標題: [原創] 神之墓地2.6d教學(技能補充完成,有部份2.6d物品沒有) [打印本頁]

作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 01:08     標題: 神之墓地2.6d教學(技能補充完成,有部份2.6d物品沒有)

地圖介紹:
地圖名稱: 神之墓地2.6C
地圖類型: 防守
地圖語言: 繁體中文 / 簡體中文
玩家人數: 1-7(其實3~4個最好)

一共有6個難度:難一,難二,難三,難四,難8(唔好以為同難四係一線之差),難度二十(基本上可以話係頭5個難加埋一齊)
e個post只會講一d新手上路既小知識同埋同贏有關係既野,其他可有可無既野係e到就廢事講,高手不喜勿插
一齊玩的加我MSN:[email protected]
18頁有新增教學新物品封塵魔石功用係比邪帝前期刷死亡/後期加埋遠古之力刷全屬

一開始就係出英既左手邊打食人魔拎食人魔既血,每夠6個就去基地左手邊既紅色熊貓交,有一定機會拎到成長裝備-十字架.

有人守城(可以1個1個咁輪住守,咁其他人就可以去打怪room打怪升lv,打怪room係右手邊
黃龍

左邊黑同綠龍有合裝既方法,力英合傳說之劍,智英就合貫穿天地(天地),敏英就是但合1樣(如果冇人合天地的話就唔可以去拎半神法則).

打到100lv同埋有2000木就可以去神墓老人(出英位)既左邊既熊貓買2000木既書轉做半神(200lv招技要半神左先用到)

半神左,合左傳說之劍/天地同埋有max甲的話就去右邊藍龍入龍之禁地去打龍(唔好打黑龍住,因為黑龍有技秒人),d龍會跌龍之護盾,龍之魔晶,生生不息,生命原晶,以上4件小龍裝各6粒,分別合做4種龍裝(基地右邊黑龍有講),將4種龍裝放埋一齊就可以合做龍頭顱

先將墓地開陣法,方法就係入老虎哥身邊果個山洞殺左守護者,跌果本野,交比神墓老人就會將主城加5000防(多左6條電)

合左件龍頭顱就可以去基地右邊第2間既龍打"絕天/樹精",打死絕天之後就會多1隻基地守衛幫手守城同埋有本天絕xxx(加埋真天地就ok)去拎信物

之後就去基地右邊藍龍入封魔之地打材料升傳說之劍/天地(傳說劍要既野係紅色,天地要既係藍色)將把劍/天地升到最頂就可以拎去真(真劍/真天地只可以有1件)

真劍既方法係:帶住傳說之劍-魄之力量去比昊天不停攻擊(昊天係封魔之地既地獄火右邊小路一直向上行就見到1個同邪帝個樣一樣既人,果果就係昊天)

真天地既方法係:拎住貫穿天地-永恆咀咒不停去打怪,成功既話就會扣全屬1000,咁把野就會真了

有左真天地就可以去拎信物,首先去搵左邊既紅色熊貓買傳送杖(有傳送技果支 1505木的),買完就帶埋絕天跌果本橙色書去絕天上面既正方島搵老人家,佢同你講一陣野之後就會比信物你,身上唔夠位會係地上.

拎完信物就可以去神墓老人到狂死,死既時候可以順便博埋佢出神力結晶,一直死,死到領悟到真半神(會變紅一陣),e個時候可以掉跌信物比其他人真,重未拎到神力結晶既再去死,死到拎到為止.

真半神左之後就可以去搵老人左邊既血飲,佢會同你講一d廢話,咁佢就會出左去幫手守城,同時會掉隻布娃娃比你玩(千其唔好賣左去)拎住個布娃娃去基地右邊第2個隻龍入去魔帝(紅字寫住1/10秒殺任何英雄果果),入到去就向上行直到見到隻超大既人,佢格離黎隻叫亡塵,帶住布娃娃+合左浩劫妖魔化 接近亡塵就會再添加守衛(要真半神)
之後就去殺作者(昊天上面)自己拎住作者跌既時空斷層珠同布娃娃去主城果度,接近亡塵等3分鐘左右,涅凡塵出世(涅凡塵用黎對抗難度8/難度20既破虛)

在地圖左下樹人區同迷附近會有粒大大的綠點(妖皇所在地),第一次殺妖皇可以拎到浩劫(100萬攻),妖皇的骨灰,較大機率獲得妖皇令(龍皇號角魔化(唯一物品)=妖皇令+龍種號角+妖皇骨灰,去搵"我要上山打老虎"狂同佢講野就會教你點合,成功/失敗都扣1000木),拎住浩劫+妖皇的骨灰去搵魔帝就會變成浩劫妖魔化(唯一物品)

之後大家只要升到600lv,打到8000木就可以升第2次神,老人左邊熊貓第2本8000木既書

建議:如果新手上路的話最好用邪帝,火女,法魂同埋龍神,咁樣會比較易上手,玩熟左先再用其他英會比較好
用龍神既話就要去拎遠古之力,係封魔之地既地獄火右邊會有個位向上就係打昊天,但係你向下行就會見到"迷",用普通狀態行埋去就會係到發陣呆,發完呆就拎左遠古之力,咁你講野果果名就會變左做"龍神(復SO之力)

