標題: The Walking Dead-行屍走肉 第二季 字幕版 (更新至第05集) [打印本頁]

作者: joeka    時間: 2011-10-18 06:18     標題: The Walking Dead-行屍走肉 第二季 字幕版 (更新至第05集)

[attach]154234[/attach]

【片名】行屍走肉/The Walking Dead S2
【類型】驚悚、科幻
【影片時長】45分鐘
【官方主頁】http://www.amctv.com/originals/The-Walking-Dead/
【海報製作】
【資料編譯】baby@PLX新聞組
【劇集介紹】
警長Rick Grimes昏迷數周後醒來,發現自己身處在一個空無人煙的醫院裏。而他所熟知的世界早已不復存在,僵屍到處肆意破壞。《行屍走肉》根據Robert Kirkman的漫畫改編,劇本由曾創作和執導過電影《肖申克的救贖》和《綠色奇跡》,榮獲過三次奧斯卡提名的Frank Darabont一手創作。《行屍走肉》講述了一群倖存者走遍全美,一邊尋找棲身之所,一邊逃離僵屍魔爪的故事。儘管是僵屍為主題,但鏡頭更多的聚焦在人際關係上。隨著情況越來越糟糕,這群絕望的倖存者開始不顧一切、為了生存不擇手段。事實上這些人要遠比那些僵屍危險,他們已經成了真正的行屍走肉。

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

行屍走肉 第 The.Walking.Dead.S01.720p.BluRay.x264

【檔案大小】: 共17GB
【影片格式】: X.264 MKV
【解 晰 度】: 1280X720
dc\$A!|sM+@9S!r"H
【發音語言】: 英語
【字幕語言】: English 繁 / 簡 中文字幕

hdzone.org@        qt2I[g"Q
U)k

要來收藏都不錯
引用:
空間下載 : [attach]154837[/attach]

聖城家園中英雙字幕 720p.BluRay (BT):
[attach]154838[/attach]
引用:
第二季 Chapter 01

空間下載 : [attach]154124[/attach]

BT  

破爛熊製作組 : [attach]153916[/attach]
YYeTs中英雙字幕 RMVB : [attach]155485[/attach]

在線觀看 (如果覺得lag就係上面down來睇啦)
引用:
第二季 Chapter 02

空間下載 : [attach]154257[/attach]

BT
破爛熊製作組 : [attach]154230[/attach]YYeTs中英雙字幕 RMVB : [attach]154221[/attach]

引用:
[youtube]IjMUqqCGCDc[/youtube]
引用:
第二季 Chapter 03

空間下載 : [attach]155491[/attach]

BT
破爛熊製作組 : [attach]155456[/attach]YYeTs中英雙字幕 RMVB :  [attach]155484[/attach]

引用:
[youtube]fDvcqMQpx5Y[/youtube]
引用:
第二季 Chapter 04

空間下載 : [attach]156418[/attach]

BT
破爛熊製作組 : [attach]156650[/attach] YYeTs中英雙字幕 RMVB :  [attach]156343[/attach]

引用:
[youtube]p5hdDU0Xr4I[/youtube]
引用:
第二季 Chapter 05

空間下載 : [attach]157608[/attach]

BT
破爛熊製作組 : [attach]157708[/attach] YYeTs中英雙字幕 RMVB :  [attach]157527[/attach]

引用:
[youtube]3w5IzYCYYiY[/youtube]
引用:

第六集開始就要轉去別的帖下載啦~

網址 : http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=488484

第六集預告 敬請期待有人回帖更新

[youtube]XWfNCBU1Njc[/youtube]

我會更新到第5集...之後大家就靠自己啦...
又或者問 RDiver ,因為我已經推晒落佢身上...(睇102#) XD...
佢唔更新唔關我事

===========================================================================

想睇就討論下劇情啦...唔好只係下載唔回應先得ga:handshake

多數係星期一 ~ 二 就出字幕版...所以想睇的...星期二左右都可以搵到....

