順
作者: WATER.way    時間: 2012-7-12 23:38

我210 SILEN都吾LAG 無事發生
作者: ____CKJaIツ    時間: 2012-7-13 17:51

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-7-12 15:17 發表
620 效能不級9500 620 極其量係用黎睇片之用...打機, 唔好諗.
吾系掛 好彩我自己用緊520 都打到吾少GAME!
作者: cKLck    時間: 2012-7-14 03:27

樓主應該係DELAY 唔係LAG機....
我平時玩開美服...早上至下午時段都唔DELAY
一去到7PM DELAY到喊.
作者: IPSA    時間: 2012-7-15 09:52

另外,
我屋企仲有第2部電腦,
CPU係 INTEL E8400
RAM 就4GB
OS就 WINDOWS XP SP3
顯卡就 ATI RADEON HD 5750
果部機玩得仲順過 我上面果個,,點解既

有冇CHING有D 又平玩D3又唔LAG既顯卡推介下??
作者: ____CKJaIツ    時間: 2012-7-15 12:10

妳系咪用ROUTER 上網?
作者: IPSA    時間: 2012-7-15 21:30

引用:
原帖由 ____CKJaIツ 於 2012-7-15 12:10 發表
妳系咪用ROUTER 上網?
係啊,,我係用ROUTER 上網。

我屋企係有3部電腦,
我試過開部ROUTER,只開舊果部電腦,玩D3,個畫面都OK流暢。

但係我都試過只開新果部,玩D3唔係話唔流暢既,但係有少少LAG,反而唔夠舊果部順。

舊果部:
CPU係 INTEL E8400
RAM 就4GB
OS就 WINDOWS XP SP3
顯卡就 ATI RADEON HD 5750

新果部:
CPU係 第3代Intel® Core™ i5-3450s
RAM 就8GB
OS就 WINDOWS 7 SP1
顯卡就
NVIDIA® GeForce® 620
作者: ____CKJaIツ    時間: 2012-7-16 00:11

甘妳應該系新果部機連ROUTER 上網?  可能網速吾夠SO 果部就會疾機
我初初用ROUTER都系甘~ 後尾轉左隻150MB 上網 無疾
作者: IPSA    時間: 2012-7-16 03:02

引用:
原帖由 ____CKJaIツ 於 2012-7-16 00:11 發表
甘妳應該系新果部機連ROUTER 上網?  可能網速吾夠SO 果部就會疾機
我初初用ROUTER都系甘~ 後尾轉左隻150MB 上網 無疾
我E+200MB上網,,得新果部機上都會LAG,
舊果部反而冇事
作者: axdc12344    時間: 2012-7-27 02:24

我部機同你呢部差唔多 cpu同display卡都一樣
不過我係延遲率高
所以睇起黎好似lag
不過係太多人係某段時間玩 搞到延遲率狂升

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0