人皇可以合果把用新弓(升到最頂的冰0弓X6)合埋一齊既新弓,印象中好似有多重射
係時候講下d英雄了(部份由卍風神晉卍提供)(大部份在3樓):
人皇:智英
冰凍箭雨:人皇唯一非主動清怪技  10%發動機率 打怪爽

絕對沉默:傷害一般 可以禁止中招者出技同普攻,CD快

強擊光環:增加500%傷害 ,1技10%無視甲

再生之力:每秒回50000血,加行路速,減範圍敵人350甲+自身2000甲,吸引50%魔法傷

萬箭誅仙:人皇天生技,見到怪就射勁多箭,6xx lv就可以無視護甲(2.6d不可以無視甲,但每學1招技會加全屬)

身外化身(半神技):叫3個分身出黎(受20%傷害,100%輸出,無時限)

冰女:智英

寒冰精靈之怒:天生送既物品既技,傷害高,味道好

(天生):90%擋2500傷,減附近敵人攻速同行路速

召喚狗:召喚1隻狗,隻狗最勁(隻英200lv)可以單刷樹

嗲聲嗲氣:45%閃避,25%爆擊15倍,可以被動copy怪

天劫:企定定出技,每秒扣附近敵人200萬傷 1200範圍

冰封:冰人30秒,扣100萬傷/S

冰之凋零:變無敵15秒,每秒扣人2%血,開完技去比昊天打,同埋發動2次攻擊第一次(10萬X英雄LV,第二次20萬X英雄LV)

準神技:可以穿過任何生物,出技果陣有20秒可以用冰晶阻住敵人行,攻擊果陣有5%出到冰晶(10秒)

打死左神之遺書守護者之後,會有個遠古之魂,閃去魂魂果度係咁死,會出多六個魂魂,之後就會出一個幫你的神之遺書守護者(玩家月光疾風 提供)

作者: Yura♥志龍    時間: 2011-8-22 01:10

幾多內容
自問無睇哂....
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 01:11

黃泉:力英

天生技:召復古之魂(傷害同基地lv有關)

神魂分裂:copy一個一樣分身出黎,cd快

戰痕:吸收傷害,10倍爆<-E個爆10倍係咁的->你有1把武爆50倍,E招技就會幫你變成爆500倍

鬼魂哭嚎:超痛既技,分身可以有(分身係黃泉的話)

領域:減50%傷

200LV技:召喚N隻同天生技一樣樣既復古之魂出打黎打,綁住個主目標(你地想知幾多個自己數-.-)

准神技,魔屍,食10倍傷,攻擊力係357倍(大約)

龍神:力英

(天生):加10000力量,變遠攻同混攻,變神性甲

死亡射線:好高攻既技,秒怪就是秒怪

龍禦神風:65%閃避

歲月:比怪打會慢慢扣隻怪血

死亡氣息:每秒扣附近敵人血,傷害高

200lv技(忘了名):100%閃避同暴

準神技:變番1LV

劍尊(無名):敏英

(天
生):無敵出技,高傷,亂閃去20次到20條友到(得1條友就會狂閃去果條友到)(每升10lv可以閃多次)

鏡像:分身5個 輸出50%傷,受到70%傷

暴擊:20%爆25倍

3技:900範圍內+10倍攻,鏡像都加

風暴:5%出劍聖龍卷風(小型嘖血版)  分身都會

絞殺:35%217倍暴擊,將風暴機率提高至20%,分身後0.5秒後魔免

準神技:分1隻無視任何傷害既無名出黎,45秒

9女:敏英

(天生):7%暴1000倍,25%無敵一陣,37%閃避

1技:電15個人,每跳1個就勁小小

2技:全地圖飛+撞到人就扣到人血

3技:變動物(比人打都有可能變到打你果果做動物)

100lv技:7%發動招技,傷害大概係(英雄lv x 17%)x(2.7倍力量+5.8倍敏+1.8倍智)

200lv技:分身,分身有1000%攻,出招後0.5秒分身無敵

準神技:吸引大部份傷害,被動雷擊攻擊自己既非英雄單位

道玄:力英

(天生):召隻元神出黎,ok勁的,但會用曬d魔,只可4隻

1技:加自己攻,毒人(但係試過幾次淨係扣左1下血就沒了)

2技:加快回魔速度,元神果d野出左技會回5魔法

3技+1500甲 攻擊果陣15%發動範圍傷害

100lv技:出60秒劍陣,用緊劍陣比怪殺死跌左落地下扣經過既怪既血(傷害不明,但我用過秒5木怪)

200lv技:廢過100lv技,無視魔免同護甲,要10秒準備

準神技:不明

火女:敏英

(天生)︰加攻速加移速,5%爆埋範圍技靈魂燃燒

召喚炎魔︰叫隻火精靈,佢100%miss,有15%暴10倍,火精只有90時限,但cd60秒)