===========================================================================

作者: RDiver    時間: 2011-10-18 06:51     標題: 回復 1# 的帖子

畢竟今時不同往日,The Walking Dead 同 Left 4 Dead 2 兩者並無關連,引起不必要既麻煩就最好了。

BTW , 終於有人開宣傳發佈帖了

作者: REMEMBER    時間: 2011-10-18 06:54

咁快有  多謝樓主  等左好耐
作者: FiNaL◎峰    時間: 2011-10-18 08:32

應該唔係等緊高手, 係美國電視劇黎, 唔知一星期一集定一日一集
好似出埋第2集了
作者: moon257136    時間: 2011-10-18 13:11

樓主爆好人啊~等左勁奈~
作者: LauYau    時間: 2011-10-18 15:45

感謝樓主   希望可以繼續post下去>.<
作者: orangejuice    時間: 2011-10-18 19:18

估唔到第二季都係咁好睇
好緊張的氣氛
作者: anthonyij    時間: 2011-10-18 20:26

我唔明關l4d2咩事-.- 唔好有屍就post係度ok?.?
作者: 大佬係我    時間: 2011-10-18 20:34

樓上唔知情 出第1季果陣呢個壇都已經有討論開
版主唔理我諗肯通掛 E家岩岩出第2季興起 討論下應該冇咩問題姐...
回樓主:我睇左 最尾阿仔中左槍 好慘.....shane佢話要離隊
太感情用事了.... 期待第2集

作者: REMEMBER    時間: 2011-10-18 21:35

為什麼我down完得4分鐘
作者: 22029205    時間: 2011-10-18 21:53

點解會得45分鐘?我尋日download果集成個鍾
作者: orangejuice    時間: 2011-10-18 22:12

引用:
原帖由 RDiver 於 2011-10-18 21:23 發表

你指既「討論」係呢條 LINK ?
http://ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=321840&highlight=
但我真不明點解大家會咁鍾意將 The Walking Dead 同 Left 4 Dead 2 亂扯一通 ........... ...
因為個主角係 啊nick, 所以係關l4d2 事嫁
作者: 22029205    時間: 2011-10-18 22:17

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-10-18 22:12 發表

因為個主角係 啊nick, 所以係關l4d2 事嫁
講開又幾似樣
作者: joeka    時間: 2011-10-18 23:30

我下載第一集係有成個鐘咁長的...

01:03:17

=============================================

係...無錯...佢個仔應該係死左...

============================================

係由RDiver 帶頭開始的
如果覺得「點解又關l4d2事!?」有問題可以同post第一季的RDiver繼續回帖討論...
我唔在乎有無人關我的帖...
我自己有得睇就可以...
更何況我只post第一集...
開post都係想分享第二季的緊張心情...
作者: hgc081413    時間: 2011-10-18 23:53     標題: 回復 13# 的帖子

PS:似樣唔=l4d2  咁如果某game d屍似l4d2屍 咁係咪post得
作者: orangejuice    時間: 2011-10-19 00:38     標題: 回復 16# 的帖子

呢層......... 你可以試下, 可能無人會回你post
作者: moon257136    時間: 2011-10-19 00:40

我真係唔明~間唔中share下d好野我覺得沒咩問題囉~
都係一兩個帖姐~
我覺得一定會有人想睇同欣賞囉~
系都要汁得咁正~
加上都算關喪屍事啊~

純粹個人意見~不喜勿"小"
作者: 22029205    時間: 2011-10-19 11:18

引用:
原帖由 joeka 於 2011-10-18 23:30 發表
我下載第一集係有成個鐘咁長的...