熾魂︰5秒無視傷害,10秒內20%攻擊變範圍攻擊(每升10lv就會耐d)

混亂之炎︰1次過叫2~8隻火精靈,之後每2秒又會召1隻,一共10秒,召喚期間扣附近既怪100萬血,爆樹

炎之憤怒︰火女最強技,加埋2技無敵可以殺黑龍(中午12點-下午15點會勁d)

200lv技︰有5隻虛無狀態既火女跟住你,佢地無視傷害,識打人,50%50倍傷

準神技:分一D火魂出黎,成招出完扣到昊天上面果隻人既1/6血

法魂:智英

(天生):被動做4種唔同種類既傷害(發動時是但出1種)魔免
1技:叫15隻電係天空到,不停自動打附近既怪,高傷

2技:你d血低lv50%果陣,你做成既何任傷害都會幫你回番(姐係死唔去)

3技:2秒無敵,操控屍體

100lv技:插支好勁既劍係到,插得好可以殺2隻龍,500範圍內加友軍4000防,8%/S回血,500範圍內敵人減350防

200lv技:受到暴擊時變成火雞,降低附近敵人100%攻速

作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 01:14

斧狂:敏英(神性甲)

(天生)嗜血憤怒:加500%攻速 無視任何傷害

顫抖:減怪75%攻打中左招既怪有5%加攻(主動技)(2.6d:減敵方25~250%甲,降低敵方75%攻)

重擊:有傷害的被動暈技(2.6d:打怪果陣可以有1%+2000攻(用黃泉1技copy斧狂會有+2000攻書跌係地))

風暴:每秒扣人100萬血60秒(要停用工人飛)

100LV技:分裂攻擊,做成200%無視護甲傷害

誅仙弑神:隱50秒,cd50秒  隱斬好痛(2.6d 有1%+1萬攻)

準神技:加10000防,變成魔性

邪帝:力英(神性甲)

(天生):加150%攻,攻擊時有5%機會出到穿心刺

急凍真解:傷害一般既技,減人速,比人打50次,第51次就會自動出去打你果果人到(建議一開始用邪帝狂死,因為陣亡次數愈高,招技愈勁)

護身罡氣:有e招技唔洗怕小怪龍仔(2.6d明顯改廢左,前期連反樹人都ok難(難20))

千鬼夜行:比怪打出2技好過(2.6d邪帝爽技)

邪惡領域:加100%行路速,每秒回15%血 穿心刺加多下同反彈時有暈版穿心刺加暈5秒

不死之力:得永生了(學左e招技唔好拎封x塵石,後果自負,如果有1000萬血就可以拎了)5%直接減敵人25%血

準神技:+全屬100萬,10秒,5%秒半神以下既所有生物

妖靈:智英

(天生):每5秒出3波冰雨,去打怪係岩岩好出完3波之後2秒岩岩好有怪了

野性召喚:召喚5只白虎幫作戰 老虎記住開技

矩尺天涯:係30秒內召10隻分身 有300%攻

影爆:幫分身爆炸

先祖庇護:20%綁住打你既人,打龍就是爽

無盡長夜(半神技):無盡長夜,有機率回哂技能cd,+2000甲,天生技範圍由800>2000,普通傷變成冰傷

準神技:多重攻1200範圍內所有既敵人,20%係第一,二下攻擊果陣造成1~129倍傷

作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 03:33

樓主有冇教錯人?
你好似未開陣法
定唔知2.6C改到冇
仲有,你D野同2.6A/2.6B個陣差唔多
除左個D龍裝,你有提到.
同埋你話有真就去搵個玄冰
咁點拎老人仗?定2.6C又改左啦可能
我見倒好似有D問題,我以我常識去提醒番你姐
如果2.6C改到D野真係唔同晒GE
咁你可以當我冇講過
作者: 戀花♂aR禧    時間: 2011-8-22 03:54

200lv技:受到暴擊時變成火雞
-.-';
作者: 原暗‧終結    時間: 2011-8-22 05:16

唔係死左果時自動變成火鳥咩
作者: Mr.Hero-_    時間: 2011-8-22 08:59

似copy
作者: Airy    時間: 2011-8-22 09:05

風暴:同劍聖d龍卷風差唔多,每秒扣人100萬血

我諗最低難度可以跟你咁講去玩

作者: 榮耀歸神    時間: 2011-8-22 09:31

我睇左小小就冇睇啦
打完龍先打石/.\?
玩緊exa定nocd版?
max甲+半神都未必每隻英都可以殺到龍
作者: Ev-forever    時間: 2011-8-22 09:34

引用:
原帖由 榮耀歸神 於 2011-8-22 09:31 發表
我睇左小小就冇睇啦
打完龍先打石/.\?
邪帝反傷一下屈死龍
作者: 29殺二號    時間: 2011-8-22 10:19

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 01:08 發表
地圖介紹:
地圖名稱: 神之墓地2.6A
地圖類型: 防守
地圖語言: 繁體中文 / 簡體中文
玩家人數: 1-7
(其實3~4個最好)

e個post只會講一d新手上路既小知識同埋同贏有關係既野,其他可有可無既野係e到就廢事講,高手不喜勿 ...
問題a 點解標題寫2.6c教學 但係地圖名稱寫2.6a
問題b 法魂200技 好似唔係比人暴擊就轉 係比人殺左就轉 問題c 6色字果到 咁似http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=428320 呢到copy番黎的- -
(只限2.6a同b     2.6c應該一樣)

作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 11:53

引用:
原帖由 榮耀歸神 於 2011-8-22 09:31 發表
我睇左小小就冇睇啦
打完龍先打石/.\?
邪帝25LV秒龍-.-

作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 11:58

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 03:33 發表
樓主有冇教錯人?
你好似未開陣法
定唔知2.6C改到冇
...
老人杖難拎左,唔建議D人去拎,我連作者同9女都殺到都唔夠佢打,我用邪帝的
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 11:59

引用:
原帖由 原暗‧終結 於 2011-8-22 05:16 發表
唔係死左果時自動變成火鳥咩
死左點變火雞=___=死左就會倒下
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 12:03

冇可能難打
半神左邪帝
有埋遠古果粒鎮寶都已經夠打老人
唔算叫難拎姐..
同埋教學入面好多錯 同少左好多野
例如拎作者 千絲位置 仲有妖龍號角等
同埋之前都已經有一個教學帖
而且又冇太大分別
唔需要再開多個吧
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 12:32

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 12:03 發表
冇可能難打
半神左邪帝
有埋遠古果粒鎮寶都已經夠打老人
唔算叫難拎姐..
同埋教學入面好多錯 同少左好多野
例如拎作者 千絲位置 仲有妖龍號角等
同埋之前都已經有一個教學帖
而且又冇太大分別
唔需要再開多個吧 ...
我果陣邪帝係齊裝了-.-
作者: Ev-forever    時間: 2011-8-22 12:32

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 11:59 發表

死左點變火雞=___=死左就會倒下
佢想講係臨死狀態變火鳥
作者: N4-Yan    時間: 2011-8-22 12:33

收下來了
作者: N4-Yan    時間: 2011-8-22 12:34

[quote]原帖由 Ev-forever 於 2011-8-22 09:34 發表

邪帝反傷一下屈死龍 [/quote死龍可能1下秒左你
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 12:47

引用:
原帖由 Ev-forever 於 2011-8-22 12:32 發表

佢想講係臨死狀態變火鳥
我試過滿血但比野爆左1下就變左火雞-.-,扣左1/4血
作者: 新人仔*~    時間: 2011-8-22 12:51

可以講埋其他英雄既教學/玩法

支持一下
作者: Ev-forever    時間: 2011-8-22 12:54

引用:
原帖由 N4-Yan 於 2011-8-22 12:34 發表
[quote]原帖由 Ev-forever 於 2011-8-22 09:34 發表

邪帝反傷一下屈死龍 [/quote死龍可能1下秒左你
睇你難度幾姐
邪帝越多血越著數
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 12:58

引用:
原帖由 新人仔*~ 於 2011-8-22 12:51 發表
可以講埋其他英雄既教學/玩法

支持一下
-0- 12隻英講曬了,不過未講玩法,我諗玩法自己實戰下會好D,次次都用同1套玩法幾好玩既圖都會悶~"~
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 13:30

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 12:32 發表
我果陣邪帝係齊裝了-.-
齊裝都打唔死? 別講笑 小鳥爆開了
冇可能齊裝會打唔死招半神技都5%扣成25%血
放條龍出黎頂自己係咁扑個老人都扑死佢啦
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 13:56

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 13:30 發表

齊裝都打唔死? 別講笑 小鳥爆開了
冇可能齊裝會打唔死招半神技都5%扣成25%血
放條龍出黎頂自己係咁扑個老人都扑死佢啦
一閃埋去就比佢秒-.-
作者: ★ 墮天使    時間: 2011-8-22 13:59

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 13:56 發表
一閃埋去就比佢秒-.-
吾會嫁-,-你魔甲max+傳說之劍‧真+浩劫+被魔化的龍皇號角+龍族之寶(吾記得叫咩名-,-)
實夠打
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 14:01

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 13:56 發表
一閃埋去就比佢秒-.-
咁你所指既齊裝係咩裝?
會殺得死作者同九女
而殺唔死用妖龍都殺得死既老人?
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 15:31

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 14:01 發表

咁你所指既齊裝係咩裝?
會殺得死作者同九女
而殺唔死用妖龍都殺得死既老人?
空間之刃,2件龍族寶,傳說劍,真天地,1250血野,召龍果果魔化左放左係小冰龍到
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 16:03