01:03:17
唔知喎
你篇簡介寫【影片時長】45分鐘
作者: anthonyij    時間: 2011-10-19 17:45

引用:
原帖由 moon257136 於 2011-10-19 00:40 發表
我真係唔明~間唔中share下d好野我覺得沒咩問題囉~
都係一兩個帖姐~
我覺得一定會有人想睇同欣賞囉~
系都要汁得咁正~
加上都算關喪屍事啊~

純粹個人意見~不喜勿"小" ...
訓啦你 關喪屍事就post係度 =~=  迫人少你0.0

作者: anthonyij    時間: 2011-10-19 17:46

there is Left 4 Dead 2  no the walking dead
作者: 大佬係我    時間: 2011-10-19 18:24

你咁唔滿意同版主講囉-.- 係到嘈都冇用嫁
作者: anthonyij    時間: 2011-10-19 19:01

仲有版主嫁咩?.?
作者: 大佬係我    時間: 2011-10-19 20:11

咁你想點????????????
作者: joeka    時間: 2011-10-20 04:42

喜歡的人可以回帖...不喜歡的可以不回應...為什麼要回應呢?有阻你們嗎?

如果不喜歡可以不上論壇...又不會阻礙你們打遊戲... 我笑鳥...

問問題又唔見你地見到帖...咁留意而家論壇的帖都有...我真的笑鳥

===================================================================
引用:
原帖由 22029205 於 2011-10-19 11:18 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=4596733&ptid=479020][/url]

唔知喎
你篇簡介寫【影片時長】45分鐘
正常係45分鐘....

第二季首集本來係90分鐘的...但唔知係唔係想收入係DVD到做完整版...

所以CUT到變60分鐘左右...

作者: slunmak    時間: 2011-10-20 09:22

引用:
原帖由 大佬係我 於 2011-10-19 20:11 發表
咁你想點????????????
佢想洗貼lo
作者: 傻丸號    時間: 2011-10-20 12:22

開槍既應該係第2集預告入面扮哂野個條友 ( 睇樣似女人)
而且我覺得佢個班人應該都係勁自私既人黎
睇預告就睇到呢d,之後會唔會軟化要等第2集先知
ps:個靚妹自己攞黎死,雖然唔知死左未
  個靚仔想玩隻鹿又俾人射中.....唉 - -
作者: orangejuice    時間: 2011-10-20 16:25

引用:
原帖由 傻丸號 於 2011-10-20 12:22 發表
開槍既應該係第2集預告入面扮哂野個條友 ( 睇樣似女人)
而且我覺得佢個班人應該都係勁自私既人黎
睇預告就睇到呢d,之後會唔會軟化要等第2集先知
ps:個靚妹自己攞黎死,雖然唔知死左未
  個靚仔想玩隻鹿又俾人射中.... ...
個靚仔無得救架喇, 除非佢地去到醫院, 不過醫院又成堆喪屍
作者: vwycwy    時間: 2011-10-20 23:13

我都係到左搵右搵e+搵到了thx!!

第一季果時,大家都好好反應,唔知係未vlan多左好多新人,有d人就係到
有d野唔係膠post又唔會阻你未唔好理lo,你like就回thx唔like未按上一頁

有d人開post尋人未又係咁,又唔見你插
作者: joeka    時間: 2011-10-21 18:14

講下第二季劇情

我覺得第一集已經有一點拉長故事的感覺...

第一個小妹妹見有喪屍點解仲要周圍走...如果係怕聽唔到主角講野...其實留係到應該唔會有事...
第二就算佢聽到可以有路走返去...點解會唔見左...除非係驚...但驚可以留係到...點解仲要走去第二度....

故事開始搵野來講....成班人去左教堂...點解只搵人...唔搵食物等其他野....

隻喪屍真係好醒目...可以上到車好似兇手搵目擊證人一樣...(其他屍又唔識上車搵生物ge?

個o靚仔同隻鹿的相遇...好似攪到外星人接觸咁....鹿= =有幾奇妙?...

雖然講故唔好駁故....但真係好多時睇到真係有點無奈....

如果行屍...咁大區的製作又要停馬路又要整咁多廢區....
下場應該會好似美劇「英雄」一樣...有頭無尾....