你試下去合個遠古龍族鎮寶
會發現突然有一股前面未見的強大實力
冇記錯2萬5防 2萬5全屬
絕對係必備裝備
同埋浩劫/無邪都未出呢...
魔甲只屬前期
魔甲同雞爪都基本上可以無視
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 16:04

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 16:03 發表
你試下去合個遠古龍族鎮寶
會發現突然有一股前面未見的強大實力
冇記錯2萬5防 2萬5全屬
絕對係必備裝備
同埋浩劫/無邪都未出呢...
魔甲只屬前期
魔甲同雞爪都基本上可以無視 ...
你係咪講緊4隻龍既裝各6件合埋一齊果果-.-?果果我不嬲都有-.-,加上我冇咁多位了=.=
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 16:07

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 16:04 發表
你係咪講緊4隻龍既裝各6件合埋一齊果果-.-?果果我不嬲都有-.-
對對..拎住果件其實已經殺到
我諗你殺唔到 係因為你冇耐性
邪帝打王 並不是靠攻擊
而係玩耐性
比人打敗 企番起身再打
總會打打下發動半神技
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 16:28

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 16:07 發表

對對..拎住果件其實已經殺到
我諗你殺唔到 係因為你冇耐性
邪帝打王 並不是靠攻擊
而係玩耐性
比人打敗 企番起身再打
總會打打下發動半神技
=__=我係一起就死,佢D水精我都殺到,但第2次玩就殺到,同一難度,=.=
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 16:30

唔知點解岩岩有興趣睇哂成篇文
發現好多錯
請樓主先睇清楚d技發動機率同用途
作者: 卍風神晉卍    時間: 2011-8-22 16:33

主題有D錯,火女邪帝無名既半神技同2.6B一樣,邊有新增
作者: 卍風神晉卍    時間: 2011-8-22 16:36

仲有呢,次次汁個千絲花都爆左,請教一下點先100%汁到
作者: mark5100    時間: 2011-8-22 16:53

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 17:00

引用:
原帖由 卍風神晉卍 於 2011-8-22 16:33 發表
主題有D錯,火女邪帝無名既半神技同2.6B一樣,邊有新增
係準神=.=8000木果果
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 17:01

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 16:30 發表
唔知點解岩岩有興趣睇哂成篇文
發現好多錯
請樓主先睇清楚d技發動機率同用途
錯既地方係?比D例子黎><
作者: 卍風神晉卍    時間: 2011-8-22 17:30

準神都係一樣,同2.6b,邪帝準神技,漠視蒼生,一早有,無名魔屍,一早有
作者: 卍風神晉卍    時間: 2011-8-22 17:30

火女唔多肯定
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 17:31

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 17:01 發表
錯既地方係?比D例子黎>
例如九女印象中好似100技17%吧
仲有人皇果度好多野少左
例如100技既被動技
冰箭發動機率5%等
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 18:09

引用:
原帖由 卍風神晉卍 於 2011-8-22 17:30 發表
準神都係一樣,同2.6b,邪帝準神技,漠視蒼生,一早有,無名魔屍,一早有
我係E到加番上去呀= =,唔係個地圖新增
作者: ☆月光疾風    時間: 2011-8-22 18:45

我最近玩2.6c,發現左D野,舊版有的野我唔講了打死左神之遺書守護者(開魔水打)之後,會有個遠古之力,閃去魂魂果度係咁死,會出多六個魂魂,之後就會出一個幫你的神之遺書守護者,放個遠古之力係神之遺書守護者度會有好多勁技,再用魔刃閃番去就可的了!
好多人都唔知點用第3本書,係系後期果陣,打死右下的9細怨女,汁佢本書再買第3本書一齊用就可以的了(要有准神)
大家可以張心得/意見分享俾大家!  其他野就要等大家發掘=]
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 19:51

引用:
原帖由 ☆月光疾風 於 2011-8-22 18:45 發表
我最近玩2.6c,發現左D野,舊版有的野我唔講了打死左神之遺書守護者(開魔水打)之後,會有個遠古之力,閃去魂魂果度係咁死,會出多六個魂魂,之後就會出一個幫你的神之遺書守護者,放個遠古之力係神之遺書守護者度會有好多勁 ...
有冇話閃去咩位??
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 19:53

去2號房右少少睇下
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 20:00

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 19:53 發表
去2號房右少少睇下
我知個魂魂係邊,但要開6個魂魂係有6個位的==
作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 21:10

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 11:58 發表

老人杖難拎左,唔建議D人去拎,我連作者同9女都殺到都唔夠佢打,我用邪帝的
老人仗都可以唔去拎?
你唔教D人點拎老人仗
點打高d ge難?
老人仗咁勁你竟然話唔建議去拎?
難拎唔通就唔去拎?
唔好跳咁多野
你咁樣幫唔倒人
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 21:11

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 20:00 發表
我知個魂魂係邊,但要開6個魂魂係有6個位的==
其實咩係魂魂
作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 21:27

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 15:31 發表
空間之刃,2件龍族寶,傳說劍,真天地,1250血野,召龍果果魔化左放左係小冰龍到
第一,你未合皓月
第二,你冇浩劫
第三,你妖龍竟然唔比自己用
第四,你冇魔甲
我就咁睇都睇倒你未有喱d裝
你點算叫齊左裝?
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 21:38

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 21:27 發表

第一,你未合皓月
第二,你冇浩劫
第三,你妖龍竟然唔比自己用
第四,你冇魔甲
我就咁睇都睇倒你未有喱d裝
你點算叫齊左裝?
我邊個裝可以唔要黎換你所講既裝呢?,同埋皓月要真劍同真天地,我有咩方法可以令到另一個合左天地先既人慢過我真???