作者: slunmak    時間: 2011-10-21 18:46

RDiver   快d放BT載點&線上視頻
作者: hgc081413    時間: 2011-10-21 19:34     標題: 回復 30# 的帖子

PS:RD無義務幫你放link/載點
   做義工?
作者: slunmak    時間: 2011-10-22 00:12

用番RDiver個線上視頻----影音共賞

行屍走肉 S2 EP1

http://www.webshare.cc/video/watch.php?eid=198433
作者: cheukwah_luong    時間: 2011-10-22 00:17

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: Sheet    時間: 2011-10-22 20:55

wait for a very long time..
作者: catkingyuen    時間: 2011-10-23 10:56

樓主請你POST埋之後果D...我超想睇..
你唔PO的話都講我知邊到搵到...
我真係十萬個中意睇...!!!!!!!!!
作者: ho962010    時間: 2011-10-23 12:52

thx for sharing
作者: 22029205    時間: 2011-10-23 16:52

引用:
原帖由 catkingyuen 於 2011-10-23 10:56 發表
樓主請你POST埋之後果D...我超想睇..
你唔PO的話都講我知邊到搵到...
我真係十萬個中意睇...!!!!!!!!!
Season 2, Episode 1: What Lies Ahead
Original Air Date—16 October 2011

Season 2, Episode 2: Bloodletting
Original Air Date—23 October 2011

Season 2, Episode 3: Save the Last One
Original Air Date—30 October 2011

Season 2, Episode 4: Cherokee Rose
Original Air Date—6 November 2011

Season 2, Episode 5: Chupacabra
Original Air Date—13 November 2011

Season 2, Episode 6: Secrets
Original Air Date—20 November 2011

Season 2, Episode 7: Pretty Much Dead Already
Original Air Date—27 November 2011

Season 2, Episode 8: Episode #2.8
Original Air Date—December 2011

Season 2, Episode 9: Episode #2.9
Original Air Date—December 2011

Season 2, Episode 10: Episode #2.10
Original Air Date—2012

Season 2, Episode 11: Episode #2.11

Season 2, Episode 12: Episode #2.12

Season 2, Episode 13: Episode #2.13

作者: Mp.    時間: 2011-10-23 19:30

好緊張既情節,最尾真系有D無奈,希望可以快D有下集
作者: lauykanson    時間: 2011-10-23 20:01

Thx for sharing
作者: joeka    時間: 2011-10-24 15:08

第二集已出...

未有字幕...等多一日啦
作者: orangejuice    時間: 2011-10-24 17:26

咁耐都未有第二集架
作者: ho962010    時間: 2011-10-24 18:29

作者: orangejuice    時間: 2011-10-24 20:34

第二集最尾有教人9衝
玩l4d的人必睇
作者: 打機王打機    時間: 2011-10-24 22:14

最後好緊張,好想快d有第3集,真係唔知佢地點走...
作者: moon257136    時間: 2011-10-24 22:44

引用:
原帖由 ho962010 於 2011-10-24 18:29 發表
真係thx哂~真係好激~

作者: joeka    時間: 2011-10-24 22:49     標題: 第二集更新

Chapter 02
BT
中英雙字幕 RMVB

繼續欣賞吧~
作者: long3214    時間: 2011-10-24 23:56

好好睇呀!尼個網都幾好,2集都出埋了
http://www.webshare.cc/video/watch.php?eid=200320
作者: kwi000521    時間: 2011-10-25 00:47

唔知點解我硬係覺得個差佬會推個肥仔去死然後自己走= =
作者: tommy1024    時間: 2011-10-25 05:57

請問樓主可唔可以好似第一集o甘直接post條片出黎
因為唔知點解我開唔到條link 所以睇唔到
作者: 傻丸號    時間: 2011-10-25 12:37

點解第2集最尾變左黃日華
第3集預告去左邊 = =
作者: 大佬係我    時間: 2011-10-25 13:13

終於有啦 等左好耐XD
作者: catkingyuen    時間: 2011-10-25 19:49

等很久了.....感謝大大啊!!!
作者: jgz31582    時間: 2011-10-25 21:37

還是下載安心阿...
作者: kfl4587600    時間: 2011-10-26 00:16

感謝大大 等很久了
作者: 殺左你就走    時間: 2011-10-26 21:05

係邊DL??? DL LINK 係邊?
作者:     時間: 2011-10-26 23:16

常更新 我係僵屍迷 支持你
作者: manhin9304    時間: 2011-10-27 17:01

好睇,希望post洛去
作者: TS239LV    時間: 2011-10-27 17:45

超好睇!!第三集好似勁刺激勁正!!極期待!!
作者: 35642878    時間: 2011-10-27 18:34

好正呀              
作者: 千熊丸    時間: 2011-10-27 21:29

還是下載安心
作者: Mp.    時間: 2011-10-28 16:14

我想問,依加呢個系第2季既第一集,??
作者: 為我而生    時間: 2011-10-28 22:10

支持 希望能夠繼續更新 support support
作者: qbb95qbb85    時間: 2011-10-29 08:58

第三集ar!!!!!!!!!!
作者: joeka    時間: 2011-10-29 19:28

希望大家自己去其他論壇搵下BT 啦...或者我會唔再更新...
作者: 小淳    時間: 2011-10-29 19:45

THX...............
作者: qbb95qbb85    時間: 2011-10-30 18:56

吾好拉,大把人睇緊你嫁!!更拉!
作者: andy3690    時間: 2011-10-31 13:11

佢個friend遲早會背叛男主角 不過咁樣都算係女主角既錯囉 同人搞埋
作者: joeka    時間: 2011-11-1 16:05

我會更新到第5集...之後大家就靠自己啦...

估唔到佢咁無賴...開槍打人仲要自己走左去....

作者: 天羽‧耀洋    時間: 2011-11-1 16:30

琴晚已經去睇左03
發覺條友已經踏入成魔之路了
作者: Dixons    時間: 2011-11-1 17:22

第四集有BOMMER!?
作者: hkl0vekk    時間: 2011-11-1 17:30

點解個BT咁慢既
作者: Oo之戀oO    時間: 2011-11-1 18:03

自己上網睇吧

作者: 小傻瓜囧    時間: 2011-11-1 19:28

肥佬死得好慘啊!!!!!!!!!!
作者: 大佬係我    時間: 2011-11-1 20:08

shane瘋了嗎-,-????????????????
作者: z4a7wq    時間: 2011-11-1 21:42

睇完第3集

為左生存珍係可以不擇手段

佢無得揀

可憐既肥仔安息啦
作者: 天羽‧耀洋    時間: 2011-11-2 03:03

引用:
原帖由 hkl0vekk 於 2011-11-1 17:30 發表
點解個BT咁慢既
我30秒吾洗down完wo   但我系自己上人人到down  我系夜晚2點down都勁快!`
引用:
原帖由 大佬係我 於 2011-11-1 20:08 發表
shane瘋了嗎-,-????????????????
佢已經踏入成魔之路!`
作者: 天羽‧耀洋    時間: 2011-11-2 03:06

引用:
原帖由 z4a7wq 於 2011-11-1 21:42 發表
睇完第3集

為左生存珍係可以不擇手段

佢無得揀

可憐既肥仔安息啦
果個都算系肥仔- -?`
其實我覺佢有得揀既,,,就系射腳定系射頭  我覺射腳佢會好痛苦比c咬  射頭死左咩都吾知咪幾好  之後又吾會變c又吾會因為比c咬而覺痛   呢方面佢射得佢吾好啦
作者: kzoneapple    時間: 2011-11-2 16:55

作者: lamwengioi    時間: 2011-11-2 18:50

嘩,這個好看呀~終於出第二季鳥~快下來看
作者: hkhk2008~1    時間: 2011-11-2 22:33

支持全香港得你E度有~
作者: kwi000521    時間: 2011-11-3 18:35

比著係你地比一大班屍仔追住+無乜彈,你地仲會唔會捻咁多....我驚你地會用埋最後一粒彈自殺炸
作者: hkl0vekk    時間: 2011-11-3 21:12