作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 22:18

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 21:38 發表
我邊個裝可以唔要黎換你所講既裝呢?,同埋皓月要真劍同真天地,我有咩方法可以令到另一個合左天地先既人慢過我真???
皓月要真傳劍同真天地?
你知唔知咩係皓月架?
你係咪搞錯左裂天同皓月啊?
裂天就真天地+真傳劍+神力結晶
皓月係真傳劍+空間做任合出黎
不過皓月比起裂天更勁,正常都唔會合裂天
會合皓月比較多,除非唔夠時間
不過既然你都話人地真左傳劍
咁其實你就應該讓把空間出黎比人地做任去合
當人地合左皓月,你問佢借裝黎打老人
正常唔自私都會借,但其實你合到皓月個陣
老人仗應該拎左好耐,至於你話咩裝去換
你唔係有兩個龍寶?用一個換左佢咪得
你覺得龍寶比皓月勁?不過我唔知2.6c有冇改到真係勁過皓月
我而家都係用緊2.6a/2.6b ge知識講番出黎
如果2.6c改到龍寶係勁過皓月,你可以當我冇講過
同埋我其實都係講番你d出錯ge野姐,等d新手唔好學錯
你唔洗好似係倒串我咁回我ge,我只係講番出黎
你唔中意我可以唔講,不過你教錯人就唔係幾好姐
作者: ★κinG﹑靈.    時間: 2011-8-22 22:41

收下了thx^^                    
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 22:46

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 22:18 發表

皓月要真傳劍同真天地?
你知唔知咩係皓月架?
你係咪搞錯左裂天同皓月啊?
裂天就真天地+真傳劍+神力結晶
皓月係真傳劍+空間做任合出黎
不過皓月比起裂天更勁,正常都唔會合裂天
會合皓月比較多,除非唔夠時間
不過既然 ...
印象中新龍寶好似的確係勁過皓月,至於另一件舊龍寶係要佢加血同有回血,因為要為左可以拎封x塵石唔死,同埋我既裝係空間刃,新舊龍寶,真傳劍,1250萬血裝,加上老人把杖比邪帝好似冇咩用-.-
作者: ★κinG﹑靈.    時間: 2011-8-22 22:47     標題: 200lv技:受到暴擊時變成火雞

受到暴擊時變成火雞 笑 點
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 22:56

引用:
原帖由 ★κinG﹑靈. 於 2011-8-22 22:47 發表
受到暴擊時變成火雞 笑 點
e個只係親身經歷囉ok-.-?
作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 23:07

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 22:46 發表
印象中新龍寶好似的確係勁過皓月,至於另一件舊龍寶係要佢加血同有回血,因為要為左可以拎封x塵石唔死,同埋我既裝係空間刃,新舊龍寶,真傳劍,1250萬血裝,加上老人把杖比邪帝好似冇咩用-.- ...
新龍裝比皓月勁咁神?
睇下得閒都要入去睇下啦
而家改到咩樣我都唔知
老人仗打ge當然唔係比你
當然係比智英用啦
有新龍寶,竟然冇將皓月改勁
估唔倒2.6c變到咁
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:11

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 23:07 發表

新龍裝比皓月勁咁神?
睇下得閒都要入去睇下啦
而家改到咩樣我都唔知
當然係比智英用啦
估唔倒2.6c變到咁 ...
咁支老人杖都唔係好勁姐,除左有萬7智吸引之外,但係2.6c智英想要萬7智可以用封x塵石黎刷-.-,反而重有全屬添
作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 23:13

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 23:11 發表
咁支老人杖都唔係好勁姐,除左有萬7智吸引之外,但係2.6c智英想要萬7智可以用封x塵石黎刷-.-,反而重有全屬添
封x石?
咩黎?
新野黎?
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:14

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 23:07 發表

新龍裝比皓月勁咁神?
睇下得閒都要入去睇下啦
而家改到咩樣我都唔知
當然係比智英用啦
估唔倒2.6c變到咁 ...
哇..
新龍寶合得你幾鬼辛苦
打24隻龍
煩到呢...
不過又唔會勁過皓月
皓月勁唔係勁在直接加攻/屬之類
勁在佢d咩狀態效果 同埋有空間刀招被動
2.6c我覺得最勁的神器係
無邪雙蝶+妖魔化浩劫共存先強大
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:16

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 23:13 發表

封x石?
咩黎?
新野黎?
每秒扣你125萬+75萬血 同時每秒會加你27~136全屬
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:16

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 23:11 發表
哈哈?智英刷萬7智屬幾耐
好多血架智英?
有不死架?心諗每秒先最多得果百幾屬
你死幾多次先萬7屬
直接拎把杖仲好啦
又幫你加多2百幾lv
又有萬7智3千全屬
作者: 絕卍回憶    時間: 2011-8-22 23:18

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:16 發表

哈哈?智英刷萬7智屬幾耐
好多血架智英?
有不死架?心諗每秒先最多得果百幾屬
你死幾多次先萬7屬
直接拎把杖仲好啦
又幫你加多2百幾lv
又有萬7智3千全屬 ...
而家好似又有d新野咁喎
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:18

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:14 發表

哇..
新龍寶合得你幾鬼辛苦
打24隻龍
煩到呢...
不過又唔會勁過皓月
皓月勁唔係勁在直接加攻/屬之類
勁在佢d咩狀態效果 同埋有空間刀招被動
2.6c我覺得最勁的神器係
無邪雙蝶+妖魔化浩劫共存先強大 ...
我覺得最勁係新龍寶=.=,雖然要打24條龍,但d龍重生都ok快,買完閃杖可以閃去秒完龍之後再閃去打怪,所以一d都唔煩-.-,反而要殺隻妖皇+真天地+拎信物+去老人到狂死先=妖化浩劫,加上重要等一件-.-
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:21

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 23:18 發表
我覺得最勁係新龍寶=.=,雖然要打24條龍,但d龍重生都ok快,買完閃杖可以閃去秒完龍之後再閃去打怪,所以一d都唔煩-.-,反而要殺隻妖皇+真天地+拎信物+去老人到狂死先=妖化浩劫,加上重要等一件-.- ...
哇你遲早都要真半神啦
你唔真半神點轉準神?
呢d叫順便only
你都識講啦
得一件 珍貴野黎架
唯一裝就是神 明白麼?
作者: FkU    時間: 2011-8-22 23:21

9女呢隻英真係好屈
我同fd玩tk
我全能高佢萬幾都比佢秒
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:22     標題: 回復 66# 的帖子

咁就睇你玩咩英啦
tk都係睇屈技
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:23

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:21 發表

哇你遲早都要真半神啦
你唔真半神點轉準神?
呢d叫順便only
你都識講啦
得一件 珍貴野黎架
唯一裝就是神 明白麼?
唯一裝就是神<-明白了=___=
作者: Ev-forever    時間: 2011-8-22 23:23

玩nocd版可以打10000防隻野刷全屬性
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:23

引用:
原帖由 FkU 於 2011-8-22 23:21 發表
9女呢隻英真係好屈
我同fd玩tk
我全能高佢萬幾都比佢秒
轉敵對你地都係互秒咖咋= =
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:24

引用:
原帖由 Ev-forever 於 2011-8-22 23:23 發表
nocd係要殺左怪先加屬,exa先係打怪加屬
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:26

引用:
原帖由 Ev-forever 於 2011-8-22 23:23 發表
我玩單機都可以打秘技刷木刷全屬 :lol
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-22 23:37

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:26 發表

我玩單機都可以打秘技刷木刷全屬
lol單機打greedisgood 999999吧
作者: FkU    時間: 2011-8-22 23:46

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:22 發表
咁就睇你玩咩英啦
tk都係睇屈技
我玩道玄
因為係玩禁a人果隻(-敵對唔知點解用唔到
所以冇招技有用
作者: FkU    時間: 2011-8-22 23:49

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 23:23 發表
轉敵對你地都係互秒咖咋= =
唔係玩敵對果隻.直接a佢only - -
打佢n下都冇扣血.佢一打中爆就即死-.-
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:49

-敵對需要紅色輸入指令
道玄玩a人正常都輸啦..
道玄大部法攻擊都係哂技度
冇技 道玄=廢
所以死是正常的
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-22 23:51

引用:
原帖由 FkU 於 2011-8-22 23:49 發表

唔係玩敵對果隻.直接a佢only - -
打佢n下都冇扣血.佢一打中爆就即死-.-
你可以去番第一頁睇下佢既天生技
作者: FkU    時間: 2011-8-22 23:55

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:49 發表
-敵對需要紅色輸入指令
道玄玩a人正常都輸啦..
道玄大部法攻擊都係哂技度
冇技 道玄=廢
所以死是正常的
哦.原來要紅色- -
個人認為道玄2技冇乜用..
作者: FkU    時間: 2011-8-22 23:58

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-22 23:51 發表

你可以去番第一頁睇下佢既天生技
9女d技真係幾屈,
作者:   安║    時間: 2011-8-23 00:25     標題: 有無人加我fb一齊打果個新難度呀 好似叫十二xx

有就加我啦[email protected] <----fb
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-23 00:28