可吾可以持續更新..好多人都追緊呢套野.
又吾知邊到有得睇.所以吾該拉
益下我地拉
作者: hkl0vekk    時間: 2011-11-3 21:13

引用:
原帖由 天羽‧耀洋 於 2011-11-2 03:03 AM 發表

我30秒吾洗down完wo   但我系自己上人人到down  我系夜晚2點down都勁快!`
宜家都好快鳥.果日吾知點解好慢.
作者: z4a7wq    時間: 2011-11-3 21:26

引用:
原帖由 hkl0vekk 於 2011-11-3 21:12 發表
可吾可以持續更新..好多人都追緊呢套野.
又吾知邊到有得睇.所以吾該拉
益下我地拉
睇#47啦

網入面果條友會係咁更新

我睇第一季果時都係用呢個網睇
作者: fgj321    時間: 2011-11-3 21:33

請問第2季而家播到第幾集???
逢星期幾播???
thx
作者: z4a7wq    時間: 2011-11-3 23:14

第3集

每星期一播
作者: 22029205    時間: 2011-11-4 01:39

引用:
原帖由 kwi000521 於 2011-11-3 18:35 發表
比著係你地比一大班屍仔追住+無乜彈,你地仲會唔會捻咁多....我驚你地會用埋最後一粒彈自殺炸
唔好講現實
依度大把人打l4d 打coop都仲係打緊normal
作者: jerrycheung12    時間: 2011-11-4 15:45

感謝樓主分享!!
第二季都係咁好睇
作者: 22029205    時間: 2011-11-4 17:15

引用:
原帖由 jerrycheung12 於 2011-11-4 15:45 發表
感謝樓主分享!!
第二季都係咁好睇
同第1比我覺得麻麻
作者: kwi000521    時間: 2011-11-4 17:38

引用:
原帖由 22029205 於 2011-11-4 01:39 發表

唔好講現實
依度大把人打l4d 打coop都仲係打緊normal
咩呀= =我回應緊前面炸嗎,我唔係講緊l4d
作者: 22029205    時間: 2011-11-4 19:18

引用:
原帖由 kwi000521 於 2011-11-4 17:38 發表

咩呀= =我回應緊前面炸嗎,我唔係講緊l4d
我知
我話l4d都打成咁 何況現實?
作者: kwi000521    時間: 2011-11-4 19:44

引用:
原帖由 22029205 於 2011-11-4 19:18 發表

我知
我話l4d都打成咁 何況現實?
你又岩
作者: 22029205    時間: 2011-11-4 20:18

引用:
原帖由 kwi000521 於 2011-11-4 19:44 發表

你又岩
你諗下l4d有成百粒彈 又多彈堆 開槍又無後座力
又唔會攰  又跑得快
無論幾大堆屍  按個制輕輕一堆就堆開哂
不知幾易玩
作者: kwi000521    時間: 2011-11-4 20:28

現實好多人槍都未識渣
作者: 琉球﹏小孩    時間: 2011-11-4 20:32

好似同l4d2無關
作者: hkl0vekk    時間: 2011-11-4 21:32

引用:
原帖由 z4a7wq 於 2011-11-3 09:26 PM 發表

睇#47啦

網入面果條友會係咁更新

我睇第一季果時都係用呢個網睇
吾該哂
作者: orangejuice    時間: 2011-11-4 21:34

簡直同ll4d有關
今集講TK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: ouletsam    時間: 2011-11-4 23:37

作者: RDiver    時間: 2011-11-5 05:15     標題: 樓主和其他熱心會員要繼續努力啊!

單靠樓主的付出是不足夠的,話哂成套劇集總共 13 集,佢都未必堅持咁耐,為令大家能夠更方便舒適地享受高畫質既 Walking Dead,就要大家多多幫忙喇!

*睇怕唔使我出手吧
作者: 錦xD    時間: 2011-11-5 12:43

邊到dowload, 我搵吾到

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0