引用:
原帖由   安║ 於 2011-8-23 00:25 發表
有就加我啦[email protected]  
不是十二是二十
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-23 11:51

引用:
原帖由 FkU 於 2011-8-22 23:55 發表

哦.原來要紅色- -
個人認為道玄2技冇乜用..
道玄同9女冇魔就慘,道玄2技係加佢回魔2.5/秒,同埋D元神用到技的話就直接回5魔(元神技扣20魔)
作者: 24521000    時間: 2011-8-23 14:07

教就教點拎果2隻隱英啦hi auntie
作者: 24521000    時間: 2011-8-23 14:17

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 23:13 發表

封x石?
咩黎?
新野黎?
好似叫做封塵魔石,打打下木妖皇比我ge(吾知打其他得吾得呀...我試過1次.咁呢,舊野會1秒-你125w血+75w靈魂傷,
不過-1次+27~1xx全能.有遠古之魂就可以係咁洗...
作者: Fertilizer號    時間: 2011-8-23 14:21

引用:
原帖由 24521000 於 2011-8-23 14:07 發表
教就教點拎果2隻隱英啦hi auntie
你試下開mh控果兩隻隱英就知係假野
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-23 15:05

引用:
原帖由 24521000 於 2011-8-23 14:17 發表

好似叫做封塵魔石,打打下木妖皇比我ge(吾知打其他得吾得呀...我試過1次.咁呢,舊野會1秒-你125w血+75w靈魂傷,
不過-1次+27~1xx全能.有遠古之魂就可以係咁洗... ...
果粒石係打任何怪都有可能跌出來,唔洗遠古之魂,只要有新舊龍裝+1250血兜就可以了
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-23 15:05

引用:
原帖由 Fertilizer號 於 2011-8-23 14:21 發表

你試下開mh控果兩隻隱英就知係假野
左上果2隻好似冰女同火女既物體??點控??
作者: p1999127    時間: 2011-8-23 15:48

變成火雞
XD
作者: 新人仔*~    時間: 2011-8-23 20:19

首先...封塵魔石...
我試過2次,有一次我打緊左下D野獸跌比我
另一次就係練工打緊怪跌比我
可以拎住遠古之力/新龍寶(每秒回25%血)一直係度刷全能
=======================
之後....要拎亡塵,我記得要將浩劫妖魔化先拎到
2.6C有D野我都未知~例如可以變真神,拎住遠古之力去魂魂到等...
新神器我都吾知點拎
天日試埋先
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-23 20:27

引用:
原帖由 新人仔*~ 於 2011-8-23 20:19 發表
首先...封塵魔石...
我試過2次,有一次我打緊左下D野獸跌比我
另一次就係練工打緊怪跌比我
可以拎住遠古之力/新龍寶(每秒回25%血)一直係度刷全能
之後....要拎亡塵,我記得要將浩劫妖魔化先拎到 ...
嗯,我會加番浩劫妖魔化上去,但係至於"x月"e種野除左50萬攻同"空間之刃既技"好過新龍寶之外,其他都係一般一般
作者: 醉酒青牛    時間: 2011-8-23 23:07

人卷點先用到
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-23 23:26

引用:
原帖由 醉酒青牛 於 2011-8-23 23:07 發表
人卷點先用到
sor,人卷係幾木的= =
作者: yauwing_tang    時間: 2011-8-24 00:12

請問龍神把專屬個把喪魂龍刀要點合 改左????
作者: ahtongvov    時間: 2011-8-24 13:04     標題: 回復 93# 的帖子

轉遠古&半神(印象中)`之後升lv隨機合成喪魂龍刀
作者: §L.L.HoNg§    時間: 2011-8-24 13:16

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-8-22 03:33 發表
樓主有冇教錯人?
你好似未開陣法
定唔知2.6C改到冇
...
人地起碼好過你la 冇人個學教 帖同人咁
作者: 新人仔*~    時間: 2011-8-24 13:40

喪魂龍刀

要去打果5條龍

其中4條龍跌D裝可以合成一個龍寶 另一個就係叫條龍出黎

拎住呢2個野 升一lv就有機率合到
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-24 14:07

引用:
原帖由 §L.L.HoNg§ 於 2011-8-24 13:16 發表

人地起碼好過你la 冇人個學教 帖同人咁 似
如果大家有咩想知/我打小左D什麼什麼很重要的東西的話,煩請咁多位提一提><
作者: 29殺二號    時間: 2011-8-24 14:21

引用:
原帖由 吹水新人王 於 2011-8-22 01:08 發表
係封魔之地既地獄火左邊會有個位入去打昊天,
]堅係左邊? 左邊好似冇野黎
作者: 吹水新人王    時間: 2011-8-24 14:23

引用:
原帖由 29殺二號 於 2011-8-24 14:21 發表
]堅係左邊? 左邊好似冇野黎
SOR了,我左右不分了= =
作者: §L.L.HoNg§    時間: 2011-8-24 15:58

可唔可以講d 新裝有咩用同點拎?.?個遠古之魂有咩用

